Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-01-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/01/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Εξεταστική Επιτροπή
  • [04] Δ' ΚΠΣ
  • [05] Οικονομία
  • [06] Συνέντευξη Έβερτ
  • [07] Αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [08] Γιάννα Αγγελοπούλου - ΜΜΕ
  • [09] Προσλήψεις
  • [10] ΠΑΣΟΚ
  • [11] Κυπριακό
  • [12] Υπουργείο Εθνικής Άμυνας - Νομοσχέδιο
  • [13] Παιδεία
  • [14] Απομάκρυνση συνεργάτη Αρχιεπισκόπου

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/01/2005

    Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, το Κυπριακό, το κυβερνητικό έργο και οι απόψεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για πτυχές της πολιτικής του είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Χωρίς διαγωνισμό 20.000 προσλήψεις. Νέες θέσεις εκτός ΑΣΕΠ στις ΔΕΚΟ. Νέα μέθοδο προσλήψεων προωθεί η κυβέρνηση.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Ήλθε η ώρα για την ξεχασμένη Ελλάδα. Όλο το Δ΄ΚΠΣ στην Περιφέρεια. Πώς θα διανεμηθούν τα ποσά σε Νομαρχίες, Δήμους κ.λ.π.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Τα μυστήρια της Αρχιεπισκοπής. Παρενέργειες στην Εκκλησία μετά τις αποκαλύψεις για τη Δικαιοσύνη.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 7 μυστικά για μεγάλες συντάξεις. Οδηγός της "Α" με χρήσιμες συμβουλές.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Παζαρεύει κανάλι αχυράνθρωπος της Γιάννας! Άγριος καυγάς με τον Θόδωρο και εσπευσμένη επιστροφή στην Αθήνα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Γενναίες επιδοτήσεις για ατομικές και μικρές επιχειρήσεις. Τα νέα προγράμματα για εμπόρους, επιχειρηματίες, γυναίκες, νέους.

    ΕΘΝΟΣ:Σε κλοιό τα Τέμπη από τους αγρότες του κάμπου. Κάθοδος 3.500 τρακτέρ με μαύρες σημαίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Επιχείρηση διάσωσης του Γ. Παπανδρέου. Την ώρα που αμφισβητείται η ηγεσία του στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Οι ομάδες ψήφισαν την αφαίρεση βαθμών. Συνέντευξη : Ο Γ. Ορφανός μιλάει για τις τιμωρίες και τη βία στα γήπεδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Χορεύουν "κλέφτικο" στα Τέμπη. Απάντηση αγροτών στις κατηγορίες του υπουργού Γεωργίας. Σκληραίνει η κόντρα, στενεύουν τα περιθώρια.

    ΕΣΤΙΑ:Το μέσο εισόδημα στις χώρες του ΟΟΣΑ. Η Ελλάς στην 22η θέση με 20.300 δολάρια.

    ESPRESSO: Η πρώην εφέτης Μαρία Μαργαρίτη αποκαλύπτει: Διεφθαρμένοι δικαστές εξουσιάζουν τη Δικαιοσύνη. "Έχω στοιχεία για χρηματισμό και φοβάμαι για τη ζωή μου".

    ΤΑ ΝΕΑ:Τα τρακτέρ φωτίζουν γαλάζια σκάνδαλα. Η κυβέρνηση εξοφλά γραμμάτια σε φίλους.

    TRAFFIC NEWS: Διαθήκη θρίλερ με 25 δισ. Ανάστατη η κοινωνία του Βόλου. Πώς άλλαξαν χέρια ακίνητα και το χρυσάφι της Ελβετίας.

    Η ΧΩΡΑ:Φούσκα η μετοχή του "Πήγασου". Ευθύνες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο Μιλτιάδης Έβερτ μιλάει στη "ΧΩΡΑ" για όλους και για όλα.

    City Press:Σκληραίνει η κόντρα με τους αγρότες.

    Μetro:Αλλαγές στη στράτευση. Αποκλειστικές πληροφορίες της "metro" για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Άμυνας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 11 κολοσσοί στη Θεσσαλονίκη. Αγορά: Εισβολή πολυεθνικών στο λιανεμπόριο.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στα Τέμπη οδεύουν οι αγρότες. Σε θέση μάχης στα διόδια Μαλγάρων οι Θεσσαλονικείς.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Εξεταστική Επιτροπή

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι "θέμα δωροδοκίας, στην υπόθεση των εξοπλισμών έθεσε για πρώτη φορά ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής Γιώργος Τραγάκης. Μια κίνηση που προκαλεί αίσθηση καθώς οι σχετικές πληροφορίες ανέφεραν ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε σύσταση προανακριτής επιτροπής. Το θέμα αναμένεται να ανάψει νέες "φωτιές" εν όψει της συζήτησης στη Βουλή του πορίσματος της επιτροπής".

    [04] Δ' ΚΠΣ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "το βάρος στην ...ξεχασμένη Ελλάδα επί ημερών ΠΑΣΟΚ, ρίχνει η κυβέρνηση της ΝΔ ανοίγοντας τους κρουνούς της χρηματοδότησης από το Δ΄Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης για την ανάπτυξή της. Πράγματι, στην περιφέρεια, που στις δύο τελευταίες δεκαετίες παρουσιάζει τάσεις ερημοποίησης, με ολόκληρα χωριά να έχουν σβήσει κυριολεκτικά από το χάρτη λόγω δημογραφικής αιμορραγίας και εσωτερικής μετανάστευσης στα αστικά κέντρα, θα διατεθεί το σύνολο των κοινοτικών κονδυλίων, προκειμένου να εκτελεσθούν έργα μείζονος αλλά και τοπικής σημασίας".

    [05] Οικονομία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "πλαστά στοιχεία για την ελληνική οικονομία παρέδιδαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το συμπέρασμα τόσο στης Eurostat (Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ) όσο και της Κομισιόν και του Συμβουλίου Υπουργών. Η περίφημη "ισχυρή οικονομία του κ. Σημίτη" ήταν ένα τεράστιο ψεύδος , μια "φούσκα" όπως αυτές του Χρηματιστηρίου Αθηνών".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "η Ελλάς έχει χάσει σημαντικό χρόνο στην πορεία συγκλίσεώς της με τις ανεπτυγμένες οικονομίες. Και για να μπορέση να τις ανταγωνισθή με αξιώσεις, θα πρέπει να προχωρήση τώρα σε όλες εκείνες τις τομές που δεν έγιναν κατά την χαμένη σοσιαλιστική 20ετία".

    [06] Συνέντευξη Έβερτ

    Η ΧΩΡΑ φιλοξενεί συνέντευξη του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος εξαπολύει "δριμύ κατηγορώ κατά των χρηματιστηριακών αρχών για τα σκαμπανεβάσματα της μετοχής Γ. Μπόμπολα, τα οποία "η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έπρεπε να είχε δει από την αρχή". Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί αναγκαία την άρση της μονιμότητας σε ορισμένες κατηγορίες νέων προσλαμβανομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ επισημαίνει για το ζήτημα του Ασφαλιστικού ότι το κράτος δεν πρέπει να επιδοτήσει πλέον του ποσοστού που κατέχει στις εταιρίες".

    [07] Αγροτικές κινητοποιήσεις

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "σε θέση μάχης οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου. Μαύρες σημαίες υψώνονται σε 3.500 τρακτέρ, που σταθμεύουν στα Τέμπη. Οι κινητοποιήσεις των βαμβακοπαραγωγών κλιμακώνονται , καθώς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος παραμένει αμετακίνητος στις θέσεις του. Τορπιλίζει κάθε συμβιβαστική πρόταση για την απορρόφηση του προϊόντος δεν εάν έχει διατεθεί. Ανοιχτό το ενδεχόμενο των μπλόκων στην εθνική οδό".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι " στα Τέμπη κατευθύνονται από το πρωί τα τρακτέρ της Θεσσαλίας σε μια προσπάθεια να καμφθεί η σκληρή στάση που κρατάει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος, ο οποίος χθες κατηγόρησε τους επικεφαλής των κινητοποιήσεων ως "ανεύθυνους πολιτικάντηδες" και ως "λαϊκιστές". Σήμερα οι αποφάσεις για το κλείσιμο της εθνικής, ενώ ο Μπασιάκος απειλεί να δώσει στη δημοσιότητα και στη Δικαιοσύνη την Τετάρτη τα ονόματα όσων καλλιέργησαν παράνομα βαμβάκι".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "με "ανοικτή την απειλή για μπλόκα κινούνται σήμερα τα τρακτέρ προς τα Τέμπη, ενώ το βαμβάκι αποδεικνύεται η κορυφή του παγόβουνου των αγροτικών προβλημάτων. Το εισόδημα των περισσότερων παραγωγών συρρικνώνεται λόγω παραλείψεων της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Στελέχη της ΝΔ κάνουν λόγο για απειρία, αγροτοσυνδικαλιστές όμως μιλούν για εξόφληση πολιτικών γραμματίων προς μεγαλέμπορους".

    [08] Γιάννα Αγγελοπούλου - ΜΜΕ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "το ναυάγιο του 'Πήγασου' δεν πτόησε την Γιάννα Αγγελοπούλου που επανέρχεται δριμύτερη και αποφασισμένη να δραστηριοποιηθεί στο νευραλγικό τομέα των Μέσων Ενημέρωσης στην εναγώνια προσπάθειά της να αποκτήσει δια της πλαγίας οδού ρόλο στην δημόσια ζωή. Στενός συνεργάτης της Γιάννας, ο οποίος βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε κόντρα με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο διαπραγματεύεται για λογαριασμό της, την αγορά τηλεοπτικού σταθμού".

    [09] Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υπογραμμίζει ότι "τουλάχιστον 20.000 προσλήψεις αναμένεται να γίνουν την επόμενη διετία σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες στις ΔΕΚΟ. Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν χωρίς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, καθώς η κυβέρνηση προωθεί νέους τρόπους προσλήψεων που θα διασφαλίζουν την ενίσχυση της παραγωγικότητας στις ανωτέρω υπηρεσίες και θα διεξάγονται με ένα νέο, μικτό σύστημα αξιολόγησης (προσωπικές συνεντεύξεις, κριτήρια ξένης γλώσσας και άριστη χρήση Η/Υ).

    [10] ΠΑΣΟΚ

    H ESPRESSO εκτιμά ότι " η "απουσία" του Γιώργου Παπανδρέου από τις πρόσφατες κρίσιμες μάχες που έδωσε το ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία και τον εκνευρισμό των στελεχών του Κινήματος".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ "πύργο της Βαβέλ" θυμίζει τις τελευταίες ώρες το ΠΑΣΟΚ, με πρωταγωνιστή των εξελίξεων τις σφοδρές "καραμπόλες" που εκδηλώνονται μέσα στο κόμμα μεταξύ των στελεχών. Ωστόσο ο Γιώργος Παπανδρέου επιδίδεται σε ένα ρόλο απλού θεατή σε όλα τα δρώμενα που επί της ουσίας παραπέμπουν σε μια κατάσταση "σήψης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "τη στιγμή που ένα μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ αμφισβητεί ανοικτά τις επιλογές του Γ. Παπανδρέου, καθώς και την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί, το περιβάλλον του προέδρου του Κινήματος κάνει τα πάντα προκειμένου να κρατηθεί στην καρέκλα του".

    [11] Κυπριακό

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "εν αναμονή ραγδαίων εξελίξεων στο Κυπριακό, η Αθήνα και η Λευκωσία επανακαθορίζουν τη στρατηγική τους με βάση τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 17ης Δεκεμβρίου. Ο Κύπριος πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος θα έχει συνομιλίες αύριο με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου. Απορρίπτοντας εκ προοιμίου ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησία, η Λευκωσία προετοιμάζεται για τη νέα πρωτοβουλία επίλυσης του Κυπριακού, που αναμένεται να εκδηλωθεί μετά τις λεγόμενες 'προεδρικές εκλογές' στα Κατεχόμενα τον Απρίλιο".

    [12] Υπουργείο Εθνικής Άμυνας - Νομοσχέδιο

    Το METRO αναφέρει ότι "τον δρόμο προς τη Βουλή θα πάρει μέσα στον Ιανουάριο το νέο σχέδιο νόμου 'περί στρατολογίας', το οποίο έχει ήδη ετοιμάσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, με το ν/σ προτείνεται για πρώτη φορά η κατάργηση των αναβολών σπουδών και η στράτευση στα 18, με παράλληλη σταδιακή μείωση της στρατιωτικής θητείας για όσους καταταγούν".

    [13] Παιδεία

    Η CITY PRESS ισχυρίζεται ότι "ο εθνικός διάλογος για την Παιδεία, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Καραμανλή, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να βγει το εκπαιδευτικό μας σύστημα από την κρίση διαρκείας και να δώσουμε σε βάθος χρόνου, με σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας, τη μάχη της πραγματικής σύγκλισης".

    [14] Απομάκρυνση συνεργάτη Αρχιεπισκόπου

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "κρούσματα διαφθοράς χτυπούν και την πόρτα της Ελληνικής Εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος προκαλείται ανοικτά πλέον να μιλήσει για το ρόλο του αρχιμανδρίτη Γιοσάκη, που φέρεται να πρωταγωνιστεί σε παραδικαστικό κύκλωμα, την ώρα που ανακοινώνεται αιφνιδίως ότι στενός του συνεργάτης παραιτείται, ενώ μέλη της Συνόδου κάνουν απίστευτες καταγγελίες".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 24 January 2005 - 21:52:15 UTC