Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-01-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Βασικός μέτοχος
  • [04] Ελληνοτουρκικά
  • [05] Οικονομία
  • [06] Αγορά ακινήτων
  • [07] ΠΑΣΟΚ
  • [08] Υπουργείο Εσωτερικών - Νέες θέσεις απασχόλησης στους δήμους
  • [09] Παιδεία-Διαμαρτυρίες
  • [10] Υπουργείο Απασχόλησης
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [12] ΣΕΒ-Επιχειρηματικότητα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Ο "βασικός μέτοχος", η δημιουργία 65.000 θέσεων εργασίας μέσω ΟΑΕΔ, η απόκτηση κατοικίας από 20.000 δικαιούχους του ΟΕΚ και η αγορά ακινήτων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 65.000 θέσεις για το 2005 μέσω ΟΑΕΔ. Τι εξήγγειλαν Καραμανλής-Παναγιωτόπουλος.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 650 ευρώ κατώτατη εθνική σύνταξη ο άμεσος κυβερνητικός στόχος. Σύσκεψη της ηγεσίας του υπ. Απασχόλησης με τον πρωθυπουργό.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φορολογία 2 ταχυτήτων στα ακίνητα. Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις αντικειμενικές αξίες.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Σύνταξη για όλους. Πράσινο φως από τον Καραμανλή.

    Η ΑΥΓΗ: Οι αγρότες αφήνουν ανοιχτούς τους δρόμους του διαλόγου. Κινητοποιήσεις από σήμερα στη Θεσσαλία, αλλά όχι μπλόκα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εκβιάζει και απειλεί ο Μπόμπολας. Έχασε την ψυχραιμία του ο εθνικός προμηθευτής μετά το ναυάγιο του "Πήγασου".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Καπέλο στα ακίνητα για να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία. Νέες αντικειμενικές αξίες για τα παλαιά και ΦΠΑ 18% για τα καινούργια.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 20.000 κατοικίες σε χαμηλόμισθους. Αναλυτικοί πίνακες για όλες τις κατηγορίες των δικαιούχων.

    ΕΘΝΟΣ: Βασικός μέτοχος συμφερόντων η κυβέρνηση. Νόμος-τέρας: Η αντιπολίτευση καταγγέλλει το σχέδιο εξόντωσης του εκδότη του "Έθνους" κ. Γ. Μπόμπολα και την προώθηση φιλοκυβερνητικών επιχειρηματιών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Κυβέρνηση το ξεκαθάρισε χθες στην Άγκυρα ότι δεν αναγνωρίζει ούτε γκρίζες ζώνες ούτε πράσινα άλογα στο Αιγαίο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μένω μάχιμος. Δεν γίνομαι επίτιμος. Απάντηση του Κ. Σημίτη στον Γ. Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 10.369 θέσεις απασχόλησης στους δήμους. Αποκλειστικό: Αναλυτικοί πίνακες σε τέσσερις σελίδες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Βιαστικός μέτοχος εν βράσει. Τα δίνουν όλα: Η κυβέρνηση να ξεμπερδεύει, το ΠΑΣΟΚ να ματαιώσει.

    ΕΣΤΙΑ: Ο κρατικός παρεμβατισμός. Αποτρέπει τους καινοτόμους επιχειρηματίες.

    ESPRESSO: Ελεύθερος ο Έλληνας κατάσκοπος που γελοιοποίησε τους Αμερικανούς. Στηβ Λάλας: Έδρασε μέσα στην πρεσβεία των ΗΠΑ και τα έβαλε με τη CIA.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αναζητεί αγοραστές ο Γ. Μπόμπολας. Παιχνίδια φημών χθες για τον "Πήγασο" και τις εργολαβικές εταιρείες του.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Γκρίζες ζώνες" δεν υπάρχουν στο Αιγαίο. Αυστηρή προειδοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για την τουρκική στρατηγική.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ομοβροντία από αριστερά και... δεξιά. Αντιπολίτευση και ΣΕΒ κατά του βασικού μετόχου.

    Η ΝΙΚΗ: Νόμος με πορτρέτα. Κατά Μπόμπολα-Κόκκαλη, υπέρ Βαρδινογιάννη, Αλαφούζου και Εμφιετζόγλου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να δώσουν προοπτική και διέξοδο στον αγώνα τους. Κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες.

    TRAFFIC NEWS: Ανδρέα με ζηλεύεις γιατί πέτυχα. Σίριαλ η κόντρα με Τατιάνα.

    Η ΧΩΡΑ: 600 ευρώ η κατώτερη σύνταξη. Καταργούνται οι αδικίες και οι ασφαλισμένοι δύο ταχυτήτων.

    City Press: Σούπερ ΦΠΑ στα ακίνητα. Εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2006 και θα είναι διπλά ενισχυμένος.

    METRO: Σφοδρή σύγκρουση. Αντιπαράθεση σε όλα τα επίπεδα έφερε το ναυάγιο πώλησης του "Πήγασου".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η μαύρη λίστα της διαφθοράς. 50 δικογραφίες σε βάρος δημοσίων υπαλλήλων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εφιάλτης γίνεται η ανεργία. Εδώ, κλείνουν επιχειρήσεις. Εδώ, μαραζώνει η οικονομία. Ενώ ο πρωθυπουργός έβαλε προτεραιότητα κατά της ανεργίας.

    [03] Βασικός μέτοχος

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "έχασε την ψυχραιμία του ο εθνικός προμηθευτής Γιώργος Μπόμπολας μετά το ναυάγιο της εικονικής εξαγοράς που σχεδίαζε με την Γιάννα Αγγελοπούλου και καταφεύγει στις γνωστές μεθόδους των απειλών και των εκβιασμών στην εναγώνια προσπάθειά του να διασώσει το σύστημα, μέσα από το οποίο είχε καταφέρει επί μία οκταετία να λεηλατήσει το δημόσιο χρήμα".

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "ομοβροντία επικρίσεων από αριστερά και από δεξιά δέχεται η κυβέρνηση για τον βασικό μέτοχο. Το ΠΑΣΟΚ την κατηγορεί πως θέλει να εξυπηρετήσει φίλους επιχειρηματίες, ενώ οι βιομήχανοι ότι με τον νόμο αυτό πνίγει την ανάπτυξη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "βράζει η Βουλή από τη σπουδή με την οποία η κυβέρνηση θέλει να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον βασικό μέτοχο. Έτσι, ο βασικός μεταβάλλεται σε ...βιαστικό και ό,τι ήθελε προκύψει".

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "σχεδιασμένη επιχείρηση για την εξόντωση του εκδότη του "Εθνους" και επιχειρηματιών, που δεν είναι αρεστοί στη Νέα Δημοκρατία, καταγγέλλει η αντιπολίτευση στη Βουλή. Ο νόμος-τέρας μετατρέπει την κυβέρνηση σε "βασικό μέτοχο συμφερόντων".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "ο πρώην πρόεδρος της Βουλής εξομολογήθηκε ότι διαφωνούσε με τις ρυθμίσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν το δήλωνε για να μην προκαλέσει κρίση".

    Η METRO προσθέτει ότι "κατά του "βασικού μετόχου" έβαλε χθες και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο "ελληνικό κατασκεύασμα που προκαλεί γέλιο στους ξένους επενδυτές".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει ότι "δριμύτατη κριτική στο νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο με σαφείς αιχμές, ειδικά κατά του υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπη Παυλόπουλου, άσκησε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Οδυσσέας Κυριακόπουλος".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "εν μέσω ομαδικών πυρών της αντιπολίτευσης, που διακρίνει ως προφανή στόχευση της κυβέρνησης Καραμανλή όχι στον όρθωση αναστήματος στα διαπλεκόμενα συμφέροντα αλλά την ανατροπή προς όφελός της του συσχετισμού δυνάμεων στο επικοινωνιακό περιβάλλον, υπερψηφίστηκε χθες επί της αρχής μόνον από τους βουλευτές της ΝΔ το νομοσχέδιο για το "βασικό μέτοχο" σε επιχειρήσεις-Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης".

    Η Traffic News υπογραμμίζει ότι "σε μία πρώτη ανάλυση των τοποθετήσεών του ο επιχειρηματίας Γιώργος Μπόμπολας μέσα από το πρωτοσέλιδο άρθρο του βλέπει "προσωποποιημένη πολιτική δίωξη" με βάση το νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο".

    [04] Ελληνοτουρκικά

    Σύμφωνα με τον ΛΟΓΟ "η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική Πολιτεία, τα ελληνικά κόμματα δεν αναγνωρίζουν "γκρίζες ζώνες". Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο και όπου αλλού υπάρχουν, δεν είναι αντικείμενο προς διαπραγμάτευση" τόνισε χθες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την τουρκική προσπάθεια ανάδειξης "γκρίζων ζωνών" στο Αιγαίο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "σκληρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε χθες η κυβέρνηση δια του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου κ. Αντώναρου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η κυβέρνηση συμμερίζεται την τουρκική άποψη στο Αιγαίο "Περί γκρίζων ζωνών", λέγοντας πως δεν υπάρχει καν ενδεχόμενο για τέτοια σκέψη. Δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα, γιατί είναι αδιαπραγμάτευτα".

    [05] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας στην ουσία απεδέχθη την λογική υπό την οποία επιχειρεί την παρέμβασή της η Κυβέρνησις Καραμανλή, αλλά και ενετόπισε την πηγή του κακού στην πλαστογράφηση του προϋπολογισμού του 2004 που κατήρτισε η τελευταία Κυβέρνησις του ΠΑΣΟΚ".

    [06] Αγορά ακινήτων

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "ανάμεικτα αισθήματα προκαλεί η εξαγγελία στους κατασκευαστές κατοικιών. Οι μικρότερες επιχειρήσεις ανησυχούν επειδή δουλεύουν "χωρίς τιμολόγια" ενώ οι μεγαλύτερες εταιρίες θεωρούν ότι θα επέλθει εξυγίανση της αγοράς".

    H CITY PRESS αναφέρει ότι "δημιουργείται ειδική μέση τιμή μεταξύ αγοραίας και αντικειμενικής για τον υπολογισμό του. Οι αντικειμενικές αξίες θα αυξηθούν το καλοκαίρι. Ουσιαστική επιβάρυνση των υποψήφιων αγοραστών νέων κατοικιών. Ικανοποιημένοι όμως οι κατασκευαστές, που θεωρούν ότι η αγορά θα λειτουργήσει καλύτερα και θα υπάρξει άνοδος στις τιμές".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων από 1.1.2006 και επιβολή ΦΠΑ 18% στις νέες οικοδομές, για τις οποίες θα ισχύσουν νέες υψηλότερες (από τις αντικειμενικές ) τιμές, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης - με πρώτο προφανή στόχο να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία".

    [07] ΠΑΣΟΚ

    H ESPRESSO γράφει ότι "θα πέσουν κεφάλια...". Αυτό το σύνθημα κυριαρχεί στους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη, φωτογραφίζοντας ως αποδέκτες όσους από τους κορυφαίους επιλέγουν το δρόμο της αποστασιοποίησης από τα δρώμενα της κομματικής ανασυγκρότησης που πασχίζει να πετύχει ο Γιώργος Παπανδρέου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "αποφασισμένος να παραμείνει στην ενεργό πολιτική και να γυρίσει την πλάτη στις μεθοδεύσεις αλλά και τις προθέσεις του Γ. Παπανδρέου για να τον οδηγήσει σε τιμητική αποστρατεία είναι ο τέως πρωθυπουργός Κ. Σημίτης".

    [08] Υπουργείο Εσωτερικών - Νέες θέσεις απασχόλησης στους δήμους

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "τις 10.369 θέσεις μερικής απασχόλησης που κατανεμήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους της χώρας δημοσιεύει ο "Ε.Τ." ενώ επιπλέον 2.500 θέσεις θα προκηρυχθούν στις νομαρχίες".

    [09] Παιδεία-Διαμαρτυρίες

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "βροντερό "όχι" στην απάτη του "εθνικού διαλόγου" για την Παιδεία θα πουν αύριο σε δεκάδες πόλεις της χώρας μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι, που διεκδικούν δημόσια, δωρεάν και αντίστοιχη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών Παιδεία".

    [10] Υπουργείο Απασχόλησης

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "σπίτια για 2.951 δικαιούχους αναμένεται να παραδώσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας μέσα στο 2005 ενώ φθηνότερα δάνεια για την αγορά πρώτης κατοικίας θα πάρουν περίπου 17.000 δικαιούχοι του Οργανισμού".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "στην οριστική εξάλειψη των κοινωνικών αδικιών του παρελθόντος προχωρά το υπ. Απασχόλησης θεσπίζοντας κατώτατη σύνταξη 600 ευρώ για όλους τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "σχέδιο για τη θέσπιση κατώτατης εθνικής σύνταξης με ριζική αλλαγή του μηχανισμού χορήγησης του ΕΚΑΣ και ενσωμάτωσής του στις κατώτατες συντάξεις γήρατος αναπηρίας και θανάτου, μελετά η κυβέρνηση".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "τη δημιουργία 65.000 θέσεων εργασίας μέσα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για το 2005 ενέκρινε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο οποίος σε συνάντησή του χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο και τους υφυπουργούς Γεράσιμο Γιακουμάτο και Νίκο Αγγελόπουλο έθεσε ρητά ως πρώτη προτεραιότητα την αύξηση της απασχόλησης ειδικότερα μάλιστα στους νέους και στις γυναίκες".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ "το πράσινο φως για την υλοποίηση μέτρων με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης, την καταπολέμηση της ανεργίας και την προώθηση εκκρεμών ασφαλιστικών ζητημάτων έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στην ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης εντός του 2005".

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Εμπόδια στο επιχειρείν. Κριτική Κυριακόπουλου σε κυβέρνηση για τις επιπτώσεις του "βασικού μετόχου".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Καταστρέφουν επιχειρηματίες. Ο ΣΕΒ καταγγέλλει την κυβέρνηση για τον "βασικό μέτοχο".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ελπίδες για ανάκαμψη από τον Αναπτυξιακό. Ακτινογραφία του νόμου από την "ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Πώς θα υπολογίζεται ο ΦΠΑ στις οικοδομές. Μεταξύ αντικειμενικών και αγοραίων τιμών η βάση της επιβολής".

    [12] ΣΕΒ-Επιχειρηματικότητα

    Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι "στήριξη της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας χωρίς ενοχές ζητεί από τον πολιτικό κόσμο ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, επισημαίνοντας ότι το θετικό επιχειρηματικό κλίμα απαιτεί χρόνο για να διαμορφωθεί αλλά είναι εύκολο να ανατραπεί εξαιτίας μιας και μόνο λανθασμένης κίνησης, που ωστόσο μπορεί να έχει τεράστιες επιπτώσεις".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 20 January 2005 - 22:45:01 UTC