Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-12-27

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] EΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/12/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Σεισμός 9 Ρίχτερ στη ΝΑ Ασία - Τσουνάμι
  • [04] ΠΓΔΜ
  • [05] Οικονομία
  • [06] Κυπριακό
  • [07] Νέα Δημοκρατία

  • [01] EΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/12/2004

    Ο φονικός σεισμός των 9 Ρίχτερ, η οικονομία της χώρας και θέματα που αφορούν την κυβέρνηση είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Επιδοτήσεις το Γενάρη για μικρομεσαίους. Εννιά νέα προγράμματα- ανάσα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Βιβλική καταστροφή στη Ν.Α. Ασία! 8,9 Ρίχτερ.Ο μεγαλύτερος σεισμός από τις αρχές του 20ού αιώνα!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Συγκλονίστηκε ολόκληρος ο πλανήτης. Γεωδυναμική αναστάτωση φοβούνται οι σεισμολόγοι μετά τα 8,9 Ρίχτερ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ:Τους κατάπιες η θάλασσα! 8,9 Ρίχτερ. Παλιρροϊκή τραγωδία όμοια με Σαντορίνη, Κρήτη, Ελίκη, Ρόδο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Τρέμει όλη η γη. Δεκάδες χιλιάδες οι νεκροί. Αγωνία για 2-3 χιλιάδες Έλληνες που βρίσκονται στην αγρίως πληγείσα από τον φοβερό σεισμό περιοχή.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Χριστέ μου...Ούτε η λέξη βιβλική καταστροφή ούτε η λέξη θεομηνία ούτε καμία άλλη λέξη ή φράση αποδίδει αυτό που συνέβη στην Ασία.

    ΕΘΝΟΣ:Ντόνιμο τρόμου σε όλο τον πλανήτη. Παγκόσμιο σοκ, δέος και ανησυχία από το χριστουγεννιάτικο χτύπημα του Εγκέλαδου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:40 "Παλληκάρια" από την ....αναρχία πήγαν να ....πάρουν την Αστυνομία. Παραμονή Χριστουγέννων στον Άγιο Παντελεήμονα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Οι μισθοί για το 2005. Τι προβλέπουν η Εθνική και οι Κλαδικές Συμβάσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Τα κύματα της κολάσεως. 8,9 Ρίχτερ: Πάγωσε η Υφήλιος από τις σκηνές Αποκάλυψης στη Νοτιοανατολική Ασία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Τρόμος 8,9 Ρίχτερ! Σεισμός- φονιάς χτύπησε 9 χώρες στον Ινδικό Ωκεανό. Τσουνάμι έπνιξαν χιλιάδες.

    ΕΣΤΙΑ:Τραγικές εικόνες βιβλικής καταστροφής. Χιλιάδες οι νεκροί από τον χθεσινό σεισμό βορείως της Ινδονησίας.

    ESPRESSO:Κόλαση! Τρομάζει το "ντόμινο" που μπορεί να χτυπήσει και την Ελλάδα. Πού θα γεννηθούν οι νέοι σεισμοί; Οι επιστήμονες ανησυχούν για τη διέγερση των ύποπτων περιοχών.

    ΤΑ ΝΕΑ:Βιβλικό τσουνάμι- φονιάς. Χιλιάδες νεκροί - Αγωνία και για Έλληνες.

    TRAFFIC NEWS: Αγωνία θανάτου για εκατοντάδες Έλληνες τουρίστες. Απίστευτη τραγωδία στις ακτές της Νοτιοανατολικής Ασίας. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν νιόπαντροι.

    Η ΧΩΡΑ:Ντόμινο σε όλο τον πλανήτη φοβούνται οι σεισμολόγοι. 2.000 Έλληνες έζησαν την κόλαση. Άμεση κινητοποίηση της κυβέρνησης για να σωθούν οι τουρίστες.

    Μetro:Πάγωσε ο πλανήτης. Ξεπέρασαν τις 11.000 οι νεκροί από το σεισμό στη Νοτιοανατολική Ασία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αγωνία για 1.500 Έλληνες. Ανησυχία και για 60 Θεσσαλονικείς. Από το σεισμό -"τέρας" των 8,9 Ρίχτερ στην Ινδονησία.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Θεομηνία. Αγωνία και για Έλληνες. Βιβλική καταστροφή στη ΝΑ Ασία από τσουνάμι μετά από σεισμό 8,9 Ρίχτερ.

    [03] Σεισμός 9 Ρίχτερ στη ΝΑ Ασία - Τσουνάμι

    Το metro υποστηρίζει ότι "συναγερμό σήμανε η ελληνική κυβέρνηση μόλις έγινε γνωστή η είδηση του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τη ΝΑ Ασίας. Μετά από εντολή του πρωθυπουργού στο υπ. Εξωτερικών, συστάθηκε κέντρο διαχείρισης κρίσεων για τον συντονισμό ενεργειών, τη διερεύνηση της τύχης Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά και για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας".

    Σύμφωνα με την ΒΡΑΔΥΝΗ "ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ σε επείγουσα βοήθεια για τα θύματα των παλιρροϊκών κυμάτων στον Ινδικό Ωκεανό αποδέσμευσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι "εφιαλτικές μνήμες από τις μεγάλες παγκόσμιες τραγωδίες (από την εποχή της εξαφάνισης της Σαντορίνης και της μινωικής Κρήτης έως την κινηματογραφική ταινία "Η καταιγίδα") ξανάζησε η ανθρωπότητα με τα 8,9 Ρίχτερ που δοκίμασαν ολόκληρη τη νότια Ασία".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί θεωρούν ότι αυτές οι δονήσεις δεν μπορούν αν συνδεθούν με τον ευρύτερο, ελλαδικό χώρο, αλλά ερμηνεύουν τον σεισμό ως προάγγελο έξαρσης του Εγκέλαδου σε ολόκληρο τον πλανήτη".

    Η TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "τα κύματα σαν ένα τεράστιο τοίχος υψώθηκαν και "κατασπάραξαν" τα πάντα, ανθρώπινες ζωές, σπίτια, αυτοκίνητα, δέντρα. Οι ελληνικές Αρχές ενημερώθηκαν αμέσως και τα έκτακτα δελτία ειδήσεων ενημέρωναν συνεχώς τους τηλεθεατές για τις εξελίξεις, μέχρι που η αγωνία κορυφώθηκε όταν έγινε γνωστό ότι στην περιοχή υπήρχαν και Έλληνες".

    [04] ΠΓΔΜ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "περισσότερες από 20.000 υπογραφές συγκεντρώθηκαν στο κάλεσμα διαμαρτυρίας του ΣΑΕ Αμερικής σε απάντηση της απόφαση της Αμερικανικής Κυβέρνησης να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας".

    [05] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "την εκτίμηση ότι τα έσοδα του 2005 θα κινηθούν εντός των προβλέψεων του Προϋπολογισμού εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Αδάμ Ρεγκούζας, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "από 5,5% έως και 6% κυμαίνονται οι μισθολογικές αυξήσεις που θα χορηγηθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2005 σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα , τις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι " θερμοκρασίες...υπό το μηδέν στη χριστουγεννιάτικη αγορά, με τον τζίρο πεσμένο έως και 50% σε σχέση με πέρυσι".

    [06] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "Εκστρατεία στις Ευρωπαϊκές χώρες ξεκινά ο Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος προκειμένου να προωθήσει την υπογραφή του πρωτοκόλλου της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με τα δέκα νέα κράτη - μέλη της Ε.Ε.''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι " Πληροφορίες από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών αναφέρουν ότι οι πρώτες κινήσεις του διεθνούς οργανισμού για αναζωογόνηση της διαδικασίας επίλυσης του προβλήματος θα γίνουν περί τα τέλη Ιανουαρίου και για τον σκοπό αυτό προγραμματίζεται διερευνητική αποστολή του σερ Κίναν Πρέντεργκαστ - πρόκειται για Βρετανό διπλωμάτη, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το Κυπριακό - σε Λευκωσία, Αθήνα και Άγκυρα, η οποία θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "Ο Δημ. Χριστόφιας δήλωσε ότι δεν μπορούν να τεθούν ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για λύση, ενώ ο Τάσσος Παπαδόπουλος είπε ότι κάνουν λάθος όσοι υποστηρίζουν ότι δεν κερδήθηκε τίποτα στις Βρυξέλλες."

    [07] Νέα Δημοκρατία

    Η ESPRESSO υποστηρίζει ότι" Ο πρωθυπουργός και το κυβερνητικό επιτελείο φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις και μέτρα που θα θέσουν την χώρα σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, την καθημερινότητα.''

    Στην ΑΥΡΙΑΝΗ, ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης σε άρθρο του τονίζει ότι "για πρώτη φορά στη χάραξη φαρμακευτικής πολιτικής έγινε μεγάλης εκτάσεως σύνθεση επιστημονικών απόψεων. Οι στρατηγικοί άξονες της πολιτικής μας είναι:

    1. Απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα.

    2. Βελτίωση της καθημερινής επαφής του πολίτη με τις υπηρεσίες υγείας.

    3. Συγκράτηση του ρυθμού αύξησης των φαρμακευτικών δαπανών.

    4. Αποδοτική χρήση πόρων.

    5. Εκσυγχρονισμός των μηχανισμών διοίκησης του συστήματος."

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει ότι "Τον φάκελο ''Ανασχηματισμός'' εξέτασε ο πρωθυπουργός κατά το διήμερο της παραμονής του στη Ραφήνα, όπου πέρασε τη γιορτή των Χριστουγέννων''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "Εννιά μήνες μετά την εκλογική νίκη του, ο Κώστας Καραμανλής διατηρεί δύο σαφή πολιτικά πλεονεκτήματα: Κρατάει σε απόσταση ασφαλείας σε όλους τους πολιτικούς και εκλογικούς δείκτες από τον βασικό αντίπαλο του, ο οποίος δεν έχει βρει ακόμη τον βηματισμό του στην αντιπολίτευση''.

    Σε συνέντευξή του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τονίζει ότι "Το κόμμα δεν αποτελεί ουραγό της κυβέρνησης, αλλά βρίσκεται δίπλα και σε πολλά σημεία πιο μπροστά από αυτήν. Δεν υπάρχουν ''δικά μας" και "δικά σας" παιδιά. Όλοι μαζί προχωράμε για το καλύτερο. Δεν υπάρχει λόγος αλλαγής του επικοινωνιακού μοντέλου όπως τελικά αυτό διαμορφώνεται".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 27 December 2004 - 20:35:48 UTC