Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-12-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/12/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [04] Συνταξιούχοι
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Ασφαλιστικό Τραπεζών
  • [07] Κυβέρνηση
  • [08] Δημόσια Διοίκηση
  • [09] Παιδεία
  • [10] Οικονομία - Έλεγχοι ΣΔΟΕ
  • [11] Προϋπολογισμός
  • [12] Υγεία - Νέες παροχές περίθαλψης
  • [13] Αγορές-εξπρές στον ΟΔΔΥ
  • [14] Προσλήψεις
  • [15] FBI - Υπουργείο Δημόσιας Τάξης
  • [16] Ολυμπιακοί Αγώνες 2004
  • [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [18] Προϋπολογισμός 2005

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/12/2004

    Ο Προϋπολογισμός του 2005, οι νέες παροχές περίθαλψης από το υπουργείο Υγείας και θέματα που αφορούν την οικονομία της χώρας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Νέες παροχές για ασφαλισμένους του Δημοσίου. Αυξάνονται οι δικαιούχοι.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Φόβοι για πανδημία γρίπης. Νέος, μεταλλαγμένος ιός, που αντέχει σε όλα τα σημερινά φάρμακα!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Σαμποτάζ στον προϋπολογισμό του 2004. Ο Γ. Αλογοσκούφης αποκάλυψε τους κωδικούς που ναρκοθέτησαν την οικονομία.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ:2.500 ΙΧ σε τιμή ευκαιρίας. Αγορές - εξπρές στον ΟΔΔΥ.

    Η ΑΥΓΗ:"Άρχισαν να μας βρίζουν, να μας χτυπούν με τα χέρια και τα γκλομπ". Αστυνομικοί κατά Αφγανών προσφύγων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Μεγάλη ληστεία και στα σκουπίδια του "2004". Ρε Γιάννα δεν ντρέπεσαι;

    ΤΟ ΒΗΜΑ:Φοροκυνηγητό εν όψει. Ενώ η αγορά γκρινιάζει...Στο στόχαστρο της Εφορίας θα μπουν από το νέο έτος 11.375 επιχειρήσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Έξτρα παροχές σε χρήμα στο Δημόσιο. Τι αλλάζει στην περίθαλψη των ασφαλισμένων, ποιες νέες δαπάνες καλύπτονται.

    ΕΘΝΟΣ:Εκστρατεία του ΣΔΟΕ με στόχο 11.375 επιχειρήσεις. Η λίστα με τα 70 επαγγέλματα που θα ελεγχθούν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Καλός οικοδεσπότης χθες στο γεύμα των δημοσιογράφων ο πρωθυπουργός , αλλά ....Με νηστίσιμο πιάτο....από ειδήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Ναυάγησε στα ελλείμματα το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων. Ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου παρουσίασε τα αδιέξοδα του διαλόγου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Προσλήψεις: Οι προκηρύξεις για 4.147 θέσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Κωμωδία μετεγγραφών. Χωρίς στοιχεία τα...στοιχεία από πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

    ΕΣΤΙΑ:Δεν δημιουργείται εθνικός πλούτος. Οι διαξιφισμοί στην Βουλή δεν επιλύουν το πρόβλημα.

    ESPRESSO:Πως ξεκίνησαν τα επεισόδια στον ημιτελικό του SURVIVOR. Μετέτρεψαν σε....Μαλαισία το γήπεδο του Μίλωνα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:Ήπια η ΕΕ με το έλλειμμα. Δεν επιβάλλει αυστηρή επιτήρηση της οικονομίας μας μετά την απογραφή.

    Ο ΛΟΓΟΣ:Ανασχηματισμός: "Δεν τίθεται ζήτημα". Κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο Κ. Καραμανλής".

    ΤΑ ΝΕΑ:Μόνο 20 μέρες ζω με τη σύνταξη....Δραματικό SOS λόγω ακρίβειας.

    Η ΝΙΚΗ:Τα κόμματα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανησυχούν για ...Το "ναυάγιο" των Βρυξελλών.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι! Ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα προς τη νεολαία.

    TRAFFIC NEWS: Σοκ από τον Μουρατίδη, χαμός στο FAME STORY.Βαριές κουβέντες "στον αέρα".

    Η ΧΩΡΑ:8.561 νέες προσλήψεις σε υπουργεία, Οργανισμούς, Παιδεία.

    City Press:Ευρωπαϊκό σοκ για τον προϋπολογισμό του 2005.

    Μetro:"Σαφάρι" για τις τιμές. Βαριά πρόστιμα σε εμπόρους στου Ρέντη και στη Βαρβάκειο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Απειλή....βολτ για χιλιάδες στρατιώτες. Το πόρισμα που προέκυψε από τους ελέγχους. Αποκάλυψη/Εστίες κινδύνου σε 23 στρατόπεδα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Ενώθηκε Δυτική με Κεντρική Μακεδονία. Με το τμήμα παράκαμψης Καστανιάς. Αλλά και έναρξη κατασκευής μετρό και υποθαλάσσιας το καλοκαίρι του 2005.

    [03] Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    H CITY PRESS γράφει ότι "ανεφάρμοστο θεωρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον προϋπολογισμό του 2005, καθώς βασίζεται σε ένα αισιόδοξο σενάριο υψηλού ρυθμού ανάπτυξης (3,9%) που η ίδια συμμερίζεται προβλέποντας αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,3%. Επίσης θεωρεί ότι είναι υπερεκτιμημένα τόσο τα φορολογικά έσοδα όσο και τα έσοδα από τα κοινοτικά ταμεία".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "στην ενδιάμεση διαδικασία της "διακριτικής " παρακολούθησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παραμείνει το δημοσιονομικό έλλειμμα της ελληνικής οικονομίας. Αύριο η Επιτροπή εισηγείται τη μετάβαση της Ελλάδας στην παράγραφο 8 του άρθρου 104 της Συνθήκης του Μάαστριχ, με την οποία διαπιστώνεται ότι δεν έχει καταστεί δυνατή η χαλιναγώγηση των ελλειμμάτων".

    [04] Συνταξιούχοι

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "στις 900.000 ανέρχονται οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ κι απ΄αυτούς η μεγάλη πλειοψηφία (το 70,2%) παίρνει σύνταξη από 300 έως 500 ευρώ το μήνα. Πάνω- κάτω, το ίδιο δραματική είναι η κατάσταση και σε όλα σχεδόν τα υπόλοιπα Ταμεία. Το 90% του συνόλου των συνταξιούχων παίρνει σύνταξη από 300 έως 1.000 ευρώ το μήνα με το συντριπτικά μεγάλο μέρος του ποσοστού αυτού, να συνωστίζεται προς το κάτω όριο".

    [05] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "σενάρια για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό με την επαναφορά του σχεδίου Αννάν άρχισαν να διακινούνται δύο μόλις ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών".

    [06] Ασφαλιστικό Τραπεζών

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας επιθυμεί να δοθεί λύση στο ασφαλιστικό, υπό την προϋπόθεση ότι η λύση αυτή θα αναγνωρίζει ακριβοδίκαια της ιδιαιτερότητες κάθε τράπεζας, ανέφερε χθες ο πρόεδρός της Τάκης Αράπογλου σε συνάντηση με δημοσιογράφους. Αναγκαία προϋπόθεση για την συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας σε κάθε συζήτηση επίλυσης του θέματος είναι η συμφωνία για τους όρους ένταξης των ταμείων κύριας ασφάλισης στο ΙΚΑ".

    [07] Κυβέρνηση

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "προς το παρόν "δεν τίθεται ζήτημα ανασχηματισμού" δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε χθες προς τους πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ενώ επιφυλακτικός εμφανίστηκε ως προς τη συγκρότηση μικρού και ευέλικτου Υπουργικού Συμβουλίου".

    Η ESPRESSO προσθέτει ότι "το σενάριο που φέρνει τον πρωθυπουργό να προχωρά σε μικρής έκτασης ανασχηματισμό στις αρχές του 2005, πυροδότησαν δηλώσεις του ίδιου στο γεύμα που παρέθεσε στους δημοσιογράφους".

    [08] Δημόσια Διοίκηση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "εργασιακή ειρήνη μεταξύ κυβέρνησης και μιας σημαντικής μερίδας δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούνται κυρίως σε δήμους, νομαρχίες και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου εξασφάλισε ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης Απόστολος Ανδρεουλάκος ικανοποιώντας σειρά κλαδικών αιτημάτων τους".

    [09] Παιδεία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι ήταν "άνθρακες ο θησαυρός. Κανένα ΑΕΙ-ΤΕΙ δεν συγκινήθηκε να διασταυρώσει τα στοιχεία που έστειλε το υπουργείο γι αν αποκαλυφθούν πιθανές παράνομες μετεγγραφές. Απλώς επέστρεψαν τις δισκέτες με εκατοντάδες ονόματα φοιτητών που είχαν μετεγγραφεί κατά καιρούς".

    [10] Οικονομία - Έλεγχοι ΣΔΟΕ

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "μόνο για ....20 ημέρες τον μήνα φθάνει η σύνταξη που παίρνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Αναγκάζονται να κάνουν αιματηρή οικονομία προκειμένου να αντιμετωπίσουν το συνεχές κύμα ακρίβειας".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "δεν είναι υπερβολή να λεχθή ότι η μόνη προς το παρόν εορταστική κίνησις παρατηρείται σε αυτούς τους δύο χώρους της αγοράς, τους πλανοδίους μικροπωλητες και τους συστηματικούς λαθραίους εμπόρους. Η δραστηριοποίησις των τελευταίων αναπτύσσεται ανεξέλεγκτα και πλήττει το νόμιμο εμπόριο αλλά και το δημόσιο".

    Το metro γράφει ότι "μάχη" για τη συγκράτηση των τιμών σε χαμηλά επίπεδα δίνει η κυβέρνηση έχοντας επιστρατεύσει όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και επιβάλλοντας τσουχτερά πρόστιμα στους επιτήδειους".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "έμφαση θα δοθεί στην συνέπεια των επιχειρήσεων αλλά και των ελευθέρων επαγγελματιών απέναντι στις φορολογικές τους υποχρεώσεις (όπως απόδοση ΦΠΑ παρακρατούμενοι φόροι αλλά και ειδικοί φόροι κατανάλωσης) καθώς επίσης και στην έκδοση-λήψη πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "ενώ η αγορά γκρινιάζει για την αναιμική προεόρτια κίνηση που δημιουργεί συνθήκες καχεξίας η κυβέρνηση ετοιμάζει φορολογική "επιδρομή" σε χιλιάδες επιχειρήσεις".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "εντολή στο ΣΔΟΕ για άμεσους και σαρωτικούς ελέγχους με στόχο 11.375 επιχειρήσεις, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών".

    [11] Προϋπολογισμός

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "ενώ στην πραγματικότητα συμφωνούν σχεδόν μέχρι κεραίας στις βασικές κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αξιοποίησαν το πρώτο διήμερο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό προκειμένου να δείξουν ότι δήθεν τους χωρίζουν βαθύτατες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εγκαταλείποντας την εξουσία, φρόντισε να 'ναρκοθετήσει' την οικονομία της χώρας, όπως αποκάλυψε χθες βράδυ στη Βουλή με συγκεκριμένα στοιχεία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης".

    [12] Υγεία - Νέες παροχές περίθαλψης

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτση) "δωρεάν νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ή σε θερμοκοιτίδες θα έχουν τα νεογνά στα μεγάλα ιδιωτικά μαιευτήρια της χώρας! Το συνολικό κόστος της νοσηλείας των πρόωρων νεογνών στα ιδιωτικά μαιευτήρια, το οποίο μέχρι σήμερα βάραινε τα ζευγάρια, θα καλύπτεται πλέον από τα ασφαλιστικά ταμεία!".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "με το νέο Κανονισμό του Οργανισμού δίνεται η δυνατότητα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά προβλήματα υγείας ή να αξιοποιήσουν τις ιατρικές εξελίξεις χωρίς καμία επιβάρυνση".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "επεκτείνονται τα προνόμια της περίθαλψης για χιλιάδες ασφαλισμένου στο Δημόσιο. Ειδικές ρυθμίσεις για νοσηλεία στο εξωτερικό".

    [13] Αγορές-εξπρές στον ΟΔΔΥ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υπογραμμίζει ότι "τη δυνατότητα απόκτησης φθηνών αυτοκινήτων από τον ΟΔΔΥ δίνει η κυβέρνηση. Με νομοθετική ρύθμιση αλλάζει το καθεστώς εκποίησης των κατασχεμένων Ι.Χ. (υπολογίζονται σε 2.500 και τα περισσότερα είναι πολυτελή και τζιπ) και απλοποιούνται οι διαδικασίες ώστε να βγαίνουν γρήγορα τα αυτοκίνητα του ΟΔΔΥ σε πλειστηριασμό αντί να σαπίζουν στις αποθήκες".

    [14] Προσλήψεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "νέο 'πακέτο' 1.040 θέσεων σε 4 υπουργεία ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή, ενώ το ΑΣΕΠ έδωσε το 'πράσινο φως' για 1.240 προσλήψεις μερικής απασχόλησης σε 70 ΟΤΑ. 'Τρέχουν', εν τω μεταξύ, οι προθεσμίες για την κάλυψη 1.867 θέσεων μονίμων και εποχικών που έχουν ήδη προκηρυχθεί".

    [15] FBI - Υπουργείο Δημόσιας Τάξης

    Κατά την TRAFFIC "ως πρότυπο συνεργασίας και σε άλλες διεθνείς εκδηλώσεις θα χρησιμοποιηθεί το μοντέλο συνεργασίας των υπηρεσιών που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, υπογραμμίζει το F.B.I σε συγχαρητήρια επιστολή που έστειλε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργο Βουλγαράκη για την ασφαλή διεξαγωγή των Αγώνων".

    [16] Ολυμπιακοί Αγώνες 2004

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "μαύρες μπίζνες δισεκατομμυρίων με τα σκουπίδια του '2004' έστησε η συμμορία της κυρίας Γιάννας, με διαγωνισμό-καρμπόν μέσω του οποίου εξυπηρετήθηκαν οι σκοποί της κραυγαλέας λεηλασίας των δημοσίων ταμείων, με υπερτιμολογήσεις υλικού και υπηρεσιών και υπερμισθώσεις του προσωπικού (αλλοδαποί στη συντριπτική πλειονότητά τους)".

    [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Προκαταβολή....των διοδίων. Σήμερα δίδονται τα τεύχη δημοπράτησης για τον άξονα Μαλιακός-Κλειδί".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Με τρίμηνη φορολογική επιδρομή αρχίζει το 2005. Παρατείνεται μέχρι τον Μάρτιο η δράση του υπό κατάργηση ΣΔΟΕ".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Μοναδικά προνόμια για τις επενδύσεις σε ακίνητα. Ανατρέπεται το καθεστώς με την εφαρμογή των ΔΛΠ 40 από 1ης Ιανουαρίου".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Χωρίς νέες φορολογικές επιβαρύνσεις το 2005. Δέσμευση Αλογοσκούφη στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού"

    [18] Προϋπολογισμός 2005

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει κανένα νέο μέτρο, το οποίο θα πλήξει τους φορολογουμένους, δεσμεύτηκε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης μιλώντας στη Βουλή επί του Προϋπολογισμού".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 21 December 2004 - 16:01:18 UTC