Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-11-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/11/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Γιάσερ Αραφάτ
  • [04] Ασφαλιστικό
  • [05] Ελληνική Οικονομία-Τράπεζα της Ελλάδος
  • [06] Μετανάστες
  • [07] Ελληνοτουρκικά-Κυπριακό-ΗΠΑ
  • [08] Εθνική Τράπεζα
  • [09] Δικαιοσύνη
  • [10] ΚΥΣΕΑ
  • [11] ΠΓΔΜ
  • [12] Υγεία
  • [13] Παιδεία
  • [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [15] Επενδύσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/11/2004

    Ο θάνατος του Γιάσερ Αραφάτ και η επόμενη μέρα για το παλαιστινιακό ζήτημα, η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Κύπρο και τα εθνικά μας θέματα και η πώληση του τελευταίου πακέτου μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που κατείχε το Δημόσιο, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τέλος στο ΔΙΚΑΤΣΑ. Αναγνωρίσεις-εξπρές εντός διμήνου. Πώς θα χορηγείται στο εξής η ισοτιμία-αντιστοιχία των πτυχίων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κανένα πρόβλημα από τη συνάντηση Παπαληγούρα-Λινού. Απόφαση-καταπέλτης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τέλος εποχής ελπίδα για ειρήνη. Ο θάνατος του Γιάσερ Αραφάτ καταλύτης για εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Συνήγορος για ασθενείς αλλά και για 60.000 γιατρούς. Νόμος-τομή για τη δημόσια υγεία.

    Η ΑΥΓΗ: Με το κλαδί της ελιάς και το όπλο του μαχητή. Η Παλαιστίνη θρηνεί τον ηγέτη της. Έσβησε χθες το πρωί στο Παρίσι. Σήμερα κηδεύεται στο Κάιρο. Η ταφή στο αρχηγείο του στη Ραμάλα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Θα φάμε πολύ ξύλο από τον Μπους. Θα πληρώσει ακριβά η χώρα το "όχι" του Τάσσου και των... ανεγκέφαλων στο σχέδιο Ανάν.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Μία κηδεία και 4 ελπίδες. Η Μέση Ανατολή χωρίς τον Αραφάτ. Αραβικός κόσμος, Ισραήλ, Ευρώπη και ΗΠΑ προσδοκούν μια νέα αρχή για την ειρήνη. Σήμερα η επικήδειος τελετή στο Κάιρο και η ταφή στη Ραμάλα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τα τέσσερα προγράμματα του ΙΚΑ: Μίνι οδηγός για την ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων.

    ΕΘΝΟΣ: Ανατροπές στη σκακιέρα. Παγκόσμια αναγνώριση μετά θάνατον για τον Γιάσερ Αραφάτ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αφού τακτοποιήθηκαν διαδοχή-τόπος και τρόπος ταφής και οικονομικά, ο Γιασέρ Αραφάτ μετά πέθανε κατόπιν συμφωνίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στα ασφαλιστικά ταμεία και οι αλλοδαποί. Λύση-τομή εξετάζει η κυβέρνηση για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανατροπές στην αναγνώριση των ξένων πτυχίων. Νομοσχέδιο: Ισότιμα τα μπάτσελορ, στο "ράφι" τα κολέγια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ένας θρύλος. Αραφάτ: Το τέλος ενός αγωνιστή και η άγνωστη νέα αρχή. Άσβεστη η ελπίδα για ένα βασανισμένο λαό.

    ΕΣΤΙΑ: Φόρος επιχειρήσεων: Ελλάς 32%, Ιρλανδία 12,5%. Έτσι θα καταστή ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία;

    ESPRESSO: Μαφιόζικο μπλόκο στο βασιλιά του γιότινγκ. Η γυναίκα του έστειλε μπράβους να τον χτυπήσουν.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η επόμενη μέρα στη Μ. Ανατολή. Παγκόσμια συγκίνηση από τον θάνατο του Γιασέρ Αραφάτ και προβληματισμός για το μέλλον των Παλαιστινίων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Νέα εποχή στη Μέση Ανατολή. Βαθύ πένθος στον παλαιστινιακό λαό για τον θάνατο του ηγέτη "σύμβολο".

    ΤΑ ΝΕΑ: Ωρα μηδέν για την Παλαιστίνη. Πιέσεις για επανάληψη των διαπραγματεύσεων.

    Η ΝΙΚΗ: Σύμβολο αντίστασης. Διεθνής συγκίνηση και αναγνώριση για τον Αραφάτ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κηδεύεται σήμερα ο Γιασερ Αραφάτ. Ζωντανή η ελπίδα του παλαιστινιακού λαού.

    TRAFFIC NEWS: Μου επιτέθηκε γιατί του ζήτησα να χωρίσουμε. Η Στέλλα λύνει τη σιωπή της. Πως οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας με τον αγαπημένο της.

    Η ΧΩΡΑ: Σε δύο μήνες η αναγνώριση των πτυχίων. Με διαδικασίες εξπρές τελειώνει η ταλαιπωρία χιλιάδων νέων.

    City Press: Τριπλός κίνδυνος για την υγεία μας.

    METRO: Όλα στο τραπέζι. Σε θέση μάχης η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στους δρόμους για νέα σχολεία. Γονείς και μαθητές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Γιάσερ Αραφάτ: Έφυγε χωρίς πατρίδα.

    [03] Γιάσερ Αραφάτ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι "στη γη της Παλαιστίνης επιστρέφει σήμερα ο άνθρωπος που διατήρησε ζωντανή την ταυτότητα και τον αγώνα των Παλαιστινίων. Ο Γιάσερ Αραφάτ κηδεύεται σήμερα στο Κάιρο και ενταφιάζεται στη Ραμάλα, όπου ήδη κινήθηκαν οι συνταγματικές διαδικασίες για αντικατάστασή του από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ρόχι Φατούχ, μέχρι να προκηρυχθούν εκλογές σε 60 μέρες".

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "οι πολιτικοί ηγέτες σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν μετά θάνατον την προσωπικότητα του Γιάσερ Αραφάτ. Οι Παλαιστίνιοι θρηνούν τον τελευταίο φενταγίν. Νέο σκηνικό διαμορφώνεται στην εύφλεκτη ζώνη της Μέσης Ανατολής. Στη σκακιέρα προβάλλονται επικίνδυνες καταστάσεις, οι οποίες κάθε άλλο παρά οδηγούν σε αισιόδοξα συμπεράσματα για μια ειρηνευτική, συναινετική διαδικασία".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "δίχως να έχει καταφέρει την ειρήνευση ο -"τρομοκράτης" για τους Ισραηλινούς και "μαχητής της ελευθερίας" για τους υποστηρικτές του- Αραφάτ, αφήνει πίσω του χιλιάδες συμπατριωτών του που πρέπει να κερδίσουν το στοίχημα της "επόμενης ημέρας". Αυτό δεν είναι άλλο, από την απόφαση να παραμείνουν ενωμένοι, προχωρώντας σε εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, η οποία και θα διαπραγματευτεί με το Ισραήλ και με νόμιμα μέσα την οριστική επίλυση του Παλαιστινιακού".

    Σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ ότι "μπορεί μία κηδεία να γεννήσει τέσσερις ελπίδες; Αν ναι, τότε ο θάνατος του Γιάσερ Αραφάτ ενδεχομένως να δώσει νέα πνοή στην παραπαίουσα ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Ο αραβικός κόσμος μαζί με τους Παλαιστινίους, το Ισραήλ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και -πρωτίστως- οι Ηνωμένες Πολιτείες συναγωνίζονται πλέον σε μηνύματα αισιοδοξίας πάνω από τη σορό του εκλιπόντος ηγέτη. Και οι τέσσερις πλευρές εξέφρασαν, η καθεμία, την ελπίδα ότι αυτή η απώλεια σηματοδοτεί "μία καινούργια αρχή". Προφανής στόχος είναι να ξαναζωντανέψει ο ημιθανής σήμερα "Οδικός Χάρτης" που υιοθετήθηκε το 2003".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "η δολοφονία του Αραφάτ πέφτει στα μαλακά. Πλασάρεται ως αποτέλεσμα μιας αρρώστιας που απλά είχε άσχημη εξέλιξη. Λησμονούν πως ο Σαρόν είχε αρχίσει δολοφονικές απόπειρες εναντίον του από το 1982. Κάθε τόσο μάλιστα ανακοίνωνε πως είναι θέμα χρόνου το τέλος του. Η δολοφονία του Αραφάτ βαραίνει εξ ολοκλήρου το Ισραήλ. Γιατί πιστεύει στον Σαρόν και συνεχίζει τη γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τους μάρτυρες των γερμανικών στρατοπέδων συγκέντρωσης".

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι "στην Παλαιστίνη η βία και το αιματοκύλισμα είναι μία καθημερινή πραγματικότητα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή πάντως, δεν είναι αυτό. Είναι το γεγονός ότι ο Αραφάτ δεν έχει προετοιμάσει την διαδοχή του. Είναι όμως και φυσιολογικό καθώς αυτό θα προϋπέθετε ότι η νομιμότητα της εξουσίας του Αραφάτ μπει να μεταβιβάζεται και αυτό δεν θα μπορούσε να ισχύει. Το βασικό ερώτημα λοιπόν, τί θα φέρει η μετά - Αραφάτ εποχή στα παλαιστινιακά εδάφη, ποιες ομάδες θα επικρατήσουν και θα έχουν το πάνω χέρι στις διαδικασίες διαδοχής;".

    Η ΝΙΚΗ στο σχόλιό της σημειώνει ότι "αφήνει για πρώτη φορά μετά από σαράντα χρόνια τους Παλαιστίνιους χωρίς έναν ισχυρό ηγέτη, δημιουργώντας φόβους για το τι μπορεί να επακολουθήσει".

    [04] Ασφαλιστικό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "φιλί ζωής στα ασφαλιστικά ταμεία θα δώσει η ένταξη σε αυτά των αλλοδαπών εργαζομένων αλλά και των νέων δηλώνουν από κοινού Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Η διακομματική συναίνεση για το καυτό πρόβλημα του Ασφαλιστικού σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ημερίδας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας για τον ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης".

    Η METRO προσθέτει ότι "δεν υφίσταται θέμα αλλαγών στον ασφαλιστικό νόμο. Αυτό τόνισε ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος, μετά από συνάντηση που είχε χθες με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι το κράτος εγγυάται την ομαλή καταβολή των συντάξεων, καθώς το ΙΚΑ είναι ένας υγιής οικονομικά μηχανισμός".

    [05] Ελληνική Οικονομία-Τράπεζα της Ελλάδος

    Τα ΝΕΑ στο σχόλιό τους υποστηρίζουν ότι "η ευθύνη για τη διεξαγωγή της απογραφής ανήκε εξ αρχής και αποκλειστικά στην κυβέρνηση και σε κανέναν άλλο. Αυτό ακριβώς στο οποίο ασκούσε κριτική η έκθεση που δημοσίευσαν ΤΑ ΝΕΑ -κι αυτό που πήγε να κρύψει ο κ. Αλογοσκούφης. Ότι δηλαδή η απογραφή θα έπρεπε να είχε διενεργηθεί από έναν ανεξάρτητο Φορέα -όπως η Τράπεζα της Ελλάδος- και όχι από την κυβέρνηση. Ασφαλώς αποτελεί ειρωνεία της τύχης το ότι ο ίδιος ο διοικητής της Τράπεζας έρχεται σήμερα να επιβεβαιώσει το περιεχόμενο της έκθεσης".

    Στο άρθρο της η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "από την πλευρά της η κυβέρνηση αναγκασμένη από την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τείνει να αναδείξει τον κατεξοχήν αναξιόπιστο οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Eurostat, σε κήνσορα, όχι ασφαλώς των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά της Ελλάδας. Για τούτο επιβάλλεται πάραυτα αλλαγή νοοτροπίας και διαμόρφωση των ορίων της πολιτικής αντιπαράθεσης έτσι ώστε να μην εκτίθεται η χώρα"

    [06] Μετανάστες

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "παράνομος θεωρείται ένας στους δύο μετανάστες που ζουν στη χώρα μας. Αυτό προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία για τους μετανάστες στην Ελλάδα, που παρουσίασε χθες σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής Αλ. Ζαβός, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εισηγηθεί στην κυβέρνηση να δοθεί και τρίτη ευκαιρία νομιμοποίησης".

    [07] Ελληνοτουρκικά-Κυπριακό-ΗΠΑ

    Η Espresso εκτιμά ότι "η στρατηγική του "βέτο" στην τουρκική αδιαλλαξία βρίσκεται από το απόγευμα σήμερα στο τραπέζι των συνομιλιών του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που επισκέπτεται επίσημα την Κύπρο".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "καθοριστικής σημασίας για τις επόμενες εξελίξεις είναι η σημερινή, ιδιαιτέρως σημαντική επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Λευκωσία, η οποία κάθε άλλο παρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα έχει. Στόχος της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Κύπριο πρόεδρο είναι να τον θέσει ενώπιον των ευθυνών του".

    Η City Press ισχυρίζεται ότι "είναι φανερό ότι η Ουάσιγκτον, μετά το "άδειασμά" της στο θέμα του σχεδίου Ανάν από τον κ. Καραμανλή, δεν τον θεωρεί αναγκαίο συνομιλητή. Προχώρησε στη μονομερή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας" και οργανώνει την de facto αναγνώριση της κατεχόμενης Κύπρου. Ο κ. Καραμανλής ξεκινάει σήμερα την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο έχοντας διαπιστώσει τα όρια της διπλής γλώσσας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "η Ελλάδα των θυσιών και των αγώνων, η Ελλάδα που στάθηκε όρθια σε κάθε προσκλητήριο για την ελευθερία και την δημοκρατία, τώρα είναι υποχρεωμένη να μπει στο αλώνι του αγώνα για την Μακεδονία που με τόσο βιαστικό, ύπουλο, προδοτικό τρόπο οι Αμερικανοί και ο πρόεδρός τους Μπους χάρισαν από τις πρώτες κιόλας ώρες της επανεκλογής προέδρου στους λινατσοφορεμένους Σκοπιανούς. Αλλά έπρεπε να τα περιμένουμε! Μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια κόλπα και ...ιστορικές προσφορές. Καλά να μας κάνουν! Και μη χειρότερα".

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι "ενώ οι Τούρκοι παραβιάζουν ομοφώνως τον εναέριο χώρο του Αιγαίου, καθημερινώς και κυνικότατα, εμείς διαφωνούμε για όλα. Ακόμη και για το αν πρέπει να κρατούν τη σημαία μας μόνο ελληνόπουλα κατά τις εθνικές εορτές! Ευλόγως οι Τούρκοι καγχάζουν με την αφέλειά μας. Οι παλαιότεροι Έλληνες όμως που εγνώριζαν πόσο γλυκιά είναι για τους Τούρκους η διαμάχη μεταξύ των Ελλήνων, έλεγαν: "Ρωμηών καυγάς, Τούρκων χαλβάς".

    [08] Εθνική Τράπεζα

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "δείγμα νέας γενιάς αποκρατικοποιήσεων θεωρείται η επιτυχημένη πώληση του 7,46% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας από το Δημόσιο. Είναι βέβαιο ότι ο τερματισμός της άμεσης μετοχικής παρουσίας του κράτους αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την περαιτέρω "ανεξαρτητοποίηση" της τράπεζας".

    [09] Δικαιοσύνη

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "πλήρης δικαίωση για τον υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα. Με ισχυρή πλειοψηφία (33-22) η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου όχι μόνο απέρριψε την απόπειρα να καταστεί το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας όχημα στις υπηρεσίες της αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά έκρινε ότι η ενέργεια του υπουργού Δικαιοσύνης δεν αποτελεί παρέμβαση στο έργο της θεάς Θέμιδος".

    [10] ΚΥΣΕΑ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος κ. Α. Αντωνιάδης ή ο αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Π. Χηνοφώτης, θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νέος αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ0 που θα προκύψει από τη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ)".

    [11] ΠΓΔΜ

    Η Traffic News υποστηρίζει ότι "σύνθετη ονομασία για τη χώρα του την ΠΓΔΜ πρότεινε χθες ο αρχηγός της "Δημοκρατικής Εναλλαγής", Βασίλ Τοπούρκοφκοφσκι. Να σημειωθεί ότι μετά τις εξελίξεις στο θέμα είναι ο πρώτος πολιτικός της ΠΓΔΜ που πρότεινε σύνθετη ονομασία ως επίσημο όνομα για τη χώρα του. Ο κ. Τοπούρκοφκοφσκι πρότεινε το όνομα "Γκόρνα" (άνω) Μακεδονία".

    [12] Υγεία

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "στο πλευρό του ασθενή, αλλά και περίπου 60.000 γιατρών, θα βρίσκεται σύντομα ο Συνήγορος της Υγείας. Πρόκειται για επαναστατική πρόταση, που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργού Υγείας Ν. Κακλαμάνη, το οποίο και ψηφίσθηκε χθες βράδυ στη Βουλή. Ο Συνήγορος θα εγκατασταθεί στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας".

    [13] Παιδεία

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "τέλος στις χρονοβόρες διαδικασίες και στην αδιαφάνεια στον τομέα αναγνώρισης πτυχίων του εξωτερικού δίνει το υπουργείο Παιδείας. Με το νέο νομοσχέδιο που προωθείται στη Βουλή καταργείται το ΔΙΚΑΤΣΑ και αντικαθίσταται από νέο οργανισμό με την επωνυμία ΟΑΤΑΠ, με στόχο την αναγνώριση των τίτλων σπουδών εντός διμήνου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "φως στο καθεστώς των ξένων πτυχίων, που βύθισε σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες, ρίχνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Καταργείται το ΔΙΚΑΤΣΑ και αντικαθίσταται από νέο ευέλικτο Οργανισμό, που θα λειτουργεί με διαδικασίες εξπρές".

    [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Φθίνουν οι επενδύσεις. Μικρότερη η συμβολή στην άνοδο του ΑΕΠ και στην τελική ζήτηση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επανέφεραν στην... τάξη τον διοικητή της ΤτΕ. Σάλος από την κυβερνητική παρέμβαση στην Τράπεζα της Ελλάδος.

    ΚΕΡΔΟΣ: "Αυστηρές συστάσεις Γκαργκάνα για την πορεία της οικονομίας. Ο διοικητής της ΤτΕ ζητά μέτρα για μείωση του ελλείμματος".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κατανάλωση-εξαγωγές φέρνουν ανάπτυξη 3,9%. Συντηρητικός ο στόχος για αύξηση ΑΕΠ 3,7% φέτος".

    [15] Επενδύσεις

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Σημαντική υποχώρηση των επενδύσεων, με μείωση του μεριδίου τους στην τελική ζήτηση της οικονομίας, και ανάδειξη της κατανάλωσης ως του "κινητήριου μοχλού" για την άνοδο του ΑΕΠ, καταδεικνύουν τα τελευταία στατιστικά στοιχεία".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 12 November 2004 - 21:21:32 UTC