Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-10-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/10/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ναυτιλία - Εφοπλιστές
  • [04] Τουρκικές προκλήσεις
  • [05] ΙΚΑ
  • [06] Συνέντευξη Ρεγκούζα
  • [07] Οικονομία
  • [08] Υγεία
  • [09] Πρόγραμμα πρωθυπουργού
  • [10] Ερευνά για έργα
  • [11] Αυθαίρετα
  • [12] Νέα Δημοκρατία
  • [13] Πετρέλαιο
  • [14] ΣΔΟΕ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/10/2004

    Οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, η τιμή του πετρελαίου και η ελληνική οικονομία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις: Νέα προγράμματα για νέους, γυναίκες, μικρομεσαίους. Μέχρι 50% η κρατική χρηματοδότηση.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ρυθμίζονται χρέη στο ΙΚΑ. Επιτροπή αναστολών για οφειλέτες άνω των 300.000 εύρο, αλλά με ενέχυρο περιουσιακά τους στοιχεία.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πάμε για βέτο αν συνεχίσετε στο Αιγαίο. Η Ελλάδα σκληραίνει τη στάση της μετά τις προκλήσεις των Τούρκων.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Νέα εποχή-χρυσάφι για ναυτιλία-εφοπλιστές. 120 νέα πλοία "έριξαν" στη θάλασσα 13 Έλληνες εφοπλιστές.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πόσα έκλεψαν οι εργολάβοι του Σημίτη. Έχουν χρεώσει τους δρόμους και τις σήραγγες στην διπλάσια και τριπλάσια τιμή από ό,τι κοστίζουν στην Ελβετία!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δέσμευση του υπουργού Απασχόλησης: Αυξάνονται οι αποδοχές των υπερωριών για τους γιατρούς του ΙΚΑ.

    ΕΘΝΟΣ: Ποιους βάζει στόχο το νέο ΣΔΟΕ. Πριμ έως 100.000 εύρο για αποκάλυψη μεγάλων υποθέσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Κακλαμάνης έβαλε σε σωστό δρόμο την υγεία. Όπως ομολογούν κορυφαία στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αποθρασύνθηκαν οι Τούρκοι το τελευταίο 48ωρο. Η Άγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στο Αιγαίο με μεθοδεύσεις του Κυπριακού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σκληρό πόκερ για Αιγαίο-Κύπρο. Κρίση: Η τουρκική προκλητικότητα αλλάζει το σκηνικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Απογραφή γκρίνιας στη ΝΔ. Πιέσεις εκ των ένδον καθυστερούν τα υπεσχημένα στην οικονομία.

    ΕΣΤΙΑ: Άμεσες λύσεις στην οικονομία. Μετά από 20 χρόνια σοσιαλιστικής πολιτικής.

    ESPRESSO: "Μου την έστησαν. Δεν έκανα εγώ τις ληστείες". Ο αστυνομικός-συνοδός της Γκερέκου που κατηγορείται για ληστείες ξεσπάει.

    ΤΑ ΝΕΑ: Με καπέλο πουλά 1 στα 4 πρατήρια. Κερδοσκοπούν στο πετρέλαιο θέρμανσης.

    TRAFFIC NEWS: Ο Μίνωας έβγαλε κόκκινη κάρτα στην Τατιάνα. Το αφεντικό του ΑΝΤ1 έβαλε τις φωνές στην παρουσιάστρια.

    Η ΧΩΡΑ: Παράταση για τα πρόστιμα στα αυθαίρετα. Μόνο το 30% των ιδιοκτητών πήγε στις εφορίες και τις πολεοδομίες.

    City Press: Ελλάς-Γαλλία: Λαϊκή "συμμαχία" κατά της ένταξης της Τουρκίας.

    METRO: "Κανένας νέος φόρος το 2005". Και φοροελαφρύνσεις για τις ασθενέστερες τάξεις προαναγγέλλει ο υφυπ. Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι 7 πληγές των νοσοκομείων. Λίστες αναμονής, φακελάκια, επείγοντα-μαϊμού, ράντζα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Επέλαση από ξένες φίρμες. Η Θεσσαλονίκη μαγνήτης για το εμπόριο.

    [03] Ναυτιλία - Εφοπλιστές

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "χρυσοφόρο αποδεικνύεται και το 2004 για τους Έλληνες εφοπλιστές. Στο εννεάμηνο του 2004 οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν προχωρήσει σε παραγγελίες 120 πλοίων συνολικής αξίας 4,4 δις. δολαρίων με συνολική χωρητικότητα άνω των 6,9 εκατ. τόνων".

    [04] Τουρκικές προκλήσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "μετά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις της Άγκυρας, τόσο η Αθήνα όσο και -πολύ περισσότερο- η Λευκωσία, αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Σε συνέντευξή του στον "Ε.Τ." ο πρόεδρος Παπαδόπουλος δεν αποκλείει την άσκηση βέτο στο ενταξιακό αίτημα της Τουρκίας, εφόσον δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ , "αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα ότι αν συνεχίσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο, τότε εκ των πραγμάτων, θα αναγκαστεί να "επανεξετάσει" τη θέση της για την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας στέλνει η Αθήνα. Υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Εξωτερικών μιλώντας στην "Απογευματινή" τονίζει πως "ελπίζεται να μην υπάρξουν συμπεριφορές που θα οδηγήσουν σε επανεξέταση". Η κυβέρνηση, εν όψει και του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, βάζει αυτή την εβδομάδα στο μικροσκόπιο τις προκλήσεις της γείτονας στο Αιγαίο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "η προκλητικότητα της γείτονας είναι πλέον τόσο ορατή, ώστε προξενεί απορίες η θρασύτητα των επιτελών της τουρκικής αεροπορίας και μάλιστα σε μια περίοδο μόλις δύο μήνες πριν από την κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα αποφασίσει για την πορεία της χώρας αυτής στους κόλπους της. Από την πλευρά της, η Ελλάδα τηρεί εξαιρετικά ψύχραιμη στάση στο θέμα αποφεύγοντας να συμβάλει σε περαιτέρω ένταση των σχέσεων της με την Τουρκία".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "προκλητικό το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο. Καλύπτει τους Τούρκους στρατηγούς διακηρύσσοντας ότι η κυβέρνηση Ερντογάν είναι μαριονέτα του στρατιωτικού κατεστημένου, ενώ κατηγορεί τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, επειδή προβάλλουν το θέμα κατά τρόπου που εμφανίζει την Τουρκία ως εχθρό. Προκλήσεις χωρίς όριο το σαββατοκύριακο".

    H CITY PRESS γράφει ότι "περισσότεροι από δύο στους τρεις Γάλλους λένε "όχι" στην "ευρωπαϊκή" πορεία της Άγκυρας. Ευρεία πλειοψηφία στην Ελλάδα κατά της ένταξης της Τουρκίας όσο συνεχίζει την ίδια πολιτική σε Αιγαίο και Κύπρο. Οι Έλληνες λένε "όχι" στην τουρκική ένταξη επειδή θεωρούν ότι βλάπτει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά συμφέροντα".

    [05] ΙΚΑ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "νέα ρύθμιση χρεών από ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές για 116.000 οφειλέτες που προωθεί το ΙΚΑ, με την συνδρομή της επιτροπής αναστολών για οφειλές πάνω από 300.000 εύρο αλλά και την εφαρμογή μέτρων "ενεχυριασμού" των περιουσιακών στοιχείων ειδικά για τις περιπτώσεις μεγάλων οφειλετών".

    [06] Συνέντευξη Ρεγκούζα

    To metro γράφει ότι "και φοροελαφρύνσεις για τις ασθενέστερες τάξεις προαναγγέλλει ο υφυπ. Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας. Κανένας νέος φόρος δεν πρόκειται να επιβληθεί το 2005" δηλώνει κατηγορηματικά ο υφυπουργός Οικονομικών , Αδάμ Ρεγκούζας, με αποκλειστική συνέντευξή του στη "metro" τονίζοντας μάλιστα ότι θα υπάρξει και φορολογική ελάφρυνση των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων".

    [07] Οικονομία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "διπλό αγώνα δίνει το οικονομικό επιτελείο Γ. Αλογοσκούφης, Αδ. Ρεγκούζας, Π. Δούκας και Χρ. Φωλιάς εκτός από τις πιέσεις της ΕΕ που εξαιτίας της δημοσιονομικής απογραφής ζητεί σκληρά μέτρα, "απογράφουν" και την γκρίνια κυβερνητικών παραγόντων. Κι αυτό γιατί η απογραφή είχε αποτέλεσμα να καθυστερεί η φορολογική μεταρρύθμιση, το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, τα έργα στην περιφέρεια, η είσπραξη εσόδων κλπ".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "στην Ελλάδα επικρατεί η αντίληψης ότι τα προβλήματα της οικονομίας χρειάζονται πολλά χρόνια για να αντιμετωπισθούν. Εν μέρει αυτό είναι αληθές. Οι συνέπειες μιας σοσιαλιστικής 20ετίας δεν αίρονται μέσα σε 1 ή 2 χρόνια. Όμως ακριβώς επειδή ήταν τόσο εσφαλμένη η πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα, η ανατροπή της μπορεί να αλλάξει άρδην το τοπίο και να επιφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι μεν χρόνια, αλλά επιδέχονται άμεσες λύσεις".

    [08] Υγεία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι " ο υπουργός Υγείας κ. Νικήτας Κακλαμάνης, όπως δείχνουν τα πράγματα βρίσκεται σε σωστή πορεία όσον αφορά τον τομέα υγείας. Αυτό το ομολογούν σε συζητήσεις κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν την ευθύνη του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου για την Υγεία. Έχουν αντιληφθεί ότι δεν μπορούν να κάνουν αντιπολιτευτικές επιθέσεις στον υπουργό Υγείας όταν παραδέχονται ότι λειτούργησε σωστά στις εφημερίες, οι οποίες και τα ράντζα θα εξαφανίσουν αλλά και τα νοσοκομεία θ' αποσυμφορήσουν".

    [09] Πρόγραμμα πρωθυπουργού

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα ξεκινήσει από αυτή την εβδομάδα έναν μαραθώνιο ταξιδιών με πρώτο σταθμό τη Ρώμη (28-29 Οκτωβρίου) όπου μαζί με τους Ευρωπαίους ομολόγους του θα υπογράψει την ευρωπαϊκή συνθήκη. Στη συνέχεια (4-5 Νοεμβρίου) ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για το ευρωπαϊκό συμβούλιο, ενώ στις 12 και 13 Νοεμβρίου θα μεταβεί στη Λευκωσία για να συναντήσει τον Κύπριο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο. Μετά ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί το Κάιρο, για να συναντήσει σε υψηλό επίπεδο την αιγυπτιακή ηγεσία, ενώ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Μόσχα όπου θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν".

    [10] Ερευνά για έργα

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "με εντολή του πρωθυπουργού διατάχθηκε να αρχίσει αμέσως έρευνα σε όλα τα δημόσια έργα για να διαπιστωθεί, αφ' ενός μεν ο τρόπος και οι κομπίνες που χρησιμοποιήθηκαν για να τα πάρουν και αφ' ετέρου, για να διαπιστωθεί πόσα δισεκατομμύρια χρέωσαν οι διάφοροι κλεφτοεργολάβοι όλα αυτά τα έργα... Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ο κ. Καραμανλής διαθέτει στοιχεία από τα οποία είναι ξεκάθαρο ότι οι δρόμοι και οι σήραγγες στην χώρα μας στοιχίζουν δύο και τρεις φορές ακριβότερα από ό,τι στην πλούσια Ελβετία".

    [11] Αυθαίρετα

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "παρατείνονται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι προθεσμίες για υπαγωγή δικαιούχων στις ευνοϊκές ρυθμίσεις που προβλέπονται για την περαίωση εκκρεμών υποθέσεων όσον αφορά στα πρόστιμα στα αυθαίρετα. Η δυνατότητα εξόφλησης παρέχεται με εφάπαξ καταβολή και έκπτωση 50% ή με ρύθμιση σε 36 δόσεις. Οι ευεργετικές διατάξεις δεν θα ισχύουν για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση και δεν πληρώσουν 3 συνεχόμενες δόσεις. Η κάθε δόση θα πρέπει να υπερβαίνει τα 50 εύρο και καταβάλλεται στην αρμόδια Εφορία".

    [12] Νέα Δημοκρατία

    Η Espresso σημειώνει ότι "τις εσωκομματικές εκλογές πολλοί μίσησαν, τα καλά... πόστα όμως ουδείς". Και επειδή τα πόστα των τομεαρχών στη ΝΔ θεωρούνται από τα καλύτερα στη ΝΔ, την εποχή αυτή, οι "αιτήσεις" νέων κυρίως βουλευτών που δείχνουν να ενδιαφέρονται για μια θέση στον εσωκομματικό ήλιο ολοένα αυξάνουν".

    [13] Πετρέλαιο

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "τα ένα στα 4 πρατήρια της Αττικής πουλά το πετρέλαιο θέρμανσης με καπέλο που φθάνει τα 2 λεπτά το λίτρο σε τιμή από 49 έως 50,9 λεπτά! Έτσι οι καταναλωτές επιβαρύνονται όχι μόνο από την έκρηξη των διεθνών τιμών του πετρελαίου, αλλά και από την κερδοσκοπία στην αγορά".

    Η Traffic news προσθέτει ότι "με τις τιμές του πετρελαίου να ξεπερνούν στην αγορά της Νέας Υόρκης τα 55 δολάρια το βαρέλι, η ανησυχία για την πετρελαϊκή κρίση είναι έντονη και στην Ελλάδα. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προβληματίζεται έντονα για την κατάσταση που διαμορφώνεται από τη συνεχή ανοδική πορεία των τιμών του πετρελαίου, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος αλυσιδωτών αυξήσεων σε βασικά καταναλωτικά είδη".

    [14] ΣΔΟΕ

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "πριμ μέχρι και 100.000 εύρο θα απονέμεται στους υπαλλήλους της νέας ελεγκτικής υπηρεσίας, που θα υποκαταστήσει το ΣΔΟΕ για τον εντοπισμό μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου. Στο στόχαστρο μπαίνουν εταιρείες και επιχειρηματίες για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 25 October 2004 - 19:18:47 UTC