Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-10-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/10/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Δολοφονική απόπειρα κατά Συρίγου
  • [04] Οικονομία
  • [05] Μετανάστες
  • [06] Δημόσιο-Αλλαγές
  • [07] Αδελφοί Αγγελόπουλοι
  • [08] Υγεία-Προσλήψεις
  • [09] Καύσιμα
  • [10] Εκλογή προέδρου Δημοκρατίας
  • [11] ΔΑΚΕ
  • [12] Πυρκαγιά Φιλοθέης
  • [13] Ελληνοτουρκικά
  • [14] Ακρίβεια
  • [15] Τουρισμός
  • [16] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/10/2004
  • [17] Έκθεση Γκαργκάνα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/10/2004

    Η δολοφονική απόπειρα κατά του δημοσιογράφου Φίλιππου Συρίγου, η κατάσταση της οικονομίας και η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και η επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου στην Αλβανία, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Αλλάζουν όλα στην Υγεία: Προσλήψεις και νέα επιδόματα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αλλάζουν όλα στην ιεραρχία του Δημοσίου. Με το "ξήλωμα" των... ισόβιων κομματικών γενικών διευθυντών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Κατηγορώ" Γκαργκάνα κατά Σημίτη. Ο εκλεκτός του τέως πρωθυπουργού γκρεμίζει το μύθο των "εκσυγχρονιστών".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Νονοί πλήρωσαν τους δολοφόνους. Ποιοι κρύβονται πίσω από την εγκληματική απόπειρα κατά του Φιλ. Συρίγου.

    Η ΑΥΓΗ: Αποστολή δολοφονίας. Γενική καταδίκη της επίθεσης κατά του Φ. Συρίγου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ο Ελβετός αρχιλογιστής των Αγγελοπουλαίων Jean-Pierre Bozzolo καταγγέλλει: Μεθόδους μαφίας χρησιμοποιεί η Γιάννα!

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οδηγίες λιτότητας από Τράπεζα Ελλάδος και ΕΕ. Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης απολογείται στο Eurogroup για τα ελλείμματα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σε ποιες περιοχές έπεσαν μέχρι και 15% οι τιμές των ακινήτων. "Σταθεροποιείται πλέον η κτηματαγορά", λεει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

    ΕΘΝΟΣ: Ομολογούν κίνδυνο εκτροχιασμού της Οικονομίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βάζει σήμερα στο μικροσκόπιο τον Προϋπολογισμό, ενώ στην Αθήνα κτυπούν καμπανάκια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Από καιρό είχαν αρχίσει κάποιοι εκστρατεία με λάσπη και μαχαιριές κατά των τολμηρών και αποκαλυπτικών δημοσιογράφων για να τους κλείσουν το στόμα και... Πανελλήνιο (Συ) ρίγος ανατριχίλας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μαύρα μαντάτα για την Οικονομία. Από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Νικ. Γκαργκάνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αλλαγές και προσλήψεις στην Υγεία. Σχέδιο νόμου: Επίδομα ετοιμότητας στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου". Συρίγος: Τα πρώτα λόγια του στους αστυνομικούς.

    ΕΣΤΙΑ: Τα φθηνότερα καύσιμα στην Ευρώπη. Εγκληματική η ενεργειακή πολιτική της χώρας μας.

    ESPRESSO: Όλη η αλήθεια για το "δηλητήριο του σκορπιού". Συγκλονιστικές αποκαλύψεις: 3 κυκλώματα θησαυρίζουν με την ανθρώπινη ελπίδα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αφύπνιση για την Οικονομία. Καμπανάκι από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για ανταγωνιστικότητα, πληθωρισμό και επενδύσεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ανάπτυξη 4% της ελληνικής οικονομίας. "Γενικά καλή" η εικόνα της οικονομίας υποστηρίζει η Τράπεζα της Ελλάδας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σκούπες τέλος και 3η ευκαιρία για μετανάστες. Παράταση παραμονής ως τον Ιούνιο.

    Η ΝΙΚΗ: Καταγγελίες διαφθοράς. Η ΔΑΚΕ αποκαλύπτει το... κράτος της Δεξιάς.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Το νέο κύμα ακρίβειας σαρώνει το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας.

    TRAFFIC NEWS: Πήξαμε από γκέι στην TV. Η δήλωση Ιωαννίδη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

    Η ΧΩΡΑ: Ακίνητα: Ομαλή προσγείωση των τιμών στην Αθήνα. Αρχίζει η πτώση έπειτα από μία τριετία υψηλής ζήτησης.

    City Press: Έκθεση Τράπεζας της Ελλάδος: Επειγόντως λιτότητα για να... σωθούμε.

    METRO: Ξέρει τους δράστες; Ήθελαν να σκοτώσουν τον Φίλιππο Συρίγο, λένε οι γιατροί.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τα "φιλέτα" της Θεσσαλονίκης. Ποιες περιοχές τα επόμενα χρόνια θα αποκτήσουν υπεραξία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Επικίνδυνος εφησυχασμός της ελληνικής κοινωνίας. Σύμφωνα με δηλώσεις Γκαργκάνα.

    [03] Δολοφονική απόπειρα κατά Συρίγου

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "βαλτοί" με στόχο τη ζωή του, κτύπησαν τον Φίλιππο Συρίγο. Εκτελούσαν συμβόλαιο θανάτου, κατέθεσε στους αστυνομικούς, αφού άκουσε να τον φωνάζουν με το όνομά του. Οι αρχές ασφαλείας αναζητούν "πυξίδα" για να επικεντρώσουν την έρευνά τους, ενώ ελπίζουν να παρουσιαστούν και μάρτυρες".

    Η METRO υποστηρίζει ότι "τους ηθικούς αυτουργούς που κρύβονται πίσω από την δολοφονική επίθεση εναντίον του, αλλά και έναν από τους δύο εκτελεστές του "συμβολαίου θανάτου" που είχε υπογραφεί με στόχο την εξόντωσή του, γνωρίζει ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος που δέχθηκε μαφιόζικη επίθεση το απόγευμα της Δευτέρας".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "συμβόλαιο θανάτου εκτελούσαν οι άγνωστοι κουκουλοφόροι εγκληματίες, οι οποίοι επετέθησαν προχθές στον δημοσιογράφο Φίλιππο Συρίγο. Αυτό προκύπτει από τον επαγγελματικό τρόπο με τον οποίο μαχαίρωσαν και χτύπησαν το θύμα. Η πρώτη εντύπωση ότι οι δράστες ήταν χούλιγκαν εγκαταλείπεται ως εσφαλμένη. Ερώτημα παραμένει ποια μεγάλα συμφέροντα έστησαν την αποστολή δολοφονίας".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "στον κόσμο της νύχτας και στα γυμναστήρια που παράγουν "στρατούς φουσκωτών" έχουν απλώσει τον ιστό της έρευνας οι αξιωματικοί της Δίωξης Ανθρωποκτονιών για την επίθεση στο δημοσιογράφο Φίλιππο Συρίγο έξω από το κτίριο του SPOR FM στην Καλλιθέα. Επίθεση που λίγο έλειψε να τον στείλει στον άλλο κόσμο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "η δημοσιογραφία όσο και να θέλουν μερικοί να την μειώσουν ή να την κάνουν εξάρτημά τους, παραμένει και θα παραμένει λειτούργημα. ευτυχώς οι περισσότεροι λειτουργοί της παραμένουν πιστοί της. Δεν πτοούνται σε όποιον δημοσιογραφικό τομέα και αν δραστηριοποιούνται. Γενναίοι αρθρογράφοι χωρίς φόβο και πάθος δεν διστάζουν όταν η περίσταση το καλεί να στηλιτεύσουν δριμύτατα πράξεις ή παρανομίες των εκάστοτε κρατούντων, να καταδικάζουν με αποτροπιαστική διάθεση απρεπείς συμπεριφορές ισχυρών της εξουσίας και του πλούτου".

    [04] Οικονομία

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "στο μικροσκόπιο βάζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση τον νέο κρατικό προϋπολογισμό, που έχει επεξεργαστεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Στην Αθήνα η ανησυχία κλιμακώνεται. Οι ιθύνοντες του υπ. Οικονομίας και της Τραπέζης της Ελλάδος ομολογούν κίνδυνο εκτροχιασμού".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "σε μια στιγμή αναγνώρισης της προβληματικότητας των δημοσίων οικονομικών και αξιολόγησης του νέου προϋπολογισμού από το συμβούλιο Ecofin στο Λουξεμβούργο, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Νικ. Γκαργκάνας ζήτησε την αφύπνιση των πάντων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης της οικονομίας μας".

    Το ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "οι "διαρθρωτικές αλλαγές" ("ελαστικά" εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις, "εκούσιες αποχωρήσεις" εργαζομένων από το Δημόσιο κλπ) επανέρχονται στο προσκήνιο ως επιτακτικές από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα - συνιστά στους "κοινωνικούς εταίρους" συναίνεση για περιορισμό των μισθών, στην κυβέρνηση συγκράτηση δαπανών και άλλες μεθόδους λιτότητας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι "το κλίμα που επικρατεί στην αγορά αυτές τις ημέρες συνόψισε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) Ν. Γκαργκάνας, παρουσιάζοντας την Ενδιάμεση Έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Αναφορικά με τις τιμές των ακινήτων στη χώρα μας, ο κ. Γκαργκάνας επεσήμανε ότι έχουν ξεπεραστεί οι φόβοι για την εμφάνιση "φούσκας" ανάλογης με αυτή που παρατηρήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "αποκλιμακώνονται οι τιμές των ακινήτων τους τελευταίους μήνες. Φθηνότερα τα σπίτια ιδίως στο Λεκανοπέδιο, ενώ αναμένονται και περαιτέρω φορολογικές ελαφρύνσεις".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "καμπανάκια" και συστάσεις από τον διοικητή της ΤτΕ στην κυβέρνηση. Αναγκαίες οι παρεμβάσεις σε Ασφαλιστικό και αγορά εργασίας. Συγκρατημένες αυξήσεις, περικοπές δαπανών και επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, ενέσεις για την Οικονομία. Κίνδυνος υπερχρέωσης των ελληνικών νοικοκυριών. Φόβοι για συνέπειες στις τράπεζες από μη αποπληρωμή στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων".

    Η City Press γράφει ότι "η λεγόμενη ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος αναδεικνύει μεγάλες διαφορές στην ανάλυση της οικονομικής πραγματικότητας μεταξύ του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γκαργκάνα και του υπουργού Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "ισχυρό πλήγμα στο, υποτιθέμενο, "οικονομικό θαύμα" της προηγούμενης κυβέρνησης κατάφερε χθες ο εκλεκτός του κ. Σημίτη στη διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος, Νίκος Γκαργκάνας. Ζήτησε επειγόντως δημοσιονομική προσαρμογή, δικαιώνοντας απόλυτα τις κινήσεις της κυβέρνησης Καραμανλή για την απογραφή".

    [05] Μετανάστες

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "σε οριστικό στοπ στις "επιχειρήσεις-σκούπα" και σε παράταση έως τον Ιούνιο του 2005, ώστε να νομιμοποιηθούν οι παράνομοι μετανάστες, προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Πάντως, οι αλλοδαποί θα υποστούν νέα ταλαιπωρία στις ουρές για τα απαραίτητα δικαιολογητικά".

    [06] Δημόσιο-Αλλαγές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει ότι "αλλάζουν όλα στην ιεραρχία του Δημοσίου, με το 'ξήλωμα' των 'ισόβιων' γενικών διευθυντών που διόρισε το ΠΑΣΟΚ, ενώ έπεται και η απομάκρυνση των μονίμων (επίσης) 4.388 διευθυντών. Ο αρμόδιος υπουργός Προκοπής Παυλόπουλος προωθεί το σύστημα επιλογής των στελεχών του δημοσίου τομέα από όλο το φάρμα της δημόσιας διοίκησης, με το σκεπτικό ότι έτσι θα απεξαρτηθεί το κράτος από τον κομματισμό".

    [07] Αδελφοί Αγγελόπουλοι

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "στις 27 Δεκεμβρίου 1998 ο Ελβετός jean-Pierre Bozzolo, που μαζί με τον πατέρα του διατηρούν στην Ζυρίχη την εταιρία θεματοφύλακα FORTAX AG, μέλος του ελβετικού συνδέσμου Θεματοφυλάκων STV/USF και η οποία κρατούσε στην Ελβετία ΟΛΟΥΣ τους ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ και τα χρήματα της οικογένειας των Αγγελοπουλαίων - φανταστείτε πόσο μεγάλη ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ του είχε ο δημιουργός της Χαλυβουργικής, Δημήτρης Αγγελόπουλος, με επιστολή που απέστειλε στις 27 Δεκεμβρίου 1998 στον Παναγιώτη Αγγελόπουλο και τους γιους του Θόδωρο και Κωνσταντίνο ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ, ΦΟΒΕΡΑ πράγματα για την κυρία Γιάννα, καθώς και για τις κομπίνες και τις ΑΠΑΤΕΣ τους".

    [08] Υγεία-Προσλήψεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει ότι "τον τρόπο λειτουργίας της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού χωριού, τη θέσπιση του Συνηγόρου της Υγείας, τη βελτίωση του συστήματος κρίσης των γιατρών του ΕΣΥ, χορηγήσεις επιδομάτων και προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- το νομοσχέδιο "Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού, Συνήγορος της Υγείας και λοιπές διατάξεις" του υπουργείου Υγείας".

    [09] Καύσιμα

    Η ΕΣΤΙΑ επισημαίνει ότι "στην Ελλάδα διαπράττεται ένα διαρκές έγκλημα. Παρ' ότι η χώρα μας διαθέτει πλούσιες εναλλακτικές πηγές ενεργείας, εξακολουθεί να εξαρτάται υπέρμετρος από το πετρέλαιο. Το ποσοστό εξαρτήσεως είναι περίπου 70%, από τα υψηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντί λοιπόν να επιδιώξουμε να απεξαρτηθούμε σταδιακώς από το πετρέλαιο, εμείς πράττουμε το αντίθετο. Έχουμε την χαμηλότερη φορολογία καυσίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με συνέπεια να ενθαρρύνεται η κατανάλωση βενζίνης και πετρελαίου".

    [10] Εκλογή προέδρου Δημοκρατίας

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι "την ικανοποίηση του για τη διαφαινόμενη συναίνεση των μεγάλων κομμάτων στο θέμα του προσώπου, που θα τον διαδεχτεί, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, σε αναφορά, που έκανε στα ζητήματα της συναίνεση από τα Τίρανα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. "Χαίρω ιδίως γιατί, όπως φαίνεται, ο διάδοχός μου θα εκλεγεί μάλλον με κοινή συναίνεση των μεγάλων κομμάτων" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανόπουλος".

    [11] ΔΑΚΕ

    Η ΝΙΚΗ υπογραμμίζει ότι "η ίδια η προσκείμενη στη ΝΔ συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ αποκαλύπτει με έγγραφο-καταγγελία ότι οι αρχές της 'σεμνότητας και ταπεινότητας' που σε πολιτικό επίπεδο επαγγέλλεται η κυβέρνηση, έχουν δώσει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα τη θέση τους σε ένα μπαράζ κρουσμάτων σπατάλης και διαφθοράς, με πρωταγωνιστές υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων κρατικών επιχειρήσεων".

    [12] Πυρκαγιά Φιλοθέης

    Η Traffic News σημειώνει ότι "με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια κλήθηκαν και κατέθεσαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών, κ. Σπύρου Μουζακίτη ο Θεόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου. Η κατάθεσή τους εντάσσεται στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο κ. Μουζακίτης για την υπόθεση της πυρκαγιάς στη Φιλοθέη".

    [13] Ελληνοτουρκικά

    Σύμφωνα με την Espresso "κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Το τελευταίο διήμερο, με ενέργειες στον αέρα και τη θάλασσα που κάθε άλλο παρά 'τυχαίες' θα μπορούσαν να θεωρηθούν, επανέφεραν στο προσκήνιο το καθεστώς των 'γκρίζων ζωνών', θέτοντας σε σκληρή δοκιμασία το καλό κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών".

    [14] Ακρίβεια

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σχολιάζει ότι "το νέο κύμα ακρίβειας, που σαρώνει το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας, ειδικότερα η αύξηση της τιμής του πετρελαίου, πλήττει τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Το ΚΚΕ μα ανακοίνωση του προτείνει συγκεκριμένα μέτρα;"

    [15] Τουρισμός

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "δεύτερος δημοφιλέστερος παραθεριστικός προορισμός αναδεικνύεται η Ελλάδα, σε απόσταση αναπνοής από την Ιταλία. Μετά την ασφαλή και επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, η άποψη Αμερικανών, Άγγλων, Γάλλων, Γερμανών και Ισπανών είναι θετική για τη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα για λογαριασμό της "Αθήνα 2004".

    [16] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/10/2004

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Με την έκθεση για την οικονομία η Τράπεζα της Ελλάδος ζητεί: Αλλαγή νοοτροπίας".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στο κόκκινο δάνεια 7,5 δις. σε νοικοκυριά-επιχειρήσεις. Στάση πληρωμών από δανειολήπτες-Σήμα κινδύνου για τις εμπορικές τράπεζες".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Απειλεί και τις τράπεζες η αύξηση των δανείων. Στο ποσό του 1,2 δις. εύρο έφτασαν τον Ιούνιο τα καθυστερούμενα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "ΤτΕ: Ανοχύρωτη η χώρα απέναντι στις κρίσεις. Ο κ. Γκαργκάνας "δείχνει" ελλείμματα, πληθωρισμό και αγορά εργασίας".

    [17] Έκθεση Γκαργκάνα

    Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι "Την αποφυγή του εφησυχασμού από το σύνολο της κοινωνίας και την απαλλαγή από τον φόβο για τις διαρθρωτικές αλλαγές ζητεί η Τράπεζα της Ελλάδος. Στην ενδιάμεση έκθεση που ο διοικητής της Ν. Γκαργκάνας υπέβαλε χθες στη Βουλή, η δημοσιονομική προσαρμογή χαρακτηρίζεται ως "επιτακτική και επείγουσα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 20 October 2004 - 20:38:31 UTC