Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-08-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/8/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Δηλώσεις Ιακώβου
  • [04] Ολυμπιακοί Αγώνες - Διακρίσεις Ελλήνων αθλητών
  • [05] Παιδεία
  • [06] Τζέκος
  • [07] Ντόπινγκ-Προεκτάσεις
  • [08] ΠΑΣΟΚ
  • [09] Ολυμπιακοί Αγώνες-Κόστος
  • [10] Δημόσια έργα-Κατάργηση μαθηματικού τύπου
  • [11] Συνταξιούχοι-Αυξήσεις
  • [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [13] Επενδύσεις - Περιορισμός γραφειοκρατίας

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/8/2004

    Οι χθεσινές νέες διακρίσεις Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι εξελίξεις στο θέμα ντόπινγκ και οι καταγγελίες για επιχορήγηση στο παρελθόν του κ. Τζέκου από το υπουργείο Αθλητισμού κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Οι δρόμοι της φωτιάς. "Χρυσή" η Χαλκιά στα 400μ εμπόδια.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 7 χρόνια κάθειρξη στον Τζέκο! Βίος και πολιτεία του... εθνικού μας προπονητή! Για απάτες κατ' εξακολούθηση. Ποιοι και γιατί "κουκούλωσαν" και αυτή τη δραστηριότητά του;

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Χαλκιά από μάλαμα. Η Φανή σάρωσε στα 400 μέτρα εμπόδια με το πάθος και τη δύναμή της.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Γενναίες αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις. Σε ΙΚΑ, Δημόσιο και ΟΓΑ.

    Η ΑΥΓΗ: Ντόπινγκ: Τώρα έρευνα σε βάθος. Απαίτηση για εξυγίανση του αθλητισμού.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στο φως κύκλωμα της ντόπας. Αποκαλύπτουμε τον Έλληνα "βαρώνο" των αναβολικών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Παιδεία με τρύπες... Αδυναμίες και προβλήματα λίγες ημέρες πριν από τη νέα περίοδο. Ξεκρέμαστοι 25.000 εκπαιδευτικοί. Γκάφα του υπουργείου με τις βάσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Της Ελλάδας τα παιδιά! Απίστευτο φίνις των αθλητών μας λίγο πριν πέσει η αυλαία.

    ΕΘΝΟΣ: Χρυσός άνεμος. Φανή Χαλκιά: Το καθαρόαιμο από τη Λάρισα εκτινάχθηκε στην κορυφή του κόσμου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θα μας βγει ξυνή... από τη μύτη και πικρή από την τσέπη. Σύμφωνα με τους TIMES της Ν. Υόρκης η Ολυμπιάδα... της Γιάννας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σκληραίνει το ΠΑΣΟΚ. Τα κορυφαία στελέχη του προαναγγέλλουν επιθετική αντιπολίτευση από τη Δευτέρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χρυσό: Φανή Χαλκιά. Αργυρό: Νίκος Κακλαμανάκης. Χάλκινο: Αρτιόμ Κιουρεγκιάν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πύραυλος "Φανή". 6ο χρυσό από τη Χαλκιά, ασημένιο "αντίο" Κακλαμανάκη, χάλκινο από Κιουρεγκιάν.

    ESPRESSO: Φτερωτή θεά! Έσπασε τα κοντέρ η Χαλκιά. Χάλκινο και στην πάλη. Το αντίο του Κακλαμανάκη μετά το αργυρό.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παρελθόν ο περιβόητος "τύπος" των εργολάβων. Έτοιμο το ν/σ μειοδοτικών διαγωνισμών. Επόμενα έργα Θεσσαλονίκη, Μαλιακός.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Σήκωσαν την Ελλάδα. Χαλκιά, Κακλαμανάκης, Κιουρεγκιάν.

    ΤΑ ΝΕΑ: Χρυσός άνεμος! 3 μετάλλια σε μια μέρα.

    Η ΝΙΚΗ: "Βροχή" μεταλλίων. Χρυσό η Φανή Χαλκιά στα 400 με εμπόδια. Αργυρό ο Κακλαμανάκης στην ιστιοπλοΐα. Χάλκινο ο Κιουρεγκιάν στην ελληνορωμαϊκή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ντόμινο αποκαλύψεων και ...ρεκόρ στο ντόπινγκ. Νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας.

    TRAFFIC NEWS: Η Ρούλα πήρε το αγόρι της Βίσση. Δίδυμο με Φραγκολιά στην TV.

    Η ΧΩΡΑ: Το ΠΑΣΟΚ επιχορηγούσε τη ντόπα. Η κυβέρνηση θα ρίξει φως στο παρακράτος που δρούσε στον αθλητισμό.

    City Press: Αθήνα 2004: Σπάμε το ρεκόρ ολυμπιακών μεταλλίων.

    METRO: Πολιτική εμπλοκή στη μάστιγα του ντόπινγκ; Καταγγελία για ύποπτες επιχορηγήσεις σε εταιρίες σκευασμάτων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αποθέωση. Συγκλόνισε η "χρυσή" Φανή Χαλκιά στα 400μ εμπόδια.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ισοπέδωσε όλα τα εμπόδια η Φανή Χαλκιά.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στη Ρωσία διπλή ανεξήγητη αεροπορική τραγωδία.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Δηλώσεις Ιακώβου

    Η TRAFFIC NEWS υποστηρίζει ότι "συγκλονιστικές αποκαλύψεις έγιναν χθες το βράδυ στην εκπομπή "Χωρίς Αναισθητικό" παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, δίνοντας μια ακόμη δέσμη φωτός στο θέμα που καίει. Πιο συγκεκριμένα η εκπομπή φιλοξένησε δηλώσεις του προπονητή της άρσης βαρών, Χρήστου Ιακώβου, ο οποίος απέρριψε όλες τις κατηγορίες που του έχουν προσάψει όλες αυτές τις ημέρες, έντυπα και γενικότερα ο Τύπος". Απαντώντας σε σχετική ερώτηση χαρακτήρισε "παραμύθια της Χαλιμάς " τα δημοσιεύματα για σχέσεις με τον Τζέκο." Εγώ δεν είμαι επιχειρηματίας, δεν έχω κάνει δουλειές με κανέναν , αυτά είναι του Τζέκου".

    [04] Ολυμπιακοί Αγώνες - Διακρίσεις Ελλήνων αθλητών

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "μια υπέροχη αθλητική ολυμπιακή μέρα έζησε χθες η Ελλάδα. Η χώρα μας όχι μόνο κατέκτησε τρία μετάλλια, ένα από κάθε μέταλλο, το χρυσό της Φανής Χαλκιά, το ασημένιο του Νίκου Κακλαμανάκη , το χάλκινο του Αρτιόμ Κιουρεγκιάν, αλλά άκουγε και τη φημολογία πως ένα ακόμη μετάλλιο που μέχρι χθες το είχαμε ασημένιο μπορεί να γίνει και χρυσό: Αυτό της Πηγής Δεβετζή, καθώς οι φήμες ήθελαν την πρώτη Καμερουνέζα θετική σε έλεγχο ντόπινιγκ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "δεν υπήρχε εμπόδιο ικανό να σταματήσει τη Φανή στο χθεσινό τελικό. Ασυγκράτητη, αφηνιασμένη σαν άγριο άλογο που δεν είχε κρατημό "κατάπιε" τις υπόλοιπες 7 κοπέλες που έτρεχαν γύρω της, χωρίς να τη δυσκολεύει καθόλου το βάρος 10 εκατομμυρίων βλεμμάτων καρφωμένων στα πόδια της, στο κορμί της , στο αγέλαστο για 53 δευτερόλεπτα πρόσωπό της. Αγέλαστο, αλλά πλημμυρισμένο από συναισθήματα από προσδοκίες, από τα ζόρια πολλών (ξεχασμένων πια) χρόνων, στο φινάλε από τη γλυκιά ανείπωτη ηδονή της νίκης".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "στο πάνθεον του ελληνικού και του παγκόσμιου στίβου ανήκει από χθες η Φανή Χαλκιά, που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη με την εκπληκτική παρουσία της στον τελικό των 400 μέτρων με εμπόδια! Η πρωταθλήτριάς μας εκτός του γεγονότος ότι χάρισε χρυσό μετάλλιο στη χώρα μας, έδειξε με τη σταθερότητά της ότι το μέλλον της ανήκει και μπορούμε να περιμένουμε νέες και σπουδαίες διακρίσεις σε προσεχείς μεγάλες διοργανώσεις".

    Σύμφωνα με την ESPRESSO ,"μια Φανή Χαλκιά από πραγματικό "χρυσάφι" κατέκτησε την πρώτη θέση στα 400 μέτρα με εμπόδια "καταπίνοντας" σαν φτερωτή θεά, τις αντιπάλους της που στα τελευταία μέτρα την έχασαν από τα ...μάτια τους. Το πήραμε και αυτό! Το τρίτο χρυσό μετάλλιο της Ολυμπιάδας της Αθήνας πανηγυρίζει από χθες η χώρα μας, ο κλασσικός αθλητισμός αλλά και όλα τα πέρατα του κόσμου όπου υπάρχει ελληνισμός, εκεί όπου υπάρχει Ελλάδα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "τελικά είναι αλήθεια. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα σε αυτή τη ζωή που δεν μπορείς να τα περιγράψεις με λόγια. Το να βλέπεις δηλαδή μία αθλήτρια της χώρας σου να κερδίζει με σηκωμένα τα χέρια, σαν θηλυκός Κεντέρης, να βλέπεις τις αντιπάλους της να την κοιτάζουν εκστασιασμένες όπως με τη Βούλα Πατουλίδου είναι στιγμές που δεν τις αλλάζεις με τίποτα. Όπως και να βλέπεις χιλιάδες σημαίες να ανεμίζουν από άκρη σε άκρη σε όλο το Ολυμπιακό Στάδιο και 70.000 θεατές στα όρια της παράκρουσης να ευχαριστούν ένα κορίτσι 25 χρονών για την ανείπωτη ευτυχία, την αμέτρητη χαρά που τους έδωσε μέσα σε κάτι λιγότερο από 53 δευτερόλεπτα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι " ο εθνικός μας ύμνος ακούστηκε για μια ακόμη φορά στα πέρατα της Οικουμένης. Η Φανή Χαλκιά είναι η Χρυσή Ολυμπιονίκης με 52.82 στον τελικό των 400 μ με εμπόδια και απέδειξε πως δεν έχει αντίπαλο. Είναι το καινούργιο αστέρι του αθλήματος και τα καλύτερα....έρχονται. Η Λαρισαία Πρωταθλήτρια τερμάτισε με σχετική άνεση στην κούρσα αφήνοντας πίσω της όλα τα υποτιθέμενα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος. Φανή σε ευχαριστούμε...".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "χρυσός άνεμος χθες για τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η εκπληκτική Φανή Χαλκιά εκτινάχθηκε στην κορυφή του κόσμου, ενώ ο Νίκος Κακλαμανάκης μετά από συγκλονιστικό αγώνα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Στην πάλη ο Αρτιόμ Κιουρεγκιάν εντυπωσίασε και στέφθηκε άξια χάλκινος Ολυμπιονίκης. Σήμερα οι γοργόνες του πόλο διεκδικούν το χρυσό στον τελικό με την ομάδα της Ιταλίας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "η "διαστημική " Φανή Χαλκιά εκτόξευσε όλους τους Έλληνες στο φεγγάρι. Μετέτρεψε σε περίπατο τον τελικό των 400 μέτρων με εμπόδια και με χρόνο 52.82 κατέκτησε ένα ακόμα χρυσό για την Ελλάδα. Η καλή μέρα είχε φανεί από το πρωί όταν ο Νικόλας Κακλαμανάκης μετά από μια ιστιοδρομία - θρίλερ κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Μιστράλ. Στην απονομή που έγινε το βράδυ εκτυλίχθηκαν μοναδικές στιγμές με τον 36χρονο ιστιοπλόο να γνωρίζει την αποθέωση. Ο Αρτιόμ Κιουρεγκιάν έφερε μετά από χρόνια την ελληνορωμαϊκή πάλη ξανά στο βάθρο κερδίζοντας τον μικρό τελικό και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -55 κιλών".

    Σύμφωνα με τον ΛΟΓΟ, "δεν έχουν τελειωμό οι επιτυχίες για τα ελληνικά χρώματα. Χρώμα από χρυσό, ασήμι και χαλκό είχε η χθεσινή ανεπανάληπτη ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό που πρόσθεσε τρία ακόμη μετάλλια στη συγκομιδή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Έλληνες αθλητές που δίνουν τη μάχη τους για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μας κάνουν μέρα με τη μέρα όλο και πιο υπερήφανους!".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "με νέες μεγάλες διακρίσεις απαντούν οι Έλληνες αθλητές στο νοσηρό κλίμα που δημιουργεί η κομματική αντιπαράθεση γύρω από τα αθλητικά επιτεύγματα της χώρας μας".

    [05] Παιδεία

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "σημαντικά -ως και εκρηκτικά- προβλήματα στην Παιδεία λίγες μόνο ημέρες πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Μετέωροι βρίσκονται 25.000 αποσπασμένοι και νεοδιορισθέντες καθηγητές, οι οποίοι την 1η Σεπτεμβρίου θα πρέπει να αναλάβουν διδακτικά καθήκοντα αλλά ακόμη δεν γνωρίζουν σε ποιο σχολείο πρέπει να παρουσιαστούν. Μετέωροι και πολλοί εισακτέοι από τα ΤΕΕ σε σχολές του Εμπορικού Ναυτικού, καθώς το υπουργείο Παιδείας προχθές ανακοίνωσε... λάθος βάσεις και εμφάνισε ως επιτυχόντες υποψηφίους οι οποίοι δεν είχαν πιάσει τη βαθμολογία που ορίζει ο νόμος, τον οποίο οι αρμόδιοι προφανώς αγνοούσαν".

    [06] Τζέκος

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "σήμερα ο "Αδέσμευτος" αποκαλύπτει και μια άλλη δραστηριότητα του εν λόγω... εθνικού προπονητή: Την απάτη μέσω τραπεζικών επιταγών! Για την οποία ο Τζέκος καταδικάστηκε, άνευ ελαφρυντικών, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 7 χρόνια κάθειρξη! (Απόφαση 3137/2000). Ο Τζέκος είχε συστήσει εταιρεία με τρία αδέλφια, τους Σπύρο, Νίκο και Γιώργο Λύκο, και προεξοφλούσαν πλαστές επιταγές! Οι δύο αδελφοί Λύκου -ο Νίκος και ο Γιώργος- απηλλάγησαν, ενώ καταδικάστηκε και φυγοδικεί ο Σπύρος Λύκος. Δικηγόρος του Τζέκου και της παρέας του κατά τις δίκες ήταν ο δικηγόρος των Κεντέρη-Θάνου κ. Δημητρακόπουλος. Και όμως... Αυτός ο άνθρωπος εξακολουθούσε να ευνοείται σκανδαλωδώς, και μετά τη βαριά καταδίκη του, από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ".

    [07] Ντόπινγκ-Προεκτάσεις

    Το METRO σημειώνει ότι "διαστάσεις μείζονος πολιτικού ζητήματος λαμβάνει η υπόθεση του ντόπινγκ, μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Θοδωρή Ρουσόπουλου, περί "ύποπτων" επιχορηγήσεων σε εταιρίες μεταξύ των οποίων και αυτή του Χρήστου Τζέκου".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "το χρυσό ντοπάρισμα φαίνεται πως κερδίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα. Για πρώτη φορά αφαιρούνται μετάλλια, ακόμη και χρυσά, από ολυμπιονίκες μόλις την επόμενη ημέρα της νίκης τους. Μέσα σε αυτό το κλίμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία η υπόθεση με το ντόπινγκ Ελλήνων πρωταθλητών, που, όπως προκύπτει, έγινε με κρατική επιχορήγηση. Χθες Αμερικανοί εισαγγελείς επισκέφθηκαν την Εισαγγελία Αθηνών, επιβεβαιώνοντας ότι το ελληνικό ντόπινγκ έχει άκρες στην περιβόητη υπόθεση "Μπάλκο" που αποτέλεσε στις ΗΠΑ τη θρυαλλίδα των εξελίξεων".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "το εγχώριο πολιτικό και αθλητικό κατεστημένο, όπως και οι διεθνείς αθλητικοί μεγαλοπαράγοντες και κυκλώματα επιχειρούν να συσκοτίσουν τις βαθύτερες αιτίες αυτών των φαινομένων. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας καταγράφουν ...ρεκόρ επίσημων αποκλεισμών και ακυρώσεων, λόγω χρήσης αναβολικών ή παραβίασης των σχετικών κανονισμών. Η σχετική λίστα έχει φτάσει ήδη στον αριθμό 19 και αναμένεται να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο".

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει ότι "συγκλονιστικά στοιχεία για το σκάνδαλο της ντόπας κατέθεσε στον εισαγγελέα ο υφ. Αθλητισμού Γ. Ορφανός. 1,5 εκατ. ευρώ οι επιχορηγήσεις που δόθηκαν σε εταιρείες της ντόπας από το ΠΑΣΟΚ. Στην πλήρη δημοσιοποίηση όλων των αμαρτωλών στοιχείων προχωρεί η κυβέρνηση μετά τους Αγώνες. Αμερικανοί εισαγγελείς στην Ελλάδα για τις δραστηριότητες της BALCO".

    Η City Press ισχυρίζεται ότι "ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ρουσόπουλος προσπαθεί να πείσει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε στήσει βιομηχανία επιδότησης του κ. Τζέκου και δεν ακολουθεί την συμβολή του έμπειρου Γιώργου Σουφλιά, ο οποίος συνιστά την τήρηση της ολυμπιακής εκεχειρίας σε ό,τι αφορά τις πολιτικές διαφορές. Από την πλευρά τους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν το θέμα του ντόπινγκ με εσωκομματική λογική".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι "την μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι πληροφορίες για το τεράστιο κύκλωμα διακίνησης αναβολικών στην χώρα μας, που έφερε στο φως η "Α" μια υπόθεση που αποκαλύφθηκε τυχαία από την δίωξη ναρκωτικών τον Αύγουστο του 2003 και μέχρι σήμερα παραμένει "παγωμένη" στα συρτάρια του 14ου Πταισματοδίκη. Κεντρικό πρόσωπο της σοβαρότατης αυτής υπόθεσης φαίνεται τελικά ότι είναι ο Ροδίτης φαρμακοποιός Ιωάννης Κωνσταντινίδης, ο οποίος στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για άλλη υπόθεση παράνομης εξαγωγής αναβολικών και ναρκωτικών σκευασμάτων και στην συνέχεια αθωώθηκε ανέλπιστα από το Εφετείο".

    [08] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "το ΠΑΣΟΚ σκληραίνει την αντιπολιτευτική του τακτική και από την προσεχή Δευτέρα θα εντείνει τις δραστηριότητές του προκειμένου να πλήξει την κυβέρνηση. Και φυσικά, μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται ένα ιδιαίτερα θερμό φθινόπωρο, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολύ πιθανό να στηρίξει τις όποιες κινητοποιήσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν οσονούπω".

    [09] Ολυμπιακοί Αγώνες-Κόστος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "ο ξένος Τύπος επισημαίνει και δίνει έμφαση στο υψηλό κόστος της Ολυμπιάδας της Αθήνας. Βλέπει μία διοργάνωση που εγγίζει τα 9 δισ. ευρώ, ποσό εξωφρενικό, να μην έχει καθόλου κέρδη. Συγκεκριμένα η μεγάλης κυκλοφορίας αμερικανική εφημερίδα "Νιου Γιορκ Τάιμς" αφού αναφέρεται στο πρωτοφανές ποσό που δαπανήθηκε, τονίζει ότι αυτό το έχει αντιληφθεί ο ελληνικός λαός, ότι δηλαδή θα πληρώνουν και τα δισέγγονά του. Αιτία αυτής της αλόγιστης σπατάλης η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία είχε ως οδηγό μόνο τις προσωπικές της φιλοδοξίες και όχι το μέτρο των δυνατοτήτων του ελληνικού λαού".

    [10] Δημόσια έργα-Κατάργηση μαθηματικού τύπου

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "στροφή στα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα μέσω συμβάσεων παραχώρησης επιχειρεί η κυβέρνηση, εγκαταλείποντας οριστικά τον αμαρτωλό μαθηματικό τύπο και υιοθετώντας τους μειοδοτικούς διαγωνισμούς. Όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς, κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου που ορίζει τα των δημοσίων έργων, με αυτοχρηματοδότηση θα προωθηθούν το ταχύτερο η υποθαλάσσια αρτηρία της Θεσσαλονίκης, το πέταλο του Μαλιακού και η αναβάθμιση του οδικού δικτύου Κορίνθου-Πατρών".

    [11] Συνταξιούχοι-Αυξήσεις

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σημειώνει ότι "γενναίες αυξήσεις στους συνταξιούχους του Δημοσίου και του ΙΚΑ πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση για το 2005. Θα κυμανθούν -για τις μικρές συντάξεις- γύρω στο 6% στο υπερδιπλάσιο δηλαδή του πληθωρισμού και για όλες τις άλλες στο 4%-5%. Παράλληλα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αύξηση του αφορολόγητου ορίου, ενώ οι αυξήσεις στους συνταξιούχους του ΟΓΑ και όσων δικαιούνται το ΕΚΑΣ θα κυμανθούν από τριάντα έως και πενήντα ευρώ το μήνα".

    [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Σπάνε τα δεσμά".... Λύνονται τα γραφειοκρατικά προβλήματα για τους επενδυτές".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Σε 10 μέρες η άδεια για νέα εταιρεία, λέει ο Δ. Σιούφας. Καταργούνται 8 δικαιολογητικά- Απλοποιούνται οι διαδικασίες".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Απαραίτητοι οι ιδιώτες στα έργα υποδομής. Δ. Φουντουκάκος: Προϋπόθεση για τις επενδύσεις οι διαρθρωτικές αλλαγές".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Στη Βουλή το νομοσχέδιο για διαγωνισμούς έργων. Με μειοδοσία και όχι με μαθηματικό τύπο οι αναθέσεις".

    [13] Επενδύσεις - Περιορισμός γραφειοκρατίας

    Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι " την ουσιαστική βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, επιδιώκει το υπουργείο Ανάπτυξης με μελέτη- πρόταση που παρουσίασε χθες ο υπουργός Δημήτρης Σιούφας, η οποία προβλέπει δραστική μείωση του χρόνου έκδοσης της άδειας εγκατάστασης των επιχειρήσεων στις δέκα ημέρες, από τους 3-12 μήνες που απαιτούνται σήμερα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 26 August 2004 - 20:36:25 UTC