Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-08-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/8/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Υπόθεση Κεντέρη -Θάνου
  • [04] Πυρκαγιά στο δάσος Φιλοθέης-Έρευνα
  • [05] Ελλάδα-Ολυμπιακοί Αγώνες-Μετάλλια
  • [06] Φορολογικοί συντελεστές
  • [07] Οτσαλάν-Δηλώσεις Ντεμιρέλ
  • [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [09] Υγρά καύσιμα-Τιμές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/8/2004

    Τα δύο πρώτα μετάλλια για την Ελλάδα, το χρυσό στη συγχρονισμένη κατάδυση και το χάλκινο στην άρση βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και το θέμα Κεντέρη-Θάνου κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Βουτιά στα μετάλλια. Σήκωσαν στα χέρια τους όλη την Ελλάδα. Αγωνία για τον Πύρρο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Στα 47 δολάρια το βαρέλι οδεύει το πετρέλαιο! Και άλλο ...Ολυμπιακό ρεκόρ!.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Χρυσή λάμψη στη σκιά της ντροπής. Ο Νίκος Συρανίδης- Θωμάς Μπίμης κέρδισαν το πρώτο μετάλλιο στη συγχρονισμένη κατάδυση. Χάλκινο ο Σαμπάνης στα 62 κιλά.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Εδώλιο για Κεντέρη , Θάνου, Τζέκο. Τι ψάχνει τώρα ο Εισαγγελέας. Σήμερα(;) βγαίνουν από το ΚΑΤ οι δύο Ολυμπιονίκες μας και αύριο απολογούνται στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΔΟΕ.

    Η ΑΥΓΗ: Να τελειώνουν τα ψέματα! Βαθιά το νυστέρι στο ντοπάρισμα. Παρεμβαίνει ο εισαγγελέας. Με αναβολές και σιωπές το κύκλωμα επιχειρεί να διασωθεί. Τελικά αύριο στο Πειθαρχικό της ΔΟΕ Κεντέρης - Θάνου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έπρεπε να είχε συλληφθεί η Γιάννα. Όταν έβαλε φωτιά στο δάσος της Φιλοθέης.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ντόμινο υποκρισίας στο σίριαλ Κεντέρη- Θάνου. Ανευθυνοϋπεύθυνοι ΔΟΕ, πολιτική και αθλητική ηγεσία. Και εισαγγελική παρέμβαση για ντόπινγκ και τροχαίο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ο Λεωνίδας μας σήκωσε.... Ο Τζέκος μας έριξε.Χρυσές βουτιές από Συρανίδη, Μπίμη. Σούπερ επιτυχία.

    ΕΘΝΟΣ: Τα αγόρια τα χρυσά. Θωμάς Μπίμης, Νίκος Συρανίδης. Δύο Ελληνόπουλα έκαναν την έκπληξη στις καταδύσεις και εκτόξευσαν στα ύψη την Ελλάδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η κυβέρνηση καταδικάζει τα πυρο-τεχνήματα της Γιάννας. Με μπετόν δήλωση του υπουργού κ. Θεοδ. Ρουσόπουλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αποκαλύψεις Ντεμιρέλ για τη σύλληψη Οτσαλάν. Άγνωστα παρασκήνια από τον πρώην πρόεδρο της τουρκικής Δημοκρατίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η Ελλάδα αντιστέκεται. Χρυσό - έκπληξη από τους Θωμά Μπίμη και Νίκο Σιρανίδη στις καταδύσεις. Χάλκινο ο Σαμπάνης στην άρση βαρών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Χρυσάφι στην πισίνα. Δυο ανάσες μετά τη ζοφερή ατμόσφαιρα των τελευταίων ημερών. Μια πρωτιά που δεν περίμενε κανείς.

    ΕΣΤΙΑ: Ούτε μία παραίτησις! Οι υπεύθυνοι για τον διασυρμό της Ελλάδος.

    ESPRESSO: Μπασκετμπολίστας μοιράζει ναρκωτικά. Συνελήφθη και κρατείται.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανέλπιστο χρυσό στις καταδύσεις. Νίκη - έκπληξη από Σιρανίδη-Μπίμη. Χάλκινο Σαμπάνη με υπερπροσπάθεια.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Επιτέλους την αλήθεια. Για αδικία κάνει λόγο ο Κεντέρης. Αύριο η απολογία Κεντέρη - Θάνου μετά.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ανάδυση με το πρώτο χρυσό. Αλλάζουν το κλίμα τα μετάλλια. Βόμβα Κακλαμανάκη, ανησυχία για Πύρρο.

    Η ΝΙΚΗ: Υπεράνω των νόμων. Η Γιάννα "πυρπόλησε" το κράτος δικαίου. Προκαταρκτική εξέταση μετά τη μήνυση του δημάρχου Φιλοθέης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Λάδι" οι χορηγοί ....της ντόπας. Πολυεθνικής- ΔΟΕ-Κυβερνήσεις - Παράγοντες.

    TRAFFIC NEWS: Η Τατιάνα στον πρωινό καφέ. Στη θέση της Ελένης. Τι αλλάζει στην εκπομπή του ΑΝΤ1.

    Η ΧΩΡΑ: Χρυσή ανάσα. Με εντυπωσιακές βουτιές πήραν τα μετάλλια Συρανίδης και Μπίμης. Η πιο μεγάλη επιτυχία της χώρας μας στις καταδύσεις.

    City Press: Κάθαρση κατόπιν εορτής. Υπόθεση Κεντέρη - Θάνου.

    Μetro: Η Ελλάδα των μεταλλίων. Χρυσό στις καταδύσεις- Χάλκινο στην άρση βαρών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Χρυσή βραδιά. Βάλσαμο το χρυσό στις καταδύσεις και το χάλκινο στην άρση βαρών.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μήπως κ. πρόεδρε "η ντροπή" αφορά άλλους;

    [03] Υπόθεση Κεντέρη -Θάνου

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "καμία κρανιοεγκεφαλική κάκωση δεν έχουν ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου. Δεν έχουν κανέναν εμφανή τραυματισμό και η κατάσταση της υγείας τους έρχεται σε καταφανή αντίθεση με τα αναφερόμενο στα ιατρικά ανακοινωθέντα από το νοσοκομείο ΚΑΤ, το τελευταίο τριήμερο. Σε αυτές τις διαπιστώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρεί η έκθεση του ιατροδικαστή κ. Φ. Κουτσάφτη ο οποίος εξέτασε χθες το μεσημέρι στο ΚΑΤ τους δύο ολυμπιονίκες, μετά από εισαγγελική εντολή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με το ιατροδικαστικό πόρισμα θα "επιβάλλεται" η άμεση έξοδος από το νοσοκομείο των δύο κορυφαίων αθλητών, αφού θα προκύπτει ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος παραμονής τους στο νοσοκομείο".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν πολιτική παρέμβαση για να τελειώσει η φαρσοκωμωδία Κεντέρη -Θάνου. Συνολική πολιτική παρέμβαση και εξυγίανση προαναγγέλλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προς το παρόν όμως η κυβέρνηση κρατά αποστάσεις. Για αποκλεισμό τους από την ελληνική ομάδα μίλησε ο Γ. Ορφανός".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "εδώλιο στήνουν στον Κώστα Κεντέρη , την Κατερίνα Θάνου και τον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών διέταξε ήδη κατεπείγουσα εξέταση για όσα μέχρι τώρα έχουν δημοσιοποιηθεί σχετικά με το ντόπινγκ αλλά και το πολυσυζητημένο τροχαίο ατύχημα".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στο σχόλιό της τονίζει μεταξύ άλλων ότι "ζούμε τραγελαφικές στιγμές. Μια χώρα που βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, η διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων , είναι επί πέντε μέρες όμηρος δύο αθλητών, ενός δικηγόρου κι ενός εμπόρου ενισχυτικών ουσιών για αθλητές, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και προπονητής. Αυτή τη στιγμή παίζεται ένα άθλιο παιγνίδι σε βάρος του ελληνικού λαού. Το θλιβερό είναι πως το κράτος γίνεται με παραλείψεις του συνένοχο στη θλιβερή κωμωδία".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, " επί τέσσερεις ολόκληρες ημέρες η Ελλάς διασύρεται από τα διεθνή μέσα ενημερώσεως για την υπόθεση Κεντέρη - Θάνου. Όχι τόσο για το ίδιο το τυχόν "ντόπινγκ" των αθλητών, όσο για την απαράδεκτη προσπάθεια συγκαλύψεως εκ μέρους των Ελλήνων αρμοδίων. Περιέργως όμως μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθή ούτε μία παραίτησις!".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι " πέμπτη μέρα σήμερα από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο Τζέκου - Κεντέρη - Θάνου και ακόμη το θέμα συζητείται χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Το κύκλωμα του ντόπινγκ στη χώρα μας μεθοδεύει να μπλοκάρει την έρευνα, το πολύ - πολύ να αποκλεισθούν οι δύο αθλητές από τους Αγώνες. Είναι ώρα άμεσων αποφάσεων! Γιατί σιωπούν διάφοροι παράγοντες με πρώτο και καλύτερο τον ΣΕΓΑΣ; Η κυβέρνηση προανήγγειλε "επιχείρηση εξαγνισμού" του αθλητισμού για αργότερα και επί του παρόντος αρνείται κάθε σχόλιο".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι " ο ομοσπονδιακός τεχνικός δημιούργησε ακόμη περισσότερα ερωτηματικά γύρω από αυτή την ιστορία, καθώς έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις, δεν απαντούσε σε ρωτήσεις, έκανε μονόλογο και εναγωνίως προσπαθούσε να πείσει τους πάντες για τα πάντα. αλλά τελικά δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει στο ελάχιστο τόσο τη δική του συμπεριφορά όσο και των αθλητών του".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο δικό της σχόλιο επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής: "ακολουθεί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή μια απολύτως σωστή και άψογη διαδικασία στο θέμα που προέκυψε με τους δύο ολυμπιονίκες Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου. Άσχετα, όμως, από τις διαδικασίες της ΔΟΕ σε όλη υπόθεση, έπρεπε να δώσει λύση ευθύς εξαρχής η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως εισηγήθηκε ο πρόεδρός της Λάμπης Νικολάου, για να προλάβει τα χειρότερα που συνέβησαν με τα αστυνομικά σενάρια. Είχε κάθε δικαίωμα η ΕΟΕ, με τον τόσο θόρυβο που ξεσηκώθηκε από τους απαράδεκτους χειρισμούς, να αποσύρει τους δύο ολυμπιονίκες από την ελληνική ολυμπιακή ομάδα, διότι παραβίασαν το "αθλητικώς καλώς φέρεσθαι". Παραβίασαν οι δύο κανόνες δεοντολογίας και συμπεριφοράς με την όλη στάση τους στην υπόθεση".

    H TRAFFIC NEWS διερωτάται "ποιοι είναι τελικά αυτοί που δεν θέλουν να τελειώσει το θρίλερ με τον Κώστα Κεντέρη και την Κατερίνα Θάνου;" και προσθέτει ότι "Η Ελλάδα έχει διασυρθεί από το κρυφτούλι που έχει παιχτεί από την περασμένη Πέμπτη και όσα ακούγονται όλο αυτό το διάστημα. Αν βάλει κανείς και το περίεργο τροχαίο που έφερε τους δύο ολυμπιονίκες στο ΚΑΤ, τότε το παζλ που έχει γεμίσει με πίκρα τους Έλληνες έχει συμπληρωθεί".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι "Άκρως υποκριτικό είναι - ούτε ή άλλως- να εμφανίζονται οι "αθάνατοι" της ΔΟΕ- οι πρώτοι και καλύτεροι διαπλεκόμενοι με τις πολυεθνικές και τους χορηγούς- ως εξυγιαντές του αθλητισμού και υπέρμαχοι του αγώνα κατά της ντόπας!

    [04] Πυρκαγιά στο δάσος Φιλοθέης-Έρευνα

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "κανονικά αν λειτουργούσε σωστά το κράτος στον τόπο όταν η -σιδηρά- κυρία (!!!) Γιάννα Αγγελοπούλου ΕΒΑΛΕ ΦΩΤΙΑ στο δάσος της Φιλοθέης και κόντεψε να το κάψει ολόκληρο , θα έπρεπε να ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ επιτόπου όπως λέει ο νόμος ο οποίος εδώ και χρόνια τώρα εφαρμόζεται με μεγάλη αυστηρότητα για όλους τους εμπρηστές, μικρούς και μεγάλους και να είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι " μαζί με το Αττικό Άλσος η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Γιάννα Αγγελοπούλου "πυρπόλησε" το Σάββατο το βράδυ και το κράτος δικαίου, εμφανιζόμενη κατ΄ουσία να βρίσκεται υπεράνω νόμων. Γενική είναι η αίσθηση στην κοινή γνώμη ότι το ζεύγος Αγγελοπούλου αντιμετωπίστηκε με δύο μέτρα και σταθμά σε σχέση με κάθε άλλον Έλληνα πολίτη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από το άμεσο πρωθυπουργικό περιβάλλον ομιλούν για ένα Καραμανλή μένεα πνέοντα. Δεν είναι διατεθειμένος , έλεγαν, να ανέχεται τις κάθε είδους αλαζονικές ιδιοτροπίες της κυρίας 2004. Δεν θα την αφήσω να παίξει μπιλιάρδο στην πλάτη μου, ούτε στην πλάτη της κυβέρνησης.

    [05] Ελλάδα-Ολυμπιακοί Αγώνες-Μετάλλια

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "ήταν συναρπαστικό! Ήταν απίστευτο! Οι δύο πρωταθλητές μας στις συγχρονισμένες καταδύσεις Νίκος Συρανίδης και Θωμάς Μπίμης, έκαναν βουτιά στο χρυσάφι, χαρίζοντας στην Ελλάδα μια ανέλπιστη πρωτιά. Λίγο νωρίτερα, ο Λεωνίδας Σαμπάνης... άνοιξε την πρώτη σαμπάνια για τις ελληνικές επιτυχίες, χαρίζοντας στην πατρίδα μας, χάλκινο μετάλλιο στην άρση βαρών".

    Τα ΝΕΑ σημειώνουν ότι "ένα απίστευτο παραμυθένιο βράδυ, το πιο μεγάλο στην ιστορία των καταδύσεων στη χώρα μας, έζησαν οι 5.000 θεατές που βρέθηκαν χθες το βράδυ στο κλειστό κολυμβητήριο στο ΟΑΚΑ. Δυο παιδιά, ο Θωμάς Μπίμης και ο Νίκος Συρανίδης, χάρισαν στη χώρα μας το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, με έναν θρίαμβο στις συγχρονισμένες καταδύσεις από βατήρα 3 μέτρων που σίγουρα μπορεί να συμπεριληφθεί μέσα στις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του αθλητισμού".

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι "δύο νέοι αθλητές και ο λαβωμένος γίγαντας της άρσης βαρών, μας χάρισαν χθες ανεπανάληπτες στιγμές στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Θ. Μπίμης και ο Ν. Συρανίδης ύψωσαν τη γαλανόλευκη στο ψηλότερο σημείο, κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη στις καταδύσεις. Νωρίτερα, ο Λ. Σαμπάνης κέρδισε το τρίτο συνεχόμενο ολυμπιακό μετάλλιο και το πρώτο της Ελλάδας στους Αγώνες της Αθήνας".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "το πιο ανέλπιστο, αλλά και καλύτερο δώρο για την Ελλάδα ήρθε από τη συγχρονισμένη κατάδυση. Ο Νίκος Συρανίδης και ο Θωμάς Μπίμης με τέλειες προσπάθειες κατέκτησαν την κορυφή της συγχρονισμένες κατάδυσης από τα 3μ. κάνοντας την Ελλάδα να δακρύζει από χαρά. Λίγο νωρίτερα ο "Άτλαντας" Λεωνίδας Σαμπάνης με 312,5 κιλά στο σύνολο σήκωσε το χάλκινο μετάλλιο και έγινε ο τέταρτος Έλληνας στην ιστορία που κατακτά περισσότερους από δύο Ολυμπιακούς τίτλους".

    Η ΜETRO επισημαίνει ότι "το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στους 28ους Ολυμπιακούς Αγώνες κατέκτησαν, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά, στα 3 μέτρα των συγχρονισμένων καταδύσεων ο Θωμάς Μπίμης και ο Νίκος Συρανίδης υπερισχύοντας πανίσχυρων αντιπάλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά κατακτά μετάλλιο στη συγχρονισμένη κατάδυση σε μεγάλη διοργάνωση".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι "σε μια στιγμή προβληματισμού και υποχώρησης του ενδιαφέροντος για τους Αγώνες μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ, ένα ανέλπιστο χρυσό μετάλλιο στις καταδύσεις αναγέννησε τις ελπίδες για την ελληνική συμμετοχή".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υπογραμμίζει ότι "οι Άτλαντες της ελληνικής "ντριμ-τιμ" είναι εδώ! Η χρυσή φουρνιά της εθνικής μας ομάδας άρσης βαρών που ξεκίνησε τη συλλογή Ολυμπιακών μεταλλίων πριν από 12 χρόνια, στους Αγώνες της Βαρκελώνης, δεν θα μπορούσε παρά να τη συνεχίσει και τώρα, στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη που φιλοξενείται στη χώρα μας".

    Η City Press τονίζει ότι "χθες η Ελλάδα πήρε τα δύο πρώτα μετάλλια και το ένα από αυτά -το χρυσό στη συγχρονική κατάδυση από βατήρα τριών μέτρων- δείχνει ότι ο ελληνικός αθλητισμός τείνει να ξεφύγει από τις καλές επιδόσεις σε περιορισμένο αριθμό αθλημάτων και να αποκτήσει ευρύτερη βάση. Από χθες υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία για τις επιδόσεις των αθλητών μας, οι οποίοι φαίνεται να είναι σε θέση να ξεπεράσουν το ψυχολογικό σοκ που προκάλεσε η υπόθεση Κεντέρη-Θάνου και να τραβήξουν το δικό τους ολυμπιακό δρόμο".

    Σύμφωνα με την Espresso "είναι βέβαιο ότι δεν περιμέναμε πως επειδή οι αγώνες γίνονται στο "σπίτι μας" θα είχαμε την εύνοια των διαιτητών και των κριτών. Δεν περιμέναμε χαριστικές αποφάσεις και μεθοδεύσεις για να πάρουμε μετάλλια. Δεν περιμέναμε όμως, από την άλλη, και αυτήν τη σφαγή... Άδικες αποφάσεις στην ενόργανη, στην πυγμαχία, στο τζούντο, στην ιστιοπλοΐα οδηγούν κορυφαίους Έλληνες αθλητές εκτός τελικών και μεταλλίων. Μας εκδικείται το διεθνές κατεστημένο του αθλητισμού ή βλέπουμε φαντάσματα;"

    [06] Φορολογικοί συντελεστές

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "οι επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα βγουν πιο ωφελημένες από τις φορολογικές ελαφρύνσεις που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ κατά τα επόμενα χρόνια, καθώς η φορολογική μεταρρύθμιση φαίνεται ότι προβλέπει συγκριτικά λιγότερες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα φυσικά πρόσωπα".

    [07] Οτσαλάν-Δηλώσεις Ντεμιρέλ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "νέα σοβαρά ερωτήματα που ασφαλώς χρήζουν απαντήσεως από όλους εκείνους που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση Οτσαλάν δημιουργούν οι δηλώσεις του πρώην προέδρου της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ σύμφωνα με τις οποίες οι Αμερικανοί ήταν αυτοί που συνέλαβαν τον Κούρδο ηγέτη και όχι οι άνδρες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών".

    [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Από την απειλή στον τρόμο!... Έφθασε στα 44,11 δολ. στο Λονδίνο η τιμή πετρελαίου".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανατροπές στον ΟΤΕ έχει σχεδιάσει ο Π. Βουρλούμης. De profundis ομιλία του προέδρου του Οργανισμού στο Athens Business Club".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Οι υψηλές προμήθειες αντικίνητρο για το e-banking. Η συναλλαγή μέσω INTERNET και τα 10 ευρώ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μύθος η έκρηξη τιμών στους Ολυμπιακούς. Οι δειγματοληψίες της ΕΣΥΕ καταγράφουν σταθερότητα".

    [09] Υγρά καύσιμα-Τιμές

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Ολυμπιακά ρεκόρ θυμίζει η διαρκής ανοδική πορεία της τιμής του πετρελαίου στις αγορές, ενώ κορυφαία οικονομικά ιδρύματα προειδοποιούν για τις επιπτώσεις στην οικονομία σε αυστηρή γλώσσα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 17 August 2004 - 20:47:44 UTC