Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-08-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/8/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [04] Τρομοκρατία
  • [05] Τιμή πετρελαίου
  • [06] ΙΚΑ
  • [07] Οικονομία
  • [08] Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος
  • [09] Βαρθολομαίος-Χριστόδουλος
  • [10] Εγκαίνια γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [12] Ολυμπιακοί Αγώνες

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/8/2004

    Η χθεσινή γενική δοκιμή της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και η γενικότερη προετοιμασία της διοργάνωσης, δεσπόζει στην ειδησεογραφία του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προσλήψεις 1.050 νέες θέσεις στο ΙΚΑ. Μόνιμο διοικητικό προσωπικό, γιατροί και νοσηλευτές.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ολυμπιακοί Αγώνες 2004. Citius Altius Fortius. Πλήρης οδηγός για να γνωρίζετε όλα τα ολυμπιακά ρεκόρ, τους αστέρες του παγκόσμιου αθλητισμού, τους πιθανούς νικητές κα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Λιμιτ απ στη μαύρη αγορά. Ο φακός της "Α" εντόπισε ξένους να μοσχοπουλάνε εισιτήρια στο κέντρο της Αθήνας.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Δώρο δύο εισιτήρια με την αγορά ΙΧ! Και οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στο ρυθμό των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Η ΑΥΓΗ: Απέκλεισαν τη Σ. Σακοράφα! Την "έκοψε " η ΔΟΕ με προσχήματα. Θα αγωνιζόταν με την παλαιστινιακή σημαία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ανάβει φωτιές ο Κωνσταντίνος. Μετά από 37 χρόνια επισκέπτεται το Προεδρικό Μέγαρο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η γιορτή της γιορτής. Μάγεψε 70.000 θεατές η γενική δοκιμή. Τύμπανα, κομήτες, τεχνητές λίμνες, Κένταυροι, ειδώλια, κούροι, λιόδεντρα, λαϊκές μουσικές και ....κρυφά χαρτιά.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σύνταξη από το ΙΚΑ σε πέντε μέρες! Μέτρα- ανάσες για χιλιάδες ασφαλισμένους.

    ΕΘΝΟΣ: Η παράσταση αρχίζει. Αθήνα 2004: Πρεμιέρα των αγώνων σήμερα με τις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Παραμένει για τον ελληνικό λαό Αθάνατος. Αν και μόλις ακούνε τ΄όνομά του βγάζουν σπυράκια οι ποικίλοι...δημοκράτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Συντάξεις εξπρές από το ΙΚΑ. Σε μία εβδομάδα. Στη δικαιοσύνη ατασθαλίες δισ. σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μαγεία...ελληνική. Πρόβα τελετής. Μοναδικές στιγμές κι ακόμη δεν είδαμε τίποτα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ¶θλημα 1ον Πεζοπορία. Κλειστόν άστυ από σήμερα η Αθήνα και έπεται συνέχεια.

    ΕΣΤΙΑ: Ολυμπιακοί 1896. Το Πανηγυρικό Τεύχος. Με εξώφυλλο του Λύτρα και γνώμες κορυφαίων ξένων.

    ESPRESSO: Το ξέσπασμα του Γιάννη Παπαμιχαήλ. Κατέρρευσε η Νάντια Μουρούζη στην κηδεία του Δημήτρη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ρυθμίζονται και τα χρέη προς ΙΚΑ. Με χαμηλότερη προκαταβολή και πολλές δόσεις- Ανάσα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κλειστό το κέντρο. Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω της ποδηλασίας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πυρετός για την πρεμιέρα. Λαμπρή η πρόβα με 70.000 θεατές.

    Η ΝΙΚΗ: Πολιτικά παρατράγουδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεθοδεύσεις πίσω από τη λαμπερή βιτρίνα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τιμή στους νεκρούς των Ολυμπιακών έργων. Μια ξεχωριστή εκδήλωση του ΠΑΜΕ χτες στο Σύνταγμα.

    TRAFFIC NEWS: Τα μυστικά παζάρια της Τατιάνας με τον Μίνωα. Πώς έκλεισε η Στεφανίδου στον ΑΝΤ1. Γιατί δεν πήγε μαζί της ο Ευαγγελάτος.

    Η ΧΩΡΑ: Τίναξαν την οικονομία στον αέρα. Έκθεση διεθνούς οργανισμού επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα της "Χ".

    City Press: Το πετρέλαιο άγγιξε τα 45 δολάρια.

    Μetro: Κερδίζουμε το στοίχημα. Θετικό το τελευταίο τεστ της τελετής έναρξης στο ΟΑΚΑ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Προσωρινή σύνταξη! Θα χορηγεί το ΙΚΑ στους νέους συνταξιούχους.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Έναρξη από τη Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος αγώνας στις 18.00 στο Καυταντζόγλειο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Να γίνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα. Ιστορική πρωτοβουλία Παπαγεωργόπουλου.

    [03] Ολυμπιακοί Αγώνες

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι είναι "πανέτοιμη η Ελλάδα για τις εξετάσεις μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. ¶ψογη η λειτουργία της πόλης και των εγκαταστάσεων. Πρεμιέρα σήμερα με τις Ολυμπιακές ομάδες ποδοσφαίρου. Εξαφανίζονται τα εισιτήρια, συρρέουν οι VIP στην Αθήνα. Θριαμβευτική η Φλόγα, φώτισε την Αττική. Η μεγάλη στιγμή της σύγχρονης Ελλάδας έφτασε. Τα βλέμματα όλου του πλανήτη στρέφονται από σήμερα στην Ελλάδα, όπου ξεκινά το αγωνιστικό μέρος των Αγώνων και μεθαύριο δισεκατομμύρια τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης της μεγαλύτερης παγκόσμιας εκδήλωση, των Ολυμπιακών Αγώνων, που επιστρέφουν στην κοιτίδα τους ύστερα από 108 χρόνια".

    Το metro αναφέρει ότι "λαμπερή και απόλυτα επιτυχημένη ήταν η χθεσινή πρόβα τζενεράλε της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ. Η δεύτερη και τελευταία πρόβα της τελετής έγινε σε πραγματικές συνθήκες, με τη συμμετοχή συνολικά 70.000 ατόμων, εθελοντών, προσωπικού της "Αθήνα 2004", εκπροσώπων χορηγών και διαπιστευμένων δημοσιογράφων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μαγευτικό υπερθέαμα και να πάρουν μια πρώτη γεύση της μεγάλης γιορτής που θα γίνει την Παρασκευή".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "μοναδικό υπερθέαμα με ελληνικό χρώμα, μουσική και μνήμες από την Ιστορία της χώρας μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν 70.000 τυχεροί θεατές χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ. Επιτυχής η πρόβα τζενεράλε της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Έρχονται κι άλλες εκπλήξεις την Παρασκευή".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "η μεθαυριανή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας θα είναι μια γιορτή που δεν θα μοιάζει με καμία ανάλογη του παρελθόντος. Μια γιορτή γεμάτη Ελλάδα και μαγεία. Ακόμη και χθες πάντως η Οργανωτική Επιτροπή κράτησε κρυφά αρκετά από τα χαρτιά της".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι "τελειωμό δεν έχουν τα κολακευτικά σχόλια των ξένων μέσων ενημέρωσης όσον αφορά την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Αθήνα που είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες όλων των εποχών".

    H TRAFFIC NEWS γράφει ότι "στο πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας εισέρχεται από σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα, με τελικό προορισμό το βωμό του ΟΑΚΑ, το βράδυ της Παρασκευής. Η διαδρομή της φλόγας διατρέχει σχεδόν όλους τους δήμους του λεκανοπεδίου και τα προάστια της Αθήνας με σχεδόν 600 λαμπαδηδρόμους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται γνωστές προσωπικότητες της αθλητικής και κοινωνικής ζωής από την Ελλάδα και το εξωτερικό".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι " για τις ένοπλες δυνάμεις οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν ήδη αρχίσει: Από χθες -"με το πρώτο φως" όπως λένε τα στρατιωτικά εγχειρίδια- σχεδόν ολόκληρη η πολεμική μηχανή της χώρας είναι σε "κόκκινο συναγερμό" σε απόλυτη δηλαδή ετοιμότητα εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων. Συνολικά 170 μαχητικά και άλλα αεροσκάφη, 51 πολεμικά πλοία , 52 ελικόπτερα, 22 αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες και 53.363 άνδρες και γυναίκες αποτελούν τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στη θωράκιση των Ολυμπιακών Αγώνων με κάθε τρόπο".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, "εξειδικευμένοι ξένοι αστυνομικοί, που φέρουν κάρτες διαπίστευσης με άλλες ιδιότητες, βρίσκονται στο Ολυμπιακό Χωριό και σε άλλες εγκαταστάσεις όπου διαμένουν αθλητές. Υπολογίζονται σε περίπου 500 και δεν οπλοφορούν. Υπό προϋποθέσεις, σε περιπτώσεις κρίσεων, μπορούν να εφοδιαστούν με όπλα, όπως προβλέπουν ακραία σενάρια χειρισμού έκρυθμων καταστάσεων".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "να βρίσκονται νυχθημερόν σε ετοιμότητα τις επόμενες ημέρες προκειμένου να δοθεί άμεση λύση σε τυχόν μικρά ή μεγάλα προβλήματα ζήτησε από τους υπουργούς ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου χαρακτήρισε κρίσιμη δοκιμαστική περίοδο και έστειλε μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις τονίζοντας ότι "τώρα είναι η ώρα της δουλειάς. Αύριο του απολογισμού".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "η Αθήνα βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο. Και ενόσω οι ώρες λιγοστεύουν, συνειδητοποιεί κανείς πως το προχθεσινό "χαστούκι" του προέδρου της Δημοκρατίας προς όλους εκείνους που αμφισβήτησαν κατά καιρούς το εθνικό τούτο εγχείρημα δεν αντηχεί παρά το γνήσιο συγκινησιακό φορτίο του Έλληνας- του Έλληνα που , έπειτα από τόσες και τόσες μικροπολιτικές διενέξεις, νιώθει τώρα την ανάγκη να υπερηφανευτεί για αυτή τη διαφήμιση του τόπου του. Πόσες φορές μας έχει συμβεί αυτό; Όχι πολλές. Η Ελλάδα είναι πρώτη είδηση σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια του κόσμου".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "τη στιγμή που η αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων έχει αρχίσει, πίσω από τη λαμπερή βιτρίνα του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, λαμβάνουν χώρα διαφορετικά πολιτικά παρατράγουδα, τα οποία τραυματίζουν αν μη τι άλλο κάποιες από τις βαθύτερες Ολυμπιακές αξίες, όπως η ειρήνη και η συναδέλφωση των λαών που ουδεμία σχέση έχουν με το εμπορευματοποιημένο εποικοδόμημα της διοργάνωσης".

    Κατά την ΑΥΓΗ , "τρεις μόλις ημέρες από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να απαγορεύσει στη Σοφία Σακοράφα να αγωνιστεί με τα χρώματα της Παλαιστίνης για "τεχνικούς λόγους" ήλθε να πλήξει όχι μόνο την αξιοπιστία της ίδιας της Επιτροπής αλλά και τον ίδιο τον συμβολισμό των Ολυμπιακών Αγώνων. Η απαράδεκτη αυτή απόφαση, τόνισε χθες η Σ. Σακοράφα, "απλά δεν συνάδει με τα ολυμπιακά ιδεώδη".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "επίθεση" μαυραγοριτών στην ολυμπιακή Αθήνα! Δυο μόνον ημέρες πριν από την έναρξη των Αγώνων οι επιτήδειοι έχουν απλώσει τα δίχτυα τους σε όλα τα περίπτερα πώλησης εισιτηρίων και κάνουν χρυσές δουλειές κάτω από τη μύτη της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και της Δημοτικής Αστυνομίας".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ στο σχόλιό του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "όχι τυχαία στο προχθεσινοβραδινό του μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, ενόψει της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, χρησιμοποίησε πρώτο πληθυντικό. Είναι ο πρώτος πληθυντικός μιας ψευδεπίγραφης συμμετοχής, η υπόμνηση της ευθύνης που την επωμίζεται στο ακέραιο ο ελληνικός λαός να πληρώσει τα σπασμένα και γνωρίζουν πως θα το πράξει αδιαμαρτύρητα, στο βαθμό που πιάσουν τόπο στη συνείδησή του τα κηρύγματα περί "εθνικού στόχου" που χρέος έχουμε να αγωνιστούμε ενωμένοι για την επίτευξή του".

    [04] Τρομοκρατία

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "οι νέες βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες στην Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας δυστυχώς και ανθρώπινα θύματα, επαναθέτουν κατά τρόπο τραγικό το ζήτημα της διεθνούς τρομοκρατίας".

    [05] Τιμή πετρελαίου

    Η City Press αναφέρει ότι "το βαρέλι του πετρελαίου άγγιξε χθες στα 45 δολάρια στην αγορά της Νέας Υόρκης. Πολλοί οι παράγοντες που διατηρούν στα ύψη τη διεθνή τιμή του πετρελαίου. Επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στις ΗΠΑ και απόφαση της Fed για αύξηση των βασικών επιτοκίων του δολαρίου κατά 1/4 της μονάδας".

    [06] ΙΚΑ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "γενναία ρύθμιση προς διευκόλυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ, μελετά το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Σύμφωνα με τους προβληματισμούς που ανέπτυξε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Απασχόλησης κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, μελετάται η μείωση του ποσού της προκαταβολής των οφειλών και η αύξηση των δόσεων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "δέσμη επτά μέτρων για την αναδιοργάνωση του ΙΚΑ, τα οποία περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- την έκδοση συντάξεων σε μια εβδομάδα, τη ρύθμιση οφειλών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών, αλλά και "σαφάρι" ελέγχων για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, προωθεί το υπουργείο Απασχόλησης".

    [07] Οικονομία

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "τη δεινή κατάσταση της οικονομίας επιβεβαιώνει η έκθεση του διεθνούς Οίκου Standard & Poor's. Τα ολιγοπώλια της διαπλοκής και οι βαρωνίες καταλήστευσαν το δημόσιο χρήμα και τίναξαν στον αέρα το κόστος των Ολυμπιακών έργων με αποτέλεσμα να εμφανίζουν σοβαρή επιδείνωση τα οικονομικά μεγέθη της χώρας. Ο διεθνής Οίκος επιβεβαιώνει τα αλλεπάλληλα ρεπορτάζ της "Χ" για τις μίζες και την καταβαράθρωση των επενδύσεων, που προκλήθηκαν από τη λειτουργία του "συστήματος ΠΑΣΟΚ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "να αντιμετωπίσει άμεσα τις δημοσιονομικές ανισορροπίες, διαφορετικά η πιστοληπτική της αξιολόγηση κινδυνεύει, προειδοποιεί την Ελλάδα ο διεθνής οίκος Standard & Poor's, ο οποίος εκτιμά ότι το Δημόσιο θα δανειστεί φέτος 40 δισ. ευρώ. Η S&P αξιολογεί το μακροπρόθεσμο χρέος της Ελλάδας με Α+ και σταθερή προοπτική. Πρόκειται για αξιολόγηση η οποία εμπίπτει στην επενδυτική κλίμακα αλλά είναι στην τελευταία θέση του πίνακα των οικονομιών της ευρωζώνης".

    [08] Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "σε αμηχανία φέρνει την πολιτική ηγεσία της χώρας η παρουσία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην δεξίωση που θα παραθέσει αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν των αθανάτων της ΔΟΕ και των ξένων επισήμων ο Κωστής Στεφανόπουλος. Η προεδρία της Δημοκρατίας τηρώντας το Ολυμπιακό πρωτόκολλο προσκάλεσε τον Κωνσταντίνο και την σύζυγό του στην δεξίωση με την ονομασία "Κωνσταντίνος ο τέως βασιλιάς" και έτσι θα βρεθεί στα πρώην βασιλικά ανάκτορα εκεί απ' όπου έφυγε πριν από 37 χρόνια αφήνοντας την χώρα στα χέρια των επίορκων συνταγματαρχών που είχαν επιβάλει και με την δική του ανοχή στρατιωτική χούντα".

    [09] Βαρθολομαίος-Χριστόδουλος

    Η Espresso ισχυρίζεται ότι "το φιλί της... αγάπης είναι πλέον γεγονός μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, μετά από δέκα μήνες σκληρής διαμάχης που λίγο έλειψε να δημιουργήσει σχίσμα στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι αισιόδοξοι μιλούν για μια "νέα εποχή", οι πιο συγκρατημένοι συμβουλεύουν υπομονή για να ωριμάσει η απόφαση και των δύο πλευρών για το νέο ξεκίνημα".

    [10] Εγκαίνια γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υπογραμμίζει ότι "τέλος από αύριο οι ουρές των οχημάτων και η ταλαιπωρία των επιβατών στο Ρίο-Αντίρριο καθώς ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς εγκαινιάζει τη γέφυρα "Χαρίλαος Τρικούπης" και τα οχήματα θα διανύουν την απόσταση σε λίγα λεπτά. Το μεγάλο αναπτυξιακό έργο που περίμενε δεκαετίες ολόκληρες η Δυτική Ελλάδα, παραδίδεται στην κυκλοφορία και παρά τη μάλλον "αλμυρή" τιμή του διοδίου διέλευσης, όλοι δηλώνουν ικανοποιημένοι από την εντυπωσιακή ζεύξη".

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Πάει για Σεπτέμβριο το σύστημα ανάθεσης των δημοσίων έργων. Δεκτό το αίτημα των κατασκευαστών".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η Moody's προειδοποιεί την ΑΤΕ για υποβάθμιση. Δεύτερη ηχηρή "καμπάνα". Αυτή τη φορά, αιτία η ρύθμιση για τα πανωτόκια".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Επί τάπητος η αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Η μεταολυμπιακή χρήση συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Όλη η Ελλάδα έτοιμη για τους Ολυμπιακούς. Κυβέρνηση και ΔΟΕ διαπιστώνουν ολοκλήρωση της προετοιμασίας".

    [12] Ολυμπιακοί Αγώνες

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Τα πάντα είναι έτοιμα. Η Αθήνα, η Ελλάδα ολόκληρη είναι πανέτοιμη για εξαιρετικούς και ασφαλείς αγώνες". Αυτό ανακοινώθηκε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, με αντικείμενο τις τελευταίες λεπτομέρειες της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 11 August 2004 - 16:28:31 UTC