Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-08-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/8/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ασθένεια Γ. Παπανδρέου
  • [04] Μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα
  • [05] Ολυμπιακοί Αγώνες - Κυβέρνηση
  • [06] Δίδακτρα
  • [07] Χρηματιστήριο
  • [08] Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [09] Προσλήψεις
  • [10] Κόστος Ολυμπιακών Αγώνων
  • [11] Συμβασιούχοι
  • [12] Κυπριακό
  • [13] ΕΛΑ
  • [14] ΑΣΕΠ
  • [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [16] Ολυμπιάδα-Επιχειρηματικότητα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/8/2004

    Η εφαρμογή των μέτρων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και οι αυξήσεις στα δίδακτρα ιδιωτικών φροντιστηρίων και ιδιωτικών σχολείων, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις 9.000 ευρώ για να στήσετε την επιχείρησή σας. Νέο πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Καθαρίζει το ποδόσφαιρο. Σε σύσκεψη στο Μαξίμου αποφασίστηκαν αυστηρά μέτρα. Οικονομική εξυγίανση των ΠΑΕ, τέρμα στη βία.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Το φιλότιμο του Έλληνα λειτούργησε, αλλά...Το κράτος έχασε το τρένο. Οι πολίτες πειθάρχησαν. Άφησαν το αυτοκίνητο και πήγαν στη στάση.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Δημόσιο: Οι αλλαγές που ψήφισε η Βουλή. Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για διορισμούς, προαγωγές, μεταθέσεις.

    Η ΑΥΓΗ: Απελευθέρωση διδάκτρων. Αύξηση 7% φέτος και από του χρόνου....

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έξωση από την Σοφοκλέους για δεκάδες εταιρίες. Οι τρεις κατηγορίες εισηγμένων που βγαίνουν σύντομα εκτός ταμπλό.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Καβγάς για τα δίδακτρα. Αντιδρούν καθηγητές και γονείς. Αυξήσεις 7% για τα ιδιωτικά σχολεία ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στη φυλακή η αλητεία των γηπέδων. Εντολή Καραμανλή: Να τελειώνουμε με τους χούλιγκαν.

    ΕΘΝΟΣ: 1.557 νέες προσλήψεις σε ΕΣΥ- συγκοινωνίες. Δύο νέες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για μόνιμο προσωπικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ιδιώνυμο...σουτ για τους χούλιγκανς των γηπέδων. Ενώ οι ομάδες αναλαμβάνουν την τάξη εντός των γηπέδων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ποιοι συμβασιούχοι μένουν εκτός ρυθμίσεως. Σήμερα η γνωμοδότηση της ΟΚΕ για το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Απασχόλησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Θετικό τεστ. Αθήνα 2004 -10 ημέρες. Διθυραμβικά τα σχόλια των ξένων ΜΜΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ξαφνικά ο Γιώργος στο νοσοκομείο. Στις 9 μμ χθες με πνευμονία εισήχθη στο Χαϊδάρι. Μόλις γύρισε από τις διακοπές.

    ΕΣΤΙΑ: Οι αγώνες αλλάζουν τα πάντα. Για την εύρυθμη λειτουργία των Αθηνών.

    ESPRESSO: Πόλεμος για τη σημαία! Δήμας- Καχιασβίλι.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η Αθήνα ανταποκρίθηκε. Ανοιχτοί δρόμοι, θετικές εντυπώσεις. Μεταβάλλει στάση ο διεθνής Τύπος. Αυξάνεται η ζήτηση των εισιτηρίων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Απελευθερώνονται τα δίδακτρα. Από τη σχολική χρονιά 2005-2006.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βάζουν φωτιά στα δίδακτρα! Για σχολεία και φροντιστήρια. Νεοφιλελεύθερο άνοιγμα στο ...κοινωνικό κέντρο.

    Η ΝΙΚΗ: Ελεύθερα τα δίδακτρα. Νεοφιλελεύθερη πολιτική από την κυβέρνηση.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κούρσα αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος. Ολυμπιακά έργα Μεταφορών.

    TRAFFIC NEWS: Η Ελένη τα ξηλώνει όλα στον πρωινό καφέ. Ποιοι συνεργάτες της φεύγουν και ποιοι μένουν.

    Η ΧΩΡΑ: Στη φυλακή οι χούλιγκανς. Ο Καραμανλής αποφασισμένος να σπάσει το απόστημα της βίας. Ιδιώνυμο το αδίκημα για όσους προκαλούν επεισόδια στα γήπεδα.

    City Press: Ο τρόμος χτυπάει την οικονομία. Μετά τον τουρισμό οι δυσκολίες περνάνε στο κόστος των καυσίμων και στη Σοφοκλέους.

    Μetro: Ανάρπαστα τα εισιτήρια. Οι Έλληνες αγκαλιάζουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Φωτιά στα δίδακτρα. Σε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, ΙΕΚ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αυξήσεις 7% στα ιδιωτικά σχολεία. Απελευθερώνονται τα δίδακτρα στα φροντιστήρια.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ανάρπαστα τα εισιτήρια των Ολυμπιακών. Αυτοί είναι οι Έλληνες.

    [03] Ασθένεια Γ. Παπανδρέου

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "στο Αττικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Χαϊδάρι εισήχθη χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου όπου και θα παραμείνει για εξετάσεις εξαιτίας λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "σύμφωνα με τους γιατρούς, προήλθε από "μικρόβιο ανοιχτού χώρου" και αυτό - όπως έλεγαν - είναι παρήγορο γιατί τα μικρόβια ανοιχτού χώρου δεν είναι πολύ ανθεκτικά και αντιμετωπίζονται εύκολα με την κατάλληλη αντιβίωση. Οι εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί σήμερα θα δείξουν ποιο ακριβώς είναι το μικρόβιο ούτως ώστε στη συνέχεια να χορηγηθεί στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και κατάλληλα αντιβίωση. Η αντιβίωση που του χορηγείται από χθες είχε στόχο να τον προφυλάξει από άλλες λοιμώξεις".

    [04] Μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "να σπάσει το απόστημα της βίας ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από τους υπουργούς του, ώστε να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. Στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης Γιώργο Βουλγαράκη, Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό ο κ. Καραμανλής ζήτησε να μη χαθεί η μεγάλη ευκαιρία της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία και να γεμίσουν πάλι τα γήπεδα της χώρας μας".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "το απόστημα της βίας στα γήπεδα σπάει η κυβέρνηση με νομοθετικό πλαίσιο - τομή για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά χρονικά. Το αδίκημα της πρόκλησης επεισοδίων θα μετατραπεί σε ιδιώνυμο, με αποτέλεσμα όταν θα συλλαμβάνονται οι βάνδαλοι των γηπέδων να φυλακίζονται άμεσα χωρίς να ακολουθείται η διαδικασία του Αυτοφώρου. Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από το εφετινό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα αποσκοπούν στην επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να πατάξει την βία στα γήπεδα και να "σουτάρει" τους ταραξίες. Ο χουλιγκανισμός είναι πληγή που χρονίζει και έχει αναγκάσει τους πραγματικούς φιλάθλους να μένουν μακριά, παρακολουθώντας τα παιχνίδια από την τηλεόραση".

    [05] Ολυμπιακοί Αγώνες - Κυβέρνηση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "συσκέψεις ολυμπιακού ενδιαφέροντος, επιχειρησιακά και επικοινωνιακά σενάρια κρίσεως, επισκέψεις σε έργα και συναντήσεις του πρωθυπουργού με κορυφαίους υπουργούς συνθέτουν την "ολυμπιακή ατζέντα" της κυβέρνησης για τις ημέρες που έρχονται. Η τελική ευθεία για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για Μαξίμου και Ρηγίλλης".

    Σύμφωνα με την ESPRESSO, "ένα μεγάλο πλάνο προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, παράλληλα με την προσπάθεια φιλοξενίας και εξυπηρέτησης των χιλιάδων δημοσιογράφων που βρίσκονται στην Αθήνα είναι σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες από την πλευρά της Γενική Γραμματείας Τύπου. Η ομάδα του στρατηγού της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης, Θεόδωρου Ρουσόπουλου, βρίσκεται στο πόδι εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο".

    [06] Δίδακτρα

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "το πρώτο βήμα που θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες αυξήσεις στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων από φέτος στην απελευθέρωση των διδάκτρων στα φροντιστήρια και τα ΙΕΚ κάνει η κυβέρνηση με νομοσχεδίου που παρουσίασε χθες. Για φέτος τα δίδακτρα των σχολείων θα αυξηθούν κατά 7% αλλά από του χρόνου οι αυξήσεις θα προσδιορίζονται από μαθηματικό τύπο με βάση τον πληθωρισμό και τις αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "το αληθινό, νεοφιλελεύθερο πρόσωπο που επιμελώς προσπαθεί να κρύψει πίσω από παραπλανητικές διακηρύξεις περί "κοινωνικού κέντρου", αποκαλύπτει η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική που στην πράξη ακολουθεί στο χώρο της οικονομίας, όπου στο όνομα του ελεύθερου ανταγωνισμού, αφήνει την αγορά ουσιαστικά ασύδοτη και τους καταναλωτές έρμαιο στην κερδοσκοπική βουλιμία ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "σε απελευθέρωση των διδάκτρων για τα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια προχωρεί η κυβέρνηση, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε αυξήσεις - φωτιά για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Το μέτρο αυτό, που έχει έντονο νεοφιλελεύθερο άρωμα, ανακοινώθηκε χθες λίγες μέρες μετά τις διακηρύξεις του πρωθυπουργού για το κοινωνικό κέντρο".

    Ο ΛΟΓΟΣ στο σχόλιό του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "με στόχο την επιβίωση των ιδιωτικών σχολείων και εκπαιδευτηρίων, τα οποία πλήττονται από τον πληθωρισμό και από τα αυξημένα λειτουργικά κόστη. Το υπουργείο προωθεί την απελευθέρωση των διδάκτρων. Η κατάργηση του πλαφόν στις αυξήσεις η οποία ισχύει από υπουργίας Κοντογιαννόπουλου, σημαίνει ουσιαστικά απελευθερωμένες αυξήσεις και σε όποιο ύψος θεωρεί ο καθένας".

    [07] Χρηματιστήριο

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "σχέδιο εξυγίανσης της Σοφοκλέους που θα επιφέρει ριζικές αλλαγές στη λειτουργία του Χρηματιστηρίου και δραστική μείωση των εισηγμένων εταιριών επεξεργάζονται οι αρμόδιοι φορείς. Πρόκειται για μια τολμηρή πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να δώσει αξιοπιστία στο ελληνικό Χρηματιστήριο που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή των εκατοντάδων χιλιάδων μικροεπενδυτών αλλά και των ξένων θεσμικών".

    H CITY PRESS υποστηρίζει ότι "η τρομοκρατία και η αντιτρομοκρατία αρχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Ύστερα από το πλήγμα στον τουρισμό έχουμε κατακόρυφη αύξηση του ενεργειακού κόστους της οικονομίας αλλά και κακή ψυχολογία στη Σοφοκλέους, η οποία πλέον υποχωρεί προς το φράγμα των 2.300 μονάδων".

    [08] Ολυμπιακοί Αγώνες

    Η METRO εκτιμά ότι "έσπασαν ρεκόρ χθες οι πωλήσεις των εισιτηρίων για τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ μεγάλη ήταν η ζήτηση και για τα εισιτήρια για αρκετά αθλήματα".

    Η Traffic News προσθέτει ότι "με εντυπωσιακούς, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, ρυθμούς "εξαφανίζονται" τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τις τελευταίες ημέρες, λίγο πριν από την έναρξη της μεγάλης διοργάνωσης. Το αυξανόμενο ενδιαφέρον από την πλευρά του κόσμου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα πωλήθηκαν 80.000 εισιτήρια, όταν τον Ιούνιο ο μέσος όρος ήταν μόλις 4.000 εισιτήρια την ημέρα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "η Αθήνα και οι πολίτες της ανταποκρίθηκαν πέραν κάθε προσδοκίας στα έκτακτα ολυμπιακά μέτρα και με ελάχιστες εξαιρέσεις απέδωσαν μια πόλη λειτουργική, έτοιμη να καλύψει τις πολλαπλές ανάγκες του μεγάλου διεθνούς αθλητικού γεγονότος".

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι "το 15θήμερο των Ολυμπιακών Αγώνων πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για την εύρυθμη λειτουργία της πόλεως επί μονίμου βάσεως. Το γεγονός ότι κατά τις ημέρες αυτές οι απαιτήσεις θα είναι ηυξημένες λόγω των Αγώνων, δεν σημαίνει ότι οι απαιτήσεις δεν υπάρχουν και χωρίς τους Αγώνες. Απλώς κανένας δεν ήταν μέχρι τώρα διατεθειμένος να προβή στις αναγκαίες τομές, λόγω των συντεχνιακών αντιδράσεων και του πολιτικού κόστους που συνεπάγονται οι αλλαγές που θίγουν "κεκτημένα".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "όσοι πίστεψαν ότι η Ολυμπιακή Αθήνα θα λειτουργούσε άψογα, έσφαλαν. Από χθες ξεκίνησαν μόνο οι υποχρεώσεις των Αθηναίων. Οι υποχρεώσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ξεκινούν από την ερχόμενη Κυριακή. Πάντως, η εικόνα χθες ήταν καλή. Οι πολίτες πειθάρχησαν στα μέτρα και μικρή ήταν η ταλαιπωρία τους".

    [09] Προσλήψεις

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "τις 1.577 φτάνουν οι μόνιμες θέσεις που θα προκηρυχθούν πολύ σύντομα με δύο νέες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. Η πρώτη περιλαμβάνει 1.327 θέσεις και αφορά προσωπικό νοσοκομείων. Θα δημοσιευθεί αρχές Σεπτεμβρίου. Με τις 250 θέσεις της δεύτερης προκήρυξης θα καλυφθούν ανάγκες της Εταιρίας Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ). Η ανακοίνωση θα γίνει μέχρι τις 10 Αυγούστου".

    [10] Κόστος Ολυμπιακών Αγώνων

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "τα Ολυμπιακά έργα Μεταφορών που εγκαινιάζονται το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση έχουν κοστίσει πανάκριβα στον ελληνικό λαό. Το υπέρογκο κόστος κατασκευής, που χαρακτηρίζεται από μεγάλες υπερβάσεις αλλά και το κόστος για τη χρήση των έργων βαραίνει το λαϊκό εισόδημα".

    [11] Συμβασιούχοι

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "έξι σοβαρότατα ερωτήματα που αφορούν χιλιάδες εργαζομένους απασχολούν αυτή την ώρα την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), η οποία εξετάζει το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Απασχόλησης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων του ιδιωτικού τομέα και έξι εισηγμένων στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ".

    [12] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "η δέσμη μέτρων για την ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, οι επόμενες κινήσεις για τη διευθέτηση του Κυπριακού αλλά και ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν το Συμβούλιο Ασφαλείας, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο της Ευρώπης βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεργασίας που θα έχουν αύριο στη Λευκωσία αντιπροσωπείες των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου".

    [13] ΕΛΑ

    Το ΒΗΜΑ τονίζει ότι "αποφυλακίστηκαν χθες, χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα, οι τρεις προφυλακιστέοι στην υπόθεση του ΕΛΑ (Κανάς, Αθανασάκη, Αγαπίου). Οι περιοριστικοί όροι που τους έχουν επιβληθεί εγγυώνται την παρουσία τους στη δίκη -όσες ημέρες συνεχιστεί- ενώ, όπως έχει επισημανθεί και από κύκλους του υπουργείου Δικαιοσύνης, η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων δεν σχετίζεται με τις αποφυλακίσεις, λόγω παρελεύσεως του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης. Η δίκη συνεχίστηκε χθες με αγορεύσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής. Από την πλευρά της η πρόεδρος Ελισάβετ Μπρίλλη επιχείρησε να αιτιολογήσει το γεγονός ότι δεν ολοκληρώθηκε έγκαιρα η διαδικασία αναφερόμενη στη δυσκολία της υπόθεσης επισημαίνοντας, πάντως, ότι δεν δέχεται πιέσεις από πουθενά".

    [14] ΑΣΕΠ

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ "άνεμος αξιοκρατίας πνέει στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας του δημόσιου τομέα, μετά την υπερψήφιση από το ελληνικό Κοινοβούλιο του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών -που με τη δημοσίευσή του, εντός ολίγων ημερών, στο φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως θα γίνει νόμος του κράτους- το οποίο ρυθμίζει θέματα προαγωγών. Αέρας αλλαγής φυσά και στο ΑΣΕΠ, ο ρόλος του οποίου ενδυναμώνεται, ενώ η διαδικασία των προσλήψεων καθίσταται ως προς τα κριτήριά της πιο αξιοκρατική και περισσότερο αντικειμενική".

    [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Επιχειρηματική Ολυμπιάδα. Φιλόδοξο πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομικών".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Με "μαθηματικό τύπο" τα δίδακτρα των σχολείων. Αυξήσεις 6,5%-7% θα πληρώσουν φέτος 80.000 μαθητές ιδιωτικών σχολείων".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Πιέζονται τα κέρδη στη γαλακτοβιομηχανία. Έντονος ανταγωνισμός και επενδύσεις στον κλάδο".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Οικονομίες σε δημόσιες επενδύσεις και άμυνα. Πάνω από το 6% του ΑΕΠ το έλλειμμα του Προϋπολογισμού φέτος".

    [16] Ολυμπιάδα-Επιχειρηματικότητα

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Ευρύ πρόγραμμα επιχειρηματικής αξιοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων έχει δρομολογήσει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, με στόχο, όπως δήλωσε χθες κατά την παρουσίαση του προγράμματος, ο υπουργός Γ. Αλογοσκούφης, η Ολυμπιάδα να καταστεί το εφαλτήριο για την ανάπτυξη της οικονομίας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 3 August 2004 - 20:15:34 UTC