Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-07-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/7/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ασφάλεια Ολυμπιακών - Δημοσιεύματα
  • [04] Προσυνέδρια ΝΔ
  • [05] Πορεία της ολυμπιακής φλόγας
  • [06] Φορολογία
  • [07] Ρύθμιση χρεών
  • [08] Κύπρος-Κατεχόμενα-Τουρκία
  • [09] Παρεμπόριο
  • [10] Τραμ της Αθήνας

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/7/2004

    Τα προσυνέδρια της ΝΔ, η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, το νομοσχέδιο για ρύθμιση των πανωτοκίων και οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ακίνητα: Χρυσές ευκαιρίες σε 20 περιοχές. Πως θα ανακαλύψετε τους κρυμμένους θησαυρούς.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Εθελοντικές μετατάξεις για 30.000 υπαλλήλους. Αντί προσλήψεων στο Δημόσιο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μήνυμα Καραμανλή σε κόμμα και κράτος. "Το κράτος δεν κομματικοποιείται, το κόμμα δεν κρατικοποιείται".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Δημόσιο: 25.000 νέοι διευθυντές. Πώς και πότε θα αποχωρήσουν από την υπηρεσία οι "παλαιοί".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Προμηθευτής της ΕΛΑΣ στο καρτέλ της κοκαΐνης. Τεράστια ερωτηματικά και εγκληματικά λάθη - Άφαντος ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στεγαστικά: Οι άμυνες στην επικείμενη αύξηση των επιτοκίων.

    ΕΘΝΟΣ: "Κλειδώνουν" 12 αλλαγές στη φορολογία. Οι τελικές προτάσεις της επιτροπής στο υπουργείο Οικονομικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι πέννες νικούν το χρήμα! Πέτυχε η απεργία των δημοσιογράφων και των τεχνικών Τύπου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Απορρίπτουν τα μέτρα οι Τούρκοι. Τριάντα χρόνια μετά τον Αττίλα η Άγκυρα έδειξε το αδιάλλακτο πρόσωπό της.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Εφορία: Ρύθμιση χρεών για 850.000 οφειλέτες. Εγκύκλιος: Οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι δόσεις και οι εκπτώσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τρομο-υστερία με... Ρεπούμπλικα. Σενάρια με... Τσαμουριά και παράνομους ακροαριστερούς.

    ΕΣΤΙΑ: Οι ημέρες των Αγώνων. Η οργάνωσις της "ολυμπιακής" ζωής μας.

    ESPRESSO: Αγωνία για τη Βλαχοπούλου. Χειρουργήθηκε εσπευσμένα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πετάει, πετάει ο Μεγάλος Αδελφός. 16ωρη παρακολούθηση εξ ουρανού από το Ζέπελιν.

    TRAFFIC NEWS: Βγήκαν μαχαίρια για τα μάτια της Τατιάνας. Πόλεμος ALTER-ΑΝΤ1

    Η ΧΩΡΑ: Στο μάτι του "Ζέπελιν" όλη η Αθήνα. Από σήμερα κάμερες από το αερόπλοιο θα καταγράφουν όλες τις κινήσεις.

    City Press: Ρεκόρ θερινών ανατιμήσεων. Νέες μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων, στα καύσιμα, σε τουριστικές υπηρεσίες και προϊόντα.

    METRO: Νέος συγκοινωνιακός χάρτης στην Αθήνα. Ο υπ. Μεταφορών, Μ. Λιάπης, μιλάει στη "metro" για το νέο δίκτυο μετακινήσεων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το νερό που "καίει". Φωτιά τα τιμολόγια ύδρευσης σε Χαλκιδική-Πιερία-Θεσσαλονίκη.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πικρές τιμές σε 681 φάρμακα. Ισχύουν από σήμερα ανατιμήσεις έως και 40%.

    [03] Ασφάλεια Ολυμπιακών - Δημοσιεύματα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "σενάρια, που εμπλέκουν από "παραστρατιωτικούς τρομοκράτες στην Τσαμουριά έτοιμους να επιτεθούν", μέχρι "παράνομες ακροαριστερές οργανώσεις πρόθυμες να παρέχουν επιμελητειακή βοήθεια σε επιθετικές ενέργειες ισλαμιστών" κατά τη διάρκεια των Αγώνων δημοσιεύει η ιταλική "Ρεπούμπλικα", επικαλούμενη "στοιχεία" των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών. Οι "Νιού Γιορκ Τάιμς" κάνουν ευρεία αναφορά σε αδυναμίες του συστήματος ηλεκτρονικής ασφάλειας των Αγώνων. "Δεν ασχολούμαστε με ευφάνταστα σενάρια", σχολίασε ο Γ. Βουλγαράκης".

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "σε "Ολυμπιακό κλοιό παρακολούθησης" μπαίνουν οι Αθηναίοι: στον ουρανό της Αττικής είναι προγραμματισμένο να πετάξει από το πρωί ένα, μήκους 59 μέτρων, αερόπλοιο "Ζέπελιν", που έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει εικόνες για περισσότερες από 16 ώρες καθημερινά στα Κέντρα Ασφαλείας".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "οι κάμερες του αερόπλοιου θα μπορούν να καταγράφουν με εντυπωσιακή λεπτομέρεια όλες τις κινήσεις επί του εδάφους, ενώ θα είναι δυνατή και η παρακολούθηση ακόμα και των τηλεφωνικών επικοινωνιών, που θα γίνονται μέσω των κινητών μας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "ευφάνταστα σενάρια που δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα χαρακτήρισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου περί Ολυμπιακής ασφάλειας, αποφεύγοντας τον περαιτέρω σχολιασμό τους".

    [04] Προσυνέδρια ΝΔ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "η νέα διακυβέρνηση δεν είναι μία αφηρημένη έννοια, τόνισε ο Κ. Καραμανλής στις προσυνεδριακές συνδιασκέψεις. Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με φαινόμενα έπαρσης και αλαζονείας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει πως "σε ό,τι αφορά το ρόλο του κόμματος και τη σχέση του με την κυβέρνηση, ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε τα σχέδιά του και τις ευθύνες που επιφυλάσσει στον κομματικό μηχανισμό. Παράλληλα έδωσε τέλος δια παντός στα σενάρια που θέλουν το κόμμα να μετακομίζει στην κρατική διοίκηση με στόχο τον έλεγχό της".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υπογραμμίζει ότι "το κόμμα δεν κρατικοποιείται αλλά και το κράτος δεν κομματικοποιείται, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ΝΔ αποσύρεται από την κοινωνία και περιορίζεται ως κυβέρνηση σε ρόλο διαχειριστή της εξουσίας, δήλωσε ο κ. Καραμανλής".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "οι προσυνεδριακές εκδηλώσεις σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη έληξαν με επιτυχία, θέτοντας τις βάσεις για τη διεξαγωγή του τριήμερου Συνεδρίου στην Ανθούσα, στο οποίο θα ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις".

    H City Press τονίζει ότι "η συμφωνία που κάναμε με τους πολίτες είναι γνώμονας και οδηγός για όλους", είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η νέα διακυβέρνηση δεν είναι αφηρημένη έννοια, αλλά ένα ευρύτερο κοινωνικό αίτημα για νέες αντιλήψεις, ιδέες και νέα νοοτροπία".

    Σύμφωνα με την Espresso "στον αστερισμό του συνεδρίου της ΝΔ που διοργανώνεται σε μια ευνοϊκότατη στιγμή για το κυβερνών κόμμα, ζουν τα "γαλάζια" στελέχη σε όλη τη χώρα. Οι δύο εκλογικές νίκες επί του "αιωνίου αντιπάλου" έχουν ανεβάσει το ηθικό των κομματικών στελεχών στα ύψη, αλλά το ζήτημα της οριοθέτησης των σχέσεων κόμματος-κυβέρνησης προκαλεί τριβές και γκρίνιες".

    [05] Πορεία της ολυμπιακής φλόγας

    Η Traffic news υποστηρίζει ότι "πατάει στεριά η ολυμπιακή φλόγα που βρίσκεται από το Σάββατο στη Θράκη. Η ολυμπιακή φλόγα εγκατέλειψε την Παρασκευή το Βόρειο Αιγαίο για τη Θράκη. Πρώτος της σταθμός η Νέα Ορεστιάδα, από όπου στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Διδυμότειχο, το Σουφλί, τις Φέρρες και την Αλεξανδρούπολη".

    [06] Φορολογία

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "δώδεκα αλλαγές στο φορολογικό σύστημα προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2005. Καθιερώνεται ενιαία φορολογική κλίμακα. Επιβάλλεται Φόρος Προστιθέμενης Αξίας στα νεόδμητα ακίνητα. Καταργούνται τα τεκμήρια διαβίωσης, αλλά και της αυτοτελούς φορολόγησης των εισοδημάτων".

    [07] Ρύθμιση χρεών

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "πάνω από 850.000 οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο καλούνται μέχρι τις 30 Ιουλίου από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με ευνοϊκούς όρους, που περιλαμβάνουν τη δυνατότητα εξόφλησης μέχρι και σε 60 μηνιαίες δόσεις, καθώς και εκπτώσεις έως 80% στις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής".

    [08] Κύπρος-Κατεχόμενα-Τουρκία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) επισημαίνει ότι "πράξη τα όσα διατείνεται η κυπριακή κυβέρνηση σχετικά με τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο πλευρών, αλλά και την προώθηση ενός νέου πλαισίου ασφάλειας, κάνει ο Τάσσος Παπαδόπουλος μέσα από τη θέσπιση και εφαρμογή δέκα νέων μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται επίσης να ανακοινωθούν μια σειρά από πρωτοβουλίες που αφορούν στις οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές, μεταξύ των δύο πλευρών".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι "στην αντεπίθεση, μια περίπου εβδομάδα μετά το κύμα "φιλίας" από Ουάσιγκτον, Βρυξέλλες και Λονδίνο προς τα Κατεχόμενα και την Άγκυρα, πέρασε χθες η Λευκωσία ανακοινώνοντας με την ολοκλήρωση των 30 χρόνων από την εισβολή Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης προς τους Τουρκοκυπρίους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "τριάντα χρόνια συμπληρώνονται από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο και η Άγκυρα απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι παρά τη θετική της προσέγγιση στο σχέδιο Αννάν, η βασική της επιδίωξη παραμένει η διατήρηση των τετελεσμένων της εισβολής".

    [09] Παρεμπόριο

    Η ΕΣΤΙΑ σε άρθρο της υπογραμμίζει ότι "το παραεμπόριο έχει εξελιχθή σήμερα σε εξαιρετικά επικίνδυνη μάστιγα για τις βιομηχανικές επιχειρήσεις και τα εμπορικά μας καταστήματα. Στρεβλώνει τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού και πλήττει καίρια τις νόμιμες και συνεπείς επιχειρήσεις, περιορίζει τα φορολογικά έσοδα, υποβαθμίζει τις υπηρεσίες που προσφέρει η αγορά στον καταναλωτή και υποθάλπει τη διάπραξη μιας σειράς άλλων σοβαρών έκνομων πράξεων".

    [10] Τραμ της Αθήνας

    Σύμφωνα με το Metro "το τραμ, που κυκλοφορεί ξανά σήμερα έπειτα από 44 χρόνια, θα ενώνει το κέντρο της Αθήνας με τους παραλιακούς Δήμους Γλυφάδας, Ελληνικού και Φαλήρου. Με δρομολόγια ανά 7 λεπτά, που θα ξεκινούν από το Σύνταγμα και θα καταλήγουν στη Γλυφάδα ή από το Νέο Φάληρο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), υπολογίζεται ότι θα μεταφέρει καθημερινά περίπου 80.000 επιβάτες. Η διαδρομή είναι 26 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει 47 στάσεις. Το απλό εισιτήριο θα κοστίζει 60 λεπτά, ενώ το μισό 30, ενώ θα υπάρχει και εισιτήριο με 40 λεπτά, που θα ισχύει για 5 στάσεις".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 19 July 2004 - 14:36:39 UTC