Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-07-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/7/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ακάλυπτες επιταγές
  • [04] ΑΕΚ
  • [05] Βάσεις για ΑΕΙ -ΤΕΙ
  • [06] Ολυμπιακοί Αγώνες- Άρθρο πρωθυπουργού
  • [07] ΑΣΕΠ- Γραπτός διαγωνισμός
  • [08] Κυβέρνηση
  • [09] Μητσοτάκης-Εκλογή Προέδρου
  • [10] Κρατικές υπηρεσίες - Μετανάστες
  • [11] Ακρίβεια - Μέτρα - Εργαζόμενοι
  • [12] Συμβασιούχοι
  • [13] ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ
  • [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [15] Κατασκευαστικός τομέας

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/7/2004

    Η καταστροφική πυρκαγιά στους Θρακομακεδόνες με το θάνατο ενός ατόμου, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους συμβασιούχους και οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 700 προσλήψεις σε δήμους της Αττικής. Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κόλαση στην Πάρνηθα. Κάηκαν σπίτια και άνθρωποι. Ανυπολόγιστη η οικολογική καταστροφή.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μόνιμοι οι συμβασιούχοι. Το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε το διάταγμα Παυλόπουλου. Γενναία μοριοδότηση για όσους δεν καλύπτει η ρύθμιση.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: ΑΣΕΠ...Μαρς! Το Σαββατοκύριακο ο διαγωνισμός - μαμούθ με 122.858 υποψήφιους για 3.455 θέσεις. Όλα τα μυστικά για την εισαγωγή στο Δημόσιο.

    Η ΑΥΓΗ: Ουρά 103.000 αιτήσεων για άδειες μεταναστών! "Καταρρέει" η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ριζικές ανατροπές τώρα σε ολόκληρο το σύστημα. Να πάρει ο Καραμανλής τολμηρές αποφάσεις για Οικονομία, Διοίκηση, Υγεία και Παιδεία. Να μη χαθεί η χρυσή ευκαιρία που δημιούργησε ο Εθνικός θρίαμβος.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ποιοι συμβασιούχοι μονιμοποιούνται. Ενιαία τα κριτήρια για Δημόσιο, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ. Με οριακή πλειοψηφία 5-4 το ΣτΕ έκρινε νόμιμες τις ρυθμίσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Συμβασιούχοι: Πράσινο φως για όλους από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Μονιμοποιούνται ακόμα και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Πύρινο θρίλερ στην "αυλή" της Αθήνας. Πάρνηθα: Ένας νεκρός, στάχτη δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μην αφήνετε...τον γάμο και πάτε για πουρνάρια. Δεν είναι ώρα για τον επόμενο ένοικο της Ηρώδου Αττικού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οι τελικές ρυθμίσεις για τους Συμβασιούχους. Με βάση την απόφαση του ΣτΕ και τις ανακοινώσεις του υπ. Εσωτερικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συμβασιούχοι : "Πράσινο" από ΣτΕ για νομιμοποιήσεις. Υπ. Εσωτερικών: Πώς θα γίνει η μετατροπή σε αορίστου χρόνου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το τέλος για συμβασιούχους. ΣτΕ: Πέρασε το Π.Δ. ως έχει-Οριακά (5-4) για συνταγματικότητα.

    ΕΣΤΙΑ: Εσείετο και το 1896 το Παναθηναϊκό Στάδιο. Κατά την τελετή βραβεύσεως των πρώτων Ολυμπιονικών.

    ESPRESSO: Γλίτωσε από θαύμα ο Μαρκουλάκης! Παραλίγο τραγωδία στον Κολέγιο Αθηνών.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Επιστρέφει ο εφιάλτης. Επικίνδυνη πυρκαγιά στην Πάρνηθα με έναν νεκρό και 11 σπίτια καμένα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Τραγικός απολογισμός. Ένας νεκρός δέκα καμένα σπίτια. Πιθανότητα εμπρησμού τα επτά μέτωπα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στην ανεργία χιλιάδες συμβασιούχοι. Κινητοποιήσεις για την αθέτηση των υποσχέσεων.

    Η ΝΙΚΗ: Εκλογές προβλέπει ο Μητσοτάκης. Ξαφνική εμπλοκή του επίτιμου στην προεδρολογία. Αμήχανη αντίδραση από τη Ρηγίλλης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μέτρα ανακούφισης απαιτεί το ΚΚΕ. Ροκανίζει η ακρίβεια τα λαϊκά εισοδήματα.

    TRAFFIC NEWS: Μυστικό ραντεβού για το χρυσοφόρο συμβόλαιο. Μικρούτσικος- Κοντομηνάς. Οι υπογραφές έπεσαν στο κότερο του επιχειρηματία.

    Η ΧΩΡΑ: Συμβασιούχοι: Ποιοι γίνονται μόνιμοι. Το ΣτΕ επικύρωσε τις προτάσεις του υπουργείου Εσωτερικών. Οριστική λύση και για τους εργαζομένους στους Δήμους.

    City Press: Κίνηση ματ από Ντέμη. Με χθεσινές δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι αναλαμβάνει την προεδρία του ιστορικού συλλόγου (της ΑΕΚ) και αρχίζει από Δευτέρα την εξόφληση των οφειλών Μetro: Χτύπησαν οι εμπρηστές. Έναν νεκρό και μεγάλη καταστροφή άφησε πίσω της η φωτιά στην Πάρνηθα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πράσινο φως για συμβασιούχους. Το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε το Προεδρικό Διάταγμα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τελικό Ο.Κ. για τους συμβασιούχους. Μονιμοποιούνται στο δημόσιο περί τα 37.000 άτομα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καύσωνα στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος αύριο. Σε όλη τη χώρα.

    [03] Ακάλυπτες επιταγές

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι " σε έξαρση βρίσκεται το φαινόμενο αύξησης της αξίας των ακάλυπτων επιταγών και των απλήρωτων συναλλαγματικών που κυκλοφορούν στην αγορά. Η αξία των επιταγών κατά το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκε κατά 11,8% ή κατά 45,4 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2003, σημειώνοντας νέο ρεκόρ εξαετίας".

    [04] ΑΕΚ

    Η CITY PRESS αναφέρει ότι "με χθεσινή του παρέμβαση ο Ντέμης Νικολαΐδης άρχισε το διοικητικό ξεκαθάρισμα στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Σύμφωνα με δηλώσεις του θα αναλάβει την Παρασκευή την προεδρία της ομάδας και από Δευτέρα θα αρχίσει να τακτοποιεί, στο μέτρο του δυνατού, τις οικονομικές εκκρεμότητες της ΠΑΕ προς τους ποδοσφαιριστές".

    [05] Βάσεις για ΑΕΙ -ΤΕΙ

    Η TRAFFIC NEWS σημειώνει ότι "πτώση των βάσεων που αφορά την εισαγωγή σε περισσότερα από τα 492 τμήματα των ΤΕΙ, αλλά και στα ΑΕΙ της χώρας μας δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας. Έτσι ανακουφίζονται οι υποψήφιοι οι οποίοι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να περάσουν στη σχολή της αρεσκείας τους".

    [06] Ολυμπιακοί Αγώνες- Άρθρο πρωθυπουργού

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, "ο θρίαμβος της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Ελλάδας στη Λισσαβόνα αναφέρεται στον πρόλογο του άρθρου του Έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή , που φιλοξενήθηκε στο χθεσινό φύλλο της βρετανικής εφημερίδας "Ντέιλι Τέλεγκραφ" (ημερήσια κυκλοφορία 1.000.000 φύλλα) και έχει τον τίτλο "Είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σπίτι τους". Ο κ .Καραμανλής τονίζει ότι "οι Έλληνες ποδοσφαιριστές απέδειξαν ότι εάν εργασθούμε συστηματικά με επιμονή και αποφασιστικότητα μπορούμε να έχουμε εκπληκτικά επιτεύγματα".

    [07] ΑΣΕΠ- Γραπτός διαγωνισμός

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "ο μεγαλύτερος διαγωνισμός στην ιστορία του ΑΣΕΠ πρόκειται να γίνει το Σαββατοκύριακο. Για 3.455 θέσεις στο Δημόσιο θα διαγωνισθούν 122.858 νέοι και νέες".

    [08] Κυβέρνηση

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "ανατροπή -δυναμίτη στην μίζερη και αναξιοκρατική νοοτροπία του συστήματος, σε όλα τα επίπεδα της διαρθρωτικής πυραμίδας της κρατικής μηχανής, πρέπει να αποφασίσει ο Κώστας Καραμανλής, πριν χαθεί η μοναδική ευκαιρία του εθνικού ξεσπάσματος που προκάλεσε το ιστορικό μάθημα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου- αποτέλεσμα της "συνταγής Ρεχάγκελ" στην πολιτική ηγεσία".

    [09] Μητσοτάκης-Εκλογή Προέδρου

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι "φούντωσε και πάλι η προεδρολογία. Ο Κ. Μητσοτάκης αίφνης έριξε, χθες, λάδι στη φωτιά επαναφέροντας την πάγια θέση του ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να εκλέγεται απευθείας από τον λαό. Ταυτόχρονα, άφησε αιχμές για το αν θα υπάρξει συναίνεση σε πρόσωπο κοινής αποδοχής ή θα οδηγηθούμε τον Μάρτιο του 2005 σε αναζήτηση "ανώδυνης λύσης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "φαίνεται ορισμένοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι ακαίρως ευκαίρως προσπαθούν να δημιουργήσουν ζητήματα που δεν είναι του παρόντος για να γίνεται κουβέντα για την κουβέντα. Έτσι, χθες μετά την συνάντηση που είχε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με τον πρωθυπουργό κ. Καραμανλής εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δέχθηκε ερωτήσεις μεταξύ των οποίων και το τι θα γίνει με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας το 2005. Ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε την παλιά του θέση ότι ο πρόεδρος πρέπει να εκλέγεται απ΄ευθείας από τον λαό".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "προσφυγή στις κάλπες, με αφορμή σκόπιμη εμπλοκή στη διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας την άνοιξη του 2005, προέβλεψε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης μετά τη χθεσινή συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κ. Καραμανλή".

    [10] Κρατικές υπηρεσίες - Μετανάστες

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "την πλήρη αδυναμία της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής αποκαλύπτει με ερώτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Συνασπισμού Φ. Κουβέλης: 103.000 αιτήσεις αδειών παραμονής μεταναστών είναι πλέον ληξιπρόθεσμες. 10.000 αιτήματα αδειών παραμονής από τον Δήμο Αθηναίων δεν μπορεί να τα παραλάβει η υπηρεσία ελλείψει χώρου. Εκατοντάδες προσφυγές αλλοδαπών βρίσκονται σε εκκρεμότητα, με αποτέλεσμα όσοι συλλαμβάνονται να παραμένουν κρατούμενη επί τρίμηνο".

    [11] Ακρίβεια - Μέτρα - Εργαζόμενοι

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων, που θα αποβλέπουν στην ανακούφιση των εργαζομένων και την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμής τους, επισημαίνει το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του στη Βουλή".

    [12] Συμβασιούχοι

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "τέλος στην αγωνία και την ... ομηρία των συμβασιούχων του δημοσίου τομέα έδωσε χθες η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αποφάνθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης - και δη της μεταβατικής διάταξης του άρθρου 9 που αφορά στη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "πράσινο φως για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων άναψε χθες το Συμβούλιο της Επικρατείας, εγκρίνοντας το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου. Στο τελικό κείμενο περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις, ενώ γενικά ο χρόνος προϋπηρεσίας ορίζεται στους 24 μήνες. Το χρονικό διάστημα της απόστασης μεταξύ των συμβάσεων καθορίζεται στους 3 μήνες το ανώτερο, ενώ η διάρκειά τους υπολογίζεται μέχρι και την ημερομηνία κατάθεσης του Π.Δ. Στις μεταβατικές διατάξεις περιλαμβάνονται και όσοι είχαν συμβάσεις που έληξαν δύο μήνες πριν από την εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "η θετική κρίση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, που ολοκληρώθηκε ύστερα από ενδελεχή επεξεργασία των ρυθμίσεων και για την οποία απαιτήθηκαν επτά διασκέψεις, αποτελεί επίσης πολιτική δικαίωση της κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, για τον τρόπο που επέλεξε να επιλύσει το μείζον αυτό πρόβλημα".

    Σύμφωνα με ΤΟ ΒΗΜΑ "αποδέκτες δεσμεύθηκε να κάνει η κυβέρνηση τις παρατηρήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο μονιμοποιούνται οι συμβασιούχοι του Δημοσίου. Η διευκρίνιση αυτή σημαίνει ότι θα υπάρξει 'ενιαία αντιμετώπιση' και θα ισχύσουν τα ίδια κριτήρια και οι προϋποθέσεις μονιμοποίησης για τους συμβασιούχους τόσο στον 'στενό' δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ όσο και στις δημοτικές επιχειρήσεις".

    ΤΑ ΝΕΑ εκτιμούν ότι "την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο δείχνει η κυβέρνηση σε χιλιάδες συμβασιούχους. Αντί των προεκλογικών δεσμεύσεων για μονιμοποίησή τους, με το Προεδρικό Διάταγμα -που κρίθηκε χθες συνταγματικό από το ΣτΕ- οδηγούνται στην ανεργία οι περισσότεροι και ετοιμάζονται να απαντήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "τέλος συνεδριάσεων χθες στο ΣτΕ που έδωσε το 'πράσινο φως' στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην υπηρεσία τους. Τέλος η αγωνία και το εμπόριο της ελπίδας για χιλιάδες με τη δαμόκλειο σπάθη του διατάγματος να αφήνει αρκετούς εργαζόμενους εκτός νυμφώνος. Όσοι δεν καλύπτονται μπορούν να καταφύγουν στα δικαστήρια με αίτηση ακύρωσης ή να υπαχθούν στο νόμο για μοριοδότηση που θα ενισχύει το πριμ των συμβασιούχων στο 45%".

    [13] ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "το εφιαλτικό σενάριο της καταστροφής του Ολυμπιακού δάσους της Πάρνηθας, που ανησυχούσε την πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, έγινε πραγματικότητα πριν από την έναρξη της Ολυμπιάδας".

    Η ESPRESSO τονίζει ότι "με τον τραγικό θάνατο ενός ηλικιωμένου σφραγίστηκε η χθεσινή επιδρομή των εμπρηστών που με μοναδικό κέρδος τις οικοπεδοποιήσεις όργωσαν ΄πως προκύπτει την Αττική και μέσα σε λίγες ώρες τη μετέτρεψαν σε επίγεια κόλαση".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) επισημαίνει ότι " ο θάνατος με το μαύρο του πέπλο χτύπησε και πάλι τους Θρακομακεδόνες! Σκηνές φρίκης, με έναν άνθρωπο νεκρό, εικόνες βγαλμένες κατευθείαν από την κόλαση, με σπίτια να καίγονται σαν λαμπάδες, έζησαν χθες το μεσημέρι οι κάτοικοι των Θρακομακεδόνων και του Μενιδίου. Ο,τι είχε μείνει όρθιο από τον μεγάλο σεισμό στις πολύπαθες αυτές περιοχές, έπεσε χθες από την τρομαχτική φωτιά που ξέσπασε, πιθανώς από εμπρησμό".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "ο εφιάλτης των πυρκαγιών επανέκαμψε απειλητικός χθες στις παρυφές της Πάρνηθας, με μια επικίνδυνη φωτιά. Η κινητοποίηση των δυνάμεων κατάσβεσης, ταχεία και αποτελεσματική, παρά τις προστριβές προϊσταμένων της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς παρά την ένταση των ανέμων και την υψηλή θερμοκρασία".

    Το METRO σχολιάζει ότι "έργο εμπρηστών, από ό,τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, είναι η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην Πάρνηθα, αφήνοντας πίσω της έναν νεκρό, τουλάχιστον 10 καμένα σπίτια, έναν κατεστραμμένο βρεφονηπιακό σταθμό και τεράστια οικολογική καταστροφή, αφού αποτεφρώθηκαν χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης".

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "η πρώτη μεγάλη πυρκαϊά του καλοκαιριού, με θύμα έναν 40χρονο άνδρα και 10 κατεστραμμένα σπίτια, αποτελεί πραγματική πρόκληση για την Κυβέρνηση Καραμανλή. Είναι πρόκλησις για την Κυβέρνηση, διότι η Νέα Δημοκρατία, επί 20 σχεδόν χρόνια στην Αντιπολίτευση επέκρινε τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ επειδή άφηναν να καταπατηθούν και να κτισθούν καμένες δασικές εκτάσεις".

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "οι πληγέντες από τη μεγάλη πυρκαγιά καταγγέλλουν ότι οι υπεύθυνοι δεν εκτίμησαν νωρίς την κατάσταση σωστά και χάθηκε πολύτιμος χρόνος, που είχε ως αποτέλεσμα να καούν σπίτια, αυτοκίνητα και να υπάρξει ένας νεκρός. Τονίζουν ότι είχαν κάνει αιτήσεις να καθαριστεί το δάσος από τα ξερά κλαδιά".

    [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Προσπάθεια εξυγίανσης. Με το νέο σύστημα ανάθεσης των δημοσίων έργων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Σε 12 δόσεις ο επιπλέον φόρος για τις εκκρεμείς. Σήμερα η οριστική ρύθμιση για τις ανέλεγκτες χρήσεις της 4ετίας 1999-2002"

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ύφεση στις κατασκευές μετά το 2004. Ημερίδα του Ινστιτούτου Οικονομίας Κατασκευών".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Νέες φοροαπαλλαγές και ειδικά κίνητρα ανάπτυξης. Ο αναπτυξιακός νόμος θα προβλέπει και επιδότηση επιτοκίου".

    [15] Κατασκευαστικός τομέας

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "οι μέχρι σήμερα θετικές προβλέψεις για τις προοπτικές του κατασκευαστικού κλάδου την περίοδο 2004-2006 και για τη συμβολή του στην οικονομία ανατρέπονται και η επερχόμενη ύφεση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με άμεσες παρεμβάσεις".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 8 July 2004 - 15:08:04 UTC