Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-06-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/6/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Περιβάλλον - Ρύπανση
  • [04] Δημόσια Ταμεία - Ελλείμματα
  • [05] Δίκη 17Ν-Πόρισμα
  • [06] Μέτρα κατά της αισχροκέρδειας
  • [07] Πρωθυπουργός- Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [08] Ναρκωτικά
  • [09] Παραίτηση προέδρου Χρηματιστηρίου
  • [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [11] Επιβίωση επιχειρήσεων

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/6/2004

    Η έκθεση της Π.Ο.Υ. για ρύπανση του περιβάλλοντος στην Ελλάδα, η δήλωση του πρωθυπουργού για τα έργα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας στην αγορά και η παραίτηση του προέδρου του Χρηματιστηρίου είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Βάσεις: Μέχρι και 700 μόρια η πτώση. Η συνολική εικόνα των γραπτών δείχνει τις τάσεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Οι νέοι μισθοί στη ΔΕΗ. Τι θα γίνει με την ΑΤΑ. Αναλυτικοί πίνακες μετά την αύξηση 12,7%.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Τρωκτικά" στο Πεντάγωνο. Ο Σπηλιωτόπουλος αποκαλύπτει τα κυκλώματα. "Έτρωγαν" τα λεφτά των φαντάρων.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Πάρτυ αργόσχολων με χρυσούς μισθούς στο Πεντάγωνο! Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις απίστευτες σπατάλες του ΠΑΣΟΚ.

    Η ΑΥΓΗ: Απόρρητο το σκεπτικό για την καταδίκη της "17Ν"! Δεν δίνουν στη δημοσιότητα τις χιλιάδες σελίδες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Διαγραφές κορυφαίων στελεχών μεθοδεύει ο Γιώργος. Στο στόχαστρο η ιστορική φρουρά του ΠΑΣΟΚ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Έκθεση βόμβα για Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Τι αποκαλύπτει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας για τη ρύπανση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ολυμπιακό επίδομα στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων .Είκοσι ευρώ την ημέρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    ΕΘΝΟΣ: Σε τροχιά θανάτου από 15,5 χρονών. Στοιχεία - σοκ για την επέλαση ναρκωτικών στη νεολαία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Ντόρα κάνει προθέρμανση για να μπει στο παιχνίδι. Ο Καραμανλής την έχει ως "Χρυσή αλλαγή" στην Ομάδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ιδού πως βυθίσατε τη χώρα. Επιτέλους αποκαλύψεις από την κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σοφοκλέους κάθαρσις...Χρηματιστήριο: Διαφάνεια τώρα για να επιστρέψουν οι μικροεπενδυτές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φίμωτρο στην απόφαση για 17Ν. Πρωτοφανής απαγόρευση-κατακραυγή από το νομικό κόσμο.

    ΕΣΤΙΑ: Έτσι χάθηκαν 15 χρόνια. Οι προγραμματικές δηλώσεις Ζολώτα του 1989.

    ESPRESSO: Μετωπική σύγκρουση Μικρούτσικου - ΑΝΤ1. Τα "παιχνίδια", οι μυστικές επαφές και η οργή για το FAME STORY.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παραίτηση Αλεξάκη από ΧΑ. Δρομολογούνται οι διαδικασίες για την αλλαγή διοίκησης.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Ηπιότερες" οι συστάσεις της Κομισιόν....για το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα. Περιθώριο ευελιξίας δίνει η Κομισιόν στην κυβέρνηση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κόκκινη κάρτα για ρύπανση, διοξίνες. SOS για Αθήνα, Θεσσαλονίκη.

    Η ΝΙΚΗ: Τι θέλουν να κρύψουν; Δεν δημοσιοποιούν το σκεπτικό της απόφασης για την 17Ν. Πρόσχημα η προστασία προσωπικών δεδομένων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τσακίζουν τα όνειρα ανεργία και ναρκωτικά. Άνεργοι το 80% όσων καταλήγουν στη χρήση ουσιών.

    TRAFFIC NEWS: Όλη η Αθήνα στο γάμο του Νίκου και της Κρίστι. Ο Χατζηνικολάου σήμερα ολοκληρώνει την προσωπική του ευτυχία.

    Η ΧΩΡΑ: Κρυφά δάνεια μαμούθ πήρε το ΠΑΣΟΚ. Στοιχεία-φωτιά στη Βουλή. Δεν άφησαν ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του κράτους.

    City Press: Τιμοκατάλογοι στα αεροδρόμια.

    Μetro: Γαλάζιο καραβάνι στο δρόμο για Πορτογαλία. 6.000 Έλληνες θα δώσουν το παρών στον κρίσιμο αυριανό αγώνα με τη Γαλλία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οδηγός για τα μεταπτυχιακά. Εκρηκτική ζήτηση με 336 προγράμματα στα ΑΕΙ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: EXPRO 2008:Πρώτη η Ελλάδα. Χθες στο Παρίσι. Στην τελική ευθεία της διεκδίκησης .

    [03] Περιβάλλον - Ρύπανση

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "κόκκινη κάρτα για την ατμοσφαιρική ρύπανση με σωματίδια και για συγκεντρώσεις τοξικών ουσιών στα φυτικά τρόφιμα έδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στη χώρα μας. Τα αιωρούμενα σωματίδια, που θεωρούνται "σιωπηλός δολοφόνος" χτυπούν τα παιδιά (όπως και οι διοξίνες) στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ προσθέτει ότι " η μόλυνση της ατμόσφαιρας και του εδάφους "χτυπάει" και στο πιάτο μας. Καθημερινά καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά μολυσμένα από τις πλέον επικίνδυνες για τον ανθρωπινό οργανισμό τοξικές ουσίες όπως είναι τα φουράνια και οι διοξίνες".

    [04] Δημόσια Ταμεία - Ελλείμματα

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "άδεια ταμεία παρέλαβε η Νέα Δημοκρατία από το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τα σοκαριστικά στοιχεία που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας , τον Μάρτιο του 2004 είχαν εξαντληθεί όλα τα διαθέσιμα και όχι μόνο δεν υπήρχε έστω και ένα ευρώ απόθεμα, αλλά αντίθετα διαπιστώθηκε τεράστιο άνοιγμα 300 εκατ. ευρώ. Επίσης από το 1995 έως το 2003 με οργιώδεις λογιστικές αλχημείες μεταφέρονταν από προϋπολογισμό σε προϋπολογισμό τα τεράστια χρέη".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι "σε μάχη εξελίχθηκε η χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής καθώς η κυβέρνηση ξεσκέπασε τα ψεύδη αλλά και τα χρέη που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ κληροδότησαν στη χώρα, την ώρα που τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να ερυθριούν, εγκαλούν το οικονομικό επιτελείο για τους χειρισμούς του στο οικονομικό πεδίο".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, "ο υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης και ο υφυπουργός Π. Δούκας αποκάλυψαν στη Βουλή χθες πως οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ βούλιαξαν τη χώρα με κρυφά δάνεια και κρυφά χρέη".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει ότι σύμφωνα με τον υπουργό, μεταξύ άλλων "από την 1η Ιανουαρίου έως τις εκλογές του Μαρτίου του 2004, η κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ δανείστηκε με ιδιωτική τοποθέτηση 11,75 δισεκατομμύρια ευρώ".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σημειώνει ότι " αποκαλύπτοντας όλες τις πτυχές της δημιουργικής λογιστικής Χριστοδουλάκη, ο κ. Δούκας είπε ότι υπήρχε μια συστηματική πολιτική να μεταθέτουν χρονικά τα δανειακά βάρη, αλλά και να μην καταχωρούν επακριβώς στους προϋπολογισμούς κάθε έτους όλα όσα έπρεπε να καταχωρηθούν".

    [05] Δίκη 17Ν-Πόρισμα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "θύελλα αντιδράσεων στο νομικό κόσμο προκαλεί η αιτιολογία με την οποία ο πρόεδρος του Εφετείου Χαρίδημος Παπαδάκλης αρνήθηκε να δώσει προς δημοσιοποίηση το σκεπτικό της απόφασης της δίκης για την 17Ν. "Αντίκειται στο νόμο περί προσωπικών δεδομένων" ,υποστήριξε. Οι καθηγητές Ιωαν. Μανωλεδάκης και Ηλ. Αναγνωστόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημ. Παξινός, δικηγόροι και πολιτικοί απορρίπτουν τον ισχυρισμό, μιλώντας για "συνταγματική επιταγή δημοσιοποίησης" ενώ δικαστικές πηγές χαρακτήριζαν τη στάση του κ. Παπαδάκη "τυπολατρική εμμονή".

    Σύμφωνα με το metro, "περίεργη εμπλοκή στη δημοσιοποίηση του σκεπτικού της απόφασης που εξέδωσε το δικαστήριο για την καταδίκη των μελών της "17Ν" σημειώθηκε χθες καθώς το σκεπτικό δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, όπως ήταν προγραμματισμένο".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "επικαλούμενες την "προστασία προσωπικών δεδομένων" οι δικαστικές αρχές αφήνουν χωρίς νομική και λογική υποστήριξη την απόφαση του Εφετείου προκαλώντας έτσι αντιδράσεις όχι μόνον από τους συνηγόρους των καταδικασμένων αλλά και από υποστηρικτές των αποφάσεων του δικαστηρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Εφετείου κ. Μαργαρίτης ανακοινώνοντας τις αποφάσεις, είχε αρνηθεί να παρουσιάσει το σκεπτικό και παρέπεμψε στο γραπτό κείμενο της απόφασης".

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "μάλλον ακατανόητο είναι το σκεπτικό με το οποίο ο πρόεδρος του Εφετείου κ. Χαρ. Παπαδάκης αρνήθηκε να δώση στη δημοσιότητα χθες όπως ήταν προγραμματισμένο το σκεπτικό της αποφάσεως της δίκης της "17 Νοέμβρη". Ο πρόεδρος του Εφετείου δεν έδωσε το σκεπτικό της αποφάσεως στους δημοσιογράφους υποστηρίζοντας - κατά την σχετική ειδησεογραφία- ότι αυτό θα ήταν αντίθετο στον νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "πλήθος αντιδράσεων αλλά και ερωτηματικά για το εάν υπάρχει τελικά κάτι που θέλουν να αποκρύψουν οι αρμόδιες Αρχές πυροδοτεί η χθεσινή αιφνιδιαστική απαγόρευση της δημοσιοποίησης του σκεπτικού της απόφασης που εξέδωσε το δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση της 17Ν".

    [06] Μέτρα κατά της αισχροκέρδειας

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "η μάχη για τον έλεγχο της ακρίβειας οδηγεί την κυβέρνηση στην πρόσληψη 500 ανέργων με τα απαιτούμενα προσόντα οι οποίοι θα ενσωματωθούν στον αγορανομικό ελεγκτικό μηχανισμό προκειμένου να αφομοιώσουν τις μεθόδους και τις γνώσεις των ειδικών και να ριχτούν σύντομα στην προσπάθεια συγκράτησης των τιμών και της πάταξης της αισχροκέρδειας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι " με ευλοχόγια και αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος προσπαθεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα κρούσματα ακρίβειας. Καθημερινά διαπιστώνεται το κενό πολιτικής της ΝΔ αφού τα φαινόμενα αισχροκέρδειας συνεχίζουν να μαστίζουν την ελληνική αγορά".

    [07] Πρωθυπουργός- Ολυμπιακοί Αγώνες

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει "την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει με επιτυχία τη μεγάλη πρόκληση των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων εξέφρασε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται σε ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης".

    Ο ΛΟΓΟΣ "απροκατάληπτη ενημέρωση και αντικειμενική κριτική ως προς τη δημοσιογραφική κάλυψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας ζήτησε ο κ. Καραμανλής από τους συνομιλητές του".

    [08] Ναρκωτικά

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "δραματικές διαστάσεις έχει προσλάβει η 'επιδημία' των ναρκωτικών στη νεολαία. Παιδιά στην τρυφερή ηλικία των δεκαπεντέμισι ετών μπαίνουν σε τροχιά θανάτου. Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων".

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "ανθρώπινα, ξεκάθαρα και μακριά από μισόλογα και 'ναι μεν, αλλά' αντέδρασε χθες ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικήτας Κακλαμάνης στα όσα λέγονται, γράφονται και τεχνηέντως καταλήγουν στον απλό πολίτη για την 'επιχείρηση σκούπα' εξαρτημένων ατόμων και αστέγων, λόγω... Ολυμπιακών Αγώνων"

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι "το 80% όσων καταλήγουν στα ναρκωτικά είναι άνεργοι, ενώ, η μέση ηλικία έναρξης της χρήσης ναρκωτικών στη χώρα μας παραμένει 'σταθεροποιημένη' στα 15,5 χρόνια, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "'Αρνούμαστε να παίξουμε το ρόλο του μπόγια ανθρώπινων ψυχών'. Τη δήλωση αυτή έκανε, χθες, ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης, αναφερόμενος στα σενάρια για 'σκούπα' σε βάρος εξαρτημένων ατόμων την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων".

    H ESPRESSO σχολιάζει ότι "αγόρια μικρότερα από 30 χρόνων, ρακένδυτα, περπατούν με τα χέρια κατατρυπημένα από τις σύριγγες, κορίτσια που δεν ξεπερνούν τα 22, με ρυτίδες, σκελετωμένα. Καταδικασμένα να βιώνουν τη φρίκη των ναρκωτικών".

    [09] Παραίτηση προέδρου Χρηματιστηρίου

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες για την αντικατάσταση της διοίκησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. χθες, κατά τη γενική συνέλευση της ΕΧΑΕ, μητρικής εταιρείας του ΧΑ, ανακοινώθηκε η παραίτηση του προέδρου του Χρηματιστηρίου κ. Π. Αλεξάκη και σύμφωνα με πληροφορίες ο αντικαταστάτης του θα οριστεί έως το τέλος του μήνα. Προσωρινά καθήκοντα προέδρου του ΧΑ θα ασκεί ο κ. Ι. Γεωργάνας, πρόεδρος της ΕΧΑΕ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "αντικαθίσταται εντός των προσεχών ημερών ο πρόεδρος του ΧΑ κ. Παναγιώτης Αλεξάκης, η παραίτηση του οποίου ανακοινώθηκε χθες. Ολοκληρώνονται έτσι οι διοικητικές αλλαγές στο χώρο της κεφαλαιαγοράς. Ανοίγει πάλι ο φάκελος της Σοφοκλέους, με παραπομπή σε τακτική δικάσιμο θεσμικών οργάνων της περιόδου 1999-2000 και ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου".

    [10] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Φραγμός στα παιχνίδια του Χρηματιστηρίου. Με τη δέσμη μέτρων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Σε αυστηρή επιτήρηση η οικονομία για 2 χρόνια".

    ΚΕΡΔΟΣ: " Οι επτά συνταγές αντοχής των επιχειρήσεων στο χρόνο".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Υπόσχεση για τέλος στα κερδοσκοπικά παιχνίδια".

    [11] Επιβίωση επιχειρήσεων

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι " επτά συνταγές για επιτυχημένη και πολύχρονη επιβίωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας προκύπτουν από την ειδική έκδοση-λεύκωμα της ICAP για τις ελληνικές επιχειρήσεις, που κατάφεραν να ζήσουν και να μεγαλουργήσουν την περίοδο 1963-2002".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 24 June 2004 - 14:50:56 UTC