Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-06-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/6/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Επισκέψεις Καραμανλή
  • [04] Δημόσιοι υπάλληλοι
  • [05] Τουρισμός
  • [06] Προαγωγές στις Ένοπλες Δυνάμεις
  • [07] Συντάξεις- Αυξήσεις
  • [08] Μικρομεσαίες επιχειρήσεις- Ρυθμίσεις
  • [09] ΣΥΝ
  • [10] Οικονομία
  • [11] Κυβέρνηση
  • [12] Κυπριακό
  • [13] Χρηματιστήριο
  • [14] Προμήθειες
  • [15] Παιδεία
  • [16] Συμβασιούχοι
  • [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/6/2004

    Η πορεία του κυβερνητικού έργου, η εκστρατεία των κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών και το Κυπριακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Αύξηση έως 100 ευρώ σε 800.000 συνταξιούχους. Από 1/7/2004 λόγω κατάργησης του ΛΑΦΚΑ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Προαγωγές . Αλλάζουν όλα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Εξαγγελίες του Σπ. Σπηλιωτόπουλου στη Βουλή.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αναδρομικά στις συντάξεις. Ο Παναγιωτόπουλος αποκαθιστά την αδικία για 1 εκατ. συνταξιούχους.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ:Συντάξεις: Οι πίνακες με αυξήσεις και αναδρομικά. Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο στη Βουλή.

    Η ΑΥΓΗ: Ψήφος για να αλλάξει η Ευρώπη. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ακολουθούν νεοφιλελεύθερη πολιτική.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Η μεγάλη απάτη Λαναρα. Πώς έκλεβε τους μετόχους ο "βασιλιάς της φούσκας" ...sir Thomas.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ηλεκτρονικό φακέλωμα των δημοσίων υπαλλήλων. Θα καταγράφει από άδειες ως και "κινητά". Το Σύστημα Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων κόστους 1.757.000 ευρώ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Ευνοϊκές ρυθμίσεις για εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις 400 χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Για την τετραετία 1999-2002.

    ΕΘΝΟΣ: Σάλος και υπεκφυγές για τις διαρροές. Πανελλαδικές: Η αποκάλυψη του ΕΘΝΟΥΣ πυροδότησε μπαράζ καταγγελιών από καθηγητές - μαθητές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κάθε βαρέλι και καημός κάθε καημός και ...πληρώ....εντριβή με πετρέλαιο κάνει η Οικονομία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Άναψαν τα αίματα για τις προμήθειες στο Στράτευμα. "Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες" υποστηρίζει ο υπουργός Άμυνας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συντάξεις: Αυξήσεις μέχρι 80 ευρώ από 1ης Ιουλίου. Υπ. Απασχόλησης: Ποιοι και πόσο κερδίζουν από την κατάργηση του ΛΑΦΚΑ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 5 μέτωπα για την κυβέρνηση. Παραμονές εκλογών και οι υπαναχωρήσεις από υπεσχημένα προκαλούν.

    ΕΣΤΙΑ:Ολυμπιακοί 1896. Οδηγίες προς θεατάς! Ένθετο το φύλλο της πρώτης ημέρας των Αγώνων.

    ESPRESSO: Η Αννα Βίσση θέλει να φέρει το βραβείο της Γιουροβίζιον στην Ελλάδα. Τι λένε Μπόκοτα- Καλημέρης.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τα έξι μαθήματα των Πανελληνίων. Ποια "κόβονται", ποια συμπτύσσονται από κάθε κατεύθυνση την περίοδο 2005-2006.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Απάντηση του υπουργείου Παιδείας στις καταγγελίες.... Καμιά διαρροή θεμάτων στις εξετάσεις. Για καλά διαβασμένους Αρχαία και Φυσική.

    ΤΑ ΝΕΑ:Απολύουν συμβασιούχους στο παρά 5'. Για να μην τους μονιμοποιήσουν.

    Η ΝΙΚΗ: "Ξαναποντάρει" στο ΧΑΑ. Κινήσεις εξωστρέφειας επιχειρεί η κυβέρνηση. Στόχος η κατάσταση ομηρίας του ΠΑΣΟΚ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κάτω από τη βάση είναι το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα. Παρέμβαση του ΚΚΕ με αφορμή τις εξετάσεις των παιδιών.

    TRAFFIC NEWS: Πήγαν να με δωροδοκήσουν για να μη φύγει παίκτρια από το FAME STORY. Καταγγελία-σοκ του Μουρατίδη.

    Η ΧΩΡΑ: Τι θα πάρουν οι συνταξιούχοι από αναδρομικά και κατάργηση του ΛΑΦΚΑ. Από 1ης Ιουλίου αυξήσεις από 4 ευρώ και 80 ευρώ το μήνα.

    City Press: Διαμάχη για το αδιάβλητο των εξετάσεων.

    metroRAMA: "Κόσκινο" για προμήθειες. Ανεξάρτητη Αρχή θα ελέγχει στο εξής τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 100.000 "Έλληνες" με σφραγίδα της ΕΛΑΣ. Α.Τ. Άνω Πόλης: "Βιομηχανία" δελτίων ομογενών σε αλλοδαπούς.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αναβαθμίζεται το ΣΑΕ για μια παγκόσμια δύναμη του Ελληνισμού. Με εντολή Καραμανλή.

    [03] Επισκέψεις Καραμανλή

    Η ESPRESSO γράφει ότι "ως επίσημος προσκεκλημένος του καγκελάριου Βόλφγκανγκ Σιούσελ θα βρίσκεται στην Αυστρία ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το Σάββατο και την Κυριακή οπότε και θα παρευρεθεί στο διεθνούς κύρους Ευρωπαϊκό Φόρουμ Βαχάου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικό ομιλητής της φετινής διοργάνωσης. Η ιδιαιτερότητα έγκειται στο ότι οι σχέσεις των Ελλήνων και των Αυστριακών είναι παραδοσιακά στενές και ανάγονται στην εποχή ακόμη του Βυζαντίου!".

    Η TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "Το Θριάσειο νοσοκομείο της Ελευσίνας επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής όπου διαπίστωσε μεγάλες αδυναμίες στη λειτουργία του και τις ακόμη μεγαλύτερες ελλείψεις που παρατηρούνται σε νοσηλευτικό προσωπικό. Ο κ. Καραμανλής είδε από κοντά τα προβλήματα που παρατηρούνται και δεσμεύτηκε ότι η κάλυψη των κενών θέσεων και η λειτουργία όλων των μονάδων του Θριάσειου νοσοκομείου αποτελούν προτεραιότητες της κυβέρνησης".

    [04] Δημόσιοι υπάλληλοι

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης προχωρεί στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των δημοσίων υπαλλήλων στους χώρους εργασίας τους. Όλα τα θέματα που έχουν σχέση με το εργασιακό καθεστώς τους - από τις άδειες, τις μετακινήσεις, τις απουσίας ,τις "κοπάνες" ως τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα- θα καταγράφονται λεπτομερώς".

    [05] Τουρισμός

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "στόχος της κυβέρνησης είναι να ανατείλει νέα εποχή για τον παραμελημένο ελληνικό τουρισμό. Στρατηγική της κυβέρνησης είναι , όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η δημιουργία μιας νέας τουριστική ταυτότητας, η οποία θα κατοχυρώνει τη μοναδικότητα των ελληνικών προορισμών και θα εξασφαλίζει την αναγνωρισιμότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος".

    [06] Προαγωγές στις Ένοπλες Δυνάμεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι "θα μειωθεί αρκετά ο αριθμός των αντιστράτηγων καθώς στη χώρα μας πλεονάζουν. Οι προαγωγές θα γίνονται με μόρια και όχι κατά βάση της επετηρίδας. Θα ξέρει ο κάθε αξιωματικός πότε και σε τι βαθμό θα αποστρατευτεί. Έτσι οι νέες κρίσεις θα γίνουν με το νομοσχεδίου που θα ψηφιστεί προσεχώς. Παράλληλα το νέο σύστημα θα δημιουργεί τις σωστές υποδομές για τις προαγωγές σε βάθος χρόνου δέκα πέντε ετών χωρίς να επιτρέπονται να λειτουργούν αποφασιστικά κομματικά κριτήρια".

    [07] Συντάξεις- Αυξήσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "έμμεσες αλλά ουσιαστικές αυξήσεις από 1% έως 3,6% στις αποδοχές περισσότερων από 800.000 συνταξιούχων προκαλεί από την 1η Ιουλίου 2004 η οριστική- και τυπικά πλέον- κατάργηση της ειδικής εισφοράς του Λογαριασμού Αλληλεγγύης Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης ( ΛΑΦΚΑ)".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι "πράσινο φως για καταβολή των αναδρομικών έδωσε χθες ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος. Δικαστικοί, στρατιωτικοί και δικαιούχοι τραπεζών, οργανισμών και ΔΕΚΟ οι κερδισμένοι. Παράλληλα, ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κατάργηση της εισφοράς - χαράτσι από 1ης Ιουλίου ".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ, "ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή των αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ μετά την κατάργηση του σχετικού άρθρου που όριζε ότι οι εισφορές δεν επιστρέφονται. Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι των Ταμείων και του Δημοσίου ωφελούνται πολλαπλώς αφού από 1ης Ιουλίου όχι μόνο αυξάνονται οι αποδοχές τους έως και κατά 5% αλλά παράλληλα καθίστανται μαχητά τα αναδρομικά. Αναλυτικοί πίνακες για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στις συντάξεις μετά τη χθεσινή ψήφιση του σχετικού νόμου".

    [08] Μικρομεσαίες επιχειρήσεις- Ρυθμίσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι " νέα ρύθμιση που θα αφορά 400.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι δεν έχουν κλείσει τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις της τετραετίας 1999-2002 μελετά το υπουργείο Οικονομικών".

    [09] ΣΥΝ

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι "ψήφο για να αλλάξει η Ευρώπη χαρακτήρισε την ψήφο στον ΣΥΝ ο Ν. Κωνσταντόπουλος μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ιδιαίτερα τον αγώνα με τις άλλες δυνάμεις από κοινού στο Ευρωπαϊκό Κόμμα της Αριστεράς και στο Κοινωνικό Φόρουμ ζητώντας να αποδοκιμαστούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ".

    [10] Οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι " ο προϋπολογισμός του 2005 είναι ο πρώτος που συντάσσει η Κυβέρνησις Καραμανλή για την ανασυγκρότηση της οικονομίας. Οι συστάσεις που απηύθυνε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στα λοιπά υπουργεία για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού προβλέπουν, ευλόγως περικοπές δαπανών. Αλλά η κατάστασις στην οποία κατέλιπε την οικονομία η Κυβέρνησις Σημίτη - Παπανδρέου επιβάλλει ακόμη περισσότερο δραστικές παρεμβάσεις".

    [11] Κυβέρνηση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "ρήγμα στην ανοχή προς την κυβέρνηση προκαλούν 5 ανοικτά κοινωνικά μέτωπα, ενώ η χώρα εισέρχεται στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα. Η "διασάλευση" προκαλείται από τις υπαναχωρήσεις της κυβέρνησης στο θέμα των συμβασιούχων, των μερικώς απασχολουμένων, τις απεργίες στις τράπεζες, το ολυμπιακό επίδομα, αλλά και τη δικαστική δικαίωση στην Εθνική Τράπεζα. Αν και δεν πρόκειται για γενικευμένο φαινόμενο, οι πολλές καθημερινές εκρήξεις αναδεικνύουν την κυβερνητική αβελτερία και εντείνουν την ταλαιπωρία των πολιτών".

    [12] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "υπό το βάρος της έκθεσης του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε η κρίσιμη συνάντηση Αννάν-Παπαδόπουλου. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος διατύπωσε τη διαφωνία του σε πολλά σημεία της έκθεσης του Αννάν για την αποστολή των καλών του υπηρεσιών στη Κύπρο".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "στην αποκάλυψη ότι με εντολή της Άγκυρας έκανε τον αδιάλλακτο στο σχέδιο Αννάν προχώρησε ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, σε μία προσπάθεια να επαναπροσδιορίσει τη δημόσια θέση του".

    [13] Χρηματιστήριο

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "σε κατάσταση ομηρίας θέλει να φέρει το ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση, μεθοδεύοντας ανακίνηση της υπόθεσης του Χρηματιστηρίου, ενώ παράλληλα προσπαθώντας να διατηρήσει το φιλολαϊκό της προφίλ, εξετάζει την προοπτική κυκλοφορίας στους δρόμους της πρωτεύουσας και της Θεσσαλονίκης πετρελαιοκίνητων οχημάτων σύγχρονης τεχνολογίας, κάτι που μέχρι σήμερα απαγορεύεται".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "η κίνηση ενός κωδικού που είχε ο βασιλιάς της φούσκας Θωμάς Λαναράς στην "Εθνική Χρηματιστηριακή" αποκαλύπτει -έστω και με καθυστέρηση ετών- το μεγάλο κόλπο που είχε στήσει για να εξαπατήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανυποψίαστους μικρομετόχους που είχαν επενδύσει τις οικονομίες τους σε μετοχές του Ομίλου".

    [14] Προμήθειες

    Το Metrorama επισημαίνει ότι "σχέδιο νόμου για τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων ετοιμάζει η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλος, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "σύντομα φαίνεται ότι θα σπάσει το απόστημα της αδιαφάνειας στο θέμα των προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας στη Βουλή. Ο κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος μίλησε για "πολιτικές ευθύνες" της προηγούμενης κυβέρνησης, ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "το όνομα του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου εμπλέκεται άμεσα στη δικαστική διαμάχη που ξέσπασε για το ποιος δικαιούται ή όχι τις προμήθειες από τις πωλήσεις στη χώρα μας των ρωσικών οπλικών συστημάτων, όπως των αντιαεροπορικών βλημάτων Tor-M1, των αερόστρωμνων Zubr και του εκσυγχρονισμού των μεταχειρισμένων αντιαεροπορικών βλημάτων Osa-AK".

    [15] Παιδεία

    Η City Press ισχυρίζεται ότι "η δημοσιοποίηση θεμάτων σε ιστοσελίδες φροντιστηρίων πριν από την προκαθορισμένη ώρα προκαλεί αναστάτωση. Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για επικίνδυνη απειρία της κυβέρνησης. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Καραμάνος διαβεβαιώνει για το αδιάβλητο των εξετάσεων και ανακοινώνει τη διενέργεια σχετικής έρευνας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων από το 2006 , για τους σημερινούς μαθητές της Α' Λυκείου, θα μειωθεί από εννέα σε έξι, ενώ σε επόμενο στάδιο θα υπάρξει αναδιάρθρωση των γνωστικών πεδίων, με κατεύθυνση προς δέσμες θεωρητικών, φυσικών-τεχνολογικών και οικονομικών - κοινωνικών σπουδών. Όσον αφορά τα εξεταζόμενα μαθήματα, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Θεωρητική κατεύθυνση θα παραμείνουν εξετάσεις σε Ιστορία, Νεοελληνική Γλώσσα, Αρχαία, λατινικά, Νεοελληνική Λογοτεχνία και Μαθηματικά με στοιχεία Στατιστικής".

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "μπαράζ καταγγελιών από μαθητές και καθηγητές μετά την αποκάλυψη του "Εθνους" πως τα θέματα των εξετάσεων υπάρχουν από το πρωί σε ιστοσελίδες φροντιστηρίων. Χαρακτηρίζουν "πληγή" τη χρήση κινητών και ζητούν να μπει φραγή στα εξεταστικά κέντρα. Σε όλα αυτά η επιτροπή εξετάσεων και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κρατούν στάση αμηχανίας, επισημαίνοντας μόνο πως οι εξετάσεις είναι αδιάβλητες".

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "η συζήτηση και οι κρίσεις για διάφορα θέματα των εξετάσεων και τις βάσεις, που έχει φουντώσει το τελευταίο διάστημα, παρά το γεγονός ότι στηρίζεται σε μια πραγματικότητα, είναι εξαιρετικά αποπροσανατολιστική, τόνισε σε δηλώσεις της χθες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα. Γιατί πάνω απ' όλα, κάτω από τη βάση είναι η ίδια η Παιδεία, το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα".

    [16] Συμβασιούχοι

    Τα ΝΕΑ σημειώνουν ότι "η κυβέρνηση προχωρεί σε μαζικές απολύσεις συμβασιούχων και στη θέση τους προσλαμβάνει τα "δικά μας παιδιά". Ταυτόχρονα, ο χρόνος δημοσίευσης της ρύθμισης για τις μονιμοποιήσεις τους καθυστερεί, με προφανή σκοπό να περιοριστεί ο αριθμός όσων θα μονιμοποιηθούν. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος σε δηλώσεις του στα "ΝΕΑ" υπολογίζει ότι μ' αυτό τον τρόπο ο αριθμός όσων θα μονιμοποιηθούν περιορίζεται στις 10.000, από τους 250.000 συμβασιούχους που ζητούν μονιμοποίηση".

    [17] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Περαίωση με point system. Αναβάλλεται η κατάργηση του συστήματος".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κλείνουν οι εκκρεμείς για 400.000 επιχειρήσεις. Νέα αυτόματη ρύθμιση για τις ανέλεγκτες υποθέσεις της 4ετίας 1999-2002".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Κρυφά" δανείστηκε το Δημόσιο 6 δισ. ευρώ. Ασφυκτική η πίεση από τις δαπάνες των Ολυμπιακών Αγώνων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Έκτακτα δάνεια 5,75 δισ. ευρώ για ελλείμματα και Αγώνες. Θα προσεγγίσει τα 40 δισ. ευρώ ο δανεισμός του δημοσίου".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 4 June 2004 - 18:27:01 UTC