Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-06-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/06/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Αγροτική Ανάπτυξη
  • [04] Ιράκ
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Τηλεοπτική αναμέτρηση πολιτικών αρχηγών
  • [07] Ακρίβεια-Καύσιμα
  • [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [09] Ανταγωνιστικότητα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/06/2004

    Τα μέτρα της κυβέρνησης για την αγροτική ανάπτυξη, το Κυπριακό, ο διορισμός του νέου προέδρου στο Ιράκ, η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών και οι επιπτώσεις από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φθηνή στέγη σε 18 ακριβές περιοχές. Λύσεις για όλα τα βαλάντια.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ρυθμίζονται χρέη στην Εφορία.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 1.800 "γιατροί" φαντάσματα στο ΙΚΑ. Αποκάλυψη: Πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Προσλήψεις: Οι 6.274 που "τρέχουν" τώρα. Οι προκηρύξεις, οι διαγωνισμοί και οι προθεσμίες για τις αιτήσεις.

    Η ΑΥΓΗ: ΣΥΝ: Η Ευρώπη χωρίς μεταλλαγμένα. Ρήγμα στη σιωπή, αντιπαράθεση με ισχυρά συμφέροντα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Οι Ιταλοί εκβιάζουν την ΔΕΗ. Για να μας δώσουν ρεύμα ζητάνε να πληρώσουμε και το ρεύμα που δεν θα χρειαστεί να καταναλώσουμε.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο μήνας της ακρίβειας. Πρώτη αιτία η κερδοσκοπία στο πετρέλαιο. Ο Ιούνιος άρχισε με κύμα ανατιμήσεων στα ράφια των καταστημάτων.

    ΕΘΝΟΣ: Πιο χαμηλά οι βαθμοί σε 10 μαθήματα. Πανελλαδικές 2004: Δύσκολη χρονιά για Β' και Γ' Λυκείου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με το... δέκα το καλό μπροστά η ΝΔ στην Ευρωκαταστροφή του ΠΑΣΟΚ. Τρέμουλο έπιασε το ΠΑΣΟΚ από επτασφράγιστο γκάλοπ για τις Ευρωεκλογές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: 16 μέτρα για την τόνωση της Οικονομίας. Από τον υπουργό Ανάπτυξης Δημ. Σιούφα και έτυχαν της αποδοχής ΓΣΕΕ και ΣΕΒ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αναπληρωτές: Πώς θα γίνουν οι διορισμοί. Καθηγητές-δάσκαλοι: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τα ονόματα πουλάνε εισιτήρια. "2004": Ενώ υστερούν πολλά αθλήματα σε ζήτηση...

    ΕΣΤΙΑ: Ανεξέλεγκτη ακρίβεια. Οι "κλειστές" αγορές δυσχεραίνουν τον ανταγωνισμό.

    ESPRESSO: Το θρίλερ με Στεφανίδου και ο πόλεμος Δρούζα-Κορομηλά.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η Αλ Κάιντα εκτοξεύει το πετρέλαιο. Η Ευρώπη εξετάζει το ζήτημα στο Ecofin.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Συμφώνησαν για το "debate". Την Τρίτη η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Συναγερμός (και) για τις άδειες εξέδρες. Χτύπησαν: Τρομοϋστερία, κόστος, έλλειψη προβολής.

    Η ΝΙΚΗ: Οι μεγάλες ιδέες δεν τσαλακώνονται. Η εκλογική διακήρυξη του ΔΗΣΟΚ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΚΚΕ: Ευρωεκλογές την άλλη Κυριακή. Με το ψηφοδέλτιο να φτάσουμε παντού.

    TRAFFIC NEWS: Ο ALPHA "σπάει" το συμβόλαιο της Ελένης. Ο Κοντομηνάς δίνει πάνω από 2 εκατ. ευρώ για να φύγει η Μενεγάκη από τον ΑΝΤ1.

    Η ΧΩΡΑ: 16 μέτρα ανάσα για οικονομία, επιχειρήσεις. Αλλαγές στον αναπτυξιακό νόμο και τη φορολογική μεταρρύθμιση.

    City Press: Πετρελαίου ανάβασις. Νέα αύξηση στην τιμή των καυσίμων μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Σαουδική Αραβία.

    metroRAMA: Παγκόσμια ανησυχία για τις τιμές των καυσίμων. Παρέμβαση της ΕΕ αναμένεται σήμερα κατά το Συμβούλιο των υπ. Οικονομικών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Δόσεις θανάτου στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη 4 νεκροί από ηρωίνη το Σαββατοκύριακο.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Χρέη στο ΤΕΒΕ; Ραντεβού το ...Σεπτέμβρη. Ανάσα για 25.000 επαγγελματίες που χρωστούν 100 εκατ. ευρώ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κρίση βίας πετρελαίου και τιμών. Διεθνής αναστάτωση.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΒΡΑΔΥΝΗ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Αγροτική Ανάπτυξη

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι " εννέα μέτρα για την ανάπτυξη της υπαίθρου και τη στήριξη των αγροτών παρουσίασε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σάββας Τσιτουρίδης στην Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) σημειώνει ότι "σειρά μέτρων και νομοθετικών πρωτοβουλιών σκοπεύει να προωθήσει η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να ενισχύσει αφενός τις υποδομές αγροτικής ανάπτυξης στην ύπαιθρο και να διασφαλίσει αφετέρου τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος".

    Η ESPRESSO γράφει ότι "τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, στα οποία η κυβέρνηση δείχνει αυξημένο ενδιαφέρον και η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού εν όψει των ευρωεκλογών κυριάρχησαν στη χθεσινή σύσκεψη της κυβερνητικής επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "με την επανάληψη των προεκλογικών υποσχέσεων, επιχειρεί η κυβέρνηση να ξεγελάσει τους αγρότες, μπροστά στις ευρωεκλογές, ενώ έβαλε την υπογραφή της στην αναθεώρηση της ΚΑΠ".

    [04] Ιράκ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι " με ευμενή σχόλια υποδέχθηκε ο διεθνής παράγοντας το σχηματισμό της νέας ιρακινής ηγεσίας ο οποίος ολοκληρώθηκε χθες εν μέσω αιφνίδιας επιτάχυνσης των διαδικασιών και έντονου παρασκηνίου".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, " σε μια προσπάθεια "αποκατάστασης" της πολιτικής διαδικασίας διακυβέρνησης στο κατοχικό Ιράκ, με τη συμβολή του απεσταλμένου του ΟΗΕ Λ. Μπραχίμι, υπό την "αιγίδα" της Ουάσιγκτον, ανέλαβε χθες καθήκοντα μεταβατικού προέδρου της χώρας το σουνίτης Γαγί Αλ Γιαουάρ που υπεδείχθη από το έως χθες προσωρινό κυβερνητικό συμβούλιο".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτει ότι "ορκίστηκε χθες η προσωρινή ιρακινή κυβέρνηση. Επεισοδιακά εξελίχθηκε το θρίλερ γύρω από το νέο πρόεδρο, καθώς την τελευταία στιγμή το ιρακινό Κυβερνητικό Συμβούλιο επέβαλε τον δικό του υποψήφιο, αναγκάζοντας τους Αμερικανούς να συμβιβαστούν. Με μπηχτές προς τις ΗΠΑ αντέδρασε ο ΟΗΕ".

    [05] Κυπριακό

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "της απόρριψης του σχεδίου Αννάν , υπεραμύνθηκε εκ νέου ο πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος ,τονίζοντας ότι η προτεινόμενη λύση ως έχει θα οδηγούσε στη διαιώνιση της διχοτόμησης, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη συνάντησή του την Πέμπτη με τον γγ του ΟΕΗ στη Νέα Υόρκη και ενόψει της δημοσιοποίησης της έκθεσης Αννάν για το Κυπριακό".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, "με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο, ο Τάσσος Παπαδόπουλος απάντησε, χθες, για τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ με την έκθεση που θα καταθέσει για το Κυπριακό θα επιρρίπτει ευθύνες στον Κύπριο πρόεδρο για το αρνητικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί η έκθεση του γγ του ΟΗΕ Κόφι Αννάν προς το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό και για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) στην Κύπρο. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο γγ του ΟΗΕ αναφέρεται με επικριτικό τρόπο στη στάση του Κύπριου προέδρου Τ. Παπαδόπουλου αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάληψης νέας πρωτοβουλίας για την αποδοχή του σχεδίου Αννάν".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ εκτιμά ότι θα είναι "ραντεβού στα "τυφλά" και σε βαρύ κλίμα αύριο στη Νέα Υόρκη για τον πρόεδρο της Κύπρου Τ. Παπαδόπουλο και τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "ήπιους χαρακτηρισμούς και διατυπώσεις - σε σχέση με το αρχικό κείμενο που συνέταξε ο ειδικός διαπραγματευτής, Αλβαρο ντε Σότο- αναμένεται να περιλαμβάνει σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η έκθεση Αννάν για το Κυπριακό".

    [06] Τηλεοπτική αναμέτρηση πολιτικών αρχηγών

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "τελικώς ένα debate θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών. Οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι θα εκλέξουν συντονιστή και θα μπορούν να ρωτούν διευκρινιστικά μετά την ερώτηση".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "χωρίς πολλές συζητήσεις οι εκπρόσωποι των τεσσάρων κομμάτων αποφάσισαν χθες ότι θα πρέπει να γίνει μια τηλεοπτική συζήτηση την επόμενη Τρίτη ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς για τις ευρωεκλογές. Μια συζήτηση ελεύθερη όπου ο κάθε δημοσιογράφος θα ρωτά ελευθέρα εκείνο που θέλει".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "την ερχόμενη Τρίτη (8 Ιουνίου) στις 9 το βράδυ θα έχουν τη μοναδική, τελικά, ευκαιρία οι αρχηγοί των τεσσάρων μεγάλων πολιτικών κομμάτων να διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο, όπως αποφάσισαν χθες οι εκπρόσωποί τους σε συνάντηση που είχαν στο εντευκτήριο της Βουλής".

    Η Traffic news γράφει ότι "καθορίστηκε για την Τρίτη 8 Ιουνίου η διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών, ενώ όπως συμφωνήθηκε στη διακομματική συνεδρίαση, δεν θα υπάρξει και δεύτερο. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για τις λεπτομέρειες της αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών, ενώ όπως δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η θεματολογία των ερωτήσεων θα είναι ελεύθερη για κάθε δημοσιογράφο".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "την ερχόμενη Τρίτη, 8 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί τελικά η τηλεοπτική συζήτηση ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς για τις ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου. Το ντιμπέιτ θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ στην ΕΡΤ, χωρίς περιορισμό στη θεματολογία και χωρίς να προτείνονται συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι".

    [07] Ακρίβεια-Καύσιμα

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει ότι "το μεγαλύτερο ημερήσιο άλμα στην ιστορία, κατά 2 δολ το βαρέλι, πραγματοποίησε χθες το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές, αντιδρώντας στην πολύνεκρη επίθεση της Αλ Κάιντα εναντίον δυτικών πετρελαϊκών εταιρειών στην Σαουδική Αραβία".

    Το ΒΗΜΑ εκτιμά ότι "η κούρσα των διεθνών τιμών του πετρελαίου που χθες έφθασε στα 42 δολάρια το βαρέλι και η κερδοσκοπία προεξοφλούν έναν "καυτό" Ιούνιο για τους καταναλωτές. Τα αυξημένα κόμιστρα των ταξί και τα ακριβότερα αεροπορικά εισιτήρια είναι μόνο η αρχή, αφού μέσα στον μήνα προβλέπεται ότι θα φθάσουν στην αγορά ακριβότερα τρόφιμα και βιομηχανικά προϊόντα".

    Η City Press επισημαίνει ότι "νέο γύρο αύξησης της διεθνούς τιμής του πετρελαίου προκάλεσε το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στη Σαουδική Αραβία. Γενική είναι η εκτίμηση ότι οι πολιτικοί και ψυχολογικοί λόγοι διευκολύνουν την κερδοσκοπία στη διεθνή αγορά πετρελαίου σε βάρος των καταναλωτών".

    Το Metrorama ισχυρίζεται ότι "κορυφώνεται η αγωνία της παγκόσμιας κοινότητας για το νέο κύμα ανόδου των διεθνών τιμών πετρελαίου, το οποίο αποδίδεται στο κλίμα βίας και αποσταθεροποίησης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής".

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "σε πρωτοφανή ύψη έχουν φθάσει οι τιμές των περισσοτέρων προϊόντων, προκαλώντας απόγνωση στους καταναλωτές. Σε κάποια είδη στα οποία η χώρα μας εθεωρείτο κάποτε φθηνή στην Ευρώπη, τώρα οι τιμές έχουν φθάσει ή και ξεπεράσει τα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα. Ενώ, αντίστοιχα, οι μισθοί και οι συντάξεις δεν φθάνουν για να καλύψουν ακόμη και τις βασικές ανάγκες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η νέα άνοδος των διεθνών τιμών του πετρελαίου, μετά και τη νέα ανάφλεξη της βίας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής".

    [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: " Προίκα" από την ΕΤΑ. Για την προβολή του ελληνικού τουρισμού"

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Πετρελαϊκή κηλίδα στην ανάπτυξη της ΕΕ. Κομισιον και ΕΚΤ επανεξετάζουν τις προβλέψεις για την αύξηση του ΑΕΠ".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Δέσμη δεκαέξι μέτρων για την ανταγωνιστικότητα. Νέο αναπτυξιακό μοντέλο εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης , Δ. Σιούφας".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Διευκολύνσεις για ίδρυση και μεταβίβαση εταιριών. Ρηξικέλευθες λύσεις σε έκδοση-ανανέωση αδειών λειτουργίας".

    [09] Ανταγωνιστικότητα

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "την προώθηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, που δεν θα στηρίζεται μόνο στα δημόσια έργα, αλλά και στην αλλαγή και ενίσχυση των παραγωγικών δομών, στον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων, την ενίσχυση της καινοτομίας-έρευνας, την έμπρακτη στήριξη της επιχειρηματική ευφυΐας και δημιουργικότητα με την άρση μιας σειρά αντικινήτρων και θέσπιση νέων κινήτρων υποσχέθηκε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 2 June 2004 - 15:23:06 UTC