Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-04-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/04/2004
  • [02] Κυπριακό
  • [03] Μεσανατολικό
  • [04] Οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/04/2004

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και η ελληνική οικονομία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ευκαιρίες για φθηνά και καλά σπίτια. Προσιτή στέγη σε αναβαθμισμένες περιοχές.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτουν κομματικά στελέχη! Άρχισαν τα όργανα. Όλοι εναντίον Γ. Παπανδρέου για τις λανθασμένες επιλογές του.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κόβονται οι άδειες αρχίζουν αποσπάσεις. Ο Προκόπης Παυλόπουλος ανακοινώνει το σχέδιο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Στο σφυρί σπίτια-οικόπεδα για τα πανωτόκια. Οι τράπεζες αρνούνται να παγώσουν τους πλειστηριασμούς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 41.000 δις! Έχουμε πληρώσει από το 1974 για βόμβες, τανκ και αεροπλάνα!!! Οι Έλληνες.....πεινάνε και οι Κύπριοι ευημερούν!...

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ολα τα επιδόματα του ΙΚΑ για τις μητέρες.

    ΕΘΝΟΣ: Σχεδιάζουν ταμείο - γίγα με όλα τα επικουρικά. Συντάξεις: Διάλογο με τις διοικήσεις ξεκινά το υπουργείο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Για ...λουκούμι μας σερβίρει το σχέδιο Αννάν, ο Πάουελ. Το Δημοψήφισμα καταφθάνει, οι αμερικανικές πιέσεις για το ''ναι'' εντείνονται.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κινήσεις κορυφής σε βάρος του Γ. Παπανδρέου. Ενώ οι Ε. Βενιζέλος-Κ. Λαλιώτης ετοιμάζουν δυναμικές παρεμβάσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το ΟΧΙ αν είναι λάθος μπορεί να διορθωθεί. Αποκλειστική συνέντευξη: Ο Πρόεδρος της Κύπρου μιλά στον ''Ε.Τ.''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΟΗΕ: Όργιο για τις ''εγγυήσεις''. 2 μέτωπα: Αννάν, ΗΠΑ, Βρετανία. Ρωσία, Κίνα, Γαλλία.

    ΕΣΤΙΑ: Αθήνα 1896. Αγώνας για το Τραμ! Με στόχο να φθάση στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

    Espresso: Καλλιστεία: Αρπάχτηκαν τρεις φιναλίστ λίγες ώρες πριν από τη στέψη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Β' Δημοψήφισμα στο βάθος του ....''ΟΧΙ''. Έντονο παρασκήνιο σε Αθήνα, Λευκωσία, ΟΗΕ.

    Traffic News: Η Βίσση λεει ''όχι'' στο Σχέδιο Αννάν. ''Πρόκειται για αυτοκτονία''. Η τραγουδίστρια είναι επικεφαλής της κίνησης ''Δικαιοσύνη για την Κύπρο''.

    Η ΧΩΡΑ: Ποιοι βάζουν φωτιά στα καύσιμα. Σε επίπεδο ρεκόρ οι τιμές της βενζίνης. Συναγερμός στο υπουργείο Ανάπτυξης για τα κυκλώματα της αγοράς.

    City Press: Πιέσεις για να περιοριστεί το ''όχι''. Σχέδιο Αναν-5.

    MetroRAMA: Ντέρμπι μέσα πόλεμος έξω...''Άρωμα'' τίτλου για τον ΠΑΟ στη σκιά θλιβερών επεισοδίων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αυξήσεις έως και 42%! Νερό: Από 1η Ιουνίου μέχρι τα τέλη 2006. Τα μικρομεσαία νοικοκυριά θα πληρώσουν το ''μάρμαρο''.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Υποχωρεί το ''όχι'' ενόψει εγγυήσεων ΟΗΕ. Νέες διαβουλεύσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

    [02] Κυπριακό

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι ''νέα πρωτοβουλία αναμένεται σήμερα από τον ΓΓ του ΟΗΕ Κ. Αννάν, ο οποίος θα παρουσιάσει έκθεση με τις προσπάθειές του από τη Νέα Υόρκη έως και την Λουκέρνη και θα ζητήσει ψήφισμα για το σχέδιό του για τη λύση του Κυπριακού''.

    Η TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι ''στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται οι εξελίξεις για το Κυπριακό καθώς ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Αννάν αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα την έκθεση με τις προσπάθειές του από τη Νέα Υόρκη έως τη Λουκέρνη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει ψήφισμα για το σχέδιό του''.

    Η ESPRESSO σημειώνει ότι ''εντείνονται οι αμερικανικές πιέσεις στη Λευκωσία για το ''ναι'' στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου και κλιμακώνεται η διπλωματική προσπάθεια των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη να πεισθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας ώστε να υιοθετήσει το ''πέμπτο σχέδιο Αννάν'' για το Κυπριακό''.

    Σύμφωνα με το metroRAMA,''καθοριστική για το Κυπριακό είναι η εβδομάδα που ξεκίνησε, η τελευταία πριν από τα δημοψηφίσματα στην Κύπρο με τις εξελίξεις να λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας''.

    Η City Press τονίζει ότι ''αντιμέτωποι με ένα βροντερό 'όχι'' που θα δημιουργήσει διεθνοπολιτικές εξελίξεις, οι Αμερικανοί και όσοι συνεργάζονται με αυτούς εμφανίζονται να εγγυώνται τη σωστή εφαρμογή του αμφιλεγόμενου σχεδίου''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι ''αποφασισμένος να ζητήσει τη στήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας για την προτεινόμενη λύση με ψήφισμά του φέρεται ότι είναι ο γγ του ΟΗΕ, Κόφι Αννάν παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες Αμερικανών και Βρετανών να πείσουν τις Ρωσία, Γαλλία και Κίνα που δυσφορούν ανοιχτά από τις συνεχιζόμενες πιέσεις''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι ''τρία αιτήματα που διασφαλίζουν περισσότερο την προτεινόμενη λύση στο Κυπριακό υποβάλλει σήμερα προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο γγ των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αννάν για το Κυπριακό μεταξύ των οποίων να υιοθετήσει το ΣΑ την προτεινόμενη λύση και να μετατραπεί η ''Ειρηνευτική Δύναμη'' του ΟΗΕ σε ''Ειρηνευτική Αποστολή'' στην Κύπρο''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι ''το τελευταίο του χαρτί θα παίξει σήμερα ο Κόφι Αννάν στην προσπάθειά του να ικανοποιήσει τα αιτήματα του προέδρου της κυπριακής βουλής και γγ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια''.

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι ''πέντε ημέρες πριν το ιστορικό δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου και ενώ οι διεθνείς πιέσεις είναι συνεχείς και σταθερές υπέρ του ''Ναι'' η κυπριακή κοινή γνώμη εμφανίζεται να κλίνη μεν υπέρ του ΟΧΙ αλλά με ποσοστό μικρότερο από ό,τι προ ημερών''.

    ΤΑ ΝΕΑ σημειώνουν ότι ''δεύτερο δημοψήφισμα μεταξύ των Ελληνοκυπρίων, αν το πρώτο έχει ως αποτέλεσμα το ΟΧΙ με σχετικά μικρή διαφορά, συζητείται έντονα στο παρασκήνιο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες των ΝΕΩΝ από διπλωματικές πηγές σε Αθήνα και Λευκωσία''.

    [03] Μεσανατολικό

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει οτι "εκατό πράξεις εκδίκησης κατά του Ισραήλ υπόσχεται η Χαμάς για τη δολοφονία του ηγέτη της Αζίζ αλ Ραντίσι, 26 μέρες μετά τη δολοφονία του προηγούμενου επικεφαλής της εξτρεμιστικής οργάνωσης, πάλι με πυραύλους από ελικόπτερο".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει οτι "ούτε ο αγέρας ούτε το σκοτάδι μπορούσαν προχθές το βράδυ να σκεπάσουν τις ιαχές των χιλιάδων Παλαιστινίων που ορκίζονταν εκδίκηση στο όνομα του νεκρού ηγέτη της Χαμάς".

    Η ΧΩΡΑ γράφει οτι "χιλιάδες Παλαιστίνιοι, που κρατούσαν πράσινες σημαίες και έδιναν οργισμένοι την υπόσχεση οτι θα εκδικηθούν το Ισραήλ, συνόδευσαν χθες στην τελευταία του κατοικία τον ηγέτη της Χαμάς, Αμπντέλ Αζίζ Ραντίσι, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου από τις ισραηλινές δυνάμεις".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει οτι "επικίνδυνη κλιμάκωση στο Μεσανατολικό. Την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα επιβάρυνε το βράδυ του Σαββάτου η δολοφονία του νέου ηγέτη της Χαμάς Αμπντέζ Αζίζ αλ Ραντίσι".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά οτι "κύμα κατακραυγής σε ολόκληρο τον κόσμο έχει προκαλέσει η δολοφονία του νέου ηγέτη της Χαμάς, Αμπτέλ Αζίζ αλ Ραντίσι. Η Χαμάς κρατάει μυστικό το όνομα του νέου ηγέτη της και απειλεί με "ηφαίστειο εκδίκησης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει οτι "απειλές σκληρής εκδίκησης από δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους συνοδεύουν την εκτέλεση του επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα Αμπντέλ Αζίζ αλ Ραντίσι. Ατρόμητος ο Αριέλ Σαρόν επαινεί τις ισραηλινές δυνάμεις για το χτύπημα εν μέσω διεθνών αντιδράσεων".

    [04] Οικονομία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) επισημαίνει οτι "στο "εδώλιο του κατηγορουμένου" για τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής του στο χώρο της οικονομίας θα καθίσει το ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση με την προ ημερησίας συζήτησης που θα γίνει στη Βουλή για το αυτό το θέμα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται οτι "η οικονομία στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας την ίδια στιγμή που προγραμματίζονται οι πρώτες παρεμβάσεις με την κατάθεση των νομοσχεδίων για την πάταξη της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας. Μέχρι τα μέσα Μαΐου θα έχει κατατεθεί το σχέδιο νόμου για τα πανωτόκια και θα έχει ρυθμιστεί το θέμα των συμβασιούχων".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 19 April 2004 - 16:31:07 UTC