Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-04-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/04/2004
  • [02] Tίτλοι εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] ΟλυμπιακοίΑγώνες-Δημόσιοι υπάλληλοι
  • [06] Μέτρα-Αγορά
  • [07] Δίκες-Ασφαλιστικά ταμεία
  • [08] Συμβασιούχοι
  • [09] Νέα Δημοκρατία
  • [10] Εφορία-Ρυθμίσεις
  • [11] Δημόσιο-Αλλαγές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/04/2004

    Οι διεργασίες για το Κυπριακό, το θέμα των συμβασιούχων και το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Tίτλοι εφημερίδων:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Φθηνό σπίτι: Ευκαιρίες σε καλές περιοχές και χαμηλά στεγαστικά δάνεια.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών μετά το Πάσχα. Οργασμός διαβουλεύσεων, επαφών και συζητήσεων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ανατροπή για τους συμβασιούχους. Η τελική πρόταση του Προκόπη Παυλόπουλου στον πρωθυπουργό.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Δημόσιο: Τι αλλάζει σε μισθούς, προαγωγές. ''Επανίδρυση του κράτους'' με απόλυτη αξιοκρατία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ιδού τα πλαστά τιμολόγια με τα οποία κάποιοι άρπαξαν πολλά δισ. από το υπουργείο Εξωτερικών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τέλος οι δίκες για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία. Ολα τα νέα σχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    ΕΘΝΟΣ: ''Αιχμάλωτοι'' το καλοκαίρι χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Αδειες: Ποιά υπουργεία, οργανισμοί και δήμοι θα βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω αγώνων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Προκρούστεια κλίνη το Κυπριακό για τον Καραμανλή. Υπό ασφυκτική πίεση η Αθήνα προκειμένου να ταχθεί υπέρ του σχεδίου Αννάν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Η πρώτη μεγάλη σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ. Για την ιδεολογικοπολιτική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ στη... ''νέα εποχή''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διάσταση κοινής γνώμης και πολιτικών. Σχέδιο Αννάν: Οι πολίτες σε Ελλάδα και Κύπρο εμφανίζονται υπέρ του ''όχι''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Υπόγειο σπρώξιμο στο ''ναι''. Η κυβέρνηση σταθμίζει συνέπειες του ''όχι'' και άλλα.

    ΕΣΤΙΑ: Στέφανος Μάνος: ''Αν ήμουν Κύπριος''. Πλήρης διαφοροποιήσεις από τις θέσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

    Espresso: Πως συνελήφθη η ''Βασίλισσα της νύχτας''. Η Ντέπυ Πάνου ήταν καταζητούμενη ένα χρόνο.

    ΤΑ ΝΕΑ: ''Ψηστήρι'' Αθήνας σε Λευκωσία για Ναι. Εκκληση-Παρέμβαση Στεφανόπουλου: Μην αποφασίσετε με το συναίσθημα.

    Traffic News: Χοντρό παζάρι για τον Νίκο Ευαγγελάτο. Μεγάλες προσφορές από MEGA και ΑΝΤ. Η Τατιάνα κρατάει το κλειδί της μεταγραφής. Φήμη οτι η Στάη πάει για ευρωβουλευτής.

    Η ΧΩΡΑ: Πως θα κλείσετε τις οφειλές στην εφορία. Τα δύο σενάρια για τους φορολογικούς ελέγχους.

    City Press: Χάσμα λαού-ηγεσίας για το σχέδιο Αννάν.

    MetroRAMA: Μάχη για τις τιμές. Σε επτά άξονες τα μέτρα του υπ. Εμπορίου κατά της ακρίβειας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σταυρώνουν τους καταναλωτές. Το 50% του δώρου στην αγορά τροφίμων.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Οι 10 ημέρες που θα αλλάξουν την Κύπρο. Κορυφώνονται οι διεργασίες ενόψει των δημοψηφισμάτων.

    [03] Κυπριακό

    Η TRAFFIC γράφει ότι "κορυφώνεται η αγωνία, αλλά και στενεύουν τα περιθώρια για τις διεργασίες σε Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, μέχρι τις 24 Απριλίου που θα πραγματοποιηθούν τα δημοψηφίσματα σε Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, προκειμένου να αποφανθούν υπέρ ή κατά του σχεδίου Αννάν".

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ "σε 'ψηστήρι' της πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου για την υπερψήφιση του σχεδίου Αννάν επιδίδεται η Αθήνα, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος ζητεί από τους Ελληνοκυπρίους να μην αποφασίσουν στο δημοψήφισμα με το συναίσθημα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, θα πραγματοποιηθεί μετά τις εορτές του Πάσχα. Σύμφωνα με αναλυτές, το μεσοδιάστημα αυτό κρίνεται αναγκαίο προκειμένου να μπορέσουν τα ελληνικά κόμματα να βολιδοσκοπήσουν το κλίμα στη Λευκωσία, αλλά και τις θέσεις των κυπριακών κομμάτων μετά τις επισκέψεις και κλιμακίων των ελληνικών κομμάτων στη Μεγαλόνησο, εντός της Μεγάλης Εβδομάδας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "στενός συνεργάτης του προέδρου Παπαδόπουλου δήλωνε χθες βράδυ ότι ο Κύπριος πρόεδρος δεν επιθυμεί με κανένα τρόπο να φορτώσει στην Ελλάδα οποιεσδήποτε ευθύνες για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Γι΄ αυτό και δεν ευνοεί τη σύγκληση πανεθνικής σύσκεψης στην Αθήνα, ούτε και να πάει ο ίδιος στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, ώστε να μην επιρριφθούν οποιεσδήποτε ευθύνες στην Ελλάδα για τη στάση της Ελληνοκυπριακής πλευράς έναντι του σχεδίου Αννάν".

    Η CITY PRESS υπογραμμίζει ότι "η συζήτηση που έγινε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή εμφάνισε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου πολύ κοντά στο 'ναι', τον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή και τον πρόεδρο του Συνασπισμού κ. Κωνσταντόπουλο να κινούνται προς το 'ναι' χωρίς να δεσμεύονται, και μόνη τη γραμματέα του ΚΚΕ κ. Παπαρήγα να λέει 'όχι' στο σχέδιο".

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι "συντριπτική είναι η πλειοψηφία των Κυπρίων που απορρίπτουν το σχέδιο Αννάν και στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου αναμένεται πως η τάση αυτή θα αποτυπωθεί και στην κάλπη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "προβληματισμός σε Αθήνα και Λευκωσία μετά τη δημοσκόπηση που κατέγραψε με συντριπτικά ποσοστά την αντίθεση Ελληνοκυπρίων και Ελλήνων πολιτών στο σχέδιο Αννάν για το Κυπριακό. Στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο κατά του σχεδίου".

    Κατά την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "το σχέδιο Αννάν είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού, δηλώνουν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση της Λουκέρνης. Ο Πέτρος Μολυβιάτης λέει ότι τώρα είναι η ώρα της νηφαλιότητας, ενώ ο Αμπντουλάχ Γκιουλ συνιστά να δούμε τα θετικά του σχεδίου".

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΣΤΙΑ σχολιάζει ότι "η πραγματική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, επομένως, δεν περνά μέσα από τις οργανωτικές δομές που εξήγγειλε ο κ. Γ. Παπανδρέου. Περνά από την ειλικρινή αυτοκριτική και κυρίως την πραγματική και όχι μέσω 'αποδιοπομπαίων τράγων' αυτοκάθαρση του ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "μία μεγάλη έκπληξη επεφύλασσε η τελευταία ημέρα της διήμερης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στα στελέχη και τους φίλους του Κινήματος. Κι αυτή δεν ήταν άλλη, από την πρώτη μεγάλη σύγκρουση στο κόμμα, με πρωταγωνιστές τους κορυφαίους του Κινήματος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) προσθέτει ότι "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε έκκληση προς τους Ελληνοκύπριους να μην επηρεάσει μόνο το συναίσθημα την όποια απόφασή τους στο δημοψήφισμα για την αποδοχή ή μη του σχεδίου Αννάν".

    [05] ΟλυμπιακοίΑγώνες-Δημόσιοι υπάλληλοι

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι ''σε επιφυλακή εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο, τους Οργανισμούς Κοινής Ωφελείας, την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Μένουν ''αιχμάλωτοι'' στις υπηρεσίες τους. Ηδη το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης καταρτίζει την ειδική εγκύκλιο για τις καλοκαιρινές τους άδειες, η οποία τις επόμενες μέρες θα διαβιβαστεί σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς''.

    [06] Μέτρα-Αγορά

    Το Metrorama αναφέρει οτι ''σε επτά άξονες θα κινηθεί το υφυπουργείο Εμπορίου για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας που πλήττει την αγορά και αναμένεται να κλιμακωθεί τις επόμενες ημέρες, ενόψει του Πάσχα''.

    [07] Δίκες-Ασφαλιστικά ταμεία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι '' στο πλαίσιο της προσπάθειας απαλλαγής των ποινικών δικαστηρίων από τον υπερβολικό φόρτο εργασίας, ώστε να επιταχυνθεί η απονομή δικαιοσύνης που προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Παπαληγούρας, αναμένεται, μεταξύ άλλων, να εξεταστεί και το θέμα της αποποινικοποίησης της μη καταβολής εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία''.

    [08] Συμβασιούχοι

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει οτι ''το πράσινο φως από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, έλαβε ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Προκόπης Παυλόπουλος, το περασμένο Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου για το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που έχει καταρτιστεί και αφορά το μείζον ζήτημα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων. Το αμέσως προσεχές διάστημα το Προεδρικό Διάταγμα θα αποσταλεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου αυτό να αποφανθεί περί της συνταγματικότητας των ρυθμίσεών του''.

    [09] Νέα Δημοκρατία

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά οτι ''στον περαιτέρω ''εξευρωπαϊσμό'' της ΝΔ στοχεύει η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος το οποίο προβάλλει πλέον, ως ισχυρότερος πολιτικός φορέας της Κεντροδεξιάς στην γηραιά Ηπειρο. Στις 24 Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθεί τελικώς το συνέδριο της ΝΔ θα δοθεί μια πρώτη γεύση της νέας φυσιογνωμίας της παράταξης σε επίπεδο δομής αλλά και πολιτικών χαρακτηριστικών''.

    [10] Εφορία-Ρυθμίσεις

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει οτι ''γενναίες ρυθμίσεις για την περαίωση των εκκρεμοτήτων στην Εφορία προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τα δύο σενάρια, προβλέπεται το κλείσιμο των χρήσεων 2000-2003 χωρίς να αποκλείονται οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις άνω των 20 εκατ. δρχ. καθώς και το οριστικό κλείσιμο όλων των ανέλεγκτων υποχρεώσεων από το 1998 έως και το 2003. Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν όλες τις κατηγορίες των επαγγελματιών, καθώς και τις μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν εκτός των ρυθμίσεων περαίωσης''.

    [11] Δημόσιο-Αλλαγές

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ισχυρίζεται οτι ''η επανίδρυση του κράτους θα γίνει με σοβαρότητα και απόλυτη αξιοκρατία. Οι αλλαγές που κυοφορούνται (από τη νέα κυβέρνηση) στο Δημόσιο έχουν στόχο τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και τη διαμόρφωση της εξέλιξης των υπαλλήλων με διαρκή εκπαίδευση, μετεκπαίδευση, αλλά και σύνδεση της απόδοσής τους με τις προαγωγές και τους μισθούς τους''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 5 April 2004 - 12:48:16 UTC