Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-03-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/03/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυβέρνηση
  • [04] Ολυμπιακή φλόγα - Αγώνες
  • [05] Συμβασιούχοι
  • [06] Κυπριακό
  • [07] Κοσμίδης-Φαρμακοβιομήχανοι
  • [08] Παλαιστίνιοι-Ελλάδα
  • [09] Εορτασμός 25ης Μαρτίου
  • [10] Εφορία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/03/2004

    Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, το Κυπριακό και ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις για μικρές και ατομικές επιχειρήσεις. Τελευταίες προθεσμίες για υποβολή αιτήσεων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ελληνικό Μεγαλείο. Η Φλόγα που καταύγασε τον Πλανήτη...Και έστειλε μήνυμα Ειρήνης και Συναδέλφωσης των Λαών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εχει φλόγα ο Καραμανλής. Ο Ζακ Ρόγκ εκθειάζει τις γρήγορες αποφάσεις της κυβέρνησης για να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Παροχές με αιματηρές οικονομίες υπουργείων! Απογραφή - εξπρές για να τηρηθεί το συμβόλαιο τιμής με το λαό.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 1,1 τρισ το χρόνο έκανε δώρο ο Κοσμίδης στους φαρμακοβιομήχανους. Νέο Σημιτικό σκάνδαλο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Λύση το καλοκαίρι για τους συμβασιούχους. Έτσι θα μπει τέλος στην ομηρία. Ρητή εντολή του υπουργού Εσωτερικών να τρέξουν οι προκηρύξεις, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες μονιμοποίησης.

    ΕΘΝΟΣ: Συμπληγάδες ταυτότητες, συμβασιούχοι. Ο Καραμανλής αντιμέτωπος στο εσωτερικό με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δεν τον κάλεσαν γιατί σκιάχτηκαν πώς θα γινόταν το ''σώσε'' από τα ''ζήτω''! Ήσαν όλοι εκεί εκτός του Ολυμπιονίκη Βασιλιά Κωνσταντίνου-Λιγότερη Ανανδρία!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εντολές Καραμανλή. Με αφορμή τις διαπιστώσεις για τη δραματική κατάσταση της οικονομίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Θρίλερ με εκπλήξεις Αννάν. Κυπριακό:Μαραθώνιος διαπραγματεύσεων και παρασκηνίου μεταξύ Λουκέρνης-Βρυξελλών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η φλόγα σβήνει τις φωτιές; Ρόγκ: Μοναδική ιστορική στιγμή. Ρόϊτερ: Τα κακά νέα έγιναν για λίγο καλά.

    ΕΣΤΙΑ: Θρασείς και προκλητικοί. Στο ΠΑΣΟΚ δεν κατάλαβαν γιατί κατεψηφίσθησαν.

    Espresso: Πώς ο Ευαγγελάτος έπεισε τον πιστολέρο να παραδοθεί. Τον καταζητούσε η Αστυνομία γιατί είχε πυροβολήσει τον κουνιάδο του.

    ΤΑ ΝΕΑ: Λαμπρή αφή και ...οργανωτικό αλαλούμ. Πώς ο κόσμος τσαλαπάτησε τα μέτρα ασφαλείας...και ο λαμπαδηδρόμος κόλλησε στην νταλίκα της ΕΤ.

    Η ΧΩΡΑ: 19 τρόποι για ρύθμιση χρεών στην Εφορία. Πώς να επωφεληθείτε από τις ευνοϊκές διατάξεις για τα ληξιπρόθεσμα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Όλη η αλήθεια για τα σχολικά βιβλία. Χρίστος Τσολάκης: Κραυγή αγωνίας για την εκπαίδευση.

    [03] Κυβέρνηση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι ''νοικοκύρεμα και περιστολή των δαπανών ζήτησε από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Τα πρώτα - προσωρινά-στοιχεία από τη δημοσιονομική απογραφή ανέδειξαν τις δραματικές ελλείψεις της ελληνικής οικονομίας , τις σημαντικές υπερβάσεις στις δαπάνες, τις υστερήσεις στα δημόσια έσοδα και τα τεράστια ελλείμματα στα δημόσια έσοδα και τα τεράστια ελλείμματα του κρατικού Προϋπολογισμού''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι ''απεδέχθη ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, την επίσημη πρόσκληση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον στις 20 Μαΐου. Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν σε μια καθόλου ευνοϊκή συγκυρία (εν όψει των αμερικανικών εκλογών) γεγονός που ενισχύει τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας μας. Στην ατζέντα της συζητήσεως θα ενταχθούν ζητήματα που άπτονται των σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και η προετοιμασία που γίνεται για να είναι επιτυχείς και ασφαλείς οι Ολυμπιακοί της Αθήνας''.

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι ''η κυβέρνησις Καραμανλή δεν θα κριθή από το αν εξήγησε ή όχι πως θα πραγματοποιήση τους στόχους της, αλλά από το αν θα τους πραγματοποιήση κατά την διάρκεια της τετραετίας. Το δε ΠΑΣΟΚ θα όφειλε να έχη στοιχειώδη υπομονή , προτού αρχίση να κατηγορή τους αντιπάλους του''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι '' αντιμέτωπος με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Σε συμπληγάδες πέτρες έχουν εξελιχθεί προβλήματα, όπως η μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων και η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Έντονες αντιδράσεις πυροδότησαν οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για την πολιτική αλλαγή της 7ης Μαρτίου''.

    [04] Ολυμπιακή φλόγα - Αγώνες

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι ''το ιερό φως του ολυμπισμού, το φως της Ολυμπίας, άναψε χθες στο ναό της Ήρας για τους 28ους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Τους δικούς μας Ολυμπιακούς. Η τελετή ήταν λαμπρή. Η πιο όμορφη που έγινε ποτέ και την παρακολούθησαν χιλιάδες κόσμου''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι ''εντύπωση σ΄όλον τον κόσμο έκανε η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και το μήνυμα της ειρήνης μεταδόθηκε στις τέσσερις γωνιές της υφηλίου. Πάντως, κάποιοι βρήκαν πάλι αφορμή να αρχίσουν τις γκρίνιες και την κριτική για τις καθυστερήσεις στα έργα. Οι ''Τάιμς της Ν. Υόρκης'' μάλιστα έφθασαν στο σημείο να επικρίνουν τη ΔΟΕ επειδή ανέθεσε στην Ελλάδα τους Ολυμπιακούς. Η Φλόγα άναψε, οι φωτιές θα σβήσουν;''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι ''συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με στόχους και λύσεις στα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο δρόμο προς την Ολυμπιάδα, παρουσίασε η κυβέρνηση στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Για τον κ .Ζακ Ρογκ αυτή η στάση του Κ. Καραμανλή αποτελεί πλέον την εγγύηση για την τέλεση των Αγώνων, όπως του επισήμανε χθες στην Αρχαία Ολυμπία''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''κατάρρευση των -κατά τα άλλα δρακόντειων- μέτρων ασφαλείας προκάλεσε η κοσμοσυρροή στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία που πάντως εντυπωσίασε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης''.

    [05] Συμβασιούχοι

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά οτι "χωρίς να τίθεται χρονικός περιορισμός για το πότε διανύθηκε η προϋπηρεσία με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε θέσεις του ευρύτερου και του στενού δημόσιου τομέα αλλά με μοναδικό κριτήριο οτι οι υπάλληλοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, το υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης δίνει τέλος στην ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων".

    [06] Κυπριακό

    Η Espresso επισημαίνει οτι "με συγκρατημένη αισιοδοξία η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τις συνομιλίες για το Κυπριακό στο Μπούργκενστοκ. Διπλωματικοί κύκλοι της Ευρώπης τονίζουν οτι παρασκηνιακά, Ελλάδα και Τουρκία δέχονται πιέσεις για να καταλήξουν σε ένα συμβιβασμό".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) προσθέτει οτι "πάγωσαν οι διευρυμένες τετραμερείς συνομιλίες στην Ελβετία. Η εμμονή της τουρκικής πλευράς να προτείνει λύσεις όχι μόνο εκτός του κοινοτικού κεκτημένου αλλά και του σχεδίου Αννάν επέτειναν και σε επίπεδο συνομιλιών το πολικό ψύχος στο Μπούργκενστοκ".

    [07] Κοσμίδης-Φαρμακοβιομήχανοι

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει οτι "πρωταγωνιστής ενός ακόμα τεράστιου οικονομικού σκανδάλου αποδεικνύεται ο στενός συνεργάτης και άνθρωπος για τις μεγάλες δουλειές του Κώστα Σημίτη ο περιβόητος Σωκράτης Κοσμίδης που βρίσκεται σήμερα στα έδρανα της Βουλής μετά από απαίτηση του τέως Πρωθυπουργού.

    [08] Παλαιστίνιοι-Ελλάδα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "τη διαβεβαίωση οτι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποτελέσει στόχο της Χαμάς παρείχε ο νέος ηγέτης της οργάνωσης στη Γάζα, Αμπντέλ Αζίζ αλ Ραντίσι, σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Μιλώντας στον απεσταλμένο του τηλεοπτικού σταθμού Mega στη Λωρίδα της Γάζας, ο Αλ Ραντίζι απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Αλ Κάιντα και διαβεβαίωσε οτι ο παλαιστινιακός λαός τρέφει αισθήματα φιλίας για τον ελληνικό. Απέδωσε μάλιστα τη φημολογία περί συνεργασίας με το δίκτυο του Οσάμα μπιν Λάντεν σε "προπαγάνδα των σιωνιστών".

    [09] Εορτασμός 25ης Μαρτίου

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει οτι "λαμπρή ήταν η στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας για την 183η επέτειο της επανάστασης του '21, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μικροί και μεγάλοι από νωρίς είχαν πάρει θέσεις για να δουν, όσο το δυνατόν καλύτερα, το σύγχρονο οπλοστάσιο που διαθέτει η χώρα μας για την άμυνά της και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας με το υψηλό φρόνημα".

    [10] Εφορία

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει οτι "άμεσα μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την απόδοση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους μεγάλους φοροφυγάδες, αλλά και τους απλούς οφειλέτες, λαμβάνει η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αυξήσει τα έσοδα. 19 σημεία κλειδιά παρουσιάζει η "Χ" τα οποία προβλέπουν ευνοϊκές ρυθμίσεις, ακόμη και αναστολή των διαδικασιών εκποίησης κινητής και ακίνητης περιουσίας των οφειλετών".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 26 March 2004 - 21:52:16 UTC