Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-03-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/03/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Νέα Δημοκρατία
  • [04] Ισπανία - Ευρώπη- Τρομοκρατία
  • [05] Υγεία
  • [06] Αεροδρόμιο ''Ελ. Βενιζέλος''
  • [07] Συντάξεις
  • [08] Ελληνοτουρκικά
  • [09] ΙΚΑ
  • [10] Θέσεις απασχόλησης
  • [11] ΠΑΣΟΚ
  • [12] ΕΛΑ
  • [13] Εκλογές
  • [14] Παιδεία-Αλλαγές
  • [15] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [16] Κυβέρνηση-Κοινωνικοί εταίροι

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/03/2004

    Η προετοιμασία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, οι ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας για τις πανελλαδικές εξετάσεις, η αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ, το Κυπριακό και το τρομοκρατικό χτύπημα στην Ισπανία, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μποναμάς 5% στους συνταξιούχους. Αυξήσεις στις συντάξεις μέσω....Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Διασυρμός για το σκάνδαλο του νέου Αεροδρομίου. Η ''Σάντεϊ Τέλεγραφ'' και το BBC αποκαλύπτουν το όργιο της σπατάλης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Γραμμή SOS για ράντζα-φακελάκια. Το πρώτο βήμα από το υπουργείο Υγείας για τις πληγές των νοσοκομείων.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 29.300 προσλήψεις εντός δύο μηνών. Οι αιτήσεις, οι προθεσμίες, οι διαγωνισμοί και οι διαδικασίες.

    Η ΑΥΓΗ: Οι Ισπανοί καταδίκασαν τους φιλοπόλεμους. Ο νικητής Χ. Θαπατέρο θα ανακαλέσει τον στρατό από το Ιράκ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Λαμόγιο ο Νεκτάριος. Δέκα δις καπέλο σε μία μόνο προμήθεια!!! Μεγάλη ληστεία στο ΙΚΑ με στημένους διαγωνισμούς.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ευρωπαϊκός συναγερμός για να αντιμετωπισθεί η Αλ Κάιντα. Φόβοι στην Αθήνα για ισλαμικούς πυρήνες εν υπνώσει.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ποιες αλλαγές φέρνει ο ΦΠΑ στα ακίνητα. Τι εκτιμούν για τις τιμές οι παράγοντες της κτηματαγοράς.

    ΕΘΝΟΣ: Στο φουλ οι μηχανές για 4.479 προσλήψεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ''Κληρονόμησε '' ένα δις ευρώ χρέη των νοσοκομείων. Σε...1.00.000.000 ευρώ ανέρχονται τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Υπόλογος στο διευθυντήριο. Εγκλωβισμένος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου στις προεκλογικές επιλογές του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ερχονται τώρα αλλαγές στις ΔΕΚΟ. Οι ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ μάνατζερ του ΠΑΣΟΚ παραλύουν την κρατική μηχανή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ρήγμα στην ανίερη συμμαχία. Ισπανική αποχώρηση από Ιράκ.

    ΕΣΤΙΑ: Οι ψηφίσαντες αυξήθηκαν κατά 545 χιλιάδες! Τα νέα ερωτήματα μετά τις εκλογές της 7ης Μαρτίου.

    Espresso: Συνελήφθη γιατί έκλεβε γυναικεία εσώρουχα από σπίτια. Αρρωστημένο πάθος γνωστού επιχειρηματία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σοκ ανασφάλειας βιώνει η Ευρώπη. Αναζητεί αντίδοτο στην έξαρση του τρόμου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αναμονή για τις προγραμματικές δηλώσεις. Φακέλους προτεραιοτήτων ζήτησε ο Κ .Καραμανλής από τους υπουργούς.

    ΤΑ ΝΕΑ: Απότομη προσγείωση για Β΄Λυκείου. Μετατίθεται για το 2006 η μείωση των μαθημάτων.

    ΝΙΚΗ: Παρέλαση επωνύμων. Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων το Μαξίμου. Καμία πολιτική με ρίσκο μέχρι τις Ευρωεκλογές.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κλίμα τρόμου για νέα αντιδημοκρατικά μέτρα. Με αφορμή το μακελειό της Μαδρίτης.

    The Daily Times: Αμεση απειλή κατά της Αμερικής. Οι εκλογές μετά οκτώ μήνες, το κρίσιμο χρονικό σημείο. Πρόβα τζενεράλε για την Αλ Κάιντα η σφαγή της Μαδρίτης.

    Traffic News: Πυρετός στο FAME STORY για τον Mr Gay. Ποιοι θέλουν να τον διώξουν από το παιχνίδι. Είχε φωτογραφηθεί γυμνός για περιοδικό.

    Η ΧΩΡΑ: Κάθαρση στις εφορίες. Μετωπική σύγκρουση του υπ. Οικονομικών με τα φαινόμενα διαφθοράς.

    City Press: Οι πρώτες αλλαγές στην Παιδεία. Η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου ανακοίνωσε χθες το σταδιακό περιορισμό των εξετάσεων.

    MetroRAMA: Αλλάζει το εξεταστικό σύστημα από το 2005. Πανελλαδικές τέλος για τη Β΄Λυκείου- Λιγότερα μαθήματα για την Γ΄Λυκείου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μόνιμοι στο Δημόσιο 75.000 συμβασιούχοι. Θα γίνουν μέχρι τις ευρωεκλογές με νέα κριτήρια.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πανελλήνιες τέλος για τη Β' Λυκείου. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το νέο σχολικό έτος.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η κυβέρνηση Καραμανλή σε απογείωση. Από τις πρώτες μέρες. Τώρα, ανακαλύπτουν την πολιτική του σοβαρότητα και τις πολλές δυνατότητές του Ελληνες και ξένοι.

    [03] Νέα Δημοκρατία

    Η Daily Times υποστηρίζει οτι "ένα διαφορετικό πολιτικό στίγμα επιχειρεί να δώσει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τρεις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει ύστερα από προσεκτική μελέτη και συζήτηση με τους στενούς συνεργάτες του τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στη Ρηγίλλης. Ο κ. Καραμανλής φέρεται έτοιμος να προχωρήσει κατ' αρχήν στη σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κων. Στεφανόπουλο επικαλούμενος τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσουν συνεργάτες του πρωθυπουργού την πρόθεσή του να εκπροσωπήσει τη Νέα Δημοκρατία στο επικείμενο έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει οτι "με την ορκωμοσία των 300 βουλευτών την Πέμπτη αρχίζει η νέα κοινοβουλευτική περίοδος ενώ το Σάββατο θα ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, όπου η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ θα έχουν την ευκαιρία να διασταυρώσουν τα ξίφη τους. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έχει ζητήσει από τους υπουργούς να καταθέσουν φακέλους με τις προτεραιότητες σε κάθε τομέα και προετοιμάζεται για την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων. Παράλληλα συνεχίζει τις συναντήσεις του με τους υπουργούς".

    Η Espresso γράφει οτι "μία συνάντηση που είχε προγραμματιστεί να γίνει στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου και είχε ματαιωθεί στο παραπέντε πραγματοποιήθηκε τελικά χθες με κάθε επισημότητα. Στις 11.00 το πρωί τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου ανέβηκε ο διάσημος Ελληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος βρέθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο για περίπου μία ώρα όπου και συζήτησε με τον Κώστα Καραμανλή για πολιτιστικά θέματα και όχι μόνο. Ολες οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Θεοδωράκη ως φαβορί για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας παρ' ότι είναι νωρίς ακόμη για τέτοιες συζητήσεις".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει οτι "για τρεις μήνες... παρατείνει την προεκλογική περίοδο ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, προκειμένου να "κεφαλοποιήσει" την εκλογική δύναμη που συγκέντρωσε η ΝΔ στην πολιτική αναμέτρηση της 7ης Μαρτίου".

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει οτι "καμία ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς δεν πρόκειται να επιδείξει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας". Με τη δήλωση αυτή στη "Χ" ο Αδάμ Ρεγκούζας κατέστησε σαφές οτι θα συγκρουστεί με τα κέντρα της διαφθοράς, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των επίορκων υπαλλήλων της Εφορίας σημείωσε οτι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα εις βάρος τους. Εν τω μεταξύ ακαριαία υπήρξε η παρέμβαση της εισαγγελικής Αρχής μετά τις αποκαλύψεις για χρηματισμό εφοριακών υπαλλήλων και κινήθηκαν οι διαδικασίες απόλυσής τους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά οτι "θέμα άμεσης αντικατάστασης των διοικήσεων των ΔΕΚΟ εποπτείας του υπουργείου Μεταφορών ανοίγει με ευθύνη των ιδίων των μάνατζερ του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι επιμένουν να προβάλλουν τον κομματικό τους ρόλο".

    [04] Ισπανία - Ευρώπη- Τρομοκρατία

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι '' εντυπωσιακή ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της Ισπανίας προκάλεσαν με την ψήφο τους προχθές οι Ισπανοί τιμωρώντας τον πρόθυμο σύμμαχο του Μπους Χ.Μ. Αθνάρ και αναδεικνύοντας στην κυβέρνηση τους σοσιαλιστές του Θαπατέρο. Τρίτη δύναμη με περίπου 5% η Ενωμένη Αριστερά''.

    Το metroRAMA σημειώνει ότι ''τη διαβεβαίωση ότι θα αποσύρει άμεσα τους περίπου 1.300 Ισπανούς στρατιώτες που βρίσκονται στο Ιράκ έδωσε χθες ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι '' πόλεμο κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας κηρύσσει η Ευρώπη. Υπό τη βαριά σκιά της σφαγής στη Μαδρίτη- τουλάχιστον 201 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα ''τρένα του θανάτου''- οι ηγέτες των κρατών -μελών της ΕΕ εντείνουν τη συνεργασία τους για την εκπόνηση κοινού σχεδίου δράσης κατά της Αλ Κάιντα''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι ''πληθωρισμός φόβου και ανησυχίας ,ταραχή και εγρήγορση μαζί, αναπροσαρμογή πολιτικών και προβληματισμός μέγας για το μέλλον, συνοδεύουν την Ευρώπη μετά την τραγωδία της Μαδρίτης και την πολιτική ανατροπή που επήλθε στην Ισπανία από τη δράση των ισλαμιστών τρομοκρατών''.

    [05] Υγεία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''σε απλές και ουσιαστικές κινήσεις, οι οποίες όμως θα δώσουν ''ανάσα'' στο νοσηλευτικό σύστημα της χώρας προχωρεί το υπουργείο Υγείας. Δημιουργεί γραμμή καταγγελιών για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στα νοσοκομεία, ενώ παράλληλα, θα καλύπτει τα έξοδα για τη νοσηλεία στις ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής θεραπείας''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ''πριν ακόμα παραλάβει, καλά - καλά το τιμόνι στο Υπουργείο Υγείας ο, κατά γενική παραδοχήν, αξιολογότατος Νικήτας Κακλαμάνης αντιμετωπίζει την ''κληρονομιά'' που του αφήνουν οι προκάτοχοί του. ''Κληρονομιά'' που ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν του ενός δισεκατομμυρίου Ευρω, τουτέστιν μεθερμηνευόμενον - επειδή με το Ευρω έχουμε όλοι λίγο πολύ χάσει την ακριβή αντίληψη του χρήματος- 340 δισεκατομμυρίων δραχμών''.

    [06] Αεροδρόμιο ''Ελ. Βενιζέλος''

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) σημειώνει ότι ''το τρίτο ακριβότερο αεροδρόμιο έχει φτιαχτεί ποτέ είναι το ''Ελευθέριος Βενιζέλος'' αφού το αρχικά προβλεπόμενο κόστος, το οποίο κυμαινόταν στα 700 δις δρχ άγγιξε τελικά το 1,8 τρισ δρχ . Το θέμα του κόστους του διεθνούς αεροδρομίου της χώρας μας λαμβάνει διαστάσεις μέσα από δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων όπως αυτό της κυριακάτικης ''Τελεγκράφ'' με τίτλο ''Δισεκατομμύρια εξαφανίστηκαν στο αεροδρόμιο'', που μεταδόθηκε και από το BBC σε όλο τον κόσμο''.

    [07] Συντάξεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι ''λύση στο χρόνιο πρόβλημα των συνταξιούχων, οι οποίοι καταβάλλουν εισφορά υπέρ του Λογαριασμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης μελετά να δώσει το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Πρόνοιας, προκειμένου έτσι να ακολουθήσει και την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η διάταξη αυτή''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι ''οιονεί αυξήσεις από 1-5% θα λάβουν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου και των άλλων ταμείων με την κατάργηση της εισφοράς υπέρ του ειδικού Λογαριασμού Αλληλεγγύης Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης''.

    [08] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι '' Ελλάδα και Τουρκία ξεκινούν, αύριο Τετάρτη στην Αθήνα σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Εξωτερικών συνομιλίες για την πτυχή της ασφάλειας του Κυπριακού ''ανοίγοντας'' τη διαδικασία η οποία την προσεχή βδομάδα οδηγεί στην Ελβετία στην τετραμερή διάσκεψη, όπου οι δύο χώρες θα επιχειρήσουν να ...συνδράμουν στον διάλογο των δύο κυπριακών κοινοτήτων με στόχο τη βελτίωση και τελικά την υιοθέτηση του ''σχεδίου Αννάν''.

    [09] ΙΚΑ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει πως ''δεν έφτανε που ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Νεκτάριος έκτισε μέσα στο δάσος 3 βίλες αλλά θεώρησε σκόπιμο να περιφράξει και 20 στρέμματα δάσους με μαντρότοιχο ύψους 1,5 μέτρου''.

    [10] Θέσεις απασχόλησης

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει πως ''ανοίγουν οι πύλες του Δημοσίου για τους ανέργους. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κάνει πράξη τις προεκλογικές δεσμεύσεις του για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων''.

    [11] ΠΑΣΟΚ

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι ''σκληρή αντιπολίτευση επιφυλάσσει ο Γιώργος Παπανδρέου στην κυβέρνηση Καραμανλή. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει καταλήξει ότι με σκληρή και συστηματική αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να προστατεύσει αποτελεσματικά τις κατακτήσεις του λαού και παράλληλα θα δημιουργήσει ασπίδα απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ που θα επιχειρήσει να εφαρμόσει η κυβέρνηση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι ''με τρεις ομιλίες σε ισάριθμες διαφορετικές κοινοβουλευτικές και κομματικές διαδικασίες (συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης , Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ) την τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα, ο Γιώργος Παπανδρέου θα αναπτύξει τα σχέδια τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις του και θα δείξει πως θα πορευθεί ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι ''δυναμική αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία προαναγγέλλει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος παράλληλα θέτει ως μια από τις πρώτες του προτεραιότητες την ενεργοποίηση εν όψει των ευρωεκλογών του ενός εκατομμυρίου μελών που τον ψήφισαν για πρόεδρο του κόμματός του''.

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ''εγκλωβισμένος είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στις προεκλογικές του επιλογές γι αυτό και άρχισε ήδη να δέχεται τα πρώτα πυρά μέσα στο κόμμα''.

    [12] ΕΛΑ

    Η Traffic news επισημαίνει οτι "με κόντρες μεταξύ των κατηγορουμένων, αλλά και απόρριψη από το δικαστήριο του αιτήματος για κλήση προς εξέταση πολιτικών και επιχειρηματιών, όπως ο Σωκράτης Κόκκαλης, συνεχίστηκε χθες η δίκη των κατηγορουμένων ως μελών του ΕΛΑ. Αγγελέτος Κανάς και Κώστας Αγαπίου εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο αίτημα του συγκατηγορούμενου τους Νίκου Τσιγαρίδα για αναβολή της δίκης μέχρι το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων και αποφυλάκιση των κρατουμένων για την υπόθεση του ΕΛΑ".

    [13] Εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται οτι "δηλαδή ενώ στην επταετία 1993-2000 ο αριθμός των ψηφισάντων αυξήθηκε κατά μόλις 6.709 άτομα, στην τετραετία 2000-2004 παραδόξως αυξήθηκε κατά 544.967 άτομα! Το κρίσιμο ερώτημα είναι πως μέσα σε μία τετραετία προέκυψαν 545 χιλιάδες επί πλέον ψηφίσαντες, όταν την προηγούμενη επταετία ο αριθμός τους δεν παρουσίασε καμία ουσιαστική αύξηση".

    [14] Παιδεία-Αλλαγές

    Η City Press υπογραμμίζει οτι "η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου ανακοίνωσε χθες το σταδιακό περιορισμό των εξετάσεων. Το σχολικό έτος 2004-2005 θα καταργηθούν οι εξετάσεις της Β' Λυκείου, το σχολικό έτος 2005-2006 θα περιοριστούν τα εξεταζόμενα μαθήματα της Γ' Λυκείου από 9 σε 6".

    [15] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Συναινετική πορεία. Από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τους κοινωνικούς εταίρους".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Η Σοφοκλέους στη δίνη των διεθνών αγορών. Πτώση του Γενικού Δείκτη 2,33% με τζίρο μόλις 126 εκατ. ευρώ".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Η νέα πολιτική για αγορά και τιμές. Ο Γ. Παπαθανασίου σχεδιάζει την κατάργηση των αγορανομικών διατάξεων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Εκκληση για "χρυσή τομή" στις αυξήσεις των μισθών. Ο υπουργός Οικονομίας απευθύνεται στους προέδρους ΓΣΕΕ και ΣΕΒ".

    [16] Κυβέρνηση-Κοινωνικοί εταίροι

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει οτι "Συστηματική και ιδιαίτερα στενή θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η συνεργασία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς εταίρους, καθώς κατά τη χθεσινή πρώτη συνάντηση της ηγεσίας του ΣΕΒ με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη συμφωνήθηκε η συμμετοχή εκπροσώπων του Συνδέσμου σε ειδικές ομάδες εργασίας που θα συγκροτηθούν το επόμενο διάστημα για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 16 March 2004 - 17:16:41 UTC