Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-02-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/02/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Νέα Δημοκρατία
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Ελλάδα-Πετρέλαιο
  • [07] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [08] Οικονομικό πρόγραμμα ΝΔ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/02/2004

    Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, οι αντιδράσεις των κομμάτων και της ΓΣΕΕ και το Κυπριακό, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ: Στα 230 ευρώ το ΕΚΑΣ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): ΝΔ: Ανάσα για μισθωτούς-συνταξιούχους. Το οικονομικό πρόγραμμα εξήγγειλε ο Κ. Καραμανλής.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Βρόμικο παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ με τις συντάξεις. Απάντηση με κινδυνολογία στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Τα μέτρα που θα αλλάξουν αμέσως την Ελλάδα. Καραμανλής: Συμφωνία τιμής με τον κάθε πολίτη το οικονομικό πρόγραμμα.

    Η ΑΥΓΗ: Αριστερά των προτάσεων και όχι της άρνησης. 450 προσωπικότητες ευρύτατου φάσματος στην εκλογική επιτροπή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ασκήθηκε δίωξη στον διοικητή του ΙΚΑ και στους 3 Γεν. Δ/ντές. Για τα 6,5 δισ. που μας έχουν φάει παρέα με τα ασφαλιστικά Ταμεία της ΕΣΗΕΑ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Δώδεκα χρόνια πίσω! Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει το Ασφαλιστικό της ΝΔ. Ακόμη δεν έγιναν κυβέρνηση και άρχισε κοινωνική σύγκρουση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οικονομία με ανθρώπινο πρόσωπο. Ολόκληρο το πρόγραμμα της ΝΔ για ισχυρή Ελλάδα και ισχυρούς πολίτες.

    ΕΘΝΟΣ: Με συνταγή Μητσοτάκη η πρόταση της ΝΔ. Οικονομία: Τι προβλέπει για φόρους, μισθούς, συντάξεις, ανάπτυξη, αποκρατικοποιήσεις, νέους πόρους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενθρονίζεται ο νέος πατριάρχης πασών των... ΠΑΣΟΚ. Με τα... χρυσόβουλα που θα βγάλουν οι κάλπες, που στήνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Γενναία μέτρα στην οικονομία. Ουσιαστικές τομές περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συμβόλαιο τιμής της ΝΔ με τον πολίτη. Οικονομικό πρόγραμμα: Δεσμεύσεις για την αύξηση της απασχόλησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πίσω στο '90. Αναπαλαίωση Ασφαλιστικού εποχής Μητσοτάκη.

    ΕΣΤΙΑ: Πρωτοφανές φακέλωμα. Θα καταγραφούν τα πολιτικά φρονήματα.

    Espresso: Βγαίνει στο σφυρί για χρέη το σπίτι της Λίτσας Διαμάντη. Στις 18 Φεβρουαρίου ο πλειστηριασμός. Τι λέει η τραγουδίστρια.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η μάχη της οικονομίας. Φιλελεύθερο πρόγραμμα από Καραμανλή για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ''Συμφωνία τιμής'' με κάθε κοινωνική ομάδα. Οξεία κριτική στο ΠΑΣΟΚ από τον Κ. Καραμανλή.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αποκάλυψη τώρα για το κρυφό πρόγραμμα ΝΔ. Επιστροφή ολοταχώς στη συνταγή Μητσοτάκη.

    ΝΙΚΗ: Επιστροφή στο '90-'93. Την πολιτική του Μητσοτάκη επαγγέλλεται ο Καραμανλής.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Οικονομικό πρόγραμμα ΝΔ: Παραλλαγή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

    The Daily Times: Οργή για Χριστοδουλάκη ξεσπά στο ΠΑΣΟΚ. Ο χειρισμός της τροπολογίας Πάχτα εξέθεσε χωρίς λόγο την κυβέρνηση λένε στο κόμμα.

    Traffic News: Εντονο παρασκήνιο με Ελένη και Ρούλα. Ο πόλεμος της πρωινής ζώνης. Τι κρύβουν οι ξανθές παρουσιάστριες.

    Η ΧΩΡΑ: Μείωση φόρων, αυξήσεις μισθών, συντάξεων. Επαναστατικά μέτρα για την οικονομία εξήγγειλε η Νέα Δημοκρατία.

    City Press: ΝΔ: Επιστροφή στο '90 για τις συντάξεις. Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ μετατρέπει ξανά το ''νόμο Σιούφα'' σε άξονα αναφοράς για την Κοινωνική Ασφάλιση.

    MetroRAMA: Η ώρα της οικονομίας. Στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής μεταφέρθηκε η προεκλογική αντιπαράθεση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ''Πόλεμος'' για τα κινητά. Στα σχολεία της Θεσσαλονίκης.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μόνο 25% ο φόρος σε ΑΕ και ΕΠΕ. Εντυπωσιακές δεσμεύσεις Καραμανλή για την οικονομία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εντυπωσιακό οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Παρουσιάστηκε χθες στην Αθήνα.

    [03] Νέα Δημοκρατία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι '' γενναία μέτρα και ουσιαστικές τομές προβλέπει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ με μεγάλες αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης σύγκλιση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Παράλληλα, επέρχεται σημαντική ελάφρυνση της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων με κάθετη μείωση των φορολογικών συντελεστών''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι '' με τις νέες προτάσεις και λύσεις που περιλαμβάνει, το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ που παρουσίασε χθες ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κ. Καραμανλής φιλοδοξεί να ενισχύσει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και να προσελκύσει επενδύσεις από το εξωτερικό αλλά και επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στο πρόβλημα της ανεργίας και της ακρίβειας καθώς και στο αίτημα για λιγότερη φορολόγηση -κατά κύριο λόγο των επιχειρήσεων''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι ''ένα δίκαιο οικονομικό πρόγραμμα, χωρίς υπερβολές αλλά με υλοποιήσιμους στόχους ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να αναστρέψει το κλίμα διαστρεβλώνοντας τις ανακοινώσεις για το συνταξιοδοτικό προς χάριν των εντυπώσεων''.

    Η Daily Times τονίζει ότι ''νεοφιλελεύθερη έμπνευση και φιλολαϊκές προθέσεις συνδυάζει το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ. Η ηγεσία της δεσμεύτηκε για αυξήσεις στους συνταξιούχους αλλά και για εφαρμογή νέου φορολογικού συστήματος. Οι προτάσεις προκάλεσαν τις αντιδράσεις της κυβέρνησης που χαρακτήρισε τα μέτρα ανεπίκαιρα''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ στο σχόλιό του, εκτιμά μεταξύ άλλων ότι ''δείγμα πολιτικής συνέπειας, σοβαρότητας και υπευθυνότητας της αυριανής κυβέρνησης αποτελεί το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ που παρουσίασε χθες ο Κώστας Καραμανλής. Σε μια περίοδο προεκλογικού λαϊκισμού προ προσφέρεται για υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, η ΝΔ επιλέγει να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και προτείνει ένα ρεαλιστικό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που ανταποκρίνεται στις δυνατότητες της χώρας και στις ανάγκες των πολιτών''.

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ,''με απόλυτη σιγουριά για την Ελλάδα που αξίζουμε μίλησε χθες ενώπιον 4.500 στελεχών της ΝΔ ο Κ. Καραμανλής παρουσιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα -ανάσα για μισθωτούς, συνταξιούχους ,αγρότες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Ο αυριανός πρωθυπουργός ανέπτυξε με σαφήνεια τους στόχους του κόμματος για μια χώρα σύγχρονη και κοινωνικά δίκαιη που θα σέβεται τους πολίτες της και θα τους παρέχει ίσες ευκαιρίες''.

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι '' ριζοσπαστικά μέτρα και ρηξικέλευθες θέσεις για την ανάπτυξη, την ευημερία των πολιτών και την κοινωνική δικαιοσύνη εξήγγειλε χθες ο Κώστας Καραμανλής κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για την οικονομία. Μεταξύ των νέων μέτρων περιλαμβάνονται εκείνα που αφορούν στη μείωση φόρων και συντελεστών , στην αύξηση συντάξεων και μισθών, στην ενίσχυση της απασχόλησης και των μικρομεσαίων''.

    Κατά τη ΒΡΑΔΥΝΗ, ''ισχυροί πολίτες, κοινωνική δικαιοσύνη, αύξηση της απασχόλησης και ανάπτυξη είναι οι στόχοι του οικονομικού προγράμματος που παρουσίασαν χθες ο Κώστας Καραμανλής και οι επιτελείς του''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι ''το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από τον πρόεδρο του κόμματος Κώστα Καραμανλή. Ενα από τα βασικά στοιχεία του προγράμματος είναι η σταδιακή αύξηση του ΕΚΑΣ από τα 140 στα 230 ευρώ έως το τέλος του 2008 καθώς και αύξηση της αγροτικής σύνταξης από τα 200 ευρώ που ισχύει σήμερα στα 330 ευρώ''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) προσθέτει ότι ''μέτρα- ανάσα που μπορούν αν οδηγήσουν σε αύξηση εισοδημάτων για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες αλλά και σε μείωση των ανεργίας κατά 3% με αύξηση της απασχόλησης φέρνει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι ''ανάπτυξη μέσα από φιλελεύθερες οικονομικές επιλογές σε συνδυασμό με μέτρα βελτίωσης της κατάστασης των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων του πληθυσμού προτείνει η ΝΔ στον ελληνικό λαό για τη διακυβέρνησή της σε ένα τολμηρό και ολοκληρωμένο από κάθε άποψη (από την εφαρμογή συγκεκριμένων και εξειδικευμένων μέτρων μέχρι την αιτιολόγηση της εξεύρεσης πόρων) πρόγραμμα για την Οικονομία''.

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι ''το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, αποτελεί πράγματι το πλαίσιο για την άσκηση μιας νέα οικονομικής πολιτικής, την οποία έχει ανάγκη η χώρα και η ελληνική κοινωνία. Και έρχεται να καλύψη ανάγκη αλλά και κενό στην κατάλληλη χρονική στιγμή''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι'' με τη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματός της για την οικονομία η ΝΔ θύμισε και επιβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι 20 χρόνια στην εξουσία. Παρενεβλήθη η νεοδημοκρατική τριετία οπισθοδρόμησης του τόπου το 1990-1993, που σάρωσε δικαιώματα εργαζομένων, έκοψε συντάξεις, κατήργησε θέσεις εργασίας με αποκρατικοποιήσεις, εκτοξεύοντας στα ύψη τη λαϊκή δυσφορία. Εκείνη την αντιλαϊκή συντηρητική πολιτική των σκληρών μέτρων που η εφαρμογή της έστρεψε το εκλογικό σώμα και πάλι στο ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1993, όμοια και απαράλλαχτη την επαναφέρει η ηγεσία της ΝΔ πιστεύοντας ότι το εκλογικό σώμα ούτε θυμάται ούτε και μπορεί να κρίνει την αναλγησία των μέτρων που πλήρωσε με στέρηση κεκτημένων δικαιωμάτων''.

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι ''το πρόγραμμα της ΝΔ με έντονη γεύση φιλελευθερισμού της περιόδου Μητσοτάκη 1990-1993 προβλέπει την πλήρη ανατροπή του ισχύοντας ασφαλιστικού συστήματος αθρόες αποκρατικοποιήσεις ακόμα και αν αυτές οδηγήσουν σε απολύσεις εργαζόμενων και φορολογικές ελαφρύνσεις κυρίως για τις επιχειρήσεις. Η πλέον επώδυνη για τα λαϊκά στρώματα εξαγγελία του προγράμματος της ΝΔ είναι η επαναφορά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης 1990-1993''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι ''επιστροφή στην τριετία Μητσοτάκη επιφύλασσε η χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για την οικονομία. Το πρόγραμμα έχει τη σφραγίδα της συνταγής Μητσοτάκη που του 1990-1993 είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ενώ τώρα προκάλεσε διπλό σοκ στους ασφαλισμένους και τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ και σκληρές αντιδράσεις από την κυβέρνηση, τα κόμματα της Αριστεράς και τους συνδικαλιστές. Οι πρώτοι θα δουν ασφαλιστικές κατακτήσεις να χάνονται με αποτέλεσμα την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και τη μείωση των συντάξεων. Οι δεύτεροι είναι πολύ πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι με τον πέλεκυ της απόλαυσης''.

    Το ΒΗΜΑ επισημαίνει οτι "δώδεκα χρόνια πίσω, στους νόμους της περιόδου 1990-1993 μας γυρίζει η ΝΔ με τις θέσεις της για το Ασφαλιστικό" εκτιμούν τα συνδικάτα και προβλέπουν οτι, αν (η ΝΔ) κερδίσει τις εκλογές, θα εισέλθουμε σε περίοδο κοινωνικών συγκρούσεων. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση "μολών λαβέ" του προέδρου της ΓΣΕΕ, ενώ έντονες ήταν και οι αντιδράσεις των εργαζομένων στην Ολυμπιακή, στην Εθνική Τράπεζα και στον ΟΤΕ, επιχειρήσεις για τις οποίες η ΝΔ σχεδιάζει την πώλησή τους".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει οτι "τα αντιλαϊκά μέτρα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη την τριετία '90-'93 αποτελούν την... νέα πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την "Πολιτική Αλλαγή" που επαγγέλλεται και το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος που παρουσιάστηκε χτες, όχι μόνο καταργεί τις υποσχέσεις που έχει δώσει ο πρόεδρος του κόμματος, αλλά κάνει "βουτιά" σε ένα παρελθόν, που κάθε άλλο παρά επιτυχημένο και επικεντρωμένο στην κοινωνική ευαισθησία μπορεί να χαρακτηριστεί".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται οτι "το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ αποτελεί δέσμευση προς το κεφάλαιο, προς τους στόχους και τις λειτουργίες της ΕΕ. Είναι μια παραλλαγή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που γνωρίσαμε την τελευταία δεκαετία. Εχει ως άξονα τις ιδιωτικοποιήσεις και την απελευθέρωση των αγορών, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των κεφαλαίων η οποία στηρίζεται στην καταλήστευση του εργατικού μόχθου".

    Η City Press υπογραμμίζει οτι "το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ περιέχει προτάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα συγκεκριμένων συμφερόντων. Το εξασκημένο δημοσιογραφικό μάτι μπορεί να διακρίνει σχετικά εύκολα την επιρροή των "λόμπι" στην ηγεσία της ΝΔ".

    Η ΑΥΓΗ τονίζει οτι "με την ιδιωτικοποίηση των κρατικών τραπεζών και του ΟΤΕ η ΝΔ σπρώχνει, με το οικονομικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε χθες, ένα ακόμη βήμα πιο πέρα τις νεοφιλελεύθερες οικονομικές πρακτικές που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ. Από εκεί και πέρα, οι ομοιότητες δεν έχουν τέλος: Δραστική μείωση φόρων για τις επιχειρήσεις, ανασφάλιστη εργασία νέων, επιδοματική πολιτική για την καταπολέμηση της ανεργίας, προεκλογικές υποσχέσεις για αυξήσεις ΕΚΑΣ και αγροτικών συντάξεων".

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει οτι "την Κυριακή εκλέγεται ο Γιώργος Παπανδρέου νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τη βάση, για πρώτη φορά στην τριακονταετή ιστορία του κινήματος. Ο γιός του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να σφραγίσει με τον -πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα- τρόπο εκλογής του, μια "στροφή" στην ελληνική πολιτική ιστορία, λαμβάνοντας ταυτόχρονα την ευθύνη ενός πολιτικού ρίσκου, η επιτυχία ή η αποτυχία του οποίου θα αποδειχθεί μόνο το βράδυ της 7ης Μαρτίου, οπότε θα μιλήσει ολόκληρο το εκλογικό σώμα".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει οτι "κρίσιμη χαρακτήρισε χθες από τον Πύργο ο Κώστας Σημίτης την επόμενη τετραετία 2004-2008 και κάλεσε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να στηρίξουν την νέα προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου. Ο Πρωθυπουργός μίλησε για μία σειρά από προκλήσεις και εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές".

    Η Traffic news γράφει οτι "δημοκρατικό προσκλητήριο για νίκη στις εκλογές της 7ης Μαρτίου απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, εγκαινιάζοντας στον Πύργο το νέο νοσοκομείο "Ανδρέας Παπανδρέου".

    [05] Κυπριακό

    Το Metrorama σημειώνει οτι "άμεση επανέναρξη του διαλόγου για την επίλυση του Κυπριακού ζήτησε ο Τζορτζ Μπους κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον γγ του ΟΗΕ, Κόφι Αννάν, επαναβεβαιώνοντας την απόλυτη στήριξή του στον οργανισμό. Ο κ. Μπους φέρεται να κάλεσε τον κ. Αννάν να αποστείλει σχετικές επιστολές στις ηγεσίες Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Ελλάδας και Τουρκίας".

    [06] Ελλάδα-Πετρέλαιο

    Η Espresso εκτιμά οτι "την όρεξη στους σύγχρονους ξένους χρυσοθήρες ανοίγει η εξέλιξη με τον εντοπισμό νέου κοιτάσματος πετρελαίου στη Θάσο. Πολλές ξένες εταιρείες-κολοσσοί επανεξετάζουν τους χάρτες με τα πιθανά κοιτάσματα του μαύρου χρυσού στην Ελλάδα και ετοιμάζονται να υποβάλουν αιτήσεις για γεωτρήσεις. Στο στόχαστρο των εταιρειών έχουν τεθεί περιοχές όπου έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες στα παρελθόντα έτη και έχουν βρεθεί ενδείξεις για κοιτάσματα πετρελαίων".

    [07] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Εξυγίανση-ανάπτυξη. Βασικοί στόχοι στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Γκρίζα ζώνη 44 σημείων. Σφοδρή αντιπαράθεση προκαλεί το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία''.

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Οι δεσμεύσεις της ΝΔ για τις επιχειρήσεις. Νέο περιβάλλον για την οικονομία υπόσχεται ο Κ. Καραμανλής''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' ΝΔ:Πρόγραμμα για ανάπτυξη και απασχόληση. Σε 15 άξονες ο σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας''.

    [08] Οικονομικό πρόγραμμα ΝΔ

    Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι "ευρείας κλίμακας μακροοικονομικές και διαρθρωτικές παρεμβάσεις με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης, την αύξηση της απασχόλησης και τη διασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας, περιλαμβάνει το οικονομικό πρόγραμμα της Ν. Δημοκρατίας το οποίο παρουσίασαν χθες ο πρόεδρος της Ν.Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής και ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Γ. Σουφλιάς".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 4 February 2004 - 21:40:22 UTC