Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-12-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/12/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Καραμανλής-Προϋπολογισμός
  • [05] Προϋπολογισμός
  • [06] Συνέντευξη Βενιζέλου
  • [07] Κυπριακό
  • [08] Εκλογικός νόμος
  • [09] Μίνι ασφαλιστικό
  • [10] Κτηματολόγιο
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/12/2003

    Η συζήτηση στη Βουλή και η δήλωση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ότι ο ίδιος θα διαμορφώσει τις εξελίξεις ώστε το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει και τη νέα τετραετία, το Κυπριακό, το νομοσχέδιο για το μίνι ασφαλιστικό και το εκλογικό νομοσχέδιο, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Κτηματολόγιο: Τι αλλάζει για χρησικτησίες και αμφισβητούμενες ιδιοκτησίες. 20 ευρώ το τέλος κτηματογράφησης.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Φεύγω! Επιτέλους, το ομολόγησε ο Σημίτης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Θα φύγω μόνος μου. Ο πολιορκημένος πρωθυπουργός ''αγοράζει'' χρόνο και συντηρεί την ομίχλη για τη διαδοχή του.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Εγώ φεύγω πριν τις εκλογές! Δραματική δήλωση Σημίτη στη Βουλή, με πράσινο φως στον Γιώργο.

    Η ΑΥΓΗ: Μισή αποχώρηση... Θολό το τοπίο στο ΠΑΣΟΚ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σύντομα πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου. Μεγάλος ηγέτης ο Σημίτης, θα μεγαλουργήσει και στην Ευρώπη. Συναγερμός νίκης στο ΠΑΣΟΚ, επιστρέφουν όλοι στην Δημοκρατική Παράταξη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Εξελίξεις προανήγγειλε στη Βουλή ο κ. Σημίτης. ''Τη στιγμή και με τον τρόπο που πρέπει''. Υπερψηφίστηκε μετά τα μεσάνυχτα ο Προϋπολογισμός του 2004.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Διαδοχική ασφάλιση. Οι αυξήσεις και οι τελικές ρυθμίσεις με το νέο νομοσχέδιο. Η επομένη ημέρα για χιλιάδες συνταξιούχους.

    ΕΘΝΟΣ: Έριξε τον κύβο. Κ. Σημίτης: Χρέος μου είναι να διαμορφώσω τις εξελίξεις τη στιγμή και με τον τρόπο που πρέπει, με στόχο τη νίκη του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το... γλείψιμο για τα Γλυπτά δεν έπιασε! Την πλήρη άρνηση της Βρετανίας στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οι νέες ρυθμίσεις για την ασφάλιση. Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Ιανουάριο στη Βουλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Από αρχηγός... ρυθμιστής. Σημίτης: Επιβεβαίωσε ότι φεύγει και ''άνοιξε'' επίσημα τη διαδοχή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Χρησμός Σημίτη για διαδοχή. Παράθυρο άνοιξε χθες μιλώντας στη Βουλή.

    ΕΣΤΙΑ: Προαναγγελία αποχωρήσεως. Σημίτης: ''Θα διαμορφώσω τις εξελίξεις''.

    Espresso: Στον αέρα ο νικητής του SURVIVOR. Η μεγάλη ανατροπή και η συμφωνία των παικτών για τον τελικό.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προάγγελος εξελίξεων. Ο κ. Σημίτης τα αφήνει όλα ανοικτά. Με μία ομιλία στη Βουλή που πολλοί χαρακτήρισαν ως αποχαιρετιστήρια.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Τι περιλαμβάνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Οι τελικές ρυθμίσεις για τη διαδοχική ασφάλιση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Άνοιξε δρόμο και για διαδοχή ο Σημίτης. Άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

    ΝΙΚΗ: Προϋπολογισμός για το 2004: Αλλαγή σελίδας για την οικονομία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στην ίδια ρότα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δημαγωγία και αντιπαραθέσεις για διαχειριστικές ''διαφορές''.

    Traffic News: Τραγουδιστής έκανε σεξ με τον φίλο του μπροστά σε κόσμο! Όργια σε πολυτελές χαμάμ.

    Η ΧΩΡΑ: Καθαρή λύση. Εκλογές εδώ και τώρα για να ξεφύγει η Ελλάδα από την ακυβερνησία και το τέλμα. Καταπέλτης ο Καραμανλής, ξεσκέπασε την καταστροφική πολιτική Σημίτη.

    City Press: Βουλή: Σημίτης για αλλαγή ηγεσίας: ''Τη στιγμή που πρέπει με όρους νίκης''.

    MetroRAMA: ''Εγώ θα διαμορφώσω τις εξελίξεις με όρους νίκης''. ''Διφορούμενο'' μήνυμα Σημίτη. Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ελπίδες ζωής από γιατρούς. Το ''θαύμα'' των Χριστουγέννων.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ο γρίφος του Κ. Σημίτη στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός κράτησε κλειστά τα χαρτιά του.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κλείνει τον κύκλο του ο Σημίτης. Χτες στη Βουλή σήμερα στο Εκτελεστικό Γραφείο.

    [03] ΠΑΣΟΚ

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι ''τον δρόμο για εξελίξεις, ακόμα και για τη διαδοχή, άνοιξε ο κ. Κ. Σημίτης με την ομιλία του στη Βουλή. Αρνήθηκε να διαψεύσει τα σενάρια και είπε -καταχειροκροτούμενος- ότι θα διαμορφώσει τους όρους της νίκης''.

    Το ΒΗΜΑ γράφει ότι ''εξελίξεις σε χρόνο και με τρόπο που θα επιλέξει ο ίδιος προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης, ο οποίος σύμφωνα με όσα είπε χθες βράδυ στη Βουλή διεκδικεί πλέον για τον εαυτό του τον ρόλο του διαμορφωτή των όρων για τη νέα νίκη του ΠΑΣΟΚ. Η τοποθέτηση αυτή του κ. Σημίτη ερμηνεύτηκε από την πλειονότητα των κυβερνητικών στελεχών, αλλά και από μεγάλη μερίδα βουλευτών όλων των κομμάτων -μεταξύ αυτών και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης- ως ένδειξη της πρόθεσής του να αποχωρήσει, εφόσον το κρίνει σκόπιμο. Οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονταν από ικανοποιημένοι ως ενθουσιασμένοι από την ομιλία του Πρωθυπουργού''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι ''ο αμφίσημος τρόπος που μίλησε άνοιξε νέο κύκλο αντικρουόμενων εκτιμήσεων. Αγνοώντας τη διαδοχολογία και τις πιέσεις, εξωτερικές και εσωκομματικές, ο Κώστας Σημίτης σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του, γεγονός που οδηγεί τους στενούς συνεργάτες του στο συμπέρασμα ότι επιδιώκει να διαψεύσει τα σενάρια στην πράξη. ''Όλοι μαζί με τον Κώστα Σημίτη μπροστά'', δήλωσε στην ''Ε'' ο έτερος πρωταγωνιστής των σεναρίων, υπουργός Εξωτερικών, μπαίνοντας στη Βουλή''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι ''με λόγο υπαινικτικό, αλλά αρκούντως σαφή, ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης δρομολόγησε χθες, κατά την τελευταία ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή, εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα, οι οποίες πιθανώς να οδηγήσουν και στην αποχώρησή του από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ''.

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι ''νέα δεδομένα δημιουργεί στο κυβερνών κόμμα η χθεσινοβραδυνή τοποθέτηση του Κ. Σημίτη στη Βουλή, με την οποία, ουσιαστικά, προδιαθέτει για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ώστε το ΠΑΣΟΚ ως φορέας αλλαγής και μεταρρύθμισης να κερδίσει και πάλι τις εκλογές. Τη θέση αυτή του Κ. Σημίτη πρόκειται, στον έναν ή τον άλλο βαθμό, να αποδεχθούν όλα τα κορυφαία στελέχη. Όλες οι εκτιμήσεις, πάντως, των στελεχών του ΠΑΣΟΚ συγκλίνουν στο ότι ο κ. Σημίτης θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του αρχές του Ιανουαρίου''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι ''για μια ακόμα φορά ο Κώστας Σημίτης απέδειξε ότι είναι μεγάλος ηγέτης και εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα που θα μεγαλουργήσει σίγουρα και στην Ευρώπη. Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά από μια οκταετία στο τιμόνι της χώρας δρομολογεί ο ίδιος διαδικασίες διαδοχής και ριζικής ανανέωσης της Παράταξης που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη νικηφόρα πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης και την ακύρωση των σχεδίων για Δεξιά παλινόρθωση που θα έθετε σε κίνδυνο τα συμφέροντα του Λαού και του Τόπου''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι ''εγώ θα διαμορφώσω τις εξελίξεις και όχι τρίτοι'', δήλωσε χθες το βράδυ στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος άφησε να διαφανεί ότι θα φύγει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλά με δική του πρωτοβουλία και όχι καθ' υπόδειξιν του μπλοκ συμφερόντων που τον στήριξε''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υπογραμμίζει ότι ''με μια δραματική δήλωση ο Κ. Σημίτης (τα μεσάνυχτα στη Βουλή) ξεκαθάρισε, εμφανώς εκνευρισμένος, το τοπίο στο ΠΑΣΟΚ με το γνωστό αμήχανο ύφος του. ''Θα διαμορφώσω, θα διαμορφώσουμε τις εξελίξεις'', είπε ''για να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά ''δείχνοντας'' εμμέσως τον Γ. Παπανδρέου. Μετά το τέλος της ομιλίας του όλοι οι ''δικοί'' του βουλευτές τον χαιρετούσαν λες και δεν επρόκειτο να τον ξαναδούν''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι ''την αρχή των εξελίξεων που θα οδηγήσουν στην αντικατάστασή του από τον Γ. Παπανδρέου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ σηματοδότησε χθες στη Βουλή ο Κ. Σημίτης. Το μόνο που δεν είπε είναι ο χρόνος της αποχώρησής του''.

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζου) ''Διάπλατα ανοιχτό το παράθυρο της διαδοχής του από τον Γ. Παπανδρέου άφησε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ο οποίος όχι μόνο απέφυγε να δεσμευθεί ότι θα ηγηθεί ο ίδιος του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές, αλλά ουσιαστικά έδειξε ότι είναι και ψυχολογικά έτοιμος να αδειάσει την καρέκλα του''.

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι ''ο κ. Σημίτης χρησιμοποίησε αμφίσημες εκφράσεις, με τις οποίες συντηρείται ή και επιδεινώνεται το κλίμα της διαδοχολογίας''.

    Η Espresso σημειώνει ότι ''στην αντεπίθεση κατά της σεναριολογίας είχαν περάσει χθες όλη την ημέρα το Μέγαρο Μαξίμου και οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ, καθώς πρωτοκλασάτα στελέχη και συνεργάτες του πρωθυπουργού απέρριπταν το ενδεχόμενο διαδοχής του Κ. Σημίτη, αφήνοντας παράλληλα σαφείς αιχμές στον Γ. Παπανδρέου''.

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι ''και μόνον το θέαμα που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός κατά την χθεσινή ψήφιση του Προϋπολογισμού, ήταν αρκετό για να πείση ότι έχει τεθή σε τροχιά αποχωρήσεως. Ο κ. Σημίτης δεν μπόρεσε να εμπνεύση ούτε τους βουλευτές του κόμματός του''.

    [04] Καραμανλής-Προϋπολογισμός

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''καταπέλτης ο Κ. Καραμανλής χθες το βράδυ στη Βουλή, ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες αναφέροντας μάλιστα ότι αυτός είναι ο τελευταίος Προϋπολογισμός της κυβέρνησης των χαμένων ευκαιριών. Χαρακτήρισε συνυπεύθυνους όσους υπερψήφισαν τον Προϋπολογισμό''.

    [05] Προϋπολογισμός

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι ''ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έκανε εκτενή αναφορά στην κατάσταση της οικονομίας και τα επιτεύγματα της κυβέρνησης σε αυτόν τον τομέα και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι κρατά κρυφό το πρόγραμμά της που μόνο δεινά θα επιφέρει στον ελληνικό λαό, αφού από τώρα προετοιμάζει το έδαφος για λιτότητα και απολύσεις''.

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ''τέλειωσε τα μεσάνυχτα η συζήτηση στη Βουλή για το νέο κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος ψηφίστηκε από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Μια συζήτηση, η οποία χαρακτηρίστηκε από τις δημαγωγικού και ψηφοθηρικού χαρακτήρα αντιπαραθέσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για επιμέρους πλευρές διαχείρισης, ενώ, την ίδια στιγμή, ομνύουν πίστη στην ίδια ακριβώς πολιτική και τα βασικά της θεμέλια, στα προνόμια και κέρδη της ολιγαρχίας, στις αντεργατικές διαρθρωτικές αλλαγές και την παραπέρα απελευθέρωση της ασυδοσίας των μονοπωλίων και της αγοράς, στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της ΟΝΕ και του Συμφώνου Σταθερότητας''.

    [06] Συνέντευξη Βενιζέλου

    Η City Press δημοσιεύει συνέντευξη του υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου, στην οποία, όπως γράφει, ο υπουργός "κάνει παρέμβαση στις πολιτικές και εσωκομματικές εξελίξεις του ΠΑΣΟΚ. Καλεί το ΠΑΣΟΚ να προστατεύσει το πολιτικό κεφάλαιο που λέγεται Σημίτης και να περάσει από την εσωστρέφεια στην εξωστρέφεια για να κλείσει την ευνοϊκή για τη ΝΔ ψαλίδα των γκάλοπ. Δηλώνει παρών στη μάχη της διαδοχής, όποτε αυτή ξεκινήσει, υπογραμμίζοντας ότι είναι έτοιμος για εξαιρετικά σημαντικούς ρόλους και πως μπορεί η συγκυρία να ευνοεί την επαναφορά των σεναρίων που στηρίζονται στον Γ. Παπανδρέου, αυτό όμως δεν δεσμεύει το πολιτικό μέλλον''.

    [07] Κυπριακό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι ''νέα προσπάθεια παρελκυστικής πολιτικής της Άγκυρας στο Κυπριακό καθώς η τουρκική πλευρά, υπό την πίεση της 1ης Μαΐου, ημερομηνίας και της τυπικής ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και του διεθνούς παράγοντα, προετοιμάζει νέα φόρμουλα για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι ''φόρμουλα για διεξαγωγή των συνομιλιών στο Κυπριακό από λεγόμενη εθνική επιτροπή με επικεφαλής τον Ραούφ Ντενκτάς, αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου, φαίνεται να επεξεργάζεται η Άγκυρα''.

    [08] Εκλογικός νόμος

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι ''σταθερή διακυβέρνηση με την υψηλότερη δυνατή αναλογικότητα, διατήρηση του πλαφόν στο 3% για κόμματα ή συνδυασμούς κομμάτων για κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, αλλά και κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών Περιφερειών της Β΄ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, προβλέπει το σχέδιο του νέου εκλογικού νόμου που κατατέθηκε, χθες, στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Κ. Σκανδαλίδη και πρόκειται να συζητηθεί και να ψηφισθεί στην ανατολή του νέου έτους''.

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι ''κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο αλλάζει ο τρόπος εκλογής των μελών του Κοινοβουλίου. Ο νέος νόμος θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές. Σύμφωνα με τις ''θεμελιακές αρχές'' του νομοσχεδίου, όπως αυτές παρουσιάζονται στην εισηγητική έκθεσή του, είναι: -ο αριθμός των εδρών του κάθε κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων προσδιορίζεται αποκλειστικώς από το εθνικό ποσοστό τους. -οι εκλογικοί σχηματισμοί που συγκεντρώνουν τουλάχιστον 3% στο σύνολο της επικράτειας εκλέγουν αριθμό βουλευτών που αναλογεί τουλάχιστον στο 87% της εκλογικής τους δύναμης (από 70%).

    [09] Μίνι ασφαλιστικό

    To MetrORAMA σημειώνει ότι '''νέο κοινωνικό κεκτημένο' χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Ρέππας, το νομοσχέδιο για τη διαδοχική ασφάλιση, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα και το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μετά τις γιορτές''.

    Η Traffic προσθέτει ότι ''πιο αναλυτικά το νομοσχέδιο περιλαμβάνει: α. Βελτίωση του καθεστώτος διαδοχικής ασφάλισης. β. Θεσπίζεται το δικαίωμα σύνταξης στον ή στη σύζυγο διαζευγμένου-ης λόγω θανάτου ή γήρατος. γ. Δίνεται η δυνατότητα συνταξιοδότησης των αυτοαπασχολουμένων με 37 χρόνια ασφάλισης, χωρίς όριο ηλικίας. δ. Παρέχεται η δυνατότητα 'προκαταβολής' της επικουρικής σύνταξης μαζί με την κύρια σύνταξη. ε. Εντάσσονται στον ΟΓΑ οι μισθωτοί σε επιχειρήσεις αγροτικής εκμετάλλευσης ή αλιείας. στ. Ρυθμίζεται το θέμα των γιατρών του ΙΚΑ. ζ. Επεκτείνονται ευεργετικές συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τις συζύγους ή τις μητέρες τους (σε ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο του 80%).

    [10] Κτηματολόγιο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) τονίζει ότι ''καθησυχαστική, σε πείσμα όλων, για την πορεία του Εθνικού Κτηματολογίου εμφανίστηκε με χθεσινή ανακοίνωσή της η διοίκηση της Κτηματολόγιο Α.Ε., η οποία με αφορμή τη διαμαρτυρία των αναδόχων - μελετών στα Γραφεία Κτηματογράφησης κάνει λόγο για συνεχιζόμενο και εντεινόμενο κύμα κινδυνολογίας''.

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Με ολίγο από Προϋπολογισμό. Απόλυτα προεκλογική αντιπαράθεση στη Βουλή".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Τομή στις συντάξεις ΤΕΒΕ. Ποιοί ωφελούνται από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του μίνι-ασφαλιστικού".

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Οι ρυθμίσεις για διαδοχική και αυτοαπασχολούμενους. Οι αυξήσεις στις συντάξεις κυμαίνονται στο 3% και σε ελάχιστες περιπτώσεις στο 8%".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Προεκλογικό μπαλκόνι το βήμα της Βουλής. "Πέρασε" τη νύχτα ο προϋπολογισμός με 156-143".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 23 December 2003 - 20:43:59 UTC