Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-12-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/12/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Δημοσκόπηση MRB
  • [04] Ελλάδα- Τουρκία - Αεροδιάδρομοι
  • [05] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ
  • [06] Δίκη 17Ν-Ποινές
  • [07] Νέα Δημοκρατία
  • [08] ΣΕΒ
  • [09] Κυπριακό
  • [10] ΣΕΒ-Εκλογές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/12/2003

    Η δημοσκόπηση της MRB, οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ και οι αντιδράσεις από πλευράς κυβέρνησης, η ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην ΚΟ του κόμματος και οι ποινές που πρότεινε ο εισαγγελέας για όσους από τους κατηγορουμένους στη δίκη της 17Ν κρίθηκαν ένοχοι είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Αγορά στέγης: 7 καλές περιοχές με ευκαιρίες. Που οδηγείται η κτηματαγορά.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Οι ποινές. Απίστευτο! Χριστούγεννα στο σπίτι του το 2008 θα κάνει ο Κουφοντίνας! Θα δικαιούται ήδη την πρώτη άδεια από τη φυλακή.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τέλος χρόνου για ΠΑΣΟΚ. Στο κενό η αντεπίθεση Σημίτη με παροχές και Πάγκαλο.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ερχεται - Φεύγει. ''Πρωθυπουργική'' ομιλία Καραμανλή στους βουλευτές του. Σε αδιέξοδο ο Σημίτης, πανικόβλητοι όλοι στο ΠΑΣΟΚ. 8,2% μπροστά η ΝΔ με το νέο γκάλοπ.

    Η ΑΥΓΗ: Το 10% του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ. MRB: Οι μετακινήσεις κρίνουν τις εκλογές.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Και όμως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές... Ψηλά το κεφάλι, δεν χάθηκε ακόμα τίποτα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι βιομήχανοι θέλουν εκλογές εδώ και τώρα. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ παρεμβαίνει και πάλι στην πολιτική ζωή.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Γλιτώστε χρήμα από την εφορία ρυθμίζοντας τώρα τις υποθέσεις σας. 500.000 φορολογούμενοι στην ηλεκτρονική τσιμπίδα.

    ΕΘΝΟΣ: Ο ''πόλεμος'' των 8 ημερών για τις μίνι - διακοπές. Αυξημένες 30% οι κρατήσεις για Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Δεσμώτες επί γης, αλλά ...και εν ουρανώ! Με... χιλιάδες χρόνια καταδίκη πρότεινε ο Εισαγγελέας να τιμωρηθούν οι τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εκλογές τώρα. Παλλαϊκό αίτημα και απαίτηση κάθε σκεπτόμενου πολίτου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω... 3 σενάρια για ραγδαίες εξελίξεις. 62,2% συντριπτική η παράσταση νίκης. 6 λόγοι μη αντιστροφής του κλίματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: M.R.BOOM! αλλά αντέχει ο Σημίτης. Γκάλοπ: Νέο σοκ για ΠΑΣΟΚ - 8,2 υπέρ ΝΔ.

    ΕΣΤΙΑ: Καταλυτική δημοσκόπησις. Προάγγελος ευρείας νίκης της Νέας Δημοκρατίας.

    Espresso: Τι έκανε τα 3,4 δισ. ο υπερτυχερός του κρατικού λαχείου. Ο άνθρωπος που κέρδισε πέρυσι μια περιουσία μιλάει στην ''Espresso''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μέτρο και ταπεινότητα. Ζητεί ο Καραμανλής από τα στελέχη του.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Προβάδισμα 8,2% στη Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της MRB.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ψυχρολουσία 8,2% ...αλλά και 4 κρυφές ελπίδες. Γκάλοπ MRB: σταθερά πίσω το ΠΑΣΟΚ.

    ΝΙΚΗ: Αθέμιτη πολιτική παρέμβαση από ΣΕΒ. Κόντρα κυβέρνησης-βιομηχάνων.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ανω Λιόσια: Αποκαλύπτονται τα ψηφοθηρικά παιχνίδια σε βάρος των σεισμοπλήκτων.

    Traffic News: Αποκάλυψη τώρα για την τρομοκρατία από τις ''αλεπούδες''. Αποκαλυπτικά ντοκουμέντα απόψε στο Κανάλι 10. Στον αέρα όλο το αρχείο του Γιώργου Τράγκα.

    Η ΧΩΡΑ: Φύγε τώρα. Γαντζωμένοι στην εξουσία Σημίτης και διαπλοκή βουλιάζουν στην αβεβαιότητα και τη χρεοκοπία την αγορά και εκατομμύρια Ελληνες.

    City Press: Γιατί ζήτησα πρόωρες εκλογές. Οδυσσέας Κυριακόπουλος: Ο πρόεδρος του ΣΕΒ μιλάει αποκλειστικά.

    MetroRAMA: Τις πιο βαριές ποινές πρότεινε ο εισαγγελέας. 55 φορές ισόβια και 11.000 χρόνια στους ενόχους για τη δράση της ''17Ν''.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ερευνα του Παντειου Πανεπιστημίου: Πτυχιο-λαγνεία.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η μοναξιά του Κ. Σημίτη. Οι επιλογές του δεν βρίσκουν απήχηση.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εκθετος ο Βενιζέλος για τον χυδαίο πίνακα... τέχνης. Τον απέσυρε ήδη.

    [03] Δημοσκόπηση MRB

    Το metroRAMA υποστηρίζει ότι '' στα επίπεδα του Ιουνίου επανήλθε η διφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρίας MRB. Η ΝΔ προηγείται με 8,2% συγκεντρώνοντας 38,9% έναντι 30,7% του κυβερνώντος κόμματος''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι ''όσο πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα βλέπουν την ...ΑΛΗΘΕΙΑ- την τεράστια πρόοδο του τόπου μας και όταν θα βρεθούν προ της κάλπης θα κάνουν όπως πάντοτε το καθήκον τους ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ με την ψήφο τους τη δημοκρατική παράταξη, για να μην ανακοπεί το τεράστιο έργο της!''.

    Το ΕΘΝΟΣ στο σχόλιο του επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής: ''για το ΠΑΣΟΚ η χθεσινή δημοσκόπηση είναι το καμπανάκι που το καλεί να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα και να αντιδράσει ανάλογα. Ας το κάνει''.

    ΤΑ ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι '' τέσσερα είναι τα ''αισιόδοξα'' για το ΠΑΣΟΚ στοιχεία που καταγράφει η δημοσκόπηση:

    1. Το μικρό,αλλά υπαρκτό, προβάδισμα του Κ. Σημίτη έναντι του Κ. Καραμανλή στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός- προβάδισμα της τάξεως του 0,6%.

    2. Το υπερβολικά μικρό για τέτοια περίοδο ποσοστό συσπείρωσης των οπαδών του ΠΑΣΟΚ που κυμαίνεται κάτω του 70%-άρα λογικά όσο πλησιάζουν οι εκλογές το ποσοστό αυτό θα αυξάνεται.

    3. Το 13,8% των αναποφάσιστων εκ των οποίων οι περισσότεροι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και ενώ η ΝΔ παρουσιάζει συσπείρωση 91,6% . Επίσης το γεγονός ότι μόνο το 60% των ψηφοφόρων δηλώνουν απολύτως βέβαιοι για την ψήφο τους...

    4. Η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ- ΝΔ μειώνεται θεαματικά όσον αφορά το ερώτημα ''σε ποιο κόμμα αισθάνεστε πιο κοντά'', μόλις 3 ποσοστιαίες μονάδες''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο δικό της σχόλιο προσθέτει μεταξύ άλλων ότι ''συμβαίνει λοιπόν το παράδοξο, να μην έχει φθαρεί, όπως το ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης μετά από τόσα χρόνια στην πρωθυπουργία. Υπάρχει επομένως το ενδεχόμενο εάν στην πορεία προς τις εκλογές το εκλογικό σώμα βρεθεί μπροστά στο πρωθυπουργικό δίλημμα και ο Κώστας Σημίτης κρατήσει το προβάδισμα, να κερδίσει την προτίμηση ως πρωθυπουργός. Δεύτερη ερώτημα που προκύπτει από τα στοιχεία της δημοσκόπησης είναι : Θα μπορέσει μέχρι την ώρα της κάλπης η ΝΔ να κρατήσει το υψηλό (8-10%) της μετατόπισης ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ; Είναι φανερό , ότι δεν τους έχει στην τσέπη. Στις εκλογές πάντως με το σύστημα που έχουμε ,δεν αρκεί η ψήφος διαμαρτυρίας. Χρειάζεται θετική ψήφος προς μία από τις προτεινόμενες λύσεις των προβλημάτων για το μέλλον''.

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι ''η ΝΔ κατοχυρώνει σταθερό προβάδισμα, που οφείλεται σε μετακίνηση ψηφοφόρων που είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2000. Υπό τις σημερινές συνθήκες, η ήττα του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές μοιάζει αναντίστρεπτη''.

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτσης) , ''ολοταχώς προς την εξουσία οδεύει η ΝΔ παρά τα αλλεπάλληλα ''πακέτα'' παροχών του κ. Σημίτη και τα ψηφοθηρικά νομοσχέδια που ψηφίσθηκαν τους τελευταίους μήνες όπως αποδεικνύεται από ένα ακόμα γκαλόπ των εξαμηνιαίων ''Τάσεων'' της MRB''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά ότι ''τα γκάλοπ δείχνουν το ...δρόμο στον Σημίτη που βρίσκεται πια με την πλάτη στον τοίχο. Το χθεσινό της MRB με τη διαφορά στο 8,2% σκόρπισε τον πανικό στην κυβέρνηση που καταρρέει''.

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι '' σε περίοδο επικίνδυνος παρατεταμένης ακυβερνησίας έχει εισέλθει η χώρα. Ακόμη και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εισηγούνται στον πρωθυπουργό να φύγει τώρα, μετά και τα τελευταία τραγικά αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που φέρουν το ΠΑΣΟΚ 8,2 μονάδες πίσω από τη ΝΔ. Μη αναστρέψιμη πλέον η διαφορά, λενε όλοι αλλά ο πρωθυπουργός γαντζωμένος στην εξουσία βουλιάζει τη χώρα στη χρεοκοπία και τη διαπλοκή''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι ''παρά τις χάρτες, τα ''κοινωνικά πακέτα'' και τα άλλα προεκλογικά τρικ που δοκίμασε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης από το Σεπτέμβριο στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και μετά, το εκλογικό του ταμείο παραμένει μείον 8,2% σε σχέση με τη ΝΔ. Ο χρόνος αντίδρασης για το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει''.

    Η ΕΣΤΙΑ διερωτάται ''μετά την καταλυτική αυτή δημοσκόπηση, το ζητούμενο είναι τι θα κάνη ο κ. Σημίτης. Πρόωρες εκλογές με τέτοιες διαφορές θα ήταν παράτολμες. Ομως αν συνεχίση έτσι μέχρι τον Μάιο η διαφορά μπορεί να μεγαλώση ακόμη περισσότερο. Αργά θα διακινδυνεύση να υποστή ο ίδιος μια τέτοια συντριβή ή θα αποχωρήση καθ΄οδόν;''.

    [04] Ελλάδα- Τουρκία - Αεροδιάδρομοι

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι ''η λειτουργία των νέων αεροδιαδρόμων στο Αιγαίο οριστικοποιήθηκε χθες με την υπογραφή της Επιστολής Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, στο πλαίσιο του ICAO και με την ελληνική κυβέρνηση να υποστηρίζει οτι διασφαλίζονται τα συμφέροντα της χώρας. Επισημαίνεται ότι η νέα συμφωνία, που θα ισχύσει από 25 Δεκεμβρίου, καταργεί παλαιότερους αεροδιαδρόμους στο Αιγαίο για τη λειτουργία των οποίων είχε αντιδράσει η Τουρκία. Κατά το υπουργείο Εξωτερικών, η εξέλιξη ''συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτικών πτήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου ''.

    [05] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι '' μεταφέροντας στις αποσκευές του τη συγκρατημένη αισιοδοξία της Αθήνας για την τελική έκβαση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και της Διακυβερνητικής, μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Οι θέσεις της ελληνικής πλευράς αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα αντιδράσει στο ενδεχόμενο νέου αδιεξόδου στις συζητήσεις των Ευρωπαίων εταίρων σχετικά με το Σύνταγμα της ΕΕ και την ευρωπαϊκή άμυνα, βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο δίωρης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου''.

    [06] Δίκη 17Ν-Ποινές

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει οτι "πενήντα πέντε φορές ισόβια και περίπου 11.000 χρόνια κάθειρξης για τους ένοχους της 17 Νοέμβρη, πρότεινε στο δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας Χρήστος Λάμπρου σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι "τις μεγαλύτερες ποινές στα χρονικά της ελληνικής Δικαιοσύνης μοίρασε στους 15 "17 Νοεμβρίτες" ο τακτικός εισαγγελέας Χρ. Λάμπρου, ο οποίος υπερασπίστηκε τη χαμένη τιμή της Συντεταγμένης Πολιτείας και των ελεύθερων ανθρώπων".

    Το ΒΗΜΑ προσθέτει οτι "αν η πρόταση των εισαγγελέων, έτσι όπως μας την ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της δίκης κ. Χρήστος Λάμπρου σημαίνει πολλάκις ισόβια για τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τους άλλους, δημιουργεί την εντύπωση μιας ανελέητης και σκληρότατης προσέγγισης, η πραγματικότητα είναι τούτη: ο εισαγγελέας πρότεινε ποινές ανάλογες της δράσης. Ποινές που ήταν μονόδρομος όταν είχε μπροστά του είκοσι τόσους φόνους, δεκάδες απόπειρες, ληστείες και εκρήξεις που αριθμούσαν στο κατηγορητήριο εκατοντάδες αδικήματα για τον πρωταγωνιστή και για τους υπολοίπους".

    [07] Νέα Δημοκρατία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι "τους στόχους του για το "πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης" περιέγραψε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ".

    Η Traffic news σημειώνει οτι "χθες ο Κώστας Καραμανλής με ομιλία του προς τους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ άδραξε της ευκαιρίας να επιτεθεί κατά των οικονομικών επιλογών της κυβέρνησης και ιδιαίτερα για το γεγονός, όπως είπε, οτι κατήρτισε τον προϋπολογισμό με την πεποίθηση οτι δεν πρόκειται η ίδια να τον εφαρμόσει".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά οτι "εκνευρισμό στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση προκαλεί ο σταθερός προσανατολισμός του προέδρου της ΝΔ για την ανάπτυξη σχέσεων συνεννόησης με την Αριστερά. Ενδεικτικός του πανικού στελεχών της κυβέρνησης, με αφορμή τον εισαγωγικό πρόλογο του κ. Καραμανλή στη βιογραφία του Χ. Φλωράκη, ήταν ο παραλληλισμός του χαιρετισμού του με την κυβέρνηση του '89".

    [08] ΣΕΒ

    Η Espresso επισημαίνει οτι "πολιτικό παιχνίδι ή απλή ανησυχία για τις επιπτώσεις που μπορεί να κρύβει για την Οικονομία η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ; Αυτό ακριβώς προσπαθεί να διερευνήσει από χθες η κυβέρνηση, που αντέδρασε ωστόσο έντονα και εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του κ. Κυριακόπουλου, αμέσως μόλις έγιναν γνωστές οι απόψεις οτι "εάν περνούσε από το χέρι των βιομηχάνων, οι εκλογές θα προκηρύσσονταν νωρίτερα".

    Η City Press ισχυρίζεται οτι "κατά τον κ. Κυριακόπουλο η άτυπη μακρά προεκλογική περίοδος οδηγεί σε μεγάλη απώλεια χρόνου για την Οικονομία, η οποία πρέπει να αναδιαρθρωθεί με βάση το μοντέλο που ισχύει στην ΕΕ για να γίνουμε περισσότερο ανταγωνιστικοί και να αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως το Ασφαλιστικό και το χρέος του Δημοσίου. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ επισημαίνει οτι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την κινδυνολογία και την καταστροφολογία και να περάσουμε στις αναγκαίες αποφάσεις και την αποτελεσματικότητα δράσης".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει οτι "σκληραίνουν τη στάση τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες, ενόψει των ανατιμήσεων του Γενάρη. Στις "ελεύθερες αγορές", δηλώνουν, κανείς δε δίνει λογαριασμό για τις αυξήσεις τιμών".

    [09] Κυπριακό

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "σε σκληρές δηλώσεις τόσο κατά του Ραούφ Ντενκτάς όσο και κατά της Αγκυρας προχώρησε ο εκ των ηγετών της τουρκοκυπριακής αντιπολίτευσης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Vatan, παραμονές των "εκλογών" στα Κατεχόμενα, ο αρχηγός του "Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος" τόνισε πως "η Κύρπος ανήκει στους Κυπρίους" και πρόσθεσε πως "θέλουμε επιτέλους να μάθουμε να στεκόμαστε στα πόδια μας χωρίς εξωτερική βοήθεια".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει οτι "περίεργα και επικίνδυνα σενάρια για την Κύπρο καλλιεργούν ο Ντενκτάς και κύκλοι της Αγκυρας, στο παρά ένα της τυπικής ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Τα σενάρια κάνουν λόγο για ενδεχόμενο πραξικοπήματος τύπου Γεωργίας, στα Κατεχόμενα, μετά τις εκλογές, και εφόσον τις κερδίσει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης και προβάλλονται τις τελευταίες ημέρες από τον Ραούφ Ντενκτάς και τον Τούρκο πρώην υπουργό Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ".

    ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/12/2003

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Οι παροχές δεν "έκλεισαν την ψαλίδα"! Στο 8,2% έφτασε η διαφορά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Διχάζει τον ΣΕΒ η θέση για πρόωρες. Ο Πρόεδρος αιφνιδιάζει τον σύνδεσμο".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Διέξοδο για την οικονομία βλέπει τις εκλογές ο ΣΕΒ. Κυβερνητικές αντιδράσεις από την παρέμβαση του Οδ. Κυριακόπουλου".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Εκλογές το συντομότερο ζητάει η βιομηχανία. Ενώ ανησυχεί για πληθωρισμό και ιδιωτικοποιήσεις".

    [10] ΣΕΒ-Εκλογές

    Το ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "την επίσπευση των εκλογών, ώστε να προστατευθεί η οικονομία από τις παρενέργειες που προκαλεί μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, ζήτησε χθες ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 11 December 2003 - 17:00:59 UTC