Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-11-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/11/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Διακήρυξη ΠΑΣΟΚ
  • [04] ΝΔ
  • [05] Δίκη 17Ν
  • [06] Συντελεστές δόμησης
  • [07] Απάντηση Οικουμενικού Πατριαρχείου
  • [08] Συνέντευξη Σκανδαλίδη
  • [09] Ολυμπιακή Αεροπορία
  • [10] Εκλογές - Σημίτης
  • [11] Ολυμπιακοί Αγώνες 2004-Ασφάλεια
  • [12] Τρομοκρατία-Τουρκία-Μέτρα στην Ελλάδα
  • [13] Κυπριακό
  • [14] Ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ
  • [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/11/2003
  • [16] Επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/11/2003

    Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, η πολιτική διακήρυξη που έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο πρωθυπουργός, η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν στην Ελλάδα είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): ''Ο ουρανός έγινε κίτρινος και μετά κόκκινος''. Παγκόσμια κατακραυγή για το νέο μακελειό στην Κωνσταντινούπολη. Εκτακτα μέτρα και στην Ελλάδα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τρόμος, αίμα, φρίκη! Και άλλο, φοβερότερο χτύπημα στην Πόλη. 27 οι νεκροί, 450 οι τραυματίες.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ο τρόμος δίπλα μας. Αίμα και δάκρυα στην Πόλη . 27 νεκροί και 450 τραυματίες.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αλλαχ. Η απόλυτη φρίκη στην Κωνσταντινούπολη.

    Η ΑΥΓΗ: Η τουρκική ''11η Σεπτεμβρίου''. Δύο βομβιστικές επιθέσεις στο Βρετανικό Προξενείο και την τράπεζα HSBC.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κάθαρση και ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ έκανε ο Σημίτης. Εκτός ψηφοδελτίων όλοι όσοι έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα και προκάλεσαν την κοινή γνώμη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αίμα και τρόμος πάνω από την Πόλη. Ακόμη μετρούν νεκρούς και τραυματίες στα ερείπια.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυθαίρετα: Και τα 19 άρθρα του νέου νομοσχεδίου. Ολόκληρο το κείμενο με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Τρόμος χωρίς σύνορα. Παγκόσμιο σοκ και δέος από το δεύτερο μακελειό στην Πόλη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στην Πόλη βγήκε ο τρομοχάρος παγανιά. Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες ο τραγικός απολογισμός νέας βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Συναγερμός στην Αθήνα. Μετά τη σφαγή στην Τουρκία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο τρόμος στη γειτονιά μας. Κωνσταντινούπολη: Σοκ και δέος από το νέο χτύπημα των ισλαμιστών. Λήψη μέτρων και ανησυχία στην Αθήνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Και 2ο μακελειό. Αλ Κάιντα στο Διαδίκτυο: Εμείς όλα... Τρόμος στην πόλη, ανησυχία στη Δύση, επαγρύπνηση στην Ελλάδα.

    ΕΣΤΙΑ: Η Αθήνα είναι ασφαλής; Ανησυχίες μετά το πλήγμα στην Κωνσταντινούπολη.

    Espresso: Πώς γλιτώσαμε από την κόλαση της Πόλης! Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τους Ελληνες που έζησαν την τραγωδία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τρόμος χωρίς σύνορα. Σκηνές 11ης Σεπτεμβρίου στην Πόλη.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Χάος και πανικός. Ψυχραιμία ζητά από τους πολίτες ο Ερντογάν.

    ΤΑ ΝΕΑ: Χτύπησαν πάλι στην πόρτα μας. Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη.

    ΝΙΚΗ: Το τρίπτυχο του ΠΑΣΟΚ. Διακήρυξη νέας νίκης από τον Κ. Σημίτη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ερωτηματικά από τις πολύνεκρες επιθέσεις. 27 νεκροί και 450 τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη.

    Traffic News: Κόκκινος συναγερμός στην Αθήνα. Φόβοι για χτύπημα της Αλ Κάιντα και στη Δύση. Νέο μακελειό στην Πόλη με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

    Η ΧΩΡΑ: Πώς μεταφέρεται ο συντελεστής δόμησης. Αυθαίρετα: Ολες οι τελικές ρυθμίσεις.

    City Press: Επόμενος στόχος η Ελλάδα; Οι τρομοκράτες χτύπησαν βρετανικά συμφέροντα στην Κωνσταντινούπολη.

    MetroRAMA: Σοκ και δέος στην Πόλη. Παγκόσμιο σκηνικό τρόμου μετά τις νέες φονικές επιθέσεις της ''Αλ Κάιντα''.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κόλαση! Νέο μακελειό στην Κωνσταντινούπολη με 27 νεκρούς.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Καίγεται το σπίτι του γείτονα...Σόκ στη διεθνή κοινή γνώμη και την Ελλάδα από το νέο χτύπημα στην Πόλη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ''Φρούριο'' η Ελλάδα μετά τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης.

    [03] Διακήρυξη ΠΑΣΟΚ

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι ''κοινωνικό συμβόλαιο ''ασφάλειας και ευημερίας'' με ορίζοντα το 2008 παρουσίασε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτης ενόψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης''.

    Η City Press αναφέρει ότι ''ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Σημίτης παρουσίασε χθες στο Ζάππειο Μέγαρο το πλαίσιο των κατευθύνσεων της πολιτικής του Κινήματος για την τετραετία 2004-2008. Ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ ''Αριστερά της ευθύνης'' και έκανε σκληρή επίθεση στη ΝΔ παρουσιάζοντάς την σαν εκπρόσωπο της Δεξιάς''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ στο σχόλιό του εκτιμά μεταξύ άλλων ότι ''με ένα φλύαρο κείμενο, γεμάτο με κομπασμούς για εικονικά επιτεύγματα, διανθισμένο με βερμπαλιστική αντιδεξιά υστερία ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες στο Ζάππειο την προγραμματική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι ''σε ένα απίστευτο ''πόκερ'' εξελίσσεται το θέμα της ηγεμονίας στο κυβερνών κόμμα με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη να επιχειρεί σήμερα στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ να ξαναβρεί το απωλεσθέν κύρος του και τους επικριτές του να επιμένουν ότι οδηγείται το Κίνημα σε μια συντριπτική ήττα''.

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ, ''για διχαστικά μηνύματα έκανε λόγο η ΝΔ σχολιάζοντας τη διακήρυξη του πρωθυπουργού για τη νέα τετραετία. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κάλεσε τον κ. Σημίτη να προσφύγει το συντομότερο στη λαϊκή ετυμηγορία. Για αντιλαϊκή πολιτική μιλούν ΚΚΕ και ΣΥΝ , τακτικές πόλωσης καταγγέλλει το ΔΗΚΙ''.

    [04] ΝΔ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι ''σκληρή απάντηση στο διχαστικό παραλήρημα του πρωθυπουργού έδωσε χθες από την Πολίχνη Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής καλώντας τον κ. Σημίτη να εγκαταλείψει τις διαρκείς πλέον διολισθήσεις του και να σκεφτεί πλέον το εθνικό συμφέρον ''και όχι να βάζει πάνω από όλα το μικροκομματική προσωπικό του συμφέρον'' όπως ανέφερε''.

    [05] Δίκη 17Ν

    Η TRAFFIC NEWS σημειώνει ότι ''στον Πάτροκλο Τσελέντη αναφέρθηκε εκτενώς χθες ο συνήγορος του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, Γιάννης Ραχιώτης προκειμένου να αντικρούσει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας που αποδίδεται στον πελάτη του. Ο συνήγορος της υπεράσπισης διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Τσελέντη περί αρχηγού της 17Ν και όχι μόνο (!) κάνοντας λόγο για ''διαστροφή της πραγματικότητας'' ενώ τον χαρακτήρισε συνεργάσιμο και έτοιμο για όλα. ''Σας ρωτάει τι θέλετε'' είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο ο κ. Ραχιώτης''.

    [06] Συντελεστές δόμησης

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα. Σύμφωνα με αυτό δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για παροχές ρεύματος και νερού σε αυθαίρετες κατασκευές , νομιμοποιούνται τεράστιες εκτάσεις καταπατημένων παράνομα περιοχών, ενώ προσδιορίζονται και τα πρόστιμα που θα κληθούν να καταβάλουν ιδιοκτήτες αυθαιρέτων για να νομιμοποιήσουν τα κτίσματά τους. Σε άλλη ρύθμιση προβλέπονται η μεταφορά του συντελεστή δόμησης, οι όροι και οι προϋποθέσεις υλοποίησής του, ενώ οι οικοδομικές άδειες και οι πολεοδομικές μελέτες θα εκδίδονται σε χρόνους ρεκόρ''.

    [07] Απάντηση Οικουμενικού Πατριαρχείου

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ''το ερχόμενο Σάββατο ή την Τρίτη 25 του μηνός θα συνέλθει σύμφωνα με πληροφορίες η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου προκειμένου να αποφασίσει ποια θα είναι η απάντηση της Κωνσταντινούπολης στην συνοδική απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος''.

    [08] Συνέντευξη Σκανδαλίδη

    ''Θα ανατρέψουμε τις δημοσκοπήσεις''. ''Το αισιόδοξο αυτό, για τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ , μήνυμα στέλνει'' μέσω της ΑΥΡΙΑΝΗΣ ''ένα από τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κώστας Σκανδαλίδης. Υποστηρίζει ότι μπορεί άμεσα ν΄αλλάξει το (σε βάρος του κόμματός του) πολιτικό κλίμα με την εμπέδωση των πολιτικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η κυβέρνηση και : κατηγορεί τη ΝΔ για έλλειψη θέσεων και σταθερή προσήλωση στη δεξιά λογική και φιλοσοφία. Εκτιμά ότι το επίπεδο των στελεχών του Κινήματος αποτελεί ένα ισχυρό χαρτί για το ΠΑΣΟΚ στον προεκλογικό αγώνα. Επιμένει ότι εξακολουθεί να υφίσταται η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Μιλά για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο του''.

    [09] Ολυμπιακή Αεροπορία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται ότι ''μειωμένος είναι τελικά ο αριθμός των προσφορών που κατετέθησαν για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αφού από τις 12 εταιρίες που εξέφρασαν αρχικά ενδιαφέρον χθες παρουσιάστηκαν μόλις πέντε''.

    [10] Εκλογές - Σημίτης

    Η ESPRESSO γράφει ότι ''στο τέλος της τετραετίας θα γίνουν εκλογές, δηλαδή Απρίλιο ή Μάιο όπως ορίζεται άλλωστε και στο Σύνταγμά μας ξεκαθάρισε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του σχεδίου πολιτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ. Οταν μάλιστα ρωτήθηκε για το αν αντέχει ο τόπος σε μια μακρά προεκλογική περίοδο, έδωσε την απάντηση: ''Δεν υπάρχουν ειδικές συνθήκες'' για πρόωρες εκλογές''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι ''με 35 λέξεις ο Κώστας Σημίτης προσδιόρισε χθες με μεγαλύτερη σαφήνεια από κάθε άλλη φορά, το βασικό δίλημμα που θα θέσει ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ στην προεκλογική περίοδο: ''Θα ζήσουμε-αναρωτήθηκε- σε συνθήκες ασφάλειας ευημερίας και ανάπτυξης για όλους ή θα δώσουμε την ευκαιρία στη Δεξιά να ανακόψει την ομαλή πορεία προόδου μιας δεκαετίας με αυταρχική πολιτική για τους λίγους, με προχειρότητες και πειράματα;''.

    [11] Ολυμπιακοί Αγώνες 2004-Ασφάλεια

    H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει οτι "θετική ήταν η τοποθέτηση του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ζακ Ρογκ για το ζήτημα της Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Ο κ. Ρογκ σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε χθες η Αυστραλιανή Ολυμπιακή Επιτροπή (AOC) στο Σίδνεϊ, ανέφερε χαρακτηριστικά οτι "την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε την Ελλάδα ο Διεθυντής του FBI και η έκθεση που έγραψε μετά την επίσκεψή του ήταν εξαιρετικά θετική".

    [12] Τρομοκρατία-Τουρκία-Μέτρα στην Ελλάδα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "σε καθεστώς διαρκούς επαγρύπνησης έχουν τεθεί οι ελληνικές αρχές ασφαλείας μετά το νέο λουτρό αίματος που προκάλεσαν στην Κωνσταντινούπολη η "Αλ Κάιντα" και Τούρκοι φονταμενταλιστές. Το αρκετά καθησυχαστικό σε αυτή τη φάση γεγονός είναι οτι καμία υπηρεσία συλλογής πληροφοριών, ελληνική ή ξένη, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής αποδέκτης ανεπίσημης ενημέρωσης ή έστω και ένδειξης πως η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των κέντρων ενδιαφέροντος των τρομοκρατών".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σημειώνει οτι "διπλό μακελειό με τουλάχιστον 30 νεκρούς και 500 τραυματίες χθες στην Κωνσταντινούπολη. Το αίμα και η φρίκη διά χειρός της διαβόητης "Αλ Κάιντα" ναρκοθετεί την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Τουρκίας. Ο φανατισμός χτυπά δυνατά με ειδεχθέστατα εγκλήματα την πόρτα της Ευρώπης. Συναγερμός στην Αθήνα, που τρέμει στην ιδέα μήπως αποτελέσει τον επόμενο στόχο εν όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά οτι "τη δική της "11η Σεπτεμβρίου" ζει από χθες η Τουρκία. Η νέα απόδειξη οτι η ανθρωπότητα έχει εισέλθει εδώ και καιρό σε μια περιπέτεια με απρόβλεπτες συνέπειες δεν φάνηκε πάντως να αγγίζει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, που από το Λονδίνο υποσχέθηκε οτι "θα τελειώσει τη δουλειά που άρχισε" στο Ιράκ".

    Το Metrorama προσθέτει οτι "αυξημένα είναι από χθες τα μέτρα ασφαλείας στις πρεσβείες και τα προξενεία των ΗΠΑ και της Βρετανίας, έπειτα από τις νέες πολύνεκρες επιθέσεις στην Τουρκία. Τα χτυπήματα καταδίκασε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει οτι "τον "κώδωνα του κινδύνου" για την ασφάλεια του πλανήτη κρούουν οι ειδικοί, μετά και από τα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία. Εκφράζουν την ανησυχία οτι τα φαινόμενα αυτά θα πολλαπλασιάζονται με την πάροδο του χρόνου και δεν παραλείπουν να επιστήσουν την προσοχή των αρμοδίων για την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στη χώρα μας".

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται οτι "σε λίγους μήνες πραγματοποιείται στην Αθήνα το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του κόσμου. Και ατυχώς, τελείται σε μία περίοδο παγκοσμίου ανασφαλείας και πρωτοφανούς εξάρσεως της διεθνούς τρομοκρατίας. Όσο λοιπόν και αν αυτό δεν μας αρέση, πρέπει να θεωρήται σχεδόν δεδομένα οτι η Αλ Κάιντα και οι παραφυάδες της θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει οτι "σαν έτοιμοι από καιρό, όλοι οι αρμόδιοι και αναρμόδιοι έτρεξαν να κάνουν συσχετισμούς με την "Αλ Κάιντα". Πάντως, για την ώρα, την ευθύνη ανέλαβε η μάλλον ασήμαντη μέχρι χτες οργάνωση "Ισλαμικό Μέτωπο Μαχητών της Μεγάλης Ανατολής". Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν από το ποιός μπορεί τελικά να ωφελείται από αυτές τις επιθέσεις. Επίσης, δεν αποκλείεται αυτές οι εξελίξεις στην Τουρκία να σημαίνουν ανακατατάξεις και ειδικούς σχεδιασμούς στο εσωτερικό της".

    [13] Κυπριακό

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει οτι "σαφώς απαισιόδοξος για την προοπτική νίκης της αντιπολίτευσης στις τουρκοκυπριακές "εκλογές" της 14ης Δεκεμβρίου εμφανίστηκε χθες ο αμερικανός απεσταλμένος για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον, ο οποίος για πρώτη φορά αποσυνέδεσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας από τις προοπτικές λύσης του Κυπριακού".

    [14] Ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει οτι "ανανεωμένα κατά 50% είναι τα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος ενώ με εισήγηση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δεν θα είναι υποψήφιοι στο Ρέθυμνο οι κ. Μ. Νεονάκης και Γ. Σμπώκος, στη Β' Αθηνών η Σοφία Σακοράφα και στη Β' Πειραιώς ο Γ. Πανταγιάς. Με την κοπή των τεσσάρων η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος αποστέλλει ένα σαφές μήνυμα απαλλαγής από σκιές και οδεύει προς την επόμενη ημέρα με μια μεγάλη ανανέωση".

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ "φόβοι για δημιουργία εντάσεων στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής εκφράζονται, λόγω της αφαίρεσης από τις λίστες των υποψηφίων κάποιων ηχηρών ονομάτων. Οι δύο "κομμένοι" Νεονάκης και Σμπώκος, πρόκειται να απευθυνθούν στην Κεντρική Επιτροπή, απαιτώντας αιτιολογημένη απόφαση για την μη συμπερίληψή τους στα ψηφοδέλτια".

    [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/11/2003

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Τρόμος στην πύλη της Δύσης... Νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Η αλ Κάιντα χτυπά στη γειτονιά μας. Η "11η Σεπτέμβρη" της Τουρκίας".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Στο ρυθμό της τρομοκρατίας "χορεύουν" οι αγορές. Τα χρηματιστήρια "καταδικασμένα" να ζήσουν στη νέα πραγματικότητα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Με ψυχραιμία αντέδρασαν οι αγορές στο χτύπημα. Απορρόφηση πιέσεων μετά τον πρώτο πανικό από τις εκρήξεις στην Πόλη".

    [16] Επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει οτι "Πάγωσε" χθες η διεθνής κοινότητα και κυρίως η Δύση, από το νέο μακελειό στη Κωνσταντινούπολη η οποία συγκλονίστηκε από δύο νέες πολύνεκρες επιθέσεις με αποτέλεσμα το θάνατο είκοσι επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό άνω των πεντακοσίων. Αυτή τη φορά σειρά είχαν δύο στόχοι βρετανικών συμφερόντων, τα κεντρικά κτίρια της τράπεζας HSBC και το προξενείο της Μεγάλης Βρετανίας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 21 November 2003 - 16:56:54 UTC