Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-11-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/11/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Πετρελαιοκίνητα ΙΧ
  • [05] ΑΣΕΠ
  • [06] Απεργίες
  • [07] Ελληνες βουλευτές- Αραφάτ
  • [08] Τρομοκρατία - έρευνες
  • [09] Ελληνική Εκκλησία- Οικουμενικό Πατριαρχείο
  • [10] Νέα Δημοκρατία
  • [11] ΠΑΣΟΚ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/11/2003

    Τα σενάρια επιστροφής κορυφαίων στελεχών που έχουν αποστασιοποιηθεί κατά καιρούς από τη Νέα Δημοκρατία, η ανάληψη κεντρικού ρόλου στην προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ από τον Θεόδωρο Πάγκαλο, οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι σχέσεις Ελληνικής Εκκλησίας- Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις 13 νέα προγράμματα. Πώς θα πάρετε κομμάτι από την ''πίτα'' των 540 εκ. ευρώ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Στη Βουλή οι ρεμούλες κρατικών προμηθειών. Η ΝΔ ξεσκεπάζει τη μεγάλη λεηλασία δημοσίου χρήματος.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ''Φρένο'' από ΑΣΕΠ στα ρουσφέτια. Εκθεση-χαστούκι για τις παράνομες προσλήψεις της κυβέρνησης.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: ΙΧ με ντίζελ και σε Αθήνα- Θεσσαλονίκης. Πιέζει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Ετοιμάζεται το υπουργείο Μεταφορών για την πετρελαιοκίνηση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Επεσαν οι μάσκες στο Φανάρι. Διάσπαση της Εκκλησίας αποφάσισε ο Πατριάρχης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι χρυσές ευκαιρίες στο κέντρο της Αθήνας. Ακίνητα: Ο νέος εμπορικός χάρτης της πρωτεύουσας.

    ΕΘΝΟΣ: 10 νονοί ελέγχουν τα πόστα στο παραεμπόριο. 1,2 δισ ευρώ ο παράνομος τζίρος για 50.000 μικροπωλητές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:'Χαίρε των Αθηναίων τας πλοκάς διασπώσα''. ''Μεγάλη Εβδομάδα'' από σήμερα για Αθήνα και Φανάρι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ''Καθρέπτης''του ήθους των εκσυγχρονιστών. Η τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εκκλησία: Ο Θεός να βάλει το χέρι Του. Ιεραρχία: Η πιο κρίσιμη συνεδρίαση για το Αυτοκέφαλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πληρώνουν με αίμα την κατοχή. 15 νεκροί Αμερικανοί σε κατάρριψη Σινούκ στο Ιράκ.

    ΕΣΤΙΑ: Ο αποπεμφθείς Θ. Πάγκαλος. Καμία πολιτική αξιοπρέπεια στο ΠΑΣΟΚ.

    Espresso: ''Τελείωσε για μένα ο ALPHA''. Διαστάσεις θρίλερ με την αποχώρηση του Τριανταφυλλόπουλου. Το ''κατηγορώ '' του Μάκη. Ο Κοντομηνάς του γύρισε την πλάτη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Παραμένω εκτός απαντά ο Λαλιώτης. Δεν έχουν αρθεί οι λόγοι της αποχώρησης.

    Traffic News: Απαγωγή χορεύτριας μέσα από μπαρ. Τη φυλάκισαν. Ξέφυγε και μετά έκανε καταγγελία στην αστυνομία.

    Η ΧΩΡΑ: Τα βυζαντινά παιχνίδια μέσα και έξω από τη Ρηγίλλης. Ο Κώστας θέλει συστράτευση, όχι όμως ''πηγαδάκια'' και επιστροφή στο παρελθόν.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΙΧ με ντίζελ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη. Ως το καλοκαίρι του 2004 -Ισχυρές οι πιέσεις της ΚΟΜΙΣΙΟΝ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ψυχραιμία. Ολα παίζονται ακόμη. Συνέντευξη Γ. Παπακωνσταντίνου- Δηλώσεις Α. Διαμαντοπούλου.

    [03] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι ''στην ''αποδιεθνοποίηση'' του Κυπριακού και την μετατροπή του σε διμερές θέμα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στοχεύει για μια ακόμα φορά η Αγκυρα, ακολουθώντας πιστά τη γραμμή Ντεντκάς επί του θέματος. Απτή απόδειξη της τακτικής αυτής αποτελεί η ''εμμονή'' του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν για τετραμερείς συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού αλλά με παραμερισμό του ΟΗΕ''.

    [04] Πετρελαιοκίνητα ΙΧ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι ''πετρελαιοκίνηση και για τα αυτοκίνητα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προ των πυλών! Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει εδώ και πολύ καιρό την ελληνική κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση και το πιθανότερο είναι εντός ολίγου το υπουργείο Μεταφορών να προχωρήσει σ΄αυτή τη ρύθμιση εν όψει μάλιστα και της ανόδου των τιμών των ΙΧ- με βάση την προσαρμογή της χώρας μας στις κοινές εργοστασιακές τιμές''.

    [05] ΑΣΕΠ

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι ''το ΑΣΕΠ ''κλείνει'' τα παράθυρα των παράνομων προσλήψεων. Με έκθεσή του ζητεί κατάργηση των συμβάσεων έργου και προτείνει να ενταχθούν στην αρμοδιότητά του και οι οργανισμοί που σήμερα εξαιρούνται.

    [06] Απεργίες

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι ''σε νέο απεργιακό κύκλο μπαίνουμε την εβδομάδα αυτή. Ενώ οι Πανεπιστημιακοί επιστρέφουν στα καθήκοντά τους, απεργούν πλέον οι Εκπαιδευτικοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ επαναλαμβάνουν τις κινητοποιήσεις τους και οι νοσοκομειακοί , οι γιατροί του ΙΚΑ και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ καθώς και οι γεωτεχνικοί''.

    [07] Ελληνες βουλευτές- Αραφάτ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ''την αναγκαιότητα να ''κρατηθεί εν ζωή με κάθε τρόπο'' ο Οδικός Χάρτης της διεθνούς κοινότητας με στόχο τη δημιουργία δύο βιώσιμων και ειρηνικών κρατών του Ισραήλ και της Παλαιστίνης υπογράμμισε στη Ραμάλλα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης επικεφαλής Διακομματικής Αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων σε συνάντηση με τον Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Γιάσερ Αραφάτ''.

    [08] Τρομοκρατία - έρευνες

    Η TRAFFIC NEWS σημειώνει ότι ''έντονη κινητικότητα αναμένεται τις επόμενες ημέρες στο θέμα της τρομοκρατίας, παρά το γεγονός ότι η δίκη θα ξαναρχίσει την ερχόμενη Τετάρτη λόγω της 48ωρης αποχής που έχουν κηρύξει οι δικηγόροι για σήμερα και αύριο. Με μια συμβολική δήλωση ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Φλωρίδης παρέπεμψε για την Παρασκευή οπότε και θα κάνει ανακοινώσεις που θα κλείσουν τα στόματα των Αμερικανών μετά την έκθεση του Στειτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία, σύμφωνα με τις οποίες στην Ελλάδα εξακολουθούν να υπάρχουν η ''17Ν'' και οι Επαναστατικοί Πυρήνες''.

    [09] Ελληνική Εκκλησία- Οικουμενικό Πατριαρχείο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι ''εβδομάδα των παθών αρχίζει από σήμερα για τον Αρχιεπίσκοπο ο οποίος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη ΔΙΣ και κυρίως στην Ιεραρχία, για το ''ναυάγιο'' στο οποίο κατέληξε ο διάλογος για το Οικουμενικό Πατριαρχείο''.

    Η ESPRESSO προσθέτει ότι ''ηφαίστειο'' θυμίζει ο χώρος της Εκκλησίας. Σε νέο αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών καθώς ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τη θλίψη του διότι όπως λέει η πλευρά του κ. Χριστόδουλου εμφανίστηκε ανυποχώρητη στις διαπραγματεύσεις''.

    [10] Νέα Δημοκρατία

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "υπέρ της επιστροφής στη ΝΔ του Δημήτρη Αβραμόπουλου ετάχθησαν ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος Γ. Σουφλιάς και άλλα στελέχη. Αλλά κύκλοι της ΝΔ υπενθύμισαν αυτό που είχε πει ο Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη. Ο Καραμανλής θέλει την ενότητα, τη συστράτευση όλων και τη διεύρυνση. Αλλά δεν θα ανεχθεί 'πηγαδάκια' και επιστροφή στο παρελθόν, 'γέφυρες' με τη διαπλοκή και 'πιόνια' της μέσα στο κόμμα. Προσωπικές ματαιοδοξίες και σκοπιμότητες μικροπολιτικής δεν έχουν θέση στη ΝΔ, όπως έχει ξακαθαρίσει. Κάποιοι, όμως, στήνουν βυζαντινά παιχνίδια εξουσίας μέσα και έξω από τη Ρηγίλλης, γιατί προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί το μήνυμα του Καραμανλή".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτση) "την άμεση προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Καραμανλής από το Περιστέρι το Σάββατο το πρωί, συνεχίζοντας το διάλογο με φορείς του λεκανοπεδίου για τα προβλήματα ποιότητας ζωής και ανάπτυξης που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Αττικής".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σχολιάζει ότι "ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Στέφανος Μάνος, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο Νίκος Κάκκαλος αποτελούν στελέχη που μοιράστηκαν κοινούς αγώνες και οράματα στο παρελθόν και έχουν την αποδοχή της εκλογικής, κοινωνικής βάσης της ΝΔ. Οι όποιες σκιές του πρόσφατου παρελθόντος δεν πρέπει να βαρύνουν περισσότερο από την κοινή επιδίωξη για μια μεγάλη φιλελεύθερη νίκη και για την καλύτερη δυνατή διακυβέρνηση της χώρας. Με αυτή τη λογική, θέση στον αγώνα της ΝΔ μπορεί να έχει ακόμη και ο Αντώνης Σαμαράς".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "σύγκρουση κορυφής στη Ρηγίλλης από 'παρερμηνεία' μετά τη δήλωση του Γιώργου Σουφλιά ότι 'ήταν λάθος ο όρος για κατάργηση του ΣΔΟΕ, η ΝΔ δεν θα το καταργήσει, αλλά θα το εκσυγχρονίσει, θα του δοθούν νέες δυνατότητες σε προσωπικό και υποδομή".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "δεσμεύσεις με ημερομηνία ... λήξης, αποτελούν -όπως φαίνεται- ορισμένες σημαντικές εξαγγελίες στις οποίες προχωρεί η ΝΔ εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης. Η σημαντικότερη μέχρι τώρα, η κατάργηση του ΣΔΟΕ, που προανήγγειλε μάλιστα, ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος από το βήμα της ΔΕΘ, ακυρώνεται, ή εν πάση περιπτώσει... τροποποιείται, σύμφωνα με τον επικεφαλής της γραμματείας πολιτικού σχεδιασμού και προγράμματος της ΝΔ, κ. Γ. Σουφλιά".

    [11] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "τρόμο στη Ρηγίλλης προκαλεί η επιστροφή Λαλιώτη στην πρώτη γραμμή του εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ και η συστράτευσή του με το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη, που μετά την ενίσχυσή του με το 'θωρηκτό Πάγκαλος' και τη δυναμική εικόνα συσπείρωσης σε επίπεδο κορυφής που προβάλλει τις τελευταίες ημέρες ετοιμάζεται να ανάψει στο φουλ τις μηχανές της σαρωτικής αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι "τακτική ακραίας πόλωσης προετοιμάζει το κυβερνών κόμμα, στο πλαίσιο μιας νέας -πιθανά της ύστατης- αντεπίθεσης που προετοιμάζει, προκειμένου να υπερβεί το δυσμενές πολιτικό κλίμα και να δημιουργήσει κάποιες προϋποθέσεις εν όψει των επικείμενων εκλογών".

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "'Παραμένει εκτός' ο Κώστας Λαλιώτης, παρά τη δημόσια πρόσκληση που του απηύθυνε ο Θεόδωρος Πάγκαλος να αναλάβει την επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στα 'ΝΕΑ' χθες το μεσημέρι, από τα Δολιανά όπου βρίσκεται, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι 'δεν πρόκειται να επιστρέψει γιατί δεν θεωρεί ότι έχουν αρθεί οι λόγοι για τους οποίους αποφάσισε να αποχωρήσει από την πολιτική".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 3 November 2003 - 17:58:38 UTC