Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-10-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/10/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Υπόθεση Σταθέα
  • [04] ΝΑΤΟ- Ελλάδα
  • [05] Ματαίωση επίσκεψης Πάουελ
  • [06] Δημοσκόπηση
  • [07] Ασφαλιστικό
  • [08] Συνέντευξη Αυγερινού
  • [09] Τεκμήρια
  • [10] Ελληνοτουρκικά
  • [11] Δίκη 17Ν
  • [12] Ελληνική Εκκλησία-Οικουμενικό Πατριαρχείο
  • [13] Χριστοδουλάκης-Απεργιακές κινητοποιήσεις
  • [14] Νέα Δημοκρατία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/10/2003

    Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, η υπόθεση Σταθέα, η ματαίωση της επίσκεψης Πάουελ και η δίκη της 17Ν, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Παραίτηση του Δημοσίου από 500.000 αμφισβητούμενες ιδιοκτησίες. Άμεσα το νομοσχέδιο για τα εκτός σχεδίου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ίσες ευκαιρίες για όλους τους Έλληνες. Ο Κ. Καραμανλής εξορκίζει το κομματικό κράτος μιλώντας σε ενθουσιώδεις συγκεντρώσεις στην Ήπειρο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στα ίχνη υπουργού. Που οδηγεί η έρευνα για την αυτοκτονία της Ρ. Σταθέα.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Οδηγός για νέο σπίτι. Τα συν και πλην των νοτίων και των βορείων προαστίων. Ποιά στεγαστικά δάνεια συμφέρουν.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στημένα γκάλοπ για εκβιασμό των κομμάτων. Εταιρίες που έγιναν ρεζίλι στο πανελλήνιο το βράδυ των εκλογών, κατασκευάζουν κατά παραγγελία αποτελέσματα δημοσκοπήσεων για τα κονομήσουν.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αύξηση 20% στις συντάξεις σε ΔΕΚΟ και τράπεζες. Όλες οι αλλαγές που περιλαμβάνει το δεύτερο πακέτο του Ασφαλιστικού.

    ΕΘΝΟΣ: Συμφέροντα ''εξαφάνισαν'' δύο χειρουργικές κλινικές. Αποκάλυψη: Το χρονικό μιας απίστευτης ''Οδύσσειας''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Φόρεσε στην κυβέρνηση τον μανδύα του... Μινχάουζεν! Οι ψεύτικες υποσχέσεις είναι προσβολή προς τον Λαό, δήλωσε ο Κ. Καραμανλής από τα Ιωάννινα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αιμορραγεί το στράτευμα. Αδειάζουν στρατόπεδα εξαιτίας των αποσπασματικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ντόμινο κρίσης στην κυβέρνηση. ΠΑΣΟΚ: Σε ελεύθερη πτώση μετά το ναυάγιο Πάουελ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ''Υπέγραψα και τέλος''. Μήνυμα Χριστοδουλάκη προς απεργούς, με νόμο!

    ΕΣΤΙΑ: Εμπλοκή με τις ΗΠΑ. Ματαιώθηκε η επίσκεψις Πάουελ στην Αθήνα.

    Espresso: 49 επώνυμοι ''ψάρευαν'' ανήλικα αγόρια! Έφοδος της αστυνομίας σε μπαρ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μυστήριο με υπουργό σε επιστολή Σταθέα. Τι έγραψε για τον Απ. Φωτιάδη.

    Traffic News: Φορτώνουν την αποτυχία στον Ανδρέα. Γκρίνια του ΑΝΤ1 για τις θεαματικότητες.

    Η ΧΩΡΑ: Ποιοί πιέζουν τον Σημίτη να δώσει την καρέκλα στον Γιώργο. Αποκαλυπτικό παρασκήνιο για τα σχέδια των κέντρων της διαπλοκής.

    City Press: Καραμανλής: Εμπιστευτείτε με χωρίς παροχές. Πρόταση στους πολίτες να συγκρουστούν με τα προβλήματα.

    MetroRAMA: ''Μάξι'' μεταρρυθμίσεις με το μίνι ασφαλιστικό. Σύνταξη και στους διαζευγμένους και ευνοϊκές αλλαγές στο δημόσιο τομέα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Παραιτούνται επαγγελματίες οπλίτες. Από στελέχη του στρατού... αγγαρειομάχοι.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Διευθυντήριο για τη Θεσσαλονίκη. Ενιαίο όργανο διοίκησης της πόλης προτείνει ο Χ. Καστανίδης.

    [03] Υπόθεση Σταθέα

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''στον προθάλαμο υπουργικού γραφείου οδηγεί η έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν τη Ρουμπίνα Σταθέα στην αυτοκτονία. Πρόσωπο - κλειδί στην υπόθεση γυναίκα υπάλληλος του υπουργείου Οικονομίας, η οποία έπαιζε και το ρόλο του ''συνδέσμου''.

    [04] ΝΑΤΟ- Ελλάδα

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι ''Νατοϊκά κόλπα εις βάρος της Ελλάδας και υπέρ της Τουρκίας , με αφορμή την ανταλλαγή αεροπορικής εικόνας στα ραντάρ των επτά υπό ένταξη χωρών, έχουν σημάνει κόκκινο συναγερμό στο ελληνικό Πεντάγωνο''.

    [05] Ματαίωση επίσκεψης Πάουελ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά ότι '' χαστούκι'' στην ελληνική κυβέρνηση με απρόβλεπτες πολιτικές συνέπειες αποτελεί η επιβεβαίωση των μέχρι χθες φημών που έφεραν τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ να μην επισκέπτεται τελικά την Αθήνα''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ''είναι άγνωστο τι ακριβώς οδήγησε στην άρνηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Κόλιν Πάουελ να επισκεφθή την Αθήνα την προσεχή Τετάρτη, όπως είχε επισήμως προαναγγείλει η κυβέρνησις. Βέβαιο πάντως είναι ότι η ματαίωσις της επισκέψεως υποκρύπτει κάποια εμπλοκή στις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις''.

    [06] Δημοσκόπηση

    Η TRAFFIC NEWS σημειώνει ότι ''σημαντικό προβάδισμα της τάξης του 7,8% διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης που διεξήγαγε η εταιρία MRB για λογαριασμό της ''Καθημερινής''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι ''αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η πρακτική ορισμένων εταιριών που κατασκευάζουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων ανάλογα με τις επιθυμίες των εντολέων ή για να εκβιάσουν μεγάλα πολιτικά κόμματα προκειμένου να γίνουν συνδρομητές και να τους αναθέσουν ένα μέρος από την επικοινωνιακή πολιτική. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΥΡΙΑΝΗΣ, εταιρία δημοσκοπήσεων παρουσίασε τεράστια απόκλιση στα αποτελέσματα του γκάλοπ διότι δεν είχε συμπεριληφθεί στο επιτελείο επικοινωνιακής στήριξης μεγάλου κόμματος''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''κυβερνητικός παράγων εξήγησε σχετικά, ότι ''ο προβληματισμός της κυβέρνησης έχει να κάνει με την εκτίμηση ότι δημοσκοπήσεις που βγαίνουν συνεχώς στη δημοσιότητα και σε τακτά χρονικά διαστήματα, έχουν δύο στόχους: πρώτον να περάσουν την άποψη ότι ''παγιώνεται'' η διαφορά υπέρ της ΝΔ και δεύτερον να προκαλέσουν διήθηση του κλίματος ηττοπάθειας, ώστε να απλωθεί σε όλη τη δομή του ΠΑΣΟΚ''.

    [07] Ασφαλιστικό

    Το metroRAMA γράφει ότι ''αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα που αφορούν περίπου 3 εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή. Συγκεκριμένα, δικαίωμα σύνταξης θα έχουν και οι διαζευγμένοι εφόσον το ποσό της κύριας σύνταξης του/της πρώην συζύγου υπερβαίνει τα 700 ευρώ το μήνα, υπό την προϋπόθεση οι διαζευγμένη να είναι άνω των 65 ετών και να μην έχουν τελέσει άλλο γάμο''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι ''σημαντικές αυξήσεις μέχρι και 20% αναμένεται να λάβουν από τις αρχές του νέου έτους οι ασφαλισμένοι σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, καθώς θα ενσωματωθεί η ΑΤΑ στο συντάξιμο μισθό τους, σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το οποίο εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή. Εκτός όμως από τους συνταξιούχους των ΔΕΚΟ και των τραπεζών στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο προβλέπονται και άλλες ρυθμίσεις που απευθύνονται προς τους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων, τους διαζευγμένους, τους υψηλόμισθους οι οποίοι ασφαλίζονται στο ΙΚΑ , τα άτομα με αναπηρίες, τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα κλπ''.

    [08] Συνέντευξη Αυγερινού

    ''Ριζική ανανέωση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ με 50% των υποψηφίων βουλευτών να είναι νέοι, προαναγγέλλει με συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ (και μέλος της Επιτροπής Ψηφοδελτίων)Παρ. Αυγερινός. Προαναγγέλλει προσκλητήριο προς τους βουλευτές που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι: ''υπάρχουν κάποιοι που κατά καιρούς σε κάποια στιγμή είπαν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα κληθούν να συμμετάσχουν στην κρίσιμη αναμέτρηση του 2004''. Ο κ. Αυγερινός με τη συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ : εκτιμά ότι η ριζική ηλικιακή και πολιτική ανανέωση του ΠΑΣΟΚ θα γίνει μετά την απόσυρση της γενιάς του '74 αν και πιστεύει ότι ''το νέο δεν το φέρνει πάντα η νιότη στην πολιτική , μπορεί να το φέρει και η ωριμότητα''.

    [09] Τεκμήρια

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "οριστικό τέλος στα τεκμήρια διαβίωσης σχεδόν για το σύνολο των αυτοκινήτων βάζει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών 26 χρόνια μετά την πρώτη εφαρμογή τους. Μόνο ένας ελάχιστος αριθμός ακριβών και υπερπολυτελών αυτοκινήτων που η εργοστασιακή τους αξία υπερβαίνει τα 50.000 ευρώ θα εξακολουθήσουν να έχουν τεκμήριο".

    [10] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "τρεις ημέρες πριν από την έλευση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Α. Γκιούλ στην Αθήνα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, η Άγκυρα φρόντισε (το Σάββατο) να δημιουργήσει συνθήκες ψυχρολουσίας στην ελληνική πλευρά. Αυτό έγινε με την παρέμβαση του αρχηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος με τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" επί της ουσίας επιχείρησε να προκαθορίσει το πλαίσιο των συζητήσεων στο οποίο πρέπει να κινηθεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών".

    [11] Δίκη 17Ν

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των αδελφών Ξηρού συνεχίζεται σήμερα η πολύκροτη δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη 17Ν. Συγκεκριμένα αναμένεται να αγορεύσουν οι κύριοι Γιάννης Βλάχος και Φραγκίσκος Ραγκούσης".

    [12] Ελληνική Εκκλησία-Οικουμενικό Πατριαρχείο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει ότι "σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί το κλίμα στην ένταση που διέπει τις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Αρχιεπίσκοπος αποφάσισε να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης".

    [13] Χριστοδουλάκης-Απεργιακές κινητοποιήσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά ότι "σε απεργιακό κλοιό εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα, ήδη από την πρώτη μέρα της νέας εβδομάδας, καθώς αρκετοί κλάδοι προετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις και απεργίες προκειμένου να ικανοποιήσουν είτε θεσμικά είτε οικονομικά τους αιτήματα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "στην υπογραφή όλων των ειδικών μισθολογίων των δημ. υπαλλήλων προχώρησε ο Ν. Χριστοδουλάκης και τα έστειλε στους συναρμόδιους υπουργούς, για συνυπογραφή. Δείχνει έτσι σε όλους τους εμπλεκόμενους (απεργούς, κυβερνητικούς βουλευτές, υπουργούς) ότι δεν υπάρχει περιθώριο νέων διαπραγματεύσεων. Αφήνει όμως παράθυρο "εσωτερικών διευθετήσεων" και κατανομής των κονδυλίων που εγκρίθηκαν για πανεπιστημιακούς και νοσοκομειακούς γιατρούς, κλάδους δηλ. που η κυβέρνηση θεωρεί αιχμή του τωρινού απεργιακού κύματος".

    [14] Νέα Δημοκρατία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "νέα δυναμική προεκλογική τακτική εγκαινίασε ο Κ. Καραμανλής το Σαββατοκύριακο που πέρασε περιοδεύοντας στην Ήπειρο. Ζήτησε τη συλλογική συμμετοχή όλων των πολιτών ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων μιλώντας για ένα "συμβόλαιο τιμής" με τους πολίτες, "μια συμφωνία σύγκρουσης με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος".

    Η City Press προσθέτει ότι "την ψήφο του ελληνικού λαού χωρίς καμία απολύτως υπόσχεση για παροχές ζήτησε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ήπειρο ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 20 October 2003 - 20:59:05 UTC