Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-09-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/09/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Νέα Δημοκρατία
  • [04] Εκλογικός νόμος
  • [05] Οικονομικά μέτρα
  • [06] Κυπριακό
  • [07] Εκπαιδευτικοί
  • [08] Δίκη ''17Ν''
  • [09] Οικουμενικό Πατριαρχείο
  • [10] Βουλευτές ΠΑΣΟΚ - Πόθεν έσχες
  • [11] Αυθαίρετα
  • [12] Ελληνικός δορυφόρος
  • [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [14] Ακίνητα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/09/2003

    Η πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο, οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και οι αυξήσεις που αποφασίστηκαν χθες, τα αυθαίρετα και η δίκη 17Ν, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Νέες μέθοδοι θεραπείας καρκίνου στην Ελλάδα. Ζωή σε χιλιάδες ασθενείς.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Το απεργιακό κύμα απλώνεται. Μετά τους πανεπιστημιακούς έτοιμοι να κατέβουν στους δρόμους νοσοκομειακοί γιατροί, καταναλωτές, ταξιτζήδες, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ κ.α.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Θέσεις για 2.656 στους δήμους. Πως η Διυπουργική Επιτροπή μοίρασε τις ειδικότητες με βάση τα αιτήματα προσλήψεων από τους ΟΤΑ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Δόλωμα με αυθαίρετα, συνεταιρισμούς. Ετοιμάζουν νέο πακέτο στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης.

    Η ΑΥΓΗ: Ακρίβεια: Φθηνή ψηφοθηρία από την κυβέρνηση. Τα σούπερ μάρκετ έκαναν ήδη το καλοκαίρι τις αυξήσεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εγκλημα διαρκείας στη Σοφοκλέους με θύματα τους μικροεπενδυτές.Θεσμικά λαμόγια τσακίζουν το Χρηματιστήριο για να κερδοσκοπήσουν στην αγορά παραγώγων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τα δύο σενάρια του εκλογικού νόμου. Η κατανομή των εδρών και η αυτοδυναμία.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φοροαπαλλαγές: Ποιές καταργούνται. Πόσο περισσότερο φόρο θα πληρώσουμε το 2004.

    ΕΘΝΟΣ: 5.000 νέες προσλήψεις με γραπτό διαγωνισμό. Ολη η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών στο ΑΣΕΠ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Με ... κούριερ φθάνει και το πακέτο ''πρόωρες εκλογές''. Οι κοινωνικές παροχές που εξήγγειλε ο Κ. Σημίτης, οι ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα κλπ προμηνύουν ότι ...

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τα μυστικά του νέου εκλογικού νόμου. Συνθλίβει τα μικρά κόμματα και τα οδηγεί σε συνεργασίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κοροϊδία: αλά ... γαλλικά το πάγωμα τιμών. ΙΝΚΑ: Αυξήσεις έως 11,2% σε 150 προϊόντα πριν από τη σταθεροποίηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Δύο σενάρια εκλογικής φαντασίας. Πριμ 45-48 έδρες στο ακόμα και ολίγοι αναλογικότητα.

    ΕΣΤΙΑ: Αφαιρούν έδρες από τον νικητή. Το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει την μεθόδευση του 1989.

    Espresso: Πολιτικός χώρισε τη γυναίκα του για την 29χρονη γραμματέα του.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προεκλογική έκρηξη μισθών. Αύξηση 11% στους εκπαιδευτικούς υπό την απειλή απεργίας 'φουντώνει' τις διεκδικήσεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ''Σκωτσέζικο ντους'' με τις τιμές στα σούπερ μάρκετ. ''Παγώνουν'' μετά τις ανατιμήσεις καταγγέλλει το ΙΝΚΑ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σκληρή κόντρα κυβέρνησης-εκπαιδευτικών. Παρά τη βελτιωμένη πρόταση για τους μισθούς.

    ΝΙΚΗ: Ολα τα θέματα είναι ανοιχτά. Διάλογος για τον εκλογικό νόμο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τοπική αυτοδιοίκηση: Μοχλός προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής.

    Traffic News: Γυναίκα ''νονός'' ελέγχει τον υπόκοσμο της Αθήνας. Θηλυκός τρόμος οργανώνει τη νέα γενιά εκβιαστών.

    Η ΧΩΡΑ: Αυθαίρετα: Οριστική λύση για όλα. Τί προβλέπει το νομοσχέδιο για 400.000 κτίσματα.

    City Press: Αγριεύει ο πόλεμος για την ακρίβεια.

    MetroRAMA: Ερχεται νέο ¨''πακέτο'' για χιλιάδες αυθαίρετα.. Ευνοϊκές ρυθμίσεις σε νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή το ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το μεγάλο κόλπο. Πρώτα αύξησαν τις τιμές και μετά τις ''πάγωσαν''.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Νόμιμα 20.000 αυθαίρετα στο νομό Θεσσαλονίκης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θανατηφόρο το αλκοόλ στους δρόμους. Ανησυχητικά τα στοιχεία έρευνας του ΚΕΘΕΑ.

    [03] Νέα Δημοκρατία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει οτι ''ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι επιτελείς της Ρηγίλλης από το κλίμα αλλά και τα μηνύματα που έστειλε στο εκλογικό σώμα η εμφάνιση Καραμανλή στη ΔΕΘ. Ομως, επισημαίνουν, στόχος ήταν να ''αντιπαρατεθεί'' σε επίπεδο εικόνας από τον Κ. Σημίτη και ο στόχος επετεύχθη''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει οτι ''την εικόνα ενός σκληρού διαχειριστή, που είναι εχθρικός απέναντι στα συμφέροντα των λαϊκών μαζών και, ταυτόχρονα εγγυητής της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου εξέπεμψε από την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ο Κ. Καραμανλής''.

    [04] Εκλογικός νόμος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει οτι ''πλειοψηφική πριμοδότηση του πρώτου κόμματος με 45 έως 48 έδρες, προκειμένου να εξασφαλισθεί η αυτοδυναμία, προβλέπεται στη νέα εκδοχή του εκλογικού νόμου. Η πρόταση Σκανδαλίδη περιλαμβάνει δύο σενάρια, που προβλέπουν κατανομή 240 ή 255 εδρών και σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Ανοικτά τα θέματα της λίστας, της διπλής κάλπης, του αριθμού των υποψηφίων, των σταυρών προτίμησης και του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Το σ.ν. μετά τη διακομματική θα κατατεθεί τον Οκτώβριο για ψήφιση. Δεν συζητά η ΝΔ. Πιστά στην απλή αναλογική ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ''.

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει οτι ''δύο νέα εναλλακτικά σενάρια του νέου εκλογικού νόμου, τα οποία διασφαλίζουν αναλογικότητα από 81 ως 88%, έστειλε χθες στους αρχηγούς των κομμάτων, ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κώστας Σκανδαλίδης. Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, οι 240 έδρες κατανέμονται αναλογικά σε όλα τα κόμματα που θα εισέλθουν στη Βουλή και επιπλέον δίνονται 48 έδρες στο πρώτο κόμμα και 12 στο δεύτερο. Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, κατανέμονται αναλογικά οι 255 έδρες και οι υπόλοιπες 45 δίνονται στο πρώτο κόμμα''.

    Το ΒΗΜΑ προσθέτει οτι ''την υψηλότερη δυνατή αναλογικότητα με τη διασφάλίση σταθερής κυβέρνησης επιχειρεί να συνδυάσει το (νέο) σχέδιο του εκλογικού νόμου. Η κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη, ως εναλλακτικό σενάριο, να αποδεχθεί ακόμη και ποσοστό 85% (255 έδρες) που θα κατανέμεται με βάση το σύστημα της απλής αναλογικής, πριμοδοτώντας ταυτόχρονα το πρώτο κόμμα (σε βάρος κυρίως του δεύτερου) στο οποίο ''χαρίζονται'' όλες ανεξαιρέτως οι αδιάθετες έδρες, προκειμένου να διασφαλισθεί η αυτοδυναμία''.

    Τα ΝΕΑ στο άρθρο τους τονίζουν μεταξύ άλλων οτι ''έστω και με καθυστέρηση η κυβέρνηση προχωρά στο σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών. Μέτρο που θα συμβάλει στη μείωση των υπέρογκων προεκλογικών δαπανών και θα περιορίσει αναμφισβήτητα τη διακίνηση ''μαύρου'' πολιτικού χρήματος. Πρόκειται ασφαλώς για την πιο θετική ρύθμιση του εκλογικού νόμου - γιατί κατά τα άλλα τα ερωτηματικά που δημιουργούνται είναι πολλά''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει οτι ''με επιπλέον έδρες δελεάζει το ΠΑΣΟΚ την Αριστερά προκειμένου να μετάσχει στο διάλογο για το εκλογικό σύστημα. Ομως το προτεινόμενο σχέδιο τινάζει στον αέρα την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος''.

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται οτι ''μοναδικός στόχος των δύο ''σχεδίων'' εκλογικού νόμου που έδωσε χθες στην δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Σκανδαλίδης, είναι να περιορισθούν οι έδρες του πρώτου κόμματος. Ωστε να δυσχερανθεί ο σχηματισμός αυτοδύναμου Κυβερνήσεως''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά οτι ''την ενίσχυση της αναλογικότητας, την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, την ενίσχυση του πρώτου κόμματος αλλά και των ''μικρών'' περιλαμβάνει η πρόταση που επέδωσε χθες στα πολιτικά κόμματα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Κώστας Σκανδαλίδης για το νέο εκλογικό νόμο''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υπογραμμίζει οτι ''ομολογία ήττας, με την ύστατη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας εφαρμόζοντας τη ''στρατηγική'' των πολιτικών συνεργασιών με τα κόμματα της Αριστεράς, αποτελούν τα δυο αναλογικά σενάρια που παρουσίασε χθες ο Κώστας Σκανδαλίδης''.

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ ''κατηγορηματική απόρριψη από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας συναντά το σχέδιο της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν θα αποχωρήσει από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια''.

    [05] Οικονομικά μέτρα

    Το ΕΘΝΟΣ εκτιμά οτι ''πάγωμα'' όλων των φόρων και τελών που επιβάλλονται σε εισοδήματα, ακίνητα, καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες για το 2004 ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ (8%) στις μεταβιβάσεις νέων ακινήτων που αφορούν αγορά πρώτης κατοικίας''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει οτι ''νέες δυναμικές παρεμβάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης με στόχο τη συγκράτηση των τιμών στην αγορά και την καλύτερη εποπτεία της. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Κουλούρης παράλληλα με την έκδοση αγορανομικής διάταξης που προβλέπει τον έλεγχο των περιθωρίων κέρδους στην πατάτα, τα εσπεριδοειδή, τα μήλα και τα αχλάδια, προχώρησε σε παραπομπή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού των καπνοβιομηχανιών που προχώρησαν πριν απο λίγο καιρό σε αύξηση στα τσιγάρα''.

    [06] Κυπριακό

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι ''η εξειδίκευση των αλλαγών που απαιτούνται στο σχέδιο Ανάν, ο σχεδιασμός της διαπραγματευτικής τακτικής και ο συντονισμός για την ανακίνηση του διεθνούς ενδιαφέροντος αναφορικά με το Κυπριακό είναι τα θέματα που θα βρεθούν κατά κύριο λόγο στο επίκεντρο της συζήτησης η οποία θα λάβει χώρα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ανάμεσα στις αντιπροσωπείες της Ελλάδας (υπό τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη) και της Κύπρου (υπό τον πρόεδρο Τ. Παπαδόπουλο).

    [07] Εκπαιδευτικοί

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι ''αντιμέτωπη με το συνεχώς διευρυνόμενο κύμα διεκδικήσεων, που ήλθε μετά τις εξαγγελθείσες παροχές, πιεζόμενη εντόνως από τους εκπαιδευτικούς για υπέρογκες μισθολογικές αυξήσεις, η κυβέρνηση υποχωρεί μπροστά στο ενδεχόμενο μιας γενικευμένης προεκλογικής αναταραχής στο χώρο της εκπαίδευσης. Χθες ο Κ. Σημίτης, έπειτα από πολύωρες διαβουλεύσεις με τους κ. Χριστοδουλάκη, Ευθυμίου και Χρυσοχοΐδη, αποδέχθηκε αυξήσεις μισθών κοντά στο 11% για τους εκπαιδευτικούς''.

    Η Traffic αναφέρει ότι ''η πρώτη ημέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων ήταν χθες για τους πανεπιστημιακούς, οι οποίοι έχουν ως κύριο αίτημα να ικανοποιηθούν οι μισθολογικές τους απαιτήσεις''.

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''είναι ώρα να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις και άλλες αναβολές. Αλλά και οι εκπαιδευτικοί να μην κλείσουν τα σχολεία. Να προσπαθήσουν πάλι να βρεθεί η χρυσή τομή. Η κοινωνία τους συμπαρίσταται και θα είναι πιο κοντά τους, αν φανούν πιο διαλλακτικοί. Γιατί όλοι μαζί σηκώνουν τα βάρη της μονόπλευρης λιτότητας''.

    [08] Δίκη ''17Ν''

    H Espresso τονίζει ότι ''με την 'εταιρεία δολοφόνων' παρομοίασε τη ''17 Νοέμβρη'' και με τον Χρήστο Παπαδόπουλο συνέκρινε τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο στη χθεσινή του αγόρευση ο δικηγόρος Ηλίας Αναγνωστόπουλος, συνήγορος της πολιτικής αγωγής των Αμερικανών θυμάτων και του Σόντερς. Επιπλέον ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος χαρακτήρισε τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο 'γκουρού πολυτελείας'!''.

    [09] Οικουμενικό Πατριαρχείο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι ''δεν έχει φτάσει ακόμη στο γραφείο του πρωθυπουργού η επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, η οποία (σύμφωνα με δημοσίευμα) αποσκοπούσε στην παρέμβαση του κ. Σημίτη αναφορικά με τη διένεξη Φαναρίου και Εκκλησίας Ελλάδος''.

    [10] Βουλευτές ΠΑΣΟΚ - Πόθεν έσχες

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ''χωρίς σημαντικά προβλήματα ποικίλων αντιδράσεων, ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία κατάθεσης των δηλώσεων χρηματιστηριακών συναλλαγών από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προς το γραμματέα της ΚΟ του κόμματος, Ν. Λεβογιάννη''.

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι ''από τους 157 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ η συντριπτική πλειοψηφία υπάκουσε στην οδηγία του πρωθυπουργού, εκτός των κυρίων Σ. Παπαθεμελή και Δ. Γκούσκου, οι οποίοι με δηλώσεις τους παραπέμπουν στο 'πόθεν έσχες' που έχουν καταθέσει και τον Θ. Πάγκαλο''.

    [11] Αυθαίρετα

    Το MetroRAMA ισχυρίζεται ότι ''ευνοϊκές ρυθμίσεις για περίπου 1.000.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων σε ολόκληρη τη χώρα περιλαμβάνει νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί έως το τέλος του μήνα στη Βουλή. Το θέμα θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη , οπότε και θα τεθούν προς έγκριση οι τελικές ρυθμίσεις''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι ''ανακούφιση σε χιλιάδες ιδιοκτήτες αυθαιρέτων κτισμάτων προσδοκά να δώσει η κυβέρνηση, μέσω της άμεσης ένταξης περιοχών στο σχέδιο πόλης ενώ στο πολεοδομικό πακέτο που αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη προβλέπεται επίσης απλοποίηση της έκδοσης οικοδομικών αδειών και μείωση των προστίμων για τα αυθαίρετα και την απλοποίηση της έκδοσης οικονομικών αδειών''.

    [12] Ελληνικός δορυφόρος

    Η City Press γράφει ότι ''άρχισε χθες η εμπορική αξιοποίηση του ελληνοκυπριακού δορυφόρου ''Hellas Sat''. Ο δορυφόρος βάσει την Ελλάδα στη διαστημική εποχή και θα χρησιμοποιηθεί και για την τηλεοπτική μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων''.

    [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ:''Κομφούζιο στην αγορά! Από τις τριβές προμηθευτών-λιανεμπορίου και τις άκομψες παρεμβάσεις του ΥΠΑΝ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Ανάχωμα στο μαύρο χρήμα των εκλογών".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Συντελεστής 8% στο ΦΠΑ οικοδομών. Θετικό κλίμα στο ECOFIN για χαμηλό φόρο".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Χρωστάμε πολλά, παρά τη συγκράτηση των δαπανών".

    [14] Ακίνητα

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "σημαντικά φθηνότερη, για πρώτη ίσως φορά στην Ελλάδα, θα γίνει η απόκτηση πρώτης κατοικίας, στην περίπτωση που η αναμενόμενη εφαρμογή του ΦΠΑ στα νέα ακίνητα συνοδευτεί από την απόφαση της ΕΕ για υιοθέτηση μειωμένου συντελεστή 8%".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 16 September 2003 - 20:40:24 UTC