Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-09-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 09/09/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ευρωκοινοβούλιο-Κωνσταντίνος Καραμανλής
  • [04] Κυβέρνηση- Μέτρα- Αντιδράσεις
  • [05] Ασφαλιστικές Εισφορές- Σπυρόπουλος
  • [06] Παραμεθόριος- μείωση θητείας
  • [07] Μέτρα για αυθαίρετα
  • [08] Δίκη ''17Ν''
  • [09] Βορειοηπειρώτες - Διπλή υπηκοότητα
  • [10] Κυβέρνηση-Εκκλησία
  • [11] Μεταχειρισμένα ΙΧ- Μείωση
  • [12] Κινητοποιήσεις
  • [13] Ελλάδα - Ιράκ
  • [14] Ελληνοτουρκικά
  • [15] Κηδεία Γιαννόπουλου
  • [16] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [17] Χάρτα Οικονομικής- Κοινωνικής Σύγκλισης

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 09/09/2003

    Η Χάρτα Οικονομικής και Κοινωνικής Σύγκλισης που θα ανακοινώσει αύριο ο πρωθυπουργός, οι σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα και η δίκη της 17Ν είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Παραίτηση του Δημοσίου από τη διεκδίκηση 170.000 γεωτεμαχίων. Εντάσεις-εξπρές στο σχέδιο πόλης προανήγγειλε η Βάσω.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Βούλιαξε κατά 2,55% το Χρηματιστήριο. Μετά την ...ευφορία που δημιούργησαν οι εξαγγελίες Σημίτη!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ταμειακές Κορίνθου κλείνουν τα βενζινάδικα. Οι βενζινοπώλες καταγγέλουν ύποπτη συνδιαλλαγή.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Τα παιδιά μας από 7 ετών στο ποτό και το τσιγάρο. Συγκλονιστικά στοιχεία σε έρευνα του ΙΝΚΑ.

    Η ΑΥΓΗ: Οχι στα ''ψίχουλα'' Σημίτη. Αναβρασμός στην Παιδεία και την Υγεία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Βρώμικα παιχνίδια του Λάτση στο Χρηματιστήριο. Οργισμένος ο Σημίτης με τα εκβιαστικά κόλπα του μεγαλοτραπεζίτη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το σχέδιο για τους μισθούς. Αυξήσεις 9,6%- παζάρι για τα επιδόματα. Τι δίνει η κυβέρνηση-τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Φτηνότερα τα μεταχειρισμένα. Με μείωση έως και 43% του τέλους ταξινόμησης. ΙΧ αυτοκίνητο από δεύτερο χέρι με έκπτωση έως και 4.000 ευρώ.

    ΕΘΝΟΣ: 1.489 νέες προσλήψεις σε υπουργεία, νοσοκομεία, νομαρχίες. Αποκλειστικό: Πυρετός για 11 καινούργιες προκηρύξεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αύριο ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις υποσχέσεις του για καλύτερες μέρες - μέχρι και ....Παπάδες με μαγιώ θα τάξει στον Λαό!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νέα κανόνια Σημίτη στο Χρηματιστήριο. Η απάντηση της αγοράς στα ασύστολα ψεύδη του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η Ευρώπη βλέπει Καραμανλή για πρωθυπουργό. Βρυξέλλες: Πρόβλεψη από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Και πακέτο διεκδικήσεων. 5 ομάδες ζητούν αυξήσεις και απειλούν με απεργίες.

    ΕΣΤΙΑ: Σύνδρομο αρχομανίας. Ο πρωθυπουργός αρνείται να συνειδητοποιήση το τέλος.

    Espresso: Η ερωμένη εισέβαλε στο Δημαρχείο! Ζητούσε από τον Αντιδήμαρχο να αναγνωρίσει τον εκτός γάμου γιο της.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παράπλευρες απώλειες παροχών. Οι αγορές αντιδρούν αρνητικά στην υποσχεσιολογία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Η ώρα του ''χάρτη της πραγματικής σύγκλισης''. Θεαματική βελτίωση της ζωής των Ελλήνων ως το 2008 υπόσχεται ο Κ. Σημίτης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κόβουν έως 30% τις εισφορές για ΙΚΑ. Κερδισμένοι εργαζόμενοι, εργοδότες και απασχόληση.

    ΝΙΚΗ: Σύγκλιση με την κοινωνία. Δεύτερο κύμα με την ανακοίνωση της ''Χάρτας''.Ενισχύεται το εισόδημα δύο εκατομμυρίων πολιτών.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Υποσχέθηκε διαχείριση φτώχειας με πιο πολλά κέρδη για το κεφάλαιο.

    Traffic News: Εγκατέλειψε τη σύζυγο για τα μάτια Βρετανού. Σοκ έπαθε 27χρονη που πίστευε ότι ο άντρας της έχει ...φιλενάδα.

    Η ΧΩΡΑ: ΙΧ 10% κάτω τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα. Μέχρι και 5.000 ευρώ το κέδρος για αυτοκίνητα πάνω από 2.000 κυβικά.

    City Press: Καραμανλής: Αντεπίθεση σε τρία στάδια.

    MetroRAMA: Η ''Χάρτα Σύγκλισης'' το επόμενο βήμα...

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Χαλαρά ....οι Αθηναίοι. Μύθος ότι οι Θεσσαλονικείς δουλεύουν λιγότερο.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Παροχών μέρος δεύτερον. Το μισθολογικό κόστος αυξάνεται κατά 240 εκατ. ευρώ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οι νέες τιμές των εισαγόμενων αυτοκινήτων. Στη Βουλή η τροπολογία για τη μείωση τελών ταξινόμησης.

    [03] Ευρωκοινοβούλιο-Κωνσταντίνος Καραμανλής

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι ''το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με μια λαμπρή τελετή τίμησε χθες τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, δίνοντας το όνομά του σε αίθουσα του νέου Ευρωκοινοβουλίου για την προσφορά του στην ευρωπαϊκή ιδέα''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι ''ως ''μέλλοντα πρωθυπουργό'' προσφώνησε τον πρόεδρο της ΝΔ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Πέτερινγκ, στην εκδήλωση τιμής στον αείμνηστο Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή , που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες''.

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ, ''ο Κ. Καραμανλής στο χαιρετισμό του δεν έκρυψε την υπερηφάνεια του για την αναγνώριση της μέγιστης συνεισφοράς του μεγάλου Έλληνα οραματιστή Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ελληνική και ευρωπαϊκή δημοκρατία , την ασφάλεια, την πρόοδο και την ευημερία όλων των λαών και όλων των πολιτών της ηπείρου μας''.

    [04] Κυβέρνηση- Μέτρα- Αντιδράσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι ''με συνεχείς ''επιθετικές κινήσεις'' σχεδιάζει ο πρωθυπουργός να διατηρήσει την πολιτική πρωτοβουλία την οποία πιστεύει ότι κέρδισε με την ανακοίνωση του πακέτου των οικονομικών και κοινωνικών μέτρων. Στο κυβερνητικό επιτελείο, μάλιστα εμφανίζονται...ικανοποιημένοι από την αντιπολιτευτική στάση που επέλεξε τις τελευταίες ημέρες η ΝΔ''.

    Το MetroRAMA αναφέρει ότι ''με στόχο την περαιτέρω μείωση της ανεργίας , την ενίσχυση των εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων και τη δραστική πτώση του πληθωρισμού, η κυβέρνηση ολοκληρώνει την κατάρτιση της λεγόμενης ''Χάρτας Σύγκλισης'' που θα αποτελέσει το επόμενο βήμα στην πορεία για την ολοκλήρωση των πολιτικών πρωτοβουλιών που έχει αναγγείλει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης''.

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι ''συνεχίζοντας την πολιτική αντεπίθεση των τελευταίων εβδομάδων , η κυβέρνηση ενεργοποιεί το δεύτερο κύμα των κοινωνικών πρωτοβουλιών με τις οποίες επιδιώκει να επιταχύνει την πορεία σύγκλισης του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων με εκείνο των Ευρωπαίων ταυτόχρονα όμως να ολοκληρώσει και τη σύγκλιση του ίδιου του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία και ιδιαίτερα με τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα στα οποία απευθύνονται κυρίως οι κυβερνητικές εξαγγελίες''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι ''η Χάρτα Σύγκλισης θεωρείται το επιστέγασμα των πρωτοβουλιών του πρωθυπουργού που ξεκίνησε στο τέλος Ιουνίου αφού αποτελεί τον Δεκάλογο για τη βελτίωση της ζωής του πολίτη. Στη Χάρτα θα αποτυπώνονται οι 10 βασικοί άξονες (τομείς) στους οποίους δεσμεύεται το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση ότι θα δώσουν ιδιαίτερο βάρος προκειμένου να κλείσει η ψαλίδα απ΄τον μέσο ευρωπαϊκό όρο''.

    Σύμφωνα με τη City Press, ''τα κομματικά επιτελεία αντιμετωπίζουν το ''πακέτο'' Σημίτη με πολιτικές υπερβολές, χαρακτηριστικές των αδυναμιών του δημοκρατικού μας συστήματος. Πολλά στελέχη της ΝΔ απαξιώνουν σκόπιμα τις οποίες παροχές, παρά το γεγονός ότι η κοινή γνώμη τις υποδέχεται με θετικό τρόπο. Ακόμη πιο ανελαστική είναι η στάση των κομμάτων της Αριστεράς''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι ''στο Μαξίμου και στη Χαρ. Τρικούπη αισιοδοξούν ότι αντιστρέφεται σε βάρος του ΠΑΣΟΚ πολιτικό κλίμα που κατέγραφαν οι δημοσκοπήσεις που είχαν δει το φως της δημοσιότητας στις αρχές του καλοκαιριού. Εκτιμούν ότι η κύρια μάζα των ψηφοφόρων του 2000 επανασυσπειρώνεται ενώ εκφράζουν ικανοποίηση για τον τρόπο που έγιναν δεκτά από την κοινή γνώμη (αλλά και από τα ΜΜΕ) τόσο το οικονομικό ''πακέτο'' της κυβέρνησης όσο και η παρουσία του Σημίτη στη ΔΕΘ''.

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι ''αυτό που θα βαρύνει στις κάλπες είναι ότι ο κόσμος πλήττεται από την ακρίβεια, την ανεργία και την απουσία οικονομικής προοπτικής. Και όλοι γνωρίζουν οτι αυτά οφείλονται στην πολιτική που ακολούθησε ο κ. Σημίτης επί οκτώ χρόνια''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι ''ο κ. Σημίτης κινήθηκε στα γνωστά πλαίσια προώθησης της πολιτικής διαχείρισης της φτώχειας, που με ...θρησκευτική ευλάβεια προωθεί η κυβέρνησή του την ίδια στιγμή κατά την οποία συμβάλλει στο να τιναχτούν τα ύψη τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτό άλλωστε είναι και το όραμα του ΠΑΣΟΚ για την ''ισχυρή Ελλάδα της πλουτοκρατίας''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ριζος) ισχυρίζεται ότι ''αντίθετα με το γενικότερο κλίμα οικονομικής ευφορίας που επιχειρεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση εξακολουθεί να κινείται η χρηματιστηριακή αγορά με αποτέλεσμα χθες ο Γενικός Δείκτης να καταγράψει πτώση της τάξης του -2,55% μια ανάσα πάνω από το ανάχωμα των 2000 μονάδων στις 2.091 μονάδες''.

    [05] Ασφαλιστικές Εισφορές- Σπυρόπουλος

    ''Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (εργατικών και εργοδοτικών) προς το ΙΚΑ έως και 30% και δημιουργία ανεξάρτητου φορέα είσπραξης εισφορών και εδόσων για την κοινωνική ασφάλιση μελετά το υπουργείο Εργασίας -Κοινωνικών Ασφαλίσεων''. Αυτό αποκαλύπτει μιλώντας στα ΝΕΑ ο υφυπουργός Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο οποίος δηλώνει κατηγορηματικά οτι μείωση συντάξεων και αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από την κυβέρνηση δεν πρόκειται να γίνει σε καμία περίπτωση''.

    [06] Παραμεθόριος- μείωση θητείας

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''μικρότερη θητεία στα σύνορα κατά ένα μήνα θα υπηρετούν όσοι καταταχθούν στον στρατό μετά την 1η Ιανουαρίου του 2004. Σήμερα η υποχρεωτική θητεία στην παραμεθόριο είναι 6 μήνες και σύμφωνα με τα σχέδια του Γιάννου Παπαντωνίου, από 1/1/2004 θα μειωθεί στους πέντε μήνες''.

    [07] Μέτρα για αυθαίρετα

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι '' επισπεύδεται η διαδικασία για τη νομιμοποίηση έως το τέλος του χρόνου μάλιστα, 200.000 αυθαιρέτων κτισμάτων που βρίσκονται ''σπαρμένα'' σε όλη την Ελλάδα. ''Δεν μπορούμε να γκρεμίσουμε όλα αυτά τα ακίνητα'' είπε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου και ετοίμασε κιόλα το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα ώστε να αποκτήσουν ως ,νερό και τηλέφωνο τα εν λόγω αυθαίρετα. Σημειωτέον οτι οι ιδιοκτήτες τους θα πληρώσουν και μειωμένα πρόστιμα (ως και 80% ανάλογα με την αντικειμενική αξία και βάσει κοινωνικών κριτηρίων στο πλαίσιο του πρωθυπουργικού ''κοινωνικού πακέτου'').

    [08] Δίκη ''17Ν''

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι ''μία πρώτη γεύση της απόφασης που θα εκδώσουν οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τους 19 κατηγορουμένους ως μέλη της 17Ν αναμένεται να πάρουν σήμερα τόσο οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι όσο και οι υπόλοιποι παράγοντες της δίκης. Από σήμερα το πρωί, και όπως όλα δείχνουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τον λόγο θα έχουν ο εισαγγελέας της έδρας κ. Χρ. Λάμπρου και ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας κ. Βασ. Μαρκής''.

    [09] Βορειοηπειρώτες - Διπλή υπηκοότητα

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ''με ταχείς ρυθμούς προωθεί η ελληνική κυβέρνηση τη συμφωνία με την αντίστοιχη αλβανική για τη χορήγηση διπλής υπηκοότητας στους Βορειοηπειρώτες. Για το σκοπό αυτό υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών συνεργάζονται με αξιωματούχους της αλβανικής κυβέρνησης, προκειμένου να καταρτίσουν τη σχετική διμερή συμφωνία, που θα υπογραφεί σε λίγες εβδομάδες στα Τίρανα''.

    [10] Κυβέρνηση-Εκκλησία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι '''Ενας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη'. Και η θερμή χειραψία που αντήλλαξαν την περασμένη Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, φαίνεται πως δεν ήταν επαρκής για να λιώσει ο πάγος στις σχέσεις τους''.

    [11] Μεταχειρισμένα ΙΧ- Μείωση

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι ''γενναίες μειώσεις στις τιμές των μεταχειρισμένων εισαγόμενων αυτοκινήτων φέρνει τροπολογία εξπρές λίγο πριν από τις εκλογές. Οι μειώσεις αυτές κινούνται κατά μέσο όρο στο 10%, ενώ κερδισμένοι αναμένεται ότι θα είναι όσοι αποφασίσουν να αγοράσουν αυτοκίνητο πάνω από 2.000 κυβικά, καθώς το κέρδος σε ορισμένες περιπτώσεις θα ανέρχεται στις 4.500-5.000 ευρώ. Για την κατηγορία των 1.400 κυβικών ο συντελεστής φόρου περιορίζεται μόνο κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες''.

    [12] Κινητοποιήσεις

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι ''οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιδρούν στην προαναγγελία μικρών μισθολογικών αυξήσεων που κάνει η κυβέρνηση και προειδοποιούν με θερμό φθινόπωρο στην εκπαίδευση και τα νοσοκομεία''.

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι ''να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις μέσα στον Οκτώβριο προτίθενται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των δημοσίων υπαλλήλων σε περίπτωση που δεν θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα για τα εργασιακά τους θέματα''.

    [13] Ελλάδα - Ιράκ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι ''η Ελλάδα θα στείλει στρατιωτική δύναμη στο Ιράκ αμέσως μετά την έκδοση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Οπως διευκρίνισε ο υπουργός Εξωτερικών, θα πρόκειται για ιατρική μονάδα και για στρατιώτες που θα συνδράμουν το έργο της ανθρωπιστικής βοήθειας''.

    [14] Ελληνοτουρκικά

    H ESPRESSO ισχυρίζεται ότι "νέο κύμα προκλήσεων χθες από τους Τούρκους στο Αιγαίο, οι οποίοι, όπως και την περασμένη εβδομάδα, με σταθερό ρυθμό αυξάνουν τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Η χθεσινή ημέρα έκλεισε με 30 παραβιάσεις και 5 επικίνδυνες εμπλοκές, ενώ τα μισά από τα 18 τουρκικά αεροπλάνα έφεραν πλήρη επιχειρησιακό οπλισμό".

    [15] Κηδεία Γιαννόπουλου

    Η TRAFFIC NEWS εκτιμά ότι "αν υποθέσουμε ότι η πολιτική ζωή του τόπου απαρτίζεται από κεφάλαια, τότε χθες στο Α' Νεκροταφείο έκλεισε ένα. Η κηδεία του Ευάγγελου Γιαννόπουλου, δημοσία δαπάνη και με τιμές υπουργού χαρακτηρίστηκε από εκείνο το 'κάτι' που μόνο όσοι τολμάνε να ζήσουν με ένταση και ειλικρίνεια απολαμβάνουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους, αλλά και με το τέλος της: Αναγνώριση από εχθρούς και φίλους, αντίπαλους και συναγωνιστές".

    [16] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:"Κινήσεις από Εθνική, Alpha. Με αλλαγές στις μετοχικές συνθέσεις των κεφαλαίων τους".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Ανοίγει πάλι το θέμα του Ταμιευτηρίου. Προθεσμία πέντε ημερών στο ΤΣΜΕΔΕ".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Δύσπιστοι οι παραγωγικοί φορείς. Ο Κ. Σημίτης "πέταξε το γάντι" σε Νομαρχίες - δημάρχους".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Κοινοτική υποχρέωση η "χάρτα" του κ. Σημίτη. Στρατηγικός στόχος της Λισαβόνας από το 2000".

    [17] Χάρτα Οικονομικής- Κοινωνικής Σύγκλισης

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι"τη σταδιακή σύγκλιση των οικονομικών και κοινωνικών μεγεθών προς τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όπως άλλωστε προβλέπεται με λεπτομέρειες στις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της Λισαβόνας το 2000, θα περιλαμβάνει η "Χάρτα σύγκλισης" που αναμένεται να εγκριθεί αύριο από το υπουργικό συμβούλιο και θα ανακοινωθεί στη συνέχεια την Τετάρτη από τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 9 September 2003 - 14:50:11 UTC