Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-08-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/08/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΝΔ
  • [04] 17Ν
  • [05] Ποδοσφαιριστές-Νόσος
  • [06] Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [07] Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [08] Κυπριακό
  • [09] Σύλληψη Γκουζίνσκι
  • [10] Ελλάδα- Ιράκ
  • [11] Βουλευτές - Χρηματιστηριακές συναλλαγές
  • [12] Οικουμενικός Πατριάρχης
  • [13] Κυβέρνηση - Αντιπολίτευση
  • [14] Συνέντευξη Πρωτόπαπα
  • [15] Συνέντευξη Γιάννας Αγγελοπούλου
  • [16] Ε.Λ.Α.

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/08/2003

    Η προετοιμασία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ενόψει της ΔΕΘ, η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη, οι βάσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, η δίκη της 17Ν και η σύλληψη του επιχειρηματία Βλαντιμίρ Γκουζίνσκι είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τι αλλάζει στις συντάξεις των εκπαιδευτικών. Για ποιους μειώνεται το όριο ηλικίας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Βάσεις : Άνοδος σε όλα τα πεδία. Ανακοινώνονται σήμερα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 23.595 κενές θέσεις. Σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Πόκερ με 50.000 προσλήψεις. Παίζουν το τελευταίο προεκλογικό κόλπο τους μετά το φιάσκο της ''Χάρτας''.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αδήλωτοι κωδικοί στα Πόθεν Έσχες πολλών βουλευτών. Ανταρσία για τις κρυφές χρηματιστηριακές συναλλαγές.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νόσος-φονιάς σκοτώνει ποδοσφαιριστές. Δύο κρούσματα και στην Ελλάδα.

    ΕΘΝΟΣ: ''Πράσινο '' σε 37 περιοχές για ρεύμα και νερό. Αυθαίρετα: Τι προβλέπει ο νέος Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στραβοκοιτάζουν δεξιά και αριστερά για να ....μην στραβωθούν! Απεγνωσμένες κινήσεις και προτάσεις κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης για ''ανοίγματα'' προς πάσα κατεύθυνση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σαρωτικό κύμα ανατιμήσεων. Νέα επίθεση στο άδειο καλάθι της νοικοκυράς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο χάρτης της ακρίβειας. Αγορά: Χορός ανατιμήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ε.Λ.Α. με 10 ''πρόσωπα''. Το ''κατηγορώ'': Μία οργάνωση, πολλές ''θυγατρικές''.

    ΕΣΤΙΑ: Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει υποψηφίους. Οι πρώτες εκλογές μετά το ασυμβίβαστο.

    Espresso: Αστυνομικοί υποχρέωναν σε σεξουαλικά όργια κρατούμενες. Δικογραφία-βόμβα στα χέρια των ''Αδιάφθορων'' της ΕΛΑΣ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μάθαμε από τα λάθη μας. Η Γιάννα Αγγελοπούλου στα ΝΕΑ.

    Traffic News:''Γουστάρω τον Οκκά και κρίμα που παντρεύτηκε''. Αντικατέστησε επάξια τον Ντέμη στην ΑΕΚ και τις γυναικείες καρδιές.

    Η ΧΩΡΑ: Δάνεια χωρίς όρια από τις τράπεζες. Πώς μπορείτε να πάρετε άμεσα χρήμα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μπόνους για εργασία μέχρι τα 67. Ασφαλιστικό: Σχέδιο νόμου κατατίθεται στη Βουλή.

    [03] ΝΔ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι "αίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις των προθέσεων του επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να λύσει τα χέρια του Κώστα Καραμανλή και με τις αποφάσεις του να σηματοδοτήσει την ανανέωση του κόμματος, καλώντας τα ιστορικά στελέχη της παράταξης να αποχωρήσουν δημιουργώντας νέα δεδομένα στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό".

    [04] 17Ν

    Η ΧΩΡΑ με τίτλο "Οι συνήγοροι αγγίζουν τα όρια του εκβιασμού " γράφει ότι "αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την απειλή τους είναι οι 27 συνήγοροι υπεράσπισης κατηγορουμένων στην υπόθεση της 17Ν, καθώς δεν αποκλείεται σήμερα να μην παρουσιαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων".

    [05] Ποδοσφαιριστές-Νόσος

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "στα όρια του πανικού βρίσκονται τόσο οι διοικήσεις των ελληνικών ποδοσφαιρικών σωματείων όσο και το υπουργείο Αθλητισμού και Υγείας - Πρόνοιας, εξαιτίας της αποκάλυψης ότι δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα νευρολογικής φύσεως που ενοχοποιούνται για την εκδήλωση της ασθένειας, γνωστής ως νόσου Λου Γκέρινγκ (πλαγία αμυοτροφική σκλήρυνση) η οποία προκαλείται σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες από την υπερκατανάλωση ουσιών ντόπινγκ".

    [06] Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) τονίζει ότι "νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά οι ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας θα δώσουν τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, καθώς σήμερα το πρωί θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Φέτος στις σχολές θα σημειωθεί σημαντική άνοδος".

    [07] Ολυμπιακοί Αγώνες

    Η TRAFFIC NEWS σημειώνει ότι "η επιτάχυνση της Ολυμπιακής προετοιμασίας και κυρίως ο καλύτερος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων στο τεράστιο εγχείρημα των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι το ζητούμενο στην επόμενη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην πρώτη συνεδρίαση ύστερα από τις θερινές διακοπές υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη".

    [08] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "ο ηγέτης του Κινήματος Ειρήνη και Δημοκρατία στα κατεχόμενα Μουσταφά Ακκιντζί δήλωσε, ότι πρώτος στόχος της σημερινής αντιπολίτευσης, αν κερδίσει τις εκλογές θα είναι η αλλαγή του Ραούφ Ντενκτάς από τη θέση του διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής κοινότητας στις συνομιλίες για το Κυπριακό".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "ο πρόεδρος της "Επιτροπής Περιουσιών" του ψευδοκράτους διέψευσε ξανά πατέρα και υιό Ντεντκάς λέγοντας, ότι δεν έχει ενώπιόν του καμία πραγματική αίτηση από Ελληνοκύπριο για διεκδίκηση αποζημίωσης για περιουσία στην κατεχόμενη Κύπρο".

    [09] Σύλληψη Γκουζίνσκι

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "έντονο διπλωματικό παρασκήνιο εκτυλίσσεται γύρω από τη σύλληψη του Ρωσοεβραίου επιχειρηματία Βλαντιμίερ Γκουζίνσκι στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η Αμερικανική κυβέρνηση προέβη σε διάβημα προς τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου για να μην εκδοθεί στη Μόσχα όπου καταζητείται για απάτη 250 εκατομμυρίων δολαρίων".

    [10] Ελλάδα- Ιράκ

    H ESPRESSO γράφει ότι "ένα υπερσύγχρονο αυτοκινούμενο χειρουργείο σχεδιάζει να στείλει η Ελλάδα στο Ιράκ στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας για την αναδιοργάνωση της χώρας στη μετα-Σαντάμ εποχή. Το χειρουργείο αποτελείται από τρία οχήματα στα οποία είναι εγκατεστημένος ο ιατρικός εξοπλισμός και συνοδεύεται συνολικά από 15 άτομα".

    [11] Βουλευτές - Χρηματιστηριακές συναλλαγές

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, "οι κρυφοί κωδικοί που χρησιμοποιούσαν πολλοί βουλευτές και των δύο μεγάλων κομμάτων για τις χρηματιστηριακές τους συναλλαγές κατά την περίοδο 1999-2001 αποτελούν τον αληθινό λόγο, που εξωθεί την συντριπτική πλειοψηφία των εθνοπατέρων στο να ανθίστανται με κάθε τρόπο στη δημοσιοποίηση των στοιχείων που αφορούν στις χρηματιστηριακές τους δραστηριότητες".

    [12] Οικουμενικός Πατριάρχης

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "ξέσπασε χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης στέλνοντας αυστηρό μήνυμα - με κύριο αποδέκτη τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο- ότι δεν θα απεμπολήσει κανένα δικαίωμά του στις Νέες Χώρες. Από τη Ζάκυνθο ο κ. Βαρθολομαίος εμφανίστηκε ανυποχώρητος στην κρίση που έχει ξεσπάσει με την Ελλαδική Εκκλησία. Διαλλακτικός εμφανίστηκε ωστόσο στο να μην χρησιμοποιείται πλέον ο όρος Νέες Χώρες, αλλά επαρχίες της Βορείου Ελλάδος".

    [13] Κυβέρνηση - Αντιπολίτευση

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι "η ΔΕΘ θα αποτελέσει το μεγάλο πεδίο σύγκρουσης της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς τόσο η παρουσία του κ. Καραμανλή αλλά και η παρουσία του κ. Σημίτη θα αποτελέσουν ένα μεγάλο πρόκριμα για την επόμενη μέρα και την πορεία προς τις εκλογές".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "βαθύτατα διχασμένη για την έκταση του "κοινωνικού πακέτου "που θα εξαγγείλει ο κ. Σημίτης στη Θεσσαλονίκη εμφανίζεται η κυβέρνησις. Τα κυβερνητικά αλλά και κομματικά στελέχη στην μεγάλη πλειοψηφία τους πιέζουν για "ομοβροντία παροχών!".

    [14] Συνέντευξη Πρωτόπαπα

    "Προειδοποίηση προς τους "διαφωνούντες" βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απευθύνει ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας καλώντας τους να βάλουν το συμφέρον της παράταξης και της χώρας πάνω από την προσωπική τους στρατηγική, ενώ δηλώνει πως η κυβέρνηση θα ψηφίσει εκλογικό νόμο στην παρούσα Βουλή". Με συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ, ο υπουργός Τύπου κ. Πρωτόπαπας "δίνει απαντήσεις σε κρίσιμα θέματα που κυριαρχούν στο κυβερνών κόμμα τη στιγμή που επιδιώκει να αρχίσει την αντεπίθεσή του. Προειδοποιεί τους βουλευτές πως η προσωπική τους στρατηγική δεν μπορεί να υπερτερεί εκείνης που έχει στο επίκεντρό της το συμφέρον της παράταξης, σημειώνοντας με νόημα πως η νίκη του ΠΑΣΟΚ αυξάνει και τις πιθανότητες επανεκλογής τους. Διαβεβαιώνει, πως η κυβέρνηση θα ψηφίσει νέο εκλογικό νόμο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές ανάλογα με τα αποτελέσματα του διαλόγου".

    [15] Συνέντευξη Γιάννας Αγγελοπούλου

    "Μάθαμε ακόμα κι από τα λάθη μας" δηλώνει η Γιάννα Αγγελοπούλου σε συνέντευξή της ΣΤΑ ΝΕΑ, μετά την έναρξη των δοκιμαστικών διοργανώσεων. " Η κυρία Αγγελοπούλου είναι ικανοποιημένη από τον γενικό ισολογισμό των δοκιμαστικών διοργανώσεων, έχει βγάλει τα συμπεράσματά της και φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε αλλαγές προκειμένου να διαμορφώσει το σχήμα που θα πάει προς τους Αγώνες. Τα αρνητικά δημοσιεύματα για την ασφάλεια φαίνεται πως ενόχλησαν ιδιαίτερα τη Νέα Ιωνία. Όχι τόσο για την κριτική ματιά, αλλά επειδή η Ελλάδα βρέθηκαν στο μέσον μιας επίθεσης με "ανακριβείς καταγγελίες που αποδίδονται σε ανώνυμες πηγές". Σε ό,τι αφορά τις πολύπαθες σχέσεις της Αθήνα 2004 με την κυβέρνηση επισημαίνει ότι η συνεργασία παραμένει άριστη και οι όποιες διαφορές απόψεων και προσέγγισης λειτουργούν δημιουργικά".

    [16] Ε.Λ.Α.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "τα "πλοκάμια" μιας πολυδαίδαλης διαρκώς μεταλλασσόμενης μαζικής οργάνωσης, που αποτελείτο από αυτόνομους πυρήνες, χτυπούσε με διαφορετικές ονομασίες αλλά υπόκειτο "διοικητικά" σε ένα κεντρικό συμβούλιο τους" "πεφωτισμένους πατέρες" του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα, περιγράφει στην ογκωδέστατη πρότασή του ο εισαγγελέας Εφετών Αντ. Μύτης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 25 August 2003 - 21:40:21 UTC