Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-08-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ THΣ 18/08/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Πρωθυπουργός- Ολυμπιακά έργα
  • [04] Λευκάδα- Σεισμόπληκτοι- παροχές
  • [05] Εκλογικός νόμος
  • [06] Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • [07] Τουρκοκύπριοι - Τουρκία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ THΣ 18/08/2003

    Η ενημέρωση του πρωθυπουργού για την πορεία των Ολυμπιακών Εργων, οι κρατικές ενισχύσεις υπέρ των σεισμοπαθών της Λευκάδας, η κυβέρνηση και ο εκλογικός νόμος, η τακτική της Νέας Δημοκρατίας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Πάρτε σπίτι με άτοκα δάνεια. Επιδότηση μέχρι 100% του επιτοκίου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Στο σφυρί τα αρχαία μας! Ανεξέλεγκτη η αρχαιοκαπηλία. Και μέσω του Διαδικτύου πωλούνται οι θησαυροί μας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Σκάνδαλο στην αυλή του Σημίτη. Διατάχθηκε έρευνα για παράνομες δραστηριότητες αξιωματικού της προσωπικής φρουράς του πρωθυπουργού.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Οι λίστες της ΝΔ σε Αθήνα, Πειραιά, Υπόλοιπο Αττικής. Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για την επιλογή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Στο ψυγείο η Γιάννα με απόφαση Σημίτη. Στα χέρια του πρωθυπουργού η υπόθεση της οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυθαίρετα: Ετσι θα γίνει η νομιμοποίηση αλλαγών χρήσεων. Τα σημεία- κλειδιά που οφείλει να γνωρίζει κάθε ενδιαφερόμενος.

    ΕΘΝΟΣ: ''Καπέλο'' εως 50% στα ενοίκια για φοιτητές. Ερευνα: Πίνακες με τιμές σε όλες τις φοιτητουπόλεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κουρελόχαρτο το σχέδιο Αννάν δηλώνει ο Ντενκτάς. Με την ανοχή της Ουάσιγκτον, ο Τουρκοκύπριος ψευδοηγέτης κατεξευτελίζει τον ΟΗΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ο μεγαλύτερος πόλεμος εναντίον της Ελλάδος. Ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον της χώρα από ξένα κέντρα αποφάσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Βάσεις: Πόσο ανεβαίνουν στα πέντε πεδία. ΑΕΙ-ΤΕΙ: Οι τελευταίες εκτιμήσεις από την επεξεργασία των στοιχείων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Μας καρφώνει και τον καρφώνουν. ''2004''Νέο άθλιο δημοσίευμα από σύμβουλο των Αγώνων.

    ΕΣΤΙΑ:Η εικόνα του πρωθυπουργού. Φθίνει συνεχώς χωρίς περιθώρια ανακάμψεως.

    Espresso:Λάθος δολοφονία ξεσκεπάζει απάτη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Αστυνομία και ΣΔΟΕ έχουν αδιάσειστα στοιχεία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Παράνομες εγγραφές στο Πάντειο. Δίωξη κατά των υπαλλήλων. Εμπαιναν χωρίς εξετάσεις με παραποιημένες ιατρικές βεβαιώσεις.

    Traffic News: 70 εκατ. έχασε παρουσιαστής στο καζίνο. Νύχτα-θρίλερ με άγριο τζόγο στη ρουλέτα.

    Η ΧΩΡΑ:Ο Κώστας φουλάρει τις μηχανές. Πρώτη κίνηση μετά την επιστροφή, επίσκεψη στην πληγωμένη Λευκάδα. Εξαγγέλλει εντός των ημερών τα κυβερνητικά προγράμματα της ΝΔ.

    [03] Πρωθυπουργός- Ολυμπιακά έργα

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι ''αποφασισμένος να βάλει τέλος στα λάθη και τις προχειρότητες που αμαυρώνουν την εικόνα της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων και πλήττουν το κύρος της χώρας μας εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης που επέστρεψε χθες από τις ολιγοήμερες διακοπές του στη Σίφνο''. Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι ''τα προβλήματα που ενεφανίσθησαν κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών αγώνων το τελευταίο διάστημα φαίνεται να απασχολούν εντόνως τον κ. Σημίτη ο οποίος θα επισκεφθή τις εγκαταστάσεις του Μπήτς βόλεϊ καθώς και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι''με επίκεντρο την Ολυμπιακή προετοιμασία αλλά και την προετοιμασία για την επίσκεψη στη ΔΕΘ αρχίζει η σημερινή πρώτη ημέρα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές για τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής φέρεται έντονα προβληματισμένη από τη ''θρυμματισμένη'' εικόνα της διοργάνωσης και είναι αποφασισμένη να κάνει σημαντικές διορθωτικές κινήσεις, προκειμένου να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα στους κόλπους της εταιρίας''.

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ , ''στην ατζέντα του προγράμματός του πρωθυπουργού είναι τρία μεγάλα ζητήματα:η προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, η υλοποίηση του προγράμματος του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης στη ΔΕΘ. Επίσης ο πρωθυπουργός θα έχει συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αλλά καιμε υπουργούς που εμπλέκονται στα Ολυμπιακά έργα''.

    Η ESPRESSO σημειώνει ότι'' τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα test events που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε ολυμπιακές εγκαταστάσεις κυρίως το ναυάγιο του Σχινιά και η δηλητηρίαση των Γερμανών αθλητών έχουν θορυβήσει το Μέγαρο Μαξίμου προκαλώντας την οργή του κ. Σημίτη''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ( Ρίζος) αναφέρει ότι ''να εκμεταλλευτεί πολιτικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να εμφανιστεί ο ίδιος ως εγγυητής της ομαλής και επιτυχούς διεξαγωγής τους θα επιχειρήσει μέσα στο επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης

    [00] Νέα Δημοκρατία- Καραμανλής- Λίστες

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι ''η ενίσχυση της ``πρωθυπουργικής`` εικόνας του Κώστα Καραμανλή και η έμφαση στο ``κυβερνητικό``, όπως το αποκαλούν, πρόγραμμα της ΝΔ, αναδεικνύεται στη νούμερο ένα προτεραιότητα της Ρηγίλλης όχι μόνο για τον καυτό από πολιτικής απόψεως Σεπτέμβριο αλλά και για όσο διάστημα απομένει μέχρι τις επόμενες εκλογές''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει ότι ''στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την επιλογή `` γαλάζιων`` υποψηφίων στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στο Λεκανοπέδιο . Η ``Α`` παρουσιάζει όλα τα ονόματα που έχουν σαφές προβάδισμα στην Α` και Β` Αθηνών και Πειραιά, καθώς και στο Υπόλοιπο Αττικής, από τα οποία προκύπτει διάθεση ανανέωσης με προσωπικότητες ευρέως αποδεκτές στην κοινωνία''.

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι ''αποφασισμένος να ασκήσει σκληρή κριτική στην ανύπαρκτη κυβέρνηση είναι ο Καραμανλής. Ο λόγος του στη ΔΕΘ θα είναι η αποστομωτική απάντηση στη ``Χάρτα`` των νέων ``θα`` του Σημίτη''.

    [04] Λευκάδα- Σεισμόπληκτοι- παροχές

    Η TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι ''στους ρυθμούς τους - πριν από το σεισμό- επανέρχονται σταδιακά οι κάτοικοι της Λευκάδας αφού όπως δείχνουν τα πράγματα ο κίνδυνος ενός ισχυρού μετασεισμού απομακρύνεται''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''ξεκινά η καταβολή των αποζημιώσεων σε 500 άστεγες οικογένειες για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών. Εως και 6.000 ευρώ για την αντικατάσταση του οικιακού εξοπλισμού. Προσωρινώς ακατάλληλα έχουν κριθεί 600 σπίτια''.

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτσης), ''ένα ακόμα μέτρα που θα ληφθεί είναι η ρύθμιση χρεών για ιδιώτες και επιχειρήσεις προς ΔΕΚΟ ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης θα χρηματοδοτήσει άμεσα διαφημιστική καμπάνια για το νησί, ενώ το Φεστιβάλ Λευκάδας επιδοτείται με 45.000.000 δραχμές. Επιπλέον 100 εκατομμύρια δραχμές δόθηκαν στους δήμους του νησιού για την κάλυψη των πρώτων αναγκών''.

    [05] Εκλογικός νόμος

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι ''παγώνει'' η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, προκειμένου να περιοριστούν οι αντιδράσεις στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης αποφάσισε να αποεστείλει στα κόμματα την επιστολή, με την οποία αναλύει τον εκλογικό νόμο μετά τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Στόχος του Μαξίμου αυτη την περίοδο είναι να κυριαρχήσει στην ατζέντα η κοινωνική χάρτα και όχι να ''αναμοχλευθούν'' συζητήσεις που προκαλούν φθορά''.

    [06] Βάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι ''η άνοδος στις περιζήτητες σχολές των ΑΕΙ όπως στην Ιατρική Αθηνών υπολογίζεται ότι θα ωθήσει τις βάσεις εισαγωγής άνω των 19.000 μορίων. Ανοδος αναμένεται και στις λεγόμενες καλές σχολές των ΤΕΙ. Ως τα τέλη Αυγούστου τα αποτελέσματα''.

    [07] Τουρκοκύπριοι - Τουρκία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι ''το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) έκανε δεκτή την προσφυγή Τουρκοκυπρίων κατά της Τουρκίας η οποία κατηγορείται από τους αιτούντες για αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης και του εκλογικού σώματος στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 18 August 2003 - 22:50:21 UTC