Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-08-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/08/2003
  • [02] Tίτλοι εφημερίδων :
  • [03] Δημοσίευμα των ''Τάιμς της Νέας Υόρκης''
  • [04] Αγορά - Έλεγχοι
  • [05] Δίκη 17Ν
  • [06] Χάρτα Σύγκλισης
  • [07] Προσλήψεις
  • [08] Εκλογικός Νόμος
  • [09] Επιδοτούμενη εργασία
  • [10] Μισθοί
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/08/2003
  • [12] Ευρωπαϊκή - Ελληνική Οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/08/2003

    Το δημοσίευμα των ''Νιου Γιορκ Τάιμς'' σχετικά με την ασφάλεια στη χώρα μας και η κυβερνητική απάντηση, οι έλεγχοι στην αγορά για πάταξη της αισχροκέρδειας, η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη, οι προσλήψεις στο δημόσιο και το επίπεδο των μισθών είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Tίτλοι εφημερίδων :

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Οικόπεδα- φιλέτα γύρω από την Αττική Οδό. Νέοι ευνοϊκοί όροι δόμησης για 21 δήμους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μας τα παίρνουν ΔΕΗ και ΕΡΤ με το ...''έτσι θέλω''! Αύξησε κατά 10,58% το χαράτσι η κυβέρνηση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τρέξτε για προσλήψεις. Επείγουσα εγκύκλιος Σκανδαλίδη προς όλα τα υπουργεία.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Μισθοί δύο ταχυτήτων. Δημόσιο: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των επιδομάτων.

    Η ΑΥΓΗ: Η ''ναυμαχία'' του Μαραθώνα...Βούλιαξε το πρώτο τεστ για την προετοιμασία του ''2004''.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Βούλιαξε η Γιάννα στον Σχοινιά. Γίναμε διεθνώς ρεζίλι με την ακύρωση των αγώνων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πώς μας κλέβουν τα καρτέλ. Δουλεύουν με κέρδος ως και 350%!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 12.000 προσλήψεις μέχρι το Νοέμβρη. Με ειδική εγκύκλιο επισπεύδονται οι προεκλογικές παροχές Σημίτη.

    ΕΘΝΟΣ: Φαρ Ουέστ η Βαγδάτη με εκρήξεις και οδομαχίες. Η πιο αιματηρή μέρα μετά την επίσημη λήξη του πολέμου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ''Ρουκέτες'' εναντίον Τσελέντη από Κουφοντίνα, στον οποίο ο Πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά: Ποτό και μέντα και για το φονικό ούτε κουβέντα!..

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τα νέα θύματα Πάγκαλος - Βασούλα. Η Επιστολή Πάγκαλου ενόχλησε και εξόργισε τον Κ. Σημίτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις- εξπρές 15.000 εν όψει εκλογών. Εγκύκλιος: Ο Σκανδαλίδης επισπεύδει τις διαδικασίες προκηρύξεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Χτύπησε η Αλ Κάιντα των ...ΗΠΑ. Τρομουστερία με δημοσίευμα των ''Τάιμς της Ν. Υόρκης''.

    ΕΣΤΙΑ: Εξευτελισμός του Κοινοβουλίου. Δικαίως εξεγείρεται ο κ. Πάγκαλος.

    Espresso: Τρελά λεφτά για τον Νίκο! (Χατζηνικολάου). Στον ALPHA με πάνω από 1 εκ. ευρώ. Όλο το παρασκήνιο της συμφωνίας στο κότερο του Κοντομηνά.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αστυνόμευση τιμών αντί αυτορρύθμισης. Η κυβέρνηση επιλέγει επικίνδυνο δρόμο για έλεγχο της ακρίβειας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ''Καρτέλ'' στην αγορά εμφιαλωμένων. Στον Εισαγγελέα 15 περιπτώσεις αισχροκέρδειας σε κυλικεία πλοίων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ρουκέτα ΗΠΑ για Αλ Κάιντα στην Ελλάδα! Προβοκάτσια μέσω των New York Times.

    ΝΙΚΗ: ''Καρτέλ'' αυξήσεων. Φαινόμενα αισχροκέρδειας καταγγέλλει ο Κουλούρης. Στον εισαγγελέα 15 για τις ''καραβίσιες τιμές''.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Προεκλογική αθλιότητα σε βάρος ανθρώπων με αναπηρίες.

    Traffic News: Ο Νίκος (Χατζηνικολάου) στο τιμόνι του ALPHA. Δεξί χέρι του Κοντομηνά, στη θέση του αντιπροέδρου. Τελικά δέχθηκε και ο Λαμπράκης τη μεταγραφή και θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

    Η ΧΩΡΑ: Η Αλ Κάιντα θα χτυπήσει την Αθήνα. Περίεργο δημοσίευμα των ''Νιου Γιορκ Τάιμς'' δείχνει για στόχο το ''Ελ. Βενιζέλος''.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στο σκαμνί η Ελληνική Αστυνομία. Έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη για τις αυθαίρετες προσαγωγές.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αισχροκέρδεια στο νερό καταγγέλλει το Υπ. Ανάπτυξης. Στον Εισαγγελέα λογοδοτούν οι υπεύθυνοι.

    [03] Δημοσίευμα των ''Τάιμς της Νέας Υόρκης''

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι ''σε σκοπιμότητες απέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δημοσίευμα των ''Τάιμς της Ν. Υόρκης'' ότι είναι ''γεγονός πάρα πολύ γνωστό'' η δράση της Αλ Κάιντα στην Ελλάδα. Οι Αμερικανοί εντάσσουν το ''Ελ. Βενιζέλος'' στα επικίνδυνα αεροδρόμια μαζί με εκείνα του Ιράκ, της Ινδονησίας, της Τουρκίας , της Κένυας, όπου θεωρείται πιθανή δράση τρομοκρατών. Εντόπισαν, λένε, σε πρόσφατο έλεγχο 10 επικίνδυνα σημεία''.

    ΤΑ ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι ''η Αλ Κάιντα δρα εδώ και καιρό στην Ελλάδα, υποστηρίζει προβοκατόρικο δημοσίευμα των ''Νιου Γιορκ Τάιμς'' αναφερόμενο στον έλεγχο του αεροδρομίου ''Ελευθέριος Βενιζέλος''.

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ''η αμερικανική επιθεώρηση έρχεται να προστεθεί στον έλεγχο του αεροδρομίου από τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς που όπως δήλωσε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το κατατάσσουν μεταξύ των ασφαλέστερων διεθνώς. Ο κ. Πρωτόπαπας διέψευσε πάντως το δημοσίευμα χαρακτηρίζοντας ανυπόστατα τα περί απειλών της Αλ Κάιντα στη χώρα μας''.

    [04] Αγορά - Έλεγχοι

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι ''μία μόλις ημέρα μετά την απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων για τα μέτρα πάταξης της ακρίβειας, η κυβέρνηση, δια του αρμόδιου υφυπουργού Εμπορίου κ. Κ. Κουλούρη, κήρυξε χθες 'πόλεμο κατά των καρτέλ' που, καθώς είπε, διαμορφώνουν υψηλά τις τιμές του εμφιαλωμένου νερού, των αναψυκτικών και των συναφών προϊόντων''.

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι ''τρελά κέρδη, αποκομίζουν σε βάρος του καταναλωτή οι εταιρίες εμφιαλωμένων νερών και αναψυκτικών, όπως διαπιστώνει και το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι ίδιες ενδεικτικές τιμές σε νερά-αναψυκτικά, διαφορετικών εταιρειών, αλλά και οι αποκλίσεις ανάμεσα στο κόστος παραγωγής και στις ενδεικτικές τιμές, δημιουργούν υπόνοιες για ένα άτυπο 'καρτέλ' εμφιαλωτών, καταγγέλλει ο Κ. Κουλούρης''.

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει ότι ''μόλις τώρα 'ξύπνησε' η κυβέρνηση και ανακάλυψε ότι τα εμφιαλωμένα νερά σε πολλές τουριστικές περιοχές πωλούνται ακριβότερα από το πετρέλαιο και τη βενζίνη. Διαπιστώθηκαν αυξήσεις μέχρι 350%''.

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι ''σε ... υγρό πυρ έχουν μετατραπεί εμφιαλωμένα νερά, αναψυκτικά και βενζίνες, βάζοντας 'φωτιά' στις τσέπες των καταναλωτών''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι ''δεκαπέντε ιδιοκτήτες κέντρων εστίασης σε επιβατηγά πλοία, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι εφοπλιστές, παραπέμπονται στον εισαγγελέα και στις αγορανομικές επιτροπές. Απέδωσαν στη συγκεκριμένη περίπτωση οι έλεγχοι του Κ. Κουλούρη''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι ''όλες οι εταιρείες εμφιάλωσης νερού παραπέμπονται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού με εντολή του υφυπουργού Ανάπτυξης Κίμωνα Κουλούρη, καθώς το υπουργείο διαπίστωσε με ελέγχους στην αγορά υπερβολικά μικτά κέρδη, τα οποία ξεπερνούν το 350%. Στον εισαγγελέα παραπέμπονται επίσης 15 κυλικεία πλοίων''.

    [05] Δίκη 17Ν

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι ''ο κατηγορούμενος Βασίλης Ξηρός αρνήθηκε να απολογηθεί, έφυγε από την αίθουσα και δια του δικηγόρου του υπέβαλε ένσταση ακυρότητας των προανακριτικών και ανακριτικών του απολογιών, η οποία απερρίφθη. Αρνήθηκε το κατηγορητήριο αλλά παραδέχτηκε ''κάποια σχέση'' με τη ''17Ν''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι ''συλλάβιζε τη γραπτή ''απολογία'' του ο τρίτος Ξηρός! Του έγραψαν ...προκήρυξη να διαβάσει στο Δικαστήριο!.. Θύμωσε και ο ...Κουφοντίνας με τον Τσελέντη''.

    Η ESPRESSO σημειώνει ότι ''με το στίχο του παλιού τραγουδιού ''ποτό και μέντα και για το φονικό κουβέντα'' απάντησε στον Κουφοντίνα ο πρόεδρος, όταν ο κατηγορούμενος με δήλωσή του χαρακτήρισε τον πρώην συναγωνιστή και φίλο του Πάτροκλο Τσελέντη προδότη και στυμμένη λεμονόκουπα''.

    Η TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι ''τη ''στημένη λεμονόκουπα'' που είχε επικαλεστεί ο εισαγγελέας Χρήστος Λάμπρου στον Χριστόδουλο Ξηρό, θεώρησε καλό να υπενθυμίσει στον Πάτροκλο Τσελέντη ο Δημήτρης Κουφοντίνας''.

    [06] Χάρτα Σύγκλισης

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι ''για την 68η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης την οποία θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, προετοιμάζονται η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στις ομιλίες του ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί σε όλα τα ζητήματα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, στο κυβερνητικό έργο, ενώ θα παρουσιάσει τη ''Χάρτα Σύγκλισης'' και τις βασικές κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής''.

    [07] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι ''στην επίσπευση των διαδικασιών για τη διενέργεια πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού από τον ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση χιλιάδων θέσεων μόνιμου προσωπικού σε υπουργεία, δήμους και νομαρχίες της χώρας, προχωρά η κυβέρνηση επιταχύνοντας παράλληλα τις διαδικασίες προσλήψεων στο σύνολο του δημόσιου τομέα. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης στο υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων του ΑΣΕΠ, οι οποίοι προσδιόρισαν ως πιθανό μήνα διεξαγωγής του διαγωνισμού τον προσεχή Νοέμβριο''.

    [08] Εκλογικός Νόμος

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι ''στο θέμα της απλής αναλογικής επικεντρώνεται η συνεργασία του ΣΥΝ και του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ και άλλων δυνάμεων και προσωπικοτήτων. Αυτό τονίζουν ο καθένας από τη δική του σκοπιά, ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ και απορρίπτουν την πρόταση Τσοβόλα για κοινή εκλογική κάθοδο''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι ''όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις (κόμματα, κινήσεις, μαζικοί φορείς , Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσωπικότητας κ.α.) που υποστηρίζουν την απλή αναλογική έχουν χρέος να δραστηριοποιηθούν και να συντονιστούν για να δημιουργηθεί ένα πλατύ δημοκρατικό κίνημα μ΄ αυτό το στόχο για την πιο πλατιά ενημέρωση και κινητοποίηση του λαού, τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ''.

    [09] Επιδοτούμενη εργασία

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι ''η επινοητικότητα του ΠΑΣΟΚ στα προεκλογικά τεχνάσματα δεν έχει όρια. Ακόμη και τις ιδιωτικές επενδύσεις επιδιώκει να θέση στην υπηρεσία του κομματικού συμφέροντος! Ο νέος αναπτυξιακός νόμος τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Οικονομίας καθιερώνει ειδικά κίνητρα για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και προβλέπει ηυξημένες προς τούτο επιδοτήσεις''.

    [10] Μισθοί

    Η ΑΠΌΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι ''μόνο στα χαρτιά υπάρχει το ενιαίο μισθολόγιο στη δημόσια διοίκηση, καθώς η ύπαρξη πολλών επιδομάτων που δίνονται σε κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, μέσω των ειδικών λογαριασμών, δημιουργεί και συντηρεί μεγάλες ανισότητες και αδικίες μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων. Η 'Άπόφαση' δημοσιεύει σήμερα το 'χάρτη' των ειδικών λογαριασμών, καθώς και τα οικονομικά αιτήματα των 'αδικημένων' στο Δημόσιο (εκπαιδευτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών κτλ) με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπο το οικονομικό επιτελείο το Σεπτέμβριο''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι ''αθρόες προεκλογικές προσλήψεις στο Δημόσιο. Με επείγουσα εγκύκλιο Σκανδαλίδη καλούνται υπουργεία, νομαρχίες, δήμοι, περιφέρειες, δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί να ολοκληρώσουν τις 15.000 προσλήψεις που εγκρίθηκαν''.

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ''το τελευταίο προεκλογικό της χαρτί παίζει η κυβέρνηση με την παλιά τακτική των προσλήψεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ο υπουργός Εσωτερικών έστειλε εγκύκλιο προς όλους (υπουργεία, γενικούς γραμματείς κλπ), ζητώντας να επιταχύνουν τις διαδικασίες προκήρυξης των θέσεων''.

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 08/08/2003

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Καλή εικόνα με 3 δισ. ευρώ. Πρωταρχικός στόχος του Ν. Χριστοδουλάκη για το 2003".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Αρχίζει η ανάκαμψη, λέει η ΕΚΤ. Εκθεση για την οικονομία στην ευρωζώνη".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Εμπλοκή στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Θετικές κατά Ντούιζενμπεργκ οι προοπτικές της οικονομίας. "Αγκάθι" για την Ελλάδα ο πληθωρισμός".

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [12] Ευρωπαϊκή - Ελληνική Οικονομία

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "θετικές καταγράφονται οι προοπτικές για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως τουλάχιστον τις προέβλεψε χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δια του προέδρου της κ. Ντούιζενμπεργκ γεγονός το οποίο θα έχει ευνοϊκές επιδράσεις και στην ελληνική οικονομία. Στην περίπτωση της χώρας μας βελτίωση θα υπάρξει σε ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης που ενδεχομένως ανακάμψει στο 4% φέτος (από 3,8%) και στο 4,1% το 2004".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 8 August 2003 - 20:49:38 UTC