Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-06-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/06/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυβέρνηση - ΠΑΣΟΚ - Αλλαγές
  • [04] Κυπριακό
  • [05] Καραμανλής- Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
  • [06] Δίκη 17Ν
  • [07] Σεισμικές δονήσεις
  • [08] Χριστοδουλάκης
  • [09] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ
  • [10] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [11] Χρηματιστήριο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/06/2003

    Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στη Χαλκιδική, οι αλλαγές που προτίθεται να προβεί ο πρωθυπουργός σε κυβέρνηση - ΠΑΣΟΚ, η δίκη της 17Ν και οι σεισμικές δονήσεις στην Εύβοια είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 1.960 προσλήψεις σε Δημόσιο και Δήμους. Ποιές έχουν προκηρυχθεί, ποιές προκηρύσσονται τις επόμενες ημέρες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ασπίδα άμυνας για την Ελλάδα. Ζωτικής σημασίας προτάσεις Καραμανλή στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ευρω-κόντρες για μετανάστες, αγρότες. Αδυναμία να καταλήξουν σε ουσιαστικές αποφάσεις οι 25.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αυξήσεις, προσλήψεις, μετατάξεις στα νοσοκομεία. Νέο νομοσχέδιο περί Υγείας μοιράζει παχυλούς μισθούς σε ημετέρους.

    Η ΑΥΓΗ: Μαζική, ειρηνική πρεμιέρα διαδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες νέοι, αλλά και μετανάστες στην πορεία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Να φύγει τώρα και ο Χριστοδουλάκης. Να παραιτηθούν από βουλευτές οι πρώην απένταροι και νυν... δισεκατομμυριούχοι Νεονάκης, Μανίκας και Μαλέσιος που τα κονόμησαν πουλώντας... σοσιαλισμό!

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ανασχηματισμός και αλλαγές ως τις 10 Ιουλίου. Κυβερνητικός εκπρόσωπος προαναγγέλλει τις μεταβολές. Κ. Σημίτης: Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ολα τα επιδόματα του ΟΑΕΔ για τα εποχικά επαγγέλματα. Δικαιολογητικά και προϋποθέσεις χορήγησης.

    ΕΘΝΟΣ: Το τελικό σχέδιο για τη νέα Ολυμπιακή. Ντοκουμέντο: Τι προβλέπει για εργαζόμενους-δρομολόγια-στόλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Εγκέλαδος δικαίωσε την πρόβλεψη Τσιάπα! Ο εξαίρετος ερευνητής, εδώ και τρεις εβδομάδες είχε προβλέψει τους σεισμούς που σημειώνονται.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: 400 κρυφοί λογαριασμοί αχρηστεύουν τον Προϋπολογισμό. Ιδού πως οι κυβερνώντες κάνουν τις αλχημίες στην οικονομία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εμφύλιος. Ολοι εναντίον όλων στο ΠΑΣΟΚ. Μαξίμου-Χαρ. Τρικούπη: Εκτός ελέγχου η κατάσταση, ραγδαίες εξελίξεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σύνοδος 2 Κόσμων. Μέσα υποταγή στο δόγμα Μπους. Εξω ανυπακοή και αντίσταση.

    ΕΣΤΙΑ: Υποτασόμεθα στην Ευρώπη. Περιορίζεται η εθνική κυριαρχία.

    Espresso: Ο Βελέντζας τινάζει το THE WALL στον αέρα. Περίεργες καταγγελίες.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προς ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση. Ακάλυπτο αφήνει ο κ. Σημίτης τον Χριστοδουλάκη. Ενταση από την προαναγγελία ριζικών αλλαγών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στον ρυθμό της Συνόδου. Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας άρχισαν οι εργασίες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ευρωπαϊκό λίφτινγκ θέλει ο Σημίτης. Η Χαλκιδική αντίδοτο στην κρίση.

    ΝΙΚΗ: Εγκλωβισμένος ο Σημίτης. Προαναγγελία ανασχηματισμού για αρχές Ιουλίου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Λαϊκή αντισύνοδος στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Αντιλαϊκή Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

    Traffic News: Προστατέψτε την τιμή του παιδιού μου. Ο πατέρας του Βελέτζα μιλάει στην Traffic. Τον χτυπάνε οι κλίκες του ''The Wall''.

    Η ΧΩΡΑ: Εβγαλαν μαχαίρια. Γιατί ''ξεθάβουν'' τον Ανδρέα. Το παιχνίδι της διαπλοκής σε διπλό ταμπλό ενόψει εκλογικής συντριβής. Πάει σε ανασχηματισμό με τα ίδια σάπια υλικά, ενώ καταρρέει η Οικονομία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ανοιχτή πόλη (η Θεσσαλονίκη).

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τι αποφασίζουν οι ηγέτες της Ευρώπης. Τα πέντε κρίσιμα σημεία της συνόδου κορυφής.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κλειστόν λόγω... διαδηλώσεων. Κλίμα φόβου στην πόλη.

    [03] Κυβέρνηση - ΠΑΣΟΚ - Αλλαγές

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι ''αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του εντός κυβέρνησης και κόμματος αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης εμφανίζεται ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης: ''Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, είτε είναι φίλος είτε είναι συνεργάτης'' υπενθύμισε και πάλι χθες σε ''κλειστή σύσκεψη'' συνεργατών του στη Χαλκιδική. Η ''ώρα του λογαριασμού'' έρχεται όπως αποκάλυψε χθες στους δημοσιογράφους ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Τηλ. Χυτήρης, ''το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου'' και θα περιλαμβάνει αλλαγές τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κόμμα''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''λίφτινγκ μέσω της -επιτυχημένης - προεδρίας στην ΕΕ επιχειρεί να κάνει στην κυβέρνηση ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Είναι το τελευταίο του χαρτί για να αλλάξει την τραυματισμένη δημόσιο εικόνα της κυβέρνησής του. Τα χαμόγελα (τα δικά του) και τα ιδιαίτερα επαινετικά σχόλια (των ξένων ηγετών) για τον ίδιο και την ελληνική προεδρία όμως δεν μπόρεσαν να κρύψουν τον προβληματισμό του και την έντονη ανησυχία των συνεργατών του για την κρίση που βαθαίνει στο ΠΑΣΟΚ. Η Κεντρική Επιτροπή θα συγκληθεί προκείμενου να υλοποιήσει τις αλλαγές στο Εκτελεστικό Γραφείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι η σύγκληση της ΚΕ ενδέχεται να προηγηθεί του ανασχηματισμού. Πιθανότερη ημερομηνία σύγκληση η 4η ή η 5η Ιουλίου και το σενάριο που ''παίζει'' θέλει τον κ. Σημίτη να προβαίνει σε μια δραματική κίνηση: Θα θεσπίσει υποστηρίζουν οι διακινητές του σεναρίου ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του μέλους του ΕΓ και της ιδιότητας του μέλους του Υπουργικού Συμβουλίου''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι ''ο πρωθυπουργός φέρεται να είναι έντονα ενοχλημένος από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος και είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις μετά τη λήξη της ελληνική προεδρίας στην ΕΕ''.

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι ''με τα περιθώρια των πρωτοβουλιών του να στενεύουν μετά τη νέα εσωκομματική κρίση που πυροδότησε η συζήτηση στη Βουλή γι το Χρηματιστήριο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης δείχνει πλέον πολιτικά εγκλωβισμένος σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε αναγκάστηκε χθες να παραβεί ακόμη και τον βασικό κανόνα της πολιτικής οτι ''οι ανασχηματισμοί και οι υποτιμήσεις δεν προαναγγέλλονται''.

    Ο ΛΟΓΟΣ στο σχόλιό του τονίζει μεταξύ άλλων ότι ''η κυβερνητική αξιοπιστία για να αποκατασταθεί στη συνείδηση των πολιτών είναι φανερό οτι δεν αρκούν κάποιες αλλαγές προσώπων. Το ζητούμενο είναι ένα νέο ύφος που μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από τομές αλλά και αυτοκριτική. Η άρνηση διαλεύκανσης των καταγγελιών τελικά οδήγησε σε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από ότι πιστεύει κανείς όταν κουκουλώνει καταστάσεις''.

    [04] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι ''με σταδιακό κλείσιμο των οδοφραγμάτων απειλεί ο Ραούφ Ντενκτάς τους Τουρκοκυπρίους σε περίπτωση που αποπειραθούν να χρησιμοποιήσουν τα λιμάνια της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξαγωγές των προϊόντων τους ανταποκρινόμενοι στο πακέτο μέτρων στήριξης της ΕΕ''.

    [05] Καραμανλής- Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι πρέπει να ''υπάρξει ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής ακόμη και με στρατιωτικά μέσα των κρατών μελών από οπουδήποτε και αν δεχθούν επίθεση είτε τρομοκρατική είτε στρατιωτική ζήτησε χθες ο Κ. Καραμανλής να υιοθετήσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και να συμπεριληφθεί στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα κατά τη Σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ στη Σάνη της Χαλκιδικής η οποία ολοκληρώθηκε με απόλυτη οργανωτική επιτυχία αλλά και περιεχομένου''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι ''τη στήριξη της Ελληνικής Προεδρίας επειδή τη θεωρεί ''εθνική υπόθεση'' ζήτησε ο Κ. Καραμανλής από τους ομοϊδεάτες του αρχηγούς κομμάτων που συμμετείχαν στη διευρυμένη σύνοδο του ΕΛΚ στη Χαλκιδική''.

    [06] Δίκη 17Ν

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι ''σκηνές παραληρήματος εκτυλίχθηκαν από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων της 17Ν μετά από παρέμβαση του αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας Βασίλη Μαρκή αλλά και με την οργισμένη αντίδραση του προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μιχάλη Μαργαρίτη χθες στην πολύκροτη δίκη της τρομοκρατικής οργάνωσης κατά τη διάρκεια της οποία ο Θεολόγος Ψαραδέλλης παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Δροσοπούλου το 1983. Ο Ψαραδέλλης απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας προχώρησε ουσιαστικά στην επιβεβαίωση του περιεχομένου των προανακριτικών και ανακριτικών απολογιών του''.

    Η TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι ''η ''άκομψη'' και ''προσβλητική'' όπως τη χαρακτήρισε η πλευρά της υπεράσπισης του Βασίλη Τζωρτζατου φράση του αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας Βασίλη Μαρκή ''προς τιμήν τους οι πρώτοι δικηγόροι του Βασίλη Τζωρτζάτου αποχώρησαν από την υπεράσπιση του επειδή είναι έγκλημα για ένα δικηγόρο να δέχεται αυτά που κατήγγειλε ο κατηγορούμενος για ...βασανιστήρια'' προκάλεσε χθες την έντονη αντίδραση των δικηγόρων του κατηγορουμένου οι παρεμβάσεις των οποίων έκαναν έξω φρενών τον πρόεδρο του δικαστηρίου ο οποίος διέκοψε δυο φορές την ακροαματική διαδικασία''.

    [07] Σεισμικές δονήσεις

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ,''εφτά σπίτια χαρακτηρίσθηκαν κατεδαφιστέα στην περιοχή των Ψαχνών της Εύβοιας μετά τις αυτοψίες των μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ και της Νομαρχίας ενώ οι κάτοικοι πέρασαν μια δύσκολη νύχτα εξαιτίας των νέων δονήσεων που σημειώθηκαν χθες τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τον απολογισμό που ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 150 αυτοψίες, 101 σπίτια χαρακτηρίστηκαν με πράσινο χρώμα , 42 με κίτρινο και εφτά με κόκκινο''.

    Η ΕSPRESSO προσθέτει ότι ''σε κατάσταση ''κόκκινου'' συναγερμού έχει τεθεί η σεισμολογική κοινότητα της χώρας. Οι τρεις νέες σεισμικής δονήσεις που σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στα Ψαχνά προκάλεσαν για άλλη μια φορά τρόμο στους κατοίκους της περιοχής και προβληματισμό στους επιστήμονες οι οποίο δεν έχουν συλλέξει ακόμα όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το πως θα εξελιχτεί το φαινόμενο''.

    [08] Χριστοδουλάκης

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι "ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, παρά τη θύελλα που έχει ξεσηκωθεί εναντίον του στα ενδότερα του κυβερνώντος κόμματος, δήλωσε στην "Ε" βέβαιος οτι έπραξε σωστά στο θέμα της κατάθεσης στη Βουλή του εγγράφου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τους Στ. Μανίκα και Μιχ. Νεονάκη. Και επιμένει οτι "υπάρχει ένα σχέδιο πολιτικής που εφαρμόζουμε σταθερά στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών, αγνοώντας την ένταση που επικρατεί". Και αναγγέλλει συγκρατημένες πρόσθετες αυξήσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους, ενίσχυση μικρομεσαίων και μέσω νέου αναπτυξιακού νόμου, ενώ υπεραμύνεται των φοροαπαλλαγών αντί των σημαντικών εισοδηματικών ενισχύσεων που προτείνει η "εσωκομματική αντιπολίτευση".

    [09] Σύνοδος Κορυφής ΕΕ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει οτι "το Σύνταγμα της Ευρώπης και οι ευρωαμερικανικές σχέσεις είναι τα δύο κρίσιμα θέματα που απασχολούν και διχάζουν σήμερα τους 25 ηγέτες της ΕΕ στη Χαλκιδική. Οι διαδηλωτές, από την πλευρά τους, ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό "παρών", ενώ αστυνομικές πηγές εκφράζουν φόβους για επεισόδια".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά οτι "ο πρωθυπουργός της Ελλάδος και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Κ. Σημίτης εξέφρασε την ελπίδα θετικής καταλήξεως της συνόδου κορυφής, η οποία θα ασχοληθεί σήμερα με το "συνταγματικό" θέμα της Κοινότητος, ενώ ως προς το πρόβλημα της λαθρομεταναστεύσεως αναμένεται οτι θα γίνει αποδεκτή η πρόταση της Επιτροπής για οικονομική στήριξη των μεσογειακών χωρών -μεταξύ των οποίων και η Ελλάς- με κονδύλια ύψους 140 εκατ. ευρώ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι "με αρκετή καθυστέρηση η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε χθες το βράδυ να προχωρήσει στη συγκρότηση μιας πολιτικής ασύλου και μετανάστευσης, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα διογκούμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει η "γηραιά ήπειρος".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται οτι "πρωταγωνιστές της Συνόδου Κορυφής ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ. ΟΠ πρώτος μπλόκαρε την ΚΑΠ, ο δεύτερος διαφωνεί με τη λύση για τους μετανάστες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει οτι "αποσύρεται κατά πάσα πιθανότητα από την "ατζέντα" της Συνόδου Κορυφής της Χαλκιδικής η βρετανική πρόταση για τη δημιουργία κέντρων ή ζωνών παροχής ασύλου πέραν των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ προσθέτει οτι "φιλοαμερικανικός άνεμος πνέει σήμερα στη Χαλκιδική. Από τη μια πλευρά το φιλόδοξο κείμενο, γνωστό ως "στρατηγικό δόγμα", που παρουσιάζει στην Σύνοδο Κορυφής ο ύπατος αρμοστής για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Χαβιέ Σολάνα, με τη θερμή υποστήριξη της ελληνικής Προεδρίας. Και από την άλλη, το νέο κομμένο και ραμμένο στα πρότυπα της Ουάσιγκτον - πλαίσιο των διατλαντικών σχέσεων, που εισηγείται ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου".

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει οτι "μεγάλη σε όγκο, παλμό, έμπνευση και μαχητικότητα ήταν η χθεσινή αντιρατσιστική πορεία, που δεν έδειξε να επηρεάζεται από τον βροχερό καιρό, αλλά ούτε, κυρίως, από το κλίμα τρομοκρατίας που έντεχνα έχουν καλλιεργήσει τις τελευταίες ημέρες η Αστυνομία και οι τηλεοράσεις".

    Το ΕΘΝΟΣ στο σχόλιό του τονίζει οτι "εκείνο που σαν πρώτη διαπίστωση θα πρέπει να καταγραφεί από πλευράς της ελληνικής προεδρίας να διασφαλιστεί η εποικοδομητικότερη δυνατή συμβολή των κινημάτων και των οργανώσεων στους προβληματισμούς που αναπτύσσονται σε σχέση με το μέλλον της Ευρώπης και τα προβλήματα, τα οποία δημιουργεί η νέα παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα".

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει οτι "λίγοι το έχουν αντιληφθή, αλλά σύντομα η Ελλάς και τα άλλα 24 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως δεν θα διαθέτουν κυβερνήσεις και εθνικά κοινοβούλια με δυνατότητα λήψεως αποφάσεων. Το προτεινόμενο σχέδιο Συντάγματος της Ευρώπης, που παρουσιάζει σήμερα στην Σύνοδο της Χαλκιδικής ο Βαλερύ Ζισκάρ ντ' Εσταίν, μεταφέρει πάμπολλες εξουσίες στο Διευθυντήριο των Βρυξελλών".

    [10] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Σκληρή οικονομία και συρρίκνωση. Ετοιμο το BUSINESS PLAN της Νέας Ολυμπιακής".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Ετοιμη για συνεργασίες η Εθνική. Βρέθηκε λύση για το ομολογιακό δάνειο".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Νέα κυβέρνηση στις αρχές Ιουλίου. Προεκλογικές αλλαγές και στην οικονομική πολιτική".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Αναβάλλονται για ένα ακόμη χρόνο τα Λογιστικά Πρότυπα. Θα αρχίσουν από τη χρήση 2005".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:'' Ο Χριστοδουλάκης διαψεύδει τον ....Καρατζά!....και επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα του "Χ".

    [11] Χρηματιστήριο

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι "σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η υποχρεωτική εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, για τις εισηγμένες στο ΧΑ επιχειρήσεις και τράπεζες, θα αρχίσει από τη χρήση 2005, όπως έχει αποφασιστεί σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Saturday, 21 June 2003 - 22:13:33 UTC