Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-06-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/06/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ελληνοτουρκικά
  • [04] Κυβέρνηση
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Δημόσιο-Μερική απασχόληση
  • [07] Ολυμπιακή
  • [08] Δίκη 17Ν
  • [09] Κρουσταλλάκης-Χρηματιστήριο-Κόκκαλης
  • [10] ΔΙΚΑΤΣΑ
  • [11] Ελληνική Οικονομία
  • [12] Ελλάδα-Αλβανία
  • [13] Βορειοηπειρώτες-Υπηκοότητα
  • [14] Ετεροδημότευση
  • [15] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [16] Ελληνική οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/06/2003

    Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Κρουσταλλάκη για Κόκκαλη και χρηματιστήριο και η δίκη της 17Ν είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Βάσεις: Που πέφτουν, που ανεβαίνουν. Πως διαμορφώνονται μέχρι σήμερα οι βαθμολογίες. Η εικόνα των γραπτών κατά μάθημα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Επιχείρηση νοθεία. Το σκηνικό των εκλογών του 2000 επαναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 40.000 για 24 μήνες στο Δημόσιο. Μοιράζουν ελπίδες, τεμαχίζοντας θέσεις εργασίας.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Νικήσαμε τον καρκίνο! Πολύ σημαντικές ανακοινώσεις σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής.

    Η ΑΥΓΗ: Ψηφοθηρική εκστρατεία με 30.000 παρτ-τάιμ. Νομοσχέδιο για ελαστικές εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κίνημα δικαστών κατά της διαφθοράς. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να παραπεμφθούν στην Ολομέλεια Εφετών το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και οι υποθέσεις Κόκκαλη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: ''Βόμβα'' Κρουσταλάκη. Για τις μετοχές-φούσκες της Σοφοκλέους. Ζήτησε τη σύγκληση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Εφετών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ποιές επιχειρήσεις δικαιούνται από το πακέτο του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Δεκατρία προγράμματα για την τόνωση της αγοράς.

    ΕΘΝΟΣ: Κομπίνα με τα πτυχία από το ΔΙΚΑΤΣΑ. Κύκλωμα υπαλλήλων παραποιούσε γραπτά υποψηφίων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Θόδωρος ό,τι... θυμάται ...χαίρεται! Με... νέες συκοφαντίες επανήλθε η Οικογένεια στον κ. Ανακριτή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ετοιμάζουν εκλογικό νόμο. Με τη χορήγηση ιθαγένειας σε 300.000 Βορειοηπειρώτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Θυσιάζουν τη Βόρειο Ηπειρο για ψήφους. Κυβέρνηση: Ετοιμη να επαναλάβει τη μεθόδευση του 2000, αδιαφορώντας για το εθνικό συμφέρον.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αρειος... Πάγος στον Κόκκαλη. Κρουσταλλάκης: Σε εφέτη-ανακριτή λόγω της βαρύτητας.

    ΕΣΤΙΑ: Ελληνικοί Σπαταλόδρομοι. Οι ζημιές του ΟΣΕ έφθασαν το 1 τρις.

    Espresso: Οκτώ επώνυμες στα δίχτυα του πληρωμένου έρωτα. Καίει η ατζέντα που έχει στα χέρια της η Αστυνομία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κυβερνητικό φλερτ με 300.000 ψήφους. Επιβεβαιώνεται η πρόθεση χορήγησης διπλής ιθαγένειας σε Βορειοηπειρώτες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αυστηρή προειδοποίηση στην Αγκυρα. Κ. Σημίτης: Η Τουρκία να σεβαστεί τους διεθνείς κανόνες που ισχύουν για όλους.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αντίο με βόμβα από τον Κρουσταλλάκη. Ζητά εφέτη-ανακριτή για Κόκκαλη, Μπουρμπούλια.

    ΝΙΚΗ: Τρίτο ''καμπανάκι''. Μετά από ALCO και ΚΑΠΑ RESEARCH η σειρά της MRB.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ανοσιούργημα κατά των λαών της Ευρώπης. Συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ για την έκδοση και τη δικαστική συνδρομή.

    Traffic News: Μου έδινε 1.000 ευρώ για να με πάρει με τα ράσα. Η Σαμάνθα καταγγέλλει επιχειρηματία που ήθελε... άλλο σεξ.

    Η ΧΩΡΑ: Ποιός καρφώνει ποιόν για τη Σοφοκλέους. Η ιστορία πάθους της Μπουρμπούλια ανοίγει στόματα για τις φούσκες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εισαγγελέας στο ΔΙΚΑΤΣΑ. Με παρέμβαση του υπουργού Παιδείας, Π. Ευθυμίου.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πλημμύρα από εισαγόμενα προϊόντα. Ενώ η S&P αναβαθμίζει την οικονομία μας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σκληρή προειδοποίηση Σημίτη προς Αγκυρα. Η ανατολική Μεσόγειος και πάλι στο επίκεντρο.

    [03] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι ''η Τουρκία πραγματικά αποθρασύνεται. Δεν αμφισβητεί μόνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο. Αμφισβητεί την ελληνικότητα του Αιγαίου. Και αξιώνει ακόμα και αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα παραβιάζει κυρίως τη συμφωνία της Λωζάνης''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι ''κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας εκτιμούν ότι η Αγκυρα προσπαθεί να επιβάλει νέα τετελεσμένα σε βάρος της χώρας μας. Η διαρκής απειλή ενός θερμού επεισοδίου, εκτιμάται από την τουρκική πλευρά, οδηγεί την Αθήνα σε διαρκή υποχωρητικότητα για να μη φανεί ότι σε επίπεδο ΝΑΤΟ και ΗΠΑ δεν συνδιαλέγεται με τη ''σύμμαχο'' χώρα για την εξεύρεση λύσης στα εκκρεμή θέματα και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης οτι δεν προωθεί την ευρωπαϊκή ένταξη της Τουρκίας''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) προσθέτει ότι ''θρασύτητα με προκλητικότητα επιδεικνύει το τουρκικό κατεστημένο, ένα 24ωρο μετά την παρενόχληση του αεροσκάφους της Ολυμπιακής Αεροπορίας που εκτελούσε την πτήση Αθήνα - Κωνσταντινούπολη και το μπαράζ των παραβιάσεων του εθνικού μας εναέριου χώρου, ενώ από την πλευρά της η Ουάσιγκτον νίπτει τας χείρας της κάνοντας λόγο για διμερές θέμα''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ''σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ότι αν επιθυμεί να έχει ευρωπαϊκή προοπτική θα πρέπει να εφαρμόζει τους διεθνείς κανόνες απηύθυνε ο πρωθυπουργός και προεδρεύων της ΕΕ Κώστας Σημίτης σε δηλώσεις του από τη Χάγη, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο των επισκέψεών του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''να σβήσουν από το ραντάρ του ΝΑΤΟ τις ηλεκτρονικές αποδείξεις της ενοχής τους κατά την άκρως επικίνδυνη παρενόχληση του αεροσκάφους της Ολυμπιακής επιχείρησαν οι Τούρκοι. Η σπασμωδική αυτή κίνηση της Αγκυρας για την οποία η Αθήνα ενημερώθηκε από συμμαχικούς διαύλους δεν ανησυχεί την Ελλάδα που διαθέτει πληθώρα αδιάψευστων στοιχείων για την τουρκική πρόκληση''.

    [04] Κυβέρνηση

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''διακήρυξη με τις κατευθυντήριες γραμμές του και τις δεσμεύσεις του για το μέλλον πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα αρχές Ιουλίου ο πρωθυπουργός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαμηνύσει στον κ. Γιώργο Παπανδρέου ότι μετά τον ανασχηματισμό θα παραμείνει στο υπουργείο Εξωτερικών. Με τη διακήρυξη που θα δώσει στη δημοσιότητα ο κ. Σημίτης μαζί με τον ανασχηματισμό που θα συζητηθεί στα όργανα του κυβερνώντος κόμματος πριν από τις διακοπές θα κατατεθεί το όραμα και οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για τη νέα τετραετία για την οποία άλλωστε θα ηγηθεί ο ίδιος του ΠΑΣΟΚ''.

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι ''όλες οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν οτι αφενός το προβάδισμα της ΝΔ είναι παγιωμένο και ,ως εκ τούτου, δύσκολα πλέον αναστρέψιμο και αφετέρου οτι οι όποιες ελπίδες του κυβερνώντος κόμματος για πραγματική ανάκαμψη πολιτική και εκλογική δεν περνούν μέσα από τα λεγόμενα θέματα υψηλής πολιτικής ούτε βεβαίως από τη θετική εικόνα της Ελλάδας ως προεδρεύουσας χώρας στην ΕΕ''.

    [05] Κυπριακό

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι ''να υλοποιήσει στην πράξη την ισχυρή θέληση την οποία δηλώνει πως έχει για επίλυση του Κυπριακού αποδεχόμενη το σχέδιο Αννάν ζητούν οι ΗΠΑ από την κυβέρνηση Ερντογάν δήλωσε χθες ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κ. Τόμας Γουέστον''.

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,''στη χαλάρωση των αυστηρών όρων προς τις δύο πλευρές για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, με βάση το σχέδιό του φαίνεται οτι προσανατολίζεται πλέον ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Αννάν. Αυτό διαφάνηκε χθες σύμφωνα με ανώτατες διπλωματικές πηγές, κατά τη διάρκεια της 30λεπτης συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Γιώργο Ιακώβου. Ο γγ εκτίμησε οτι δεν υπάρχει άμεσα προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών παρακολουθεί με ενδιαφέρον την εξελισσόμενη εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία και αναμένει τα αποτελέσματα από τις παρεμβάσεις της ΕΕ και του Αμερικανού διαμεσολαβητή Τόμας Γουέστον''.

    [06] Δημόσιο-Μερική απασχόληση

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι ''τα συντριπτικά ποσοστά ανεργίας που καταγράφονται στις γυναίκες επιχειρεί να περιορίσει η κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου για τη μερική απασχόληση στο Δημόσιο. Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται ότι ποσοστό της τάξης του 60% των απασχολουμένων υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης θα είναι γυναίκες. Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς υπολογισμούς οι συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης θα ανέλθουν στις 40.000. Η επεξεργασία του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε και εντός των ημερών αναμένεται η κατάθεσή του στη Βουλή προκειμένου από το φθινόπωρο να τεθεί σε εφαρμογή''.

    [07] Ολυμπιακή

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι ''εντός του μηνός θα επιχειρηθεί από το υπουργείο Μεταφορών-Επικοινωνιών η δημιουργία της νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας στην οποία θα μεταταχθούν 1.830 υπάλληλοι και 1.092 ιπτάμενοι, σύμφωνα με το τέταρτο επιχειρησιακό σχέδιο που έχει καταρτιστεί. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών φέρεται αποφασισμένο να κλείσει το θέμα της ΟΑ , η λειτουργία της οποίας θεωρείται αδύνατο να συνεχισθεί με δεδομένη και τη στάση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΕ''.

    [08] Δίκη 17Ν

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι ''χωρίς να το αντιληφθεί χθες ο Αλ. Γιωτόπουλος ομολόγησε εμμέσως πλην σαφώς τη συμμετοχή του στη 17Ν. Για την περίοδο της δικτατορίας, που έβαζε βόμβες, είπε οτι ''ήμουν πολύ πιο άπειρος τότε''. Αυτό εύστοχα τονίστηκε από την πολιτική αγωγή, ενώ ο εισαγγελέας Χ. Λάμπρου είπε οτι ο Α. Γιωτόπουλος είναι ''βουτηγμένος στην εγκληματική δραστηριότητα '' της οργάνωσης''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι ''εκρηκτική κατάσταση δημιουργήθηκε χθες στη δίκη της 17Ν όταν ο εισαγγελέας της έδρας Χρ. Λάμπρου ξεπερνώντας κάθε όριο που μπορεί να θεωρηθεί ανεκτός στο πλαίσιο μιας δίκης που διεξάγεται χωρίς προειλημμένες αποφάσεις αποφάνθηκε για τον κατηγορούμενο Αλ. Γιωτόπουλο με καταδικαστική απόφαση λέγοντας επί λέξει οτι ''προσποιείται ενώ είναι βουτηγμένος εις όλη αυτή την εγκληματική δραστηριότητα της 17Ν''.

    [09] Κρουσταλλάκης-Χρηματιστήριο-Κόκκαλης

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει οτι "η αποκάλυψη της προσωπικής σχέσης της πρώην ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια στάθηκε η αρχή για να ανοίξουν τα στόματα. Τα "αλληλοκαρφώματα" δίνουν και παίρνουν και άρχισαν να "κελαηδάνε" τα "παπαγαλάκια" για τις μετοχές-φούσκες. Επιχειρηματίες κατέθεσαν οτι πλήρωσαν εκατομμύρια σε δικηγόρους για να "κλείσει" η υπόθεσή τους και το πόρισμα Κολιοκώστα είναι καταπέλτης. Ο εισαγγελέας ζητεί την επέκταση της ποινικής δίωξης και σε άλλα πρόσωπα. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευαγγ. Κρουσταλλάκης ζήτησε να οριστεί εφέτης ανακριτής στην υπόθεση".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει οτι "ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να παραπεμφθούν στην Ολομέλεια Εφετών το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και οι υποθέσεις Κόκκαλη. Κίνημα δικαστών κατά της Διαφθοράς. Ευκαιρία να ξεβρωμίσει ο τόπος από τα τρωκτικά της εξουσίας που δεν μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχα. Ο πρωθυπουργός έχασε τη μεγάλη ευκαιρία της αυτοκάθαρσης της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ που του πρόσφερε η "Αυριανή".

    Το ΒΗΜΑ εκτιμά οτι "έγγραφο που προσφέρεται για ποικίλες εκτιμήσεις και σχόλια με τη θέση οτι εφέτης-ανακριτής οφείλει να ερευνήσει το βάθος και τις προεκτάσεις δύο υποθέσεων απέστειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευ. Κρουσταλλάκης, ζητώντας προς τούτο τη σύγκληση της Ολομέλειας των εφετών. Η ενέργεια Κρουσταλλάκη λίγες ημέρες προτού αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας και ενώ οι υποθέσεις για τις οποίες ζητείται η σύγκληση της Ολομέλειας ευρίσκονται σε διαφορετικά στάδια δικαστικής ερεύνης έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία προκαλώντας σοκ στη Δικαιοσύνη και έκπληξη στην κυβέρνηση η οποία τον επέλεξε για τη θέση του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αλλά και αναμενόμενες αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό".

    [10] ΔΙΚΑΤΣΑ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι "ακόμη και με το ενδεχόμενο επανάληψης των εξετάσεών τους για αναγνώριση των πτυχίων τους απειλούνται οι απόφοιτοι Ιατρικών Σχολών του εξωτερικού, που έδωσαν εξετάσεις τον περασμένο Απρίλιο στο ΔΙΚΑΤΣΑ καθώς διαπιστώθηκε απόπειρα παρέμβασης σε τουλάχιστον 32 εκ του συνόλου των 4.200 γραπτών".

    [11] Ελληνική Οικονομία

    Η Traffic news ισχυρίζεται οτι "ιδιαίτερα θετική είναι η εικόνα της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τη Standard & Pooraes, η οποία προχώρησε σε νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε Α+ (από Α που ήταν μέχρι χθες). Οι αναλυτές της S&P προβλέπουν ισοσκελισμό των δημοσιονομικών ελλειμμάτων ως το 2006, συνέχιση της πραγματικής σύγκλισης με την ΕΕ και μέση αύξηση του πραγματικού εισοδήματος κατά 3,5% σε σχέση με το 1% στην ΕΕ".

    [12] Ελλάδα-Αλβανία

    Η Traffic news σημειώνει οτι "πανωλεθρία για τον πρόεδρο της Αλβανίας η χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας της αλβανικής Βουλής που απέρριψε το διάταγμα του προέδρου της Δημοκρατίας Αλφρεντ Μοϊσίου για επανεξέταση της στρατιωτικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Η αλβανική Βουλή με 73 ψήφους υπέρ, 40 κατά και με τρεις αποχές απέρριψε τις προεδρικές ενστάσεις στη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας και Αλβανίας για την ανακαίνιση της ναυτικής βάσης Μπίτσι Ι Πάλες του Δυρραχίου, η οποία είχε εγκριθεί από το σώμα τον περασμένο Δεκέμβριο. Μετά την τελευταία απόφαση η συμφωνία τίθεται σε ισχύ".

    [13] Βορειοηπειρώτες-Υπηκοότητα

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει οτι "αιφνιδίως η κυβέρνηση ανακινεί θέμα υπηκοότητας για τους ομογενείς από την Αλβανία και η ΝΔ αντιδρά φοβούμενη τα παρατράγουδα των εκλογών του 2000. Αν και τόσο ευαίσθητο, το θέμα εμπλέκεται στην προεκλογική αντιπαράθεση των δύο κομμάτων. Πάντως ο υπ. Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης είπε οτι ενδεχόμενη συμφωνία με την Αλβανία για διπλή υπηκοότητα θα περάσει και από τα δύο κοινοβούλια".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει οτι "η Νέα Δημοκρατία με όλα τα θεσμικά μέσα που της παρέχει η κοινοβουλευτική τάξη, θα αποτρέψη ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο μπορεί να οδηγήση ως και σε ανεξέλεγκτη αλλοίωση του εκλογικού σώματος κυριολεκτικώς προ των εκλογών. Παραλλήλως δε, θα θωρακίση τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και την προοπτική των Βορειοηπειρωτών".

    [14] Ετεροδημότευση

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει οτι "από τις 15 Ιουλίου οι ετεροδημότες που επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους θα μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση. Στα μέσα Ιουλίου θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης ετεροδημοτών για τον τρόπο με τον οποίο θα ψηφίσουν στο δήμο στον οποίο διαμένουν".

    [15] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Μπορούμε καλύτερα και ταχύτερα. Συνέδριο της ΕΞΠΡΕΣ για τη λιμενική πολιτική".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Αναβάθμιση της οικονομίας από την S&P. Ευνοϊκά σχόλια από διεθνείς οίκους".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Στο Ταμιευτήριο το νέο deal. Ηχηρό παρόν στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης από τη Γενική Τράπεζα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Αναβάθμιση με πολλές υποσημειώσεις από S&P.Στην πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:''Το μεγάλο ράλι των "μικρών" τραπεζών. Υψηλά κέρδη για τις μετοχές των Αττικής, Εγνατίας, Γενικής και ASPIS".

    [16] Ελληνική οικονομία

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ υποστηρίζει ότι "στην κορυφή της βαθμολογίας πλησιάζει με αργά αλλά σταθερά βήματα η πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας. Χθες, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard &Poor's ανακοίνωσε την αναβάθμιση της ελληνικής αξιολόγησης από Α σε Α+ ταυτιόμενος με αντίστοιχη κίνηση της Moody's περίπου προ έξι μηνών".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 12 June 2003 - 13:23:19 UTC