Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-06-04

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/06/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΕΕ-ΗΠΑ-Προτάσεις Γ. Παπανδρέου
  • [04] ΕΛΠΕ
  • [05] Πανελλαδικές
  • [06] ΝΑΤΟ
  • [07] Μεταχειρισμένα ΙΧ
  • [08] Δίκη 17Ν
  • [09] Οικονομία
  • [10] ΚΕΠ-Εξυπηρέτηση πολιτών
  • [11] Συζήτηση στη Βουλή
  • [12] Κυπριακό
  • [13] Ελληνοτουρκικά
  • [14] Ελλάδα-Ανοικοδόμηση Ιράκ
  • [15] Χρηματιστήριο-Εξεταστική Επιτροπή
  • [16] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [17] Επιτόκια

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 04/06/2003

    Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την πορεία της οικονομίας, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η δίκη της 17Ν και οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Χρυσές αυξήσεις για χαμηλοσυνταξιούχους και δικαιούχους του ΕΚΑΣ. Προεκλογικές παροχές από την κυβέρνηση.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Παίζουν με τα νεύρα των παιδιών. Σύγχυση και ανευθυνότητα στις εξετάσεις.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ''Κουρελού'' και τα Μαθηματικά. Ολοι οι μαθηματικοί κατά του Ευθυμίου για τα λάθη.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: ΕΛ.ΑΣ. ζητιάνοι με στολή. Ερευνα: Μισθοί πείνας για 70 ώρες επικίνδυνης εργασίας την εβδομάδα.

    Η ΑΥΓΗ: Μάχη στην Ευρώπη για το ασφαλιστικό. Πιέσεις από G8 και ΔΝΤ για τις συντάξεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μεγάλη απάτη στο Πόρτο Καρράς. Εξαπάτησαν 2.500 ξένους και Ελληνες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι διαπλεκόμενοι των διαπλεγμένων...Μετωπική σύγκρουση για την οικονομία. Σήμερα στη Βουλή η συζήτηση Σημίτη - Καραμανλή.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πιο φτηνά τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα. Με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

    ΕΘΝΟΣ: Συνωστισμός υποψηφίων στις μεσαίες βαθμολογίες.Πανελλαδικές: Τι δείχνει η επεξεργασία των πρώτων στοιχείων από τα βαθμολογικά κέντρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Βαρδής θα διαλύσει τις ποικίλες...πετρελαιοκηλίδες! Ενώ σήμερα στη Βουλή αναμένεται νέα επίθεση της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για τα διαπλεκόμενα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κουκουλώνουν τα σκάνδαλα. Ρεσιτάλ θράσους και προπαγάνδας από την ένοχη κυβέρνηση της καταστροφής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Αλλαγές στο σύστημα για να ....σωθεί από τα Μαθηματικά. Πανελλαδικές: Ο Ευθυμίου ''κόβει'' τις εξετάσεις στη Β΄Λυκείου /Επεμβάσεις και στη Γ'

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γράψε λάθος. Μαθημαχτικια : Ενταση και από τους πανεπιστημιακούς.

    ΕΣΤΙΑ: Η επιστολή για την διαπλοκή. Σαφέστατες επισημάνσεις από τον Κ. Καραμανλή.

    Espresso: Την απήγαγαν γιατί ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε δολοφονία. Το μυστικό που θα οδηγήσει στη σύλληψη των δραστών.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ισχνή κερδοφορία εταιρειών. Οι τριμηνιαίες καταστάσεις 340 εισηγμένων δείχνουν αύξηση μόλις 1,4%.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ''Μονομαχία'' Σημίτη-Καραμανλή. Σήμερα η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ιδού η Βουλή για φως στη διαπλοκή. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ απειλούν με αποκαλύψεις αν...προκληθούν.

    ΝΙΚΗ: Διαπλοκομαχίες στη Βουλή. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ συντηρούν πολεμικό κλίμα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σταθερή πτώση του ''κόστους εργασίας'' Οξύνονται τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων.

    Traffic News: Λαϊκή τραγουδίστρια εκδίδεται σε πλούσιους κυρίους. Ο Γιάννης Βασιλείου καταγγέλλει στην traffic.

    Η ΧΩΡΑ:Στο φως η μεγάλη μπίζνα Λάτση και Μαξίμου. Η ΧΩΡΑ αποκαλύπτει το παρασκήνιο της συμφωνίας ΠΕΤΡΟΛΑ και ΕΛ.ΠΕ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στη μέγκενη των εξετάσεων. Η πίεση οδηγεί και σε αυτοκτονίες.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ετοιμοι για όλα Σημίτης και Καραμανλής. Παιχνίδι για γερά νεύρα σήμερα στη Βουλή.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δώστε πίσω τα χρήματα των Ελλήνων από το έγκλημα του χρηματιστηρίου. Σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή.

    [03] ΕΕ-ΗΠΑ-Προτάσεις Γ. Παπανδρέου

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''ολοκληρωμένη πλατφόρμα για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ενωσης επεξεργάζεται ο Γιώργος Παπανδρέου εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Χαλκιδικής. Μεταξύ των προτάσεων που αναμένεται να καταθέσει ο Γιώργος Παπανδρέου για την ενδυνάμωση της Ενωσης έναντι των ΗΠΑ είναι : η ενίσχυση της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας με θερμικά μέτρα αλλά και με τα απαραίτητα κονδύλια. Η καλύτερη ενημέρωση για τα πραγματικά κίνητρα των αμερικανικών ενεργειών. Η καλύτερη ''εξαγωγή'' των ευρωπαϊκών θέσεων απευθείας στην αμερικανική κοινωνία, ώστε να επηρεασθεί η κοινή γνώμη των ΗΠΑ. Η διαρκής και συγκροτημένη αυτόνομη παρουσία της Ενωσης σε όλες τις σύγχρονες πηγές προβλημάτων και κρίσεων-είτε πρόκειται για τη διεθνή τρομοκρατία είτε για τις σφαγές στο Κονγκό είτε για το AIDS στην Αφρική. Και τέλος ενίσχυση των δεσμών με τις χώρες της Μεσογείου, τη Ρωσία και τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών''.

    [04] ΕΛΠΕ

    Η TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι ''πολύ πιο κοντά στον απόλυτο έλεγχο των Ελληνικών Πετρελαίων απ΄ό,τι αρχικά διαφάνηκε βρίσκεται ο όμιλος Λάτση, εάν εκμεταλλευθεί τη δυνατότητα απόκτησης επιπλέον ποσοστού μέσω του ομολογιακού δανείου''.

    [05] Πανελλαδικές

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''μειώνεται ο αριθμός των γραπτών που βαθμολογούνται κάτω από τη βάση. Αντίθετα αυξάνονται εκείνα που ο βαθμός τους κινείται σε μεσαία επίπεδα, δηλαδή μεταξύ του 10 και του 14,9. Πρόκειται για στοιχεία που προκύπτουν από τη διόρθωση των δεκαεπτά πρώτων μαθημάτων''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι ''συγκαλεί εκτάκτως σήμερα ο υπουργός Παιδείας την Επιτροπή Εξετάσεων για το θέμα των μαθηματικών της Γ Λυκείου. Για ''λανθασμένη επιλογή'' μίλησε χθες η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία. Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι το ζήτημα ''δεν ήταν συμβατό με τους ορισμούς και τα θεωρήματα του σχολικού βιβλίου''. 14 καθηγητές του Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Αθηνών δηλώνουν ''λάθος θέμα-λάθος λύση''.

    [06] ΝΑΤΟ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ισχυρίζεται ότι ''η πλήρης διάσταση έργων και λόγων πρυτάνευες και στη διήμερη εαρινή σύνοδο υπουργών Εξωτερικών των χωρών -μελών του ΝΑΤΟ που ολοκληρώθηκε χθες στη Μαδρίτη. Ολοι προεξάρχοντος του Γ. Παπανδρέου ευχήθηκαν υπέρ συνεργασίας ΕΕ και Ατλαντικής Συμμαχίας στην πράξη όμως έγινε σαφές ότι το ΝΑΤΟ δεν κάνει καμιά επιχειρησιακή παραχώρηση στην ενωμένη Ευρώπη''.

    [07] Μεταχειρισμένα ΙΧ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι ''το δρόμο για φτηνότερα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ από την επόμενη χρονιά ανοίγει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε προχθές στη Βουλή. Συγκεκριμένα, βάσει της εν λόγω τροπολογίας θα υπάρξουν σημαντικές μειώσεις σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που εισάγονται από άλλες χώρες - μέλη της ΕΕ από την 1η Ιανουαρίου 2004''.

    [08] Δίκη 17Ν

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ, ''καίει τον ''Λάμπρο '' της 17Ν η πραγματογνωμοσύνη της εργαστηριακής εξέτασης της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας σύμφωνα με την οποία η τυπογραφική μήτρα (μεταξοτυπία) που βρέθηκε στη γιάφκα της Πάτμου έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή της πλαστής ταυτότητας στο όνομα Μιχάλης Οικονόμου που χρησιμοποιούσε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι ''η εισαγγελική αρχή άρχισε να ανασύρει ένα ένα τα ''ατού'' του κατηγορητηρίου από την ογκωδέστατη δικογραφία και να δέχεται τα ''πυρά '' της υπεράσπισης. Κυρίαρχο στοιχείο κατά τη χθεσινή διαδικασία ένα από τα ευρήματα της γιάφκας της οδού Πάτμου κάποια πλαίσια μεταξοτυπίας τα οποία, σύμφωνα με έκθεση των διωκτικών αρχών (της 18.7.2002), χρησιμοποιήθηκαν για την πλαστή αστυνομική ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης (σε γαλλικό όνομα) του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου. Οπως είπε ο εισαγγελέας κ. Βασίλης Μαρκής'' είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο έγγραφο που αφορά την τύχη, τουλάχιστον του Αλ. Γιωτόπουλου σε αυτή τη δίκη''. Το στοιχείο αυτό ήρθε να ''δέσει'' με τις γραφολογικές πραγματογνωμοσύνες που ανεγνώσθησαν χθες οι οποίες βεβαιώνουν οτι οι χειρόγραφές σημειώσεις στο προσχέδιο της προκήρυξης για τον Κ. Περατικό-που επίσης βρέθηκαν στο κρησφύγετο της οδού Πάτρου- έχουν γραφεί δια χειρός Γιωτόπουλου''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) προσθέτει ότι ''παραλήρημα'' Σάββα Ξηρού για πολλοστή φορά ενώπιον της Δικαιοσύνης! Ο τρομοκράτης - αγιογράφος χαρακτήρισε ως ''μεσαιωνικό'' , ''τρομοέκτρωμα'' και ''ενεργούμενο'' το δικαστήριο γιατί το πόρισμα των ειδικών γιατρών του ''Ευαγγελισμού'' πέταξε στον ...κάλαθο των αχρήστων τις καταγγελίες του για ψυχολογικές πιέσεις και χρήση ψυχοφαρμάκων''.

    [09] Οικονομία

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι ''απεργιακή θύελλα έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη εναντίον των μέτρων περικοπών στις συντάξεις που προωθούν οι κυβερνήσεις υπηρετώντας νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τις οδηγίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Κομισιόν και από χθες....των οκτώ ''μεγάλων''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι ''καθεστώς συνεχής και σταθερής συρρίκνωσης του λεγόμενου κόστους εργασίας και άρα των αμοιβών των εργαζομένων έχουν επιβάλει κυβέρνηση και πλουτοκρατία, οξύνοντας τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα''.

    [10] ΚΕΠ-Εξυπηρέτηση πολιτών

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι ''μετά τους συνταξιούχους του ΟΓΑ και οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και του ΤΕΒΕ θα έχουν τη δυνατότητα στις επόμενες εβδομάδες να προωθούν μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) τις διαδικασίες έκδοσης των συντάξεών τους ενώ μέχρι το τέλος του 2003 το σύνολο των Ασφαλιστικών Ταμείων θα ενταχθούν στα ΚΕΠ''.

    [11] Συζήτηση στη Βουλή

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει οτι "συγκρουσιακές συνθήκες τείνουν να διαμορφωθούν στη Βουλή εν όψει της σημερινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την οικονομία, καθώς το πολιτικό θερμόμετρο έχει ανέβει από τις προηγούμενες μέρες. από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει σκεπτικισμός αν θα πρέπει να επιμείνει στις επιθετικές αναφορές για τα επιχειρηματικά συμφέροντα που δήθεν απεργάζονται την πτώση της κυβέρνησης. από την πλευρά της ΝΔ προσανατολίζεται σε εφ' όλης της ύλης επίθεση για τη διαπλοκή και την κατάσταση της οικονομίας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει οτι "ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου, προτίθεται να αναφέρει στη συζήτηση στη Βουλή συγκεκριμένες περιπτώσεις που τεκμηριώνουν τη σχέση της ΝΔ με επιχειρηματικά συμφέροντα, αν συνεχίσει να κατηγορεί την κυβέρνηση για διαπλοκή. Δεν θα είναι εκείνος που θα ρίξει τον πρώτο "πυροβολισμό" αλλά θα περιμένει τη στάση του Κώστα Καραμανλή".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει οτι "αμφότεροι, διαμηνύουν πως είναι αποφασισμένοι να αντιπαρατεθούν χωρίς υπεκφυγές και με απτά παραδείγματα, που θα τεκμηριώνουν τις προνομιακές σχέσεις του αντιπάλου τους με ισχυρά οικονομικά και εκδοτικά συγκροτήματα".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά οτι "ναυμαχία για το ζήτημα των μονοπύθμενων δεξαμενόπλοιων σχεδιάζει να προκαλέσει σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση, προκειμένου να ταυτίσει τη ΝΔ με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, φρόντισε, μάλιστα, να περιληφθεί αναφορά για την υπόθεση αυτή στο κοινό ανακοινωθέν του G-8, προκειμένου να διευκολυνθεί στους χειρισμούς του κατά τη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει οτι "σκληρή αναμένεται να είναι η σημερινή μάχη μεταξύ Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή στο Κοινοβούλιο για την Οικονομία. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα καταδείξει την ανεπάρκεια στη χάραξη οικονομικής πολιτικής, ενώ είναι αποφασισμένος να αντιπαρέλθει την τακτική αποπροσανατολισμού που επιδιώκουν ΠΑΣΟΚ και κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα έντονα φαινόμενα εσωστρέφειας που τους ταλανίζουν".

    [12] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται οτι "δέσμη μέτρων για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου και την προσέγγιση μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων ενέκρινε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά την τακτική εβδομαδιαία συνεδρίασή της. Για το 2003 προβλέπεται η χορήγηση 12 εκατ. ευρώ από τα οποία 9 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων οικονομικής ανάπτυξης του κατεχόμενου τμήματος του νησιού και 3 εκατ. ευρώ για σχέδια με στόχο την προσέγγιση των δύο κοινοτήτων".

    [13] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει οτι "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και την πολιτική του στα ελληνοτουρκικά. Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη δήλωσή του οτι δεν συνομιλεί με τους Τούρκους στρατηγούς, παρά μόνο με τους πολιτικούς, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας εμφανίστηκε πιο προκλητικός και από τα γεράκια του πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου, θέτοντας σε ευρωπαϊκό επίπεδο τις παράνομες αξιώσεις για τον αέρα και τη θάλασσα του Αιγαίου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει οτι "θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ή την Κύπρο θεωρούν πιθανό διάφορες αναλύσεις, οι οποίες συντάχθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου να ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό. Η Τουρκία, αναφέρουν οι ειδικοί του ελληνικού ΥΠΕΞ "θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την παραμικρή ευκαιρία, προκειμένου να διαμορφώσει κλίμα έντασης στο Αιγαίο και την Κύπρο, ενώ είναι πιθανόν να σύρει τη χώρα μας ακόμα και σε θερμό επεισόδιο".

    [14] Ελλάδα-Ανοικοδόμηση Ιράκ

    Η Espresso τονίζει οτι "θετικά αντιμετωπίζει η αμερικανική πλευρά την περίπτωση της συμμετοχής ελληνικών εταιρειών στην ανοικοδόμηση του Ιράκ. Το θέμα έθεσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου κατά τη χθεσινή επίσκεψη του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα Τόμας Μίλερ στο Πεντάγωνο και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος διευκρίνισε οτι ελληνικές εταιρείες μπορούν να συμμετάσχουν στην ανοικοδόμηση".

    [15] Χρηματιστήριο-Εξεταστική Επιτροπή

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει οτι "η Κυβέρνησις για μια ακόμη φορά εξεδήλωσε εμπράκτως την περιφρόνησή της προς τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες: Εσπευσε να προαναγγείλη χθες την απόρριψη της προτάσεως που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία προς σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο της Σοφοκλέους".

    [16] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Δίλημμα για τα επιτόκια. Αύριο αναμένεται η μείωσή τους από την ΕΚΤ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Νέα μείωση στα επιτόκια δανείων και καταθέσεων. Ο Β. Ντοϊζενμπεργκ δίνει αύριο το σήμα".

    ΚΕΡΔΟΣ:''Σε θαλασσινή ρότα και στεριανοί επιχειρηματίες. Η ανάκαμψη της ναυτιλίας δημιουργεί νέους εφοπλιστές".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Οι οιωνοί πτώσης των επιτοκίων προβληματίζουν τις τράπεζες. Ενώ το Ecofin προτρέπει την Ευρωτράπεζα για μείωση".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:''Το κράτος πουλά το 10% της Εθνικής. Εξοφλούν τους ομολογιούχους με χρήματα από τα κρατικά ομόλογα".

    [17] Επιτόκια

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει οτι "Οι υπουργοί Οικονομίας της ευρωζώνης προβλέπουν επιτάχυνση της ανάκαμψης της οικονομίας μέσα στο δεύτερο εξάμηνο, χωρίς δε να το λένε δημόσια περιμένουν προς την κατεύθυνση αυτή και "χέρι βοήθειας" από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία συνεδριάζει αύριο στη Φραγκφούρτη όπου και θεωρείται πολύ πιθανή η μείωση των ευρωεπιτοκίων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 4 June 2003 - 15:34:36 UTC