Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-05-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] EΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/05/2003
  • [02] Κυβέρνηση-Αποφάσεις πρωθυπουργού
  • [03] Δημοσίευμα ΑΥΡΙΑΝΗΣ
  • [04] Ελληνοποιήσεις
  • [05] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη
  • [06] Συνέντευξη Βάσως Παπανδρέου
  • [07] Αιγαίο-Στρατιωτική ισορροπία
  • [08] Κυπριακό
  • [09] Ατυπη πνευμονία
  • [10] Σεισμός

  • [01] EΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/05/2003

    Τίτλοι εφημερίδων:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):21 περιοχές όπου νομιμοποιούνται αυθαίρετα. ''Πράσινο φως '' για όλη την Ελλάδα με τα άρθρα 14 και 17 του Δασονόμου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Κράτος εργολάβων και προμηθευτών! Ανοιχτή καταγγελία του Κ. Καραμανλή.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Στο σκαμνί ο Μαλέσιος. Η εισαγγελέας διαπιστώνει ποινικά αδικήματα και στέλνει τα στοιχεία στη Βουλή.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Πήρα υπηκοότητα και 1.000.000 για να ψηφίσω ΠΑΣΟK. Ομολογία-σοκ Ρουμάνας σε δικαστήριο του Κιλκίς.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:300.000.000 έβαλε ο Νεονάκης σε χρηματιστηριακή εταιρία! Ο μεγαλύτερος τζογαδόρος-αρπακτικό στο ΠΑΣΟΚ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εξι τρόποι για να πληρώσετε λιγότερα στην πιστωτική κάρτα σας. Εκμεταλλευτείτε έξυπνα τις προσφορές των τραπεζών.

    ΕΘΝΟΣ: Πράσινο για αυξήσεις και 30.000 προσλήψεις. Ν. Χριστοδουλάκης: Προτεραιότητά μας συνταξιούχοι και άνεργοι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Ατυπη ''πνευμονία'' θερίζει το ΠΑΣΟΚ!Ενω ο Τυπος εγκαταλείπει μέρα με την μέρα, το κυβερνών κόμμα και ο Κ. Καραμανλής ετοιμάζεται να ζητήσει πρόωρες εκλογές...

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Υπό διωγμόν οι στρατιωτικοί. Η κυβέρνηση τορπιλίζει την ασφάλιση, τις συντάξεις και την ιατροφαμακευτική περίθαλψη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:ΑΕΙ-ΤΕΙ φαύλος κύκλος με τα πτυχία. Επαγγελματικά δικαιώματα: Αρχίζει διάλογος για ρυθμίσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Εξω, καλά Μέσα....Κουρής! Γκάλοπ: Εύσημα στην κυβέρνηση για προεδρία, Κύπρο κλπ.

    ΕΣΤΙΑ:Οι υπουργοί αγοράζουν σπίτια. Τι αποκαλύπτουν τα ''πόθεν έσχες''.

    Espresso:Θύμα εκβιασμού μπασκετμπολίστας που μπλέχτηκε σε ερωτικό τρίγωνο. Τον έπιασε επ΄αυτοφώρω η γυναίκα του.

    ΤΑ ΝΕΑ:4ωρη εργασία και 50.000 προσλήψεις. Μερική απασχόληση στο Δημόσιο.

    Traffic News:Ερχονται 6 ρίχτερ από την Ιταλία. Τσιάπας: Τα είχα πει στην traffic για το μεγάλο σεισμό στην Τουρκία.

    Η ΧΩΡΑ:Ντροπή σου ανάξιε! Προκλητική ομιλία του Γιάννου σε στρατόπεδο στη Χαλκίδα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Στα θρανία 11.000 άνεργοι και εργαζόμενοι. Δύο νέα επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

    [02] Κυβέρνηση-Αποφάσεις πρωθυπουργού

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι ''ενώ το 80% των Ελλήνων αξιολογούν θετικά την ελληνική προεδρία και το 85,4% εγκρίνουν την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό ταλαιπωρείται από τη σκανδαλολογία που ανέκυψε με τα δημοσιεύματα της ''Αυριανής'' του Γ. Κουρή. Η έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό του υπ. Εξωτερικών αποκαλύπτει ότι το 90% θεωρούν την ένταξη της Κύπρου εξαιρετικά σημαντικό γεγονός. Για την ένταξη της Τουρκίας οι προτιμήσεις είναι μοιρασμένες: 45,5% υπέρ, 43,3% κατά''.

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, ''μια ευρύτερη πολιτική κίνηση, η οποία θα συνδυάζει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης με ένα γενικότερο πρόγραμμα συγκεκριμένων μέτρων και μεταρρυθμίσεων φέρεται να σχεδιάζει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτης τον προσεχή Ιούλιο μετά δηλαδή το πέρας της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ)''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι ''ένα 15μελές υπουργικό σχήμα με δραστικό περιορισμό του αριθμού των υφυπουργών και υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων για τα κορυφαία στελέχη προβλέπεται σύμφωνα με πληροφορίες, στο περιεχόμενο εισήγησης που έχει κατατεθεί στο πρωθυπουργικό γραφείο για τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος τον Ιούλιο''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι ''τη συνταγή της ''κεντροαριστεράς'' προτίθεται να ανασύρει ο πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί από τη δυσμενή συγκυρία των ημερών. Οι λίγοι μήνες που απομένουν για την εξάντληση της τετραετίας θεωρούνται μικρός χρόνος για την αναστροφή του κλίματος και ο Κώστας Σημίτης αναζητά εναλλακτικές ''διεξόδους.''

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι ''προτού κάνη οτιδήποτε άλλο, ο πρωθυπουργός οφείλει να δώσει μια πειστική εξήγηση στον ελληνικό λαό για τα ερωτήματα που γεννά η περιουσιακή κατάστασις των μελών της κυβερνήσεως. Είναι δυνατόν μέσα σε τόσο λίγα χρόνια οι μισοί υπουργοί να έχουν αγοράσει τέτοια ακίνητα με την βουλευτική -υπουργική αποζημίωση;''

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι ''με την προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη που εξαπέλυσε από την Ιθάκη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής κατηγορώντας τον ευθέως ως κύριο υπεύθυνο για την γιγάντωση της διαφθοράς στην χώρα μας και για κακή διαχείριση του δημοσίου χρήματος απάντησε στις πρόσφατες αναφορές του πρωθυπουργού σε πρώτο πρόσωπο με τις οποίες προσπάθησε να διαχωρίσει τη θέση του από τα κυβερνητικά στελέχη που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα των αποκαλύψεων και των κατηγοριών για περίεργο και γρήγορο πλουτισμό''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι ''ποινικές ευθύνες για τον πρώην υφυπουργό κ. Μαλέσιο προκύπτουν από την εισαγγελική έρευνα. Η κυβέρνηση όμως πιέζει τη Δικαιοσύνη να στείλει τα στοιχεία στη Βουλή όχι τον Μάιο αλλά τον Ιούνιο ώστε η λήψη της απόφασης να παραπεμφθεί για το φθινόπωρο''.

    [03] Δημοσίευμα ΑΥΡΙΑΝΗΣ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει σήμερα ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Νεονάκης ''εμφανίζεται μέτοχος με 300 εκατομμύρια Δρ σε επιχειρηματικό FUND''. Το συμβόλαιο υπεγράφη στη συμβολαιογράφο Αικατερίνη -Πελέτη Βουλγαράκη, γυναίκα του γνωστού βουλευτή της ΝΔ''. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Νεονάκης ''σε συνεργασία με ομάδα κερδοσκόπων ανάλαβε την οργανωτική προσπάθεια για την απογείωση μιας από τις μεγαλύτερες ''φούσκες'' του ελληνικού χρηματιστηρίου την περιβόητη Μεταλλοπλαστική Αγρινίου'' ΜΕΑΓΑ. Στο κόλπο συμμετείχε και ο κ. Πελέκης , αδελφός της γυναίκας του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη''.

    [04] Ελληνοποιήσεις

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ επικαλείται ''κατάθεση Ρουμάνας σε δικαστήριο του Κιλκίς σύμφωνα με την οποία απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα με αντάλλαγμα να ψηφίσει το κόμμα του ΠΑΣΟΚ στις Εκλογές 2000 μαζί με ''δωράκι'' 1.000.000 δρχ όπως και πολλοί άλλοι συμπατριώτες της''.

    [05] Συνέντευξη Χριστοδουλάκη

    ''Πράσινο'' για αυξήσεις στους συνταξιούχους, αλλά και για 30.000 προσλήψεις το φθινόπωρο με το καθεστώς μερικής απασχόλησης, δίνει ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης. ''Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι'', δηλώνει στη συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο ''τσάρος της οικονομίας'', υπογραμμίζοντας πως η ανεργία πριν από τις εκλογές του 2004 θα πέσει στο 8%. Επιβεβαιώνει οτι το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων θα αρχίσει να εφαρμόζεται από 1-1-2004 και θα δίνει κίνητρα αξιοκρατίας και εξέλιξης με βάση τα ουσιαστικά προσόντα των υπαλλήλων, ενώ θα κάνει περισσότερο ικανοποιητικές τις αμοιβές τους''.

    [06] Συνέντευξη Βάσως Παπανδρέου

    Να αλλάξει τώρα ο εκλογικός νόμος ζητεί με τη συνέντευξή της στα ΝΕΑ η κ. Β. Παπανδρέου. Και τονίζει με έμφαση οτι είναι ανάγκη, μεταξύ των άλλων, να ''σπάσει'' σε μικρότερες περιφέρειες η Β' Αθήνας. ''Ο ενδοκομματικός ανταγωνισμός των υποψηφίων στις μεγάλες περιφέρειες αυξάνει τις δαπάνες άρα και την εξάρτηση των πολιτικών από ποικίλα συμφέροντα'', λέει χαρακτηριστικά η υπουργός. Παράλληλα η κυρία Παπανδρέου κατηγορεί τη ΝΔ ''για ψεύτικα και μεγάλα λόγια''. Η ΝΔ ζητάει τη διαφάνεια και καταγγέλλει τη διαπλοκή, απορρίπτει όμως την αλλαγή του εκλογικού νόμου που θα κάνουν την πολιτική ζωή να μη μοιάζει με ζούγκλα, προσθέτει η κ. Παπανδρέου. Η υπουργός Περιβάλλοντος μιλώντας για πρώτη φορά μετά την πρόσφατη κρίση που έχει ξεσπάσει στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, διατυπώνει τη θέση της, η οποία, όπως λέει, είναι απλή: ''Χτυπάμε τη διαφθορά σε ολα τα επίπεδα, αλλά δεν προσχωρούμε στη λογική της σφαγής των αμνών, τουλάχιστον ώσπου να αποδειχθούν λύκοι''.

    [07] Αιγαίο-Στρατιωτική ισορροπία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει οτι ''αναλαμβάνουν επιχειρησιακή δράση τα έξι πρώτα F-16 Block 52 Plus που έφθασαν στην Κρήτη από τα εξήντα συνολικά που αγόρασε η χώρα μας. Το νέο αυτό μαχητικό αεροσκάφος προηγμένης γενιάς που απέκτησε η Πολεμική Αεροπορία μας αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο υπέρ της Ελλάδος''.

    [08] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι '' νέα δεδομένα στην Κύπρο αναμένεται να προκαλέσει η επίσκεψη του Τ. Ερντογάν στα Κατεχόμενα. Ο Τούρκος πρωθυπουργός που θα έχει συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ρ. Ντενκτάς, στις 9 Μαΐου αναμένεται σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκοκυπριακών εφημερίδων να εξαγγείλει μία σειρά νέων μέτρων που περιλαμβάνουν τη σταδιακή αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί, αλλά και την επιστροφή της κατεχόμενης Αμμοχώστου στους Ελληνοκυπρίους''.

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει οτι ''το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η τουρκική διπλωματία, στην περίπτωση της επίλυσης του Κυπριακού, γίνεται κάθε μέρα που περνά όλο και πιο ορατό και αυτό δεν μπορούν πλέον να το κρύψουν ούτε τα χαμόγελα που αφειδώς σκορπά η ηγεσία της Τουρκίας, η οποία δέχεται από το εσωτερικό της έντονες πιέσεις''.

    [09] Ατυπη πνευμονία

    Η Espresso εκτιμά οτι ''επτά φορές τέθηκε σε συναγερμό τα δύο τελευταία 24ωρα ο κρατικός μηχανισμός, αφού τα πιθανά κρούσματα της άτυπης πνευμονίας εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία''.

    [10] Σεισμός

    Η Traffic news ισχυρίζεται οτι ''μεγάλη σεισμική δόνηση εντάσεως μέχρι 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προβλέπει ο ερευνητής Ηλίας Τσιάπας, σύμφωνα με μελέτες, μεγάλο μέρος των οποίων έχει αποστείλει στην ''traffic'' και σας αποκαλύπτουμε σήμερα. Όπως ισχυρίζεται ο ερευνητής μάλιστα, η Ιταλία θα ''χτυπηθεί'' από τον Εγκέλαδο στις 25 Μαΐου''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 5 May 2003 - 16:16:33 UTC