Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-04-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/04/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Πόλεμος - Ιράκ
  • [04] 1η Μάη
  • [05] Προσλήψεις
  • [06] ΠΑΣΟΚ
  • [07] Οικονομία
  • [08] ΝΔ
  • [09] Αθήνα- Τελετή συνθήκης προσχώρησης
  • [10] Δίκη 17Ν
  • [11] Κυπριακό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/04/2003

    Ο πόλεμος στο Ιράκ, η δίκη της 17Ν, το Κυπριακό, οι διεργασίες σε ΠΑΣΟΚ και η οικονομία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Οι 65 περιοχές που αποχαρακτηρίζονται άμεσα. ''Πράσινο φως'' για τη δόμηση, νόμιμα τα αυθαίρετα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 22.000 προσλήψεις στους δήμους αλλά και στον δημόσιο τομέα. Προεκλογικό όργιο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κλείνουν την Αθήνα για 3 μέρες. Από τις 15 έως τις 17 Απριλίου.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 38.000 προσλήψεις. Σε υπουργεία, Δημόσιο, νοσοκομεία και Αστυνομία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Γιατί κ. Σημίτη συναντήθηκες με τον κλέφτη Αθανασούλη; Οταν αρνείσαι να δεις ακόμη και τους βουλευτές σου. Το σκάνδαλο με την ALTEC - είναι μεγαλύτερο του Κοσκωτά - και μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 19 μέτρα σωσίβια για τις μικρές επιχειρήσεις. Εκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ανέργους και συνταξιούχους.

    ΕΘΝΟΣ: Ελεύθερα τα δίδακτρα σε ιδιωτικά-σχολές. Τι προβλέπει το πόρισμα του υπουργείου Ανάπτυξης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σαντάμ: Μόνο νεκρό θα με ''πιάσουν'' οι εισβολείς. Νυχθημερόν βομβαρδίζεται η Βαγδάτη - 40.000 αμερικανοί θα λάβουν μέρος στην τελική μάχη για την κατάληψή της.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στέρεψαν τα ταμεία. Από αναβολή σε αναβολή το οικογενειακό επίδομα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σχολές για επαγγελματική αποκατάσταση. Πανελλαδικές: Τα περιζήτητα τμήματα που ανοίγουν τις πόρτες στην αγορά εργασίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ο κλέφτης στη Βαγδάτη. Νεκροί χιλιάδες, άγριες μάχες στην επέλαση των βαρβάρων.

    ΕΣΤΙΑ: Μεταπολεμικοί κομπάρσοι. Ανίσχυρη Ευρώπη, αξιοθρήνητη Ελλάς.

    Espresso: Γιώργος Γεωργιάδης: Ηθελαν να με στείλουν στο εκτελεστικό απόσπασμα. Τον συνέλαβαν για κατασκοπία στο Ιράκ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Επέλαση επί πτωμάτων στη Βαγδάτη.

    Traffic News: Εκρηξη Νταλάρα στην Αμερική. Ειρωνεύτηκε τον Μπους και το Πεντάγωνο μετά τη συναυλία του.

    Η ΧΩΡΑ: Καταρρέει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των πιο σοβαρών παραγόντων της πολιτικής και της οικονομίας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ολα στο μηδέν για τη Σύνοδο Κορυφής. Καμιά παρέμβαση δεν έχει ξεκινήσει στη Χαλκιδική.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συντρίμμια από τώρα η Βαγδάτη. Ενώ στην Ουάσιγκτον ετοιμάζεται η μετά Σαντάμ εποχή.

    [03] Πόλεμος - Ιράκ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι ''η 19η ημέρα του πολέμου βρίσκει τους αντιπάλους να μάχονται πλέον για την ίδια τη Βαγδάτη, σε μια μάχη που θα αποδειχτεί όπως φαίνεται η πιο αιματηρή αυτής της φοβερής σύγκρουσης''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι ''σε αμερικανικό προτεκτοράτο σχεδιάζει να μετατρέψει η Ουάσιγκτον το μεταπολεμικό Ιράκ για χρονικό διάστημα μεγαλύτερη των έξι μηνών. Την ώρα που αμερικανικές δυνάμεις επιχειρούν την περικύκλωση της Βαγδάτης, ο μελλοντικός πολιτικός διοικητής του Ιράκ απόστρατος στρατηγός Τζει Γκάρνερ παρουσίαση σήμερα τη διοίκηση της μετα-Σαντάμ εποχής''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ''η κατηγορηματική απάντησις Πάουελ για τον ρόλο της Ευρώπης στο μεταπολεμικό Ιράκ, θα έπρεπε να προβληματίζη πρωτίστως εμάς τους Ελληνες. Για να αποκτήσουμε έστω και ελάχιστο ρόλο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι πρέπει πρώτα να ισχυροποιήσουμε τους εαυτούς μας. Και με απεργίες και αντιπολεμικές διαδηλώσεις αυτό δεν επιτυγχάνεται''.

    [04] 1η Μάη

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι ''η τρομοκρατική οργάνωση ''1η Μάη'' βρίσκεται στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών μετά την ανάμιξη του Μιχάλη Κασσίμη ως μέλους της. Το Σάββατο ο ειδικός εφέτης ανακριτής κ. Λεωνίδας Ζερβομπεάκος επισκέφτηκε τις φυλακές Κορυδαλλού και πήρε καταθέσεις από ορισμένους εκ των κατηγορουμένων για τη 17Ν σχετικά με την οργάνωση 1η Μάη''.

    [05] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι ''περισσότερες από 38.000 προσλήψεις ''τρέχουν'' το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ο υπουργός Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης αναμένεται αύριο να ανακοινώσει το μεγαλύτερο πακέτο -περίπου 20.000 θέσεις μονίμων στο Δημόσιο για το 2003- ενώ ακόμη και εάν δεν δοθεί το σύνολο των θέσεων θα ανακοινώνονται τμηματικά''.

    [06] ΠΑΣΟΚ

    Η ESPRESSO σημειώνει ότι ''στα τέλη Ιουνίου χρειάζεται επειγόντως, ένας ανασχηματισμός''. Αυτό εισηγούνται σιγά σιγά όλο και περισσότερα στελέχη στον πρωθυπουργό, καθώς αντιλαμβάνονται πως όσο επιθετικότερη γίνει η πολιτική τους τόσο πιο εύκολα θα μπορέσουν να ανακόψουν τη ΝΔ που καταγράφει τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις συνεχώς επιτυχίες'.

    [07] Οικονομία

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι ''συγκλίνουν οι εκτιμήσεις παραγόντων της πολιτικής και της οικονομίας οτι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον υπό κατάρρευση και ο,τι και αν κάνουν το Μαξίμου και η Χαριλάου Τρικούπη δεν μπορούν να αποτρέψουν αυτή την κατάρρευση''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι ''σήμα κινδύνου'' για την πορεία ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας μας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 εκπέμπει η Κομισιόν προτρέποντας την κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο βαθμό την τρέχουσα περίοδο έτσι ώστε να δοθεί ώθηση στην επιτάχυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και στη διαδικασίας της σύγκλισης''.

    [08] ΝΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) ισχυρίζεται ότι ''δριμύ ''κατηγορώ'' στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας το 2004 εξαπέλυσε από την Αρχαία Ολυμπία χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής. Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ''εθνική '' την υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αλλά προειδοποίησε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να δώσει ''λευκή επιταγή'' στην κυβέρνηση για ζητήματα κόστους και διαφάνειας και οτι ο έλεγχος θα εφαρμοσθεί παντού χωρίς εκπτώσεις''.

    [09] Αθήνα- Τελετή συνθήκης προσχώρησης

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''τη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία του οργανώνει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στις 16 Απριλίου, οπότε συγκεντρώνονται στην Αθήνα 49 Ευρωπαίοι ηγέτες για την πανηγυρική υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης των δέκα νέων κρατών -μελών στην ΕΕ''.

    [10] Δίκη 17Ν

    Η Traffic news υποστηρίζει οτι ''με γρήγορους ρυθμούς, που έχουν αρχίσει να εντυπωσιάζουν κάνοντας πολλούς να πουν οτι δεν αποκλείεται μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, οπότε υπολογίζεται να διακόψει το δικαστήριο για το Πάσχα, να έχουν ολοκληρωθεί οι καταθέσεις μαρτύρων κατηγορητηρίου για όλες τις υποθέσεις, αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα η πολύκροτη δίκη της 17Ν''.

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει οτι ''εντάσεις αναμένεται να δημιουργηθούν αυτή την εβδομάδα στο δικαστήριο που δικάζει με γοργούς ρυθμούς τη ''17Ν'' καθώς θα ερευνηθούν υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται κατηγορούμενοι που όχι μόνο έχουν ομολογήσει τη δική τους συμμετοχή σε ''χτυπήματα'' της οργάνωσης, αλλά έχουν κατονομάσει και συγκατηγορούμενούς τους, (όπως ο Σωτ. Κονδύλης στη συμπλοκή στα Σεπόλια και ο Κων. Τέλιος στο ''χτύπημα'' Παλαιοκρασσά-Αξαρλιάν)''.

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν οτι ''απουσίες πολλών αυτόπτων μαρτύρων σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στη δίκη της 17 Νοέμβρη, γεγονός που υποχρεώνει τους δικαστές να διατάσσουν τη βίαια προσαγωγή τους, προκειμένου να καταθέσουν τα στοιχεία εκείνα που γνωρίζουν και μπορούν να βοηθήσουν το έργο τους. Οι περισσότεροι που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του κατηγορητηρίου απουσιάζουν αδικαιολόγητα Από το δικαστήριο, με αποτέλεσμα πολλές δικογραφίες να παραμένουν εκκρεμείς, μέχρις ότου εξεταστούν οι υπολειπόμενοι μάρτυρες''.

    [11] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι ''η κυβέρνηση διαμηνύει ήδη με πολλαπλούς τρόπους και στον ΟΗΕ και στην Τουρκία ότι δεν πρόκειται να δεχθεί κινήσεις που στόχο έχουν να βρεθεί η διαδικασία επίλυσης του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου εκτός πλαισίου ΟΗΕ''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι ''καίει τον Ντενκτάς και δαχτυλοδείχνει την Αγκυρα η έκθεση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Αννάν για το ναυάγιο των συνομιλιών στη Χάγη''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι ''προσπάθεια να 'παγώσει' την κύρωση της συμφωνίας ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ καταβάλλει ακόμα και αυτήν την ύστατη ώρα η Αγκυρα. Σε επιστολή του προς τους 15 ομολόγους του ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών καλεί την Ενωση να μη 'θανατώσει' τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, ενώ έκθεση που υποβάλει σήμερα προς το ΣΑ του ΟΗΕ για το Κυπριακό ο Κ. Αννάν επιρρίπτει την ευθύνη για την αποτυχία επίτευξης λύσης στον Ρ. Ντενκτάς".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 7 April 2003 - 21:57:30 UTC