Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-03-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/03/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Δίκη 17Ν
  • [04] Κυπριακό
  • [05] Νέα Δημοκρατία
  • [06] Βρετανία-Τρομοκρατία-Σύλληψη Ελληνα
  • [07] ΗΠΑ-Τρομοκρατία-Ελλάδα
  • [08] Παραβιάσεις-Αιγαίο
  • [09] Σενάρια εκλογών
  • [10] Εντάξεις-Σχέδια πόλης
  • [11] ΗΠΑ-Ιράκ
  • [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [13] ΔΕΚΟ-Ελεγχοι

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/03/2003

    Η δίκη της 17 Νοέμβρη, η σύλληψη Ελληνα φοιτητή στη Βρετανία, οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις στις δηλώσεις Μίλερ, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και το θέμα του Ιράκ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Ποιοι δεν θα λάβουν το οικογενειακό επίδομα. 10 ερωτήσεις - απαντήσεις για κάθε περίπτωση. Νέο τρικ της κυβέρνησης για να μην καταβάλει αναδρομικά.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Συγχωνεύονται 6.500 Συνεταιρισμοί. Ολο το προεδρικό διάταγμα του υπ. Γεωργίας. Ποιά τα κριτήρια για βιωσιμότητα και οικονομική ενίσχυσή τους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Εφορία τέλος για τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Στους συμβολαιογράφους ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος. Ερχεται και ο φορολογικός μεσολαβητής.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ:Σκάνδαλο με τα νοίκια. Καταγγελία σοκ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 4,5 δις το μήνα για στέγαση 30 κτιρίων του Δημοσίου.

    Η ΑΥΓΗ:Εκκληση ειρήνης 112 Ελλήνων βουλευτών. Ανένδοτες οι ΗΠΑ για τον πόλεμο-ρητό ''όχι'' Γαλλίας, Ρωσίας, Γερμανίας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Ηχηρό χτύπημα στη διαπλοκή από το ΕΣΡ. Επιτέλους αρχίζει να μπαίνει τάξη στη χώρα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ:Πρωτοφανής ''συμμαχία'' Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία κατά Μπους. Συνάντηση στο Παρίσι για βέτο στα σχέδια πολέμου εναντίον του Ιράκ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Μισθολόγιο. Ολες οι αυξήσεις σε δικαστικούς, στρατιωτικούς και Σώματα Ασφαλείας. Μισθοί και ειδικά επιδόματα.

    ΕΘΝΟΣ: Μπαίνουν στο σχέδιο 141 περιοχές σε 26 νομούς. Πίνακες με τις πολεοδομικές μελέτες σε όλη τη χώρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Τύφλα νάχει η ''τυφλή δικαιοσύνη'' με...τυφλή ενημέρωση!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Στον κόσμο των παραμυθιών. Ο ''Τσάρος'' της Οικονομίας βλέπει πρόοδο και ανάπτυξη, όταν βυθιζόμαστε καθημερινά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Απουσίες με...νόημα από τη δίκη της 17Ν. Κορυδαλλός: Γιατί δεν παρίστανται ως πολιτικώς ενάγοντες Δημόσιο, Αστυνομία, Τράπεζες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Πρώτα πυρά. Ημέρα 3η στο ''εδώλιο'' η τηλεόραση με υπέρ και κατά. Εκρηξη Γιωτόπουλου κατά ΜΜΕ. Ενσταση για τη σύνθεση της έδρας.

    ΕΣΤΙΑ:Η ημερομηνία των εκλογών. Επιδιώκεται σύνδεσις με τις ευρωεκλογές.

    Espresso:Ηθοποιός της TV έγινε πόρνη για τον έρωτά της! Ετοιμάζει μήνυση με τον δικηγόρο της. Την προωθούσε σε πλούσιους φίλους του ο αγαπημένος της.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:Μήνυμα πολέμου στέλνει ο Πάουελ. Με ή χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ για αφοπλισμό του Σαντάμ.

    Ο ΛΟΓΟΣ:Η δίκη της ...κάμερας. Σήμερα η οριστική απόφαση.

    ΤΑ ΝΕΑ:Αποφασίσαμε πόλεμο και χωρίς ΟΗΕ! Η απόρρητη ενημέρωση Πάουελ σε Γ. Παπανδρέου.

    ΝΙΚΗ:Υπό ομηρία για τη 17Ν θέλουν οι ΗΠΑ την Ελλάδα. Μητσοτάκης και ''παπαγαλάκια'' στη γραμμή Μίλερ.

    POST:Ωρα μηδέν για οικονομία-κοινωνία. Ασφυξία στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Μέτρα ''ανακούφισης'' ψάχνει με αγωνία η κυβέρνηση.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:Οχι στην τηλεβαρβαρότητα της αγοράς και της ''νέας τάξης''. Πρωτοβουλία της ΟΓΕ.

    Traffic News:Το STAR CHANNEL προανήγγειλε άγρια επίθεση κατά Αναστασιάδη από την εκπομπή της Λαμπίρη με τίτλο: Το σκοτεινό πρόσωπο του Θέμου.

    Η ΧΩΡΑ:Στημένη η ανάκριση για να αποσυνδεθούν ουσιώδη στοιχεία του πράσινου παρακράτους.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μαύρο χάλι. Τι δείχνει έρευνα για το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. 4 ''αγκάθια'' ακυρώνουν την ανωτατοποίησή του.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:Κεκλεισμένων των ...καμερών. Τι έγινε την τρίτη ημέρα της δίκης για τη 17Ν.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας. Δύο απανωτά δάνεια ύψους 20 τρις δρχ.

    [03] Δίκη 17Ν

    ''Πολλά από τα εγκλήματα της 17Ν είναι πολιτικά και πρέπει να εκδικασθούν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Αυτό δήλωσε στην ΑΥΓΗ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης και πρόσθεσε ότι το θέμα πρέπει να κριθεί από το δικαστήριο, αφού προχωρήσει η διαδικασία. Η βεβιασμένη ''γνωμάτευση'' του πρωθυπουργού και μόλις προχθές του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι πρόκειται για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου έχει προκαλέσει δυσφορία σε δικαστικούς κύκλους, που αισθάνονται ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να υπαγορεύσει ''γραμμή'' στο δικαστήριο''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''βάλτε τηλεόραση για να ''κλείσουν τα στόματα'' των μετανοημένων''! Αυτή είναι η αλήθεια που κρύβεται πίσω από το αίτημα για μετάδοσης της δίκης από την τηλεόραση. Το ''διευθυντήριο'' δημοσίων σχέσεων της 17Ν μέσα και έξω από τον Κορυδαλλό, ζητάει τώρα τις κάμερες να είναι παρούσες, όχι από πάθος για την ελευθεροτυπία αλλά ως μέσο άσκησης πίεσης για να μην τολμήσουν να καταθέσουν άγνωστες λεπτομέρειες και στοιχεία οι αυτόπτες και κυρίως οι ''ανώνυμοι μάρτυρες'' από το κύκλωμα της αίθουσας''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται ότι ''τυφλή δεν θα είναι μόνο η δικαιοσύνη -κατά τη γνωστή ιδιότητα της Θέμιδος- αλλά και η ενημέρωση. Αυτό απεφάνθησαν οι εισαγγελείς τουλάχιστον για την δίκη των φερομένων ως μελών της 17 Νοέμβρη . Και τούτο παρ΄όλες τις αντιδράσεις της ΕΣΗΕΑ αλλά και πλείστων όσων παραγόντων της δίκης - είτε περί κατηγορουμένων αν ομιλούμε είτε περί δικηγόρων είτε θυμάτων της περιβόητης τρομοκρατικής συμμορίας''.

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ,''ένα είναι βέβαιο: η προανάκριση και η ανάκριση προσδιορίζουν τα όρια και το πλαίσιο κάθε ποινικής δίκης. Και στην περιπτωση της δίκης της 17Ν επιβεβαιώνεται Η ΧΩΡΑ. Τα όριά της προκαθορίστηκαν στο πλαίσιο των ''αναλωσίμων'' της β΄ γενιάς του εκτελεστικού βραχίονα της 17 Νοέμβρη. Ωστόσο όσο και αν επιδιώχθηκε συστηματικά να αποσυνδεθούν όλα τα ουσιώδη στοιχεία που αποκαλύπτουν τη δράση του πράσινου παρακράτους που δείχνουν τους εγκεφάλους της τρομοκρατίας και όσους την κάλυψαν, την ενίσχυσαν , τη χρηματοδότησα, την εφοδίασαν με απόρρητες πληροφορίες και επωφελήθηκαν από αυτήν, εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε οτι τελικά θα έρθουν όλα στο φως και θα λάμψει η αλήθεια''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι ''στην αίθουσα των δικαστηρίων των φυλακών του Βερολίνου άρχισε και η δίκη του Γιοχάνες Βάινριχ, ο οποίος υπήρξε το ''δεξί χέρι'' του αρχιτρομοκράτη Κάρλος. Ο Βάινριχ κατηγορείται μεταξύ άλλων οτι στις 13 Απριλίου 1983, με τη βοήθεια μελών του ΕΛΑ επιχείρησε να δολοφονήσει τον Σαουδάραβα πρεσβευτή στην Αθήνα, σε μια επιχείρηση που σχεδιάστηκε στην Ουγγαρία''.

    [04] Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι ''μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η ελληνική εξωτερική πολιτική. Η απόλυτη άρνηση του Ραούφ Ντενκτάς να αποδεχθεί την πρόταση του Κ. Αννάν για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων, η οποία επιβεβαιώθηκε μετά τις πρώτες συναντήσεις που είχε στην Αγκυρα, αποσαφηνίζει εν μέρει το τοπίο, ωστόσο η πολυπλοκότητα της υπόθεσης είναι τόσο μεγάλη που ανάγκασε τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών να συνομιλούν επί 5,5 ώρες στο πρωθυπουργικό γραφείο για όλα τα πιθανά σενάρια''.

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι ''κοινό κάλεσμα προς τους ηγέτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Τουρκοκυπρίων να διατηρήσουν ανοιχτό πνεύμα και να μην απορρίψουν την πρότασή του για ταυτόχρονα δημοψηφίσματα για το σχέδιο που έχει εκπονήσει για την επανένωση της Κύπρου απεύθυνε ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Αννάν, σε μια προσπάθειά του να δρομολογήσει θετικές εξελίξεις γύρω από το κυπριακό πρόβλημα''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ σημειώνει ότι ''χθες ο υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου επανέλαβε για άλλη μια φορά οτι ''είναι μια ιστορική ευκαιρία'' για να υπάρξει λύση του Κυπριακού, προσθέτοντας οτι ''θα δούμε αν υπάρχει βούληση και από την άλλη πλευρά''. Η δήλωση αυτή, που είναι ταυτόσημη με τα όσα είχε υποστηρίξει ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με τον γγ του ΟΗΕ κ. Κόφι Αννάν αντανακλά τη στρατηγική προσέγγιση της Αθήνας. Η προσέγγιση αυτή, την οποία συμμερίζεται και η νέα κυπριακή ηγεσία''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι ''ύστατη προσπάθεια να καταδειχθεί πως δεν είναι η Λευκωσία αυτή που αντιτίθεται στην εξεύρεση λύσης, επιχειρούν σήμερα από κοινού Κώστας Σημίτης και Τάσσος Παπαδόπουλος, λίγες μόλις ώρες μετά τη νέα έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και, λίγα εικοσιτετράωρα πριν, το κρίσιμο ραντεβού της Χάγης''.

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ ''στο επίπεδο των διαβουλεύσεων ή και στην περίπτωση υπογραφής η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο ίδιο ακριβώς επίπεδο εκπροσώπησης με αυτό της Τουρκίας και της Βρετανίας. Αναφορικά με το Κυπριακό, εξετάστηκαν αναλυτικά οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς σε μια σειρά από σενάρια, χωρίς να αποκλειστεί και το σενάριο ενός 'ναι' του Ντενκτάς στην πρόταση του κ. Αννάν και υπήρξαν εκτιμήσεις για τη στάση που θα τηρήσει η Αγκυρα''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι ''το ταξίδι του Ραούφ Ντενκτάς στην τουρκική πρωτεύουσα θεωρείται ως εξαιρετικά κρίσιμο από την Αθήνα, τη Λευκωσία αλλά και την Ουάσιγκτον που στην παρούσα συγκυρία φαίνεται ότι επιδιώκει πραγματικά την άμεση υπογραφή συμφωνίας λύσης του Κυπριακού. Από τις συνομιλίες του κατοχικού ηγέτη με τη στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία θα κριθεί, πρώτον, το αν θα παραμείνει ο κ. Ντενκτάς στο πηδάλιο του ψευδοκράτους και, δεύτερον, ο βαθμός πολιτικής ισχύος που διατηρεί στο σύνθετο τουρκικό κατεστημένο ο κύκλος Ερντογάν που τάσσεται υπέρ της αποδοχής του -ευνοϊκού για τα τουρκοκυπριακά και τουρκικά συμφέροντα- σχεδίου Αννάν''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι ''με την πλήρη στήριξη του παραδοσιακού κατεστημένου της Αγκυρας, ο κατοχικός ηγέτης κ. Ραούφ Ντενκτάς απέρριψε χθες την πρόταση του γγ του ΟΗΕ Κόφι Αννάν για λύση του κυπριακού προβλήματος, διαψεύδοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο τις εκτιμήσεις των ξένων διαμεσολαβητών περί περιθωριοποιήσεως ή απομακρύνσεώς του από την εξουσία κατόπιν παρεμβάσεως της τουρκικής καθεστηκυίας τάξεως''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι ''η τούρκικη κυβέρνηση απορρίπτει μέχρι στιγμής το αίτημα της Αθήνας να πραγματοποιηθεί η δεύτερη κατά σειρά συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών προκειμένου να εξετάσουν τη Συμφωνία Εγγυήσεων για την Κύπρο πριν από την κρίσιμη συνάντηση στη Χάγη, την προσεχή Δευτέρα με το γγ του ΟΗΕ όπου θα κριθεί και η πορεία του σχεδίου Αννάν''.

    [05] Νέα Δημοκρατία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υποστηρίζει οτι ''μια νέα πολιτική στην οικονομία από μια νέα κυβέρνηση ζητά η ΝΔ, όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνεδρίαση των συντονιστών της ΝΔ για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, που ενδέχεται να γίνουν πολύ μεγαλύτερα με την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράκ''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει οτι ''αύξηση της δοσολογίας των αντιλαϊκών μέτρων προτείνει η ηγεσία της ΝΔ για την αντιμετώπιση του ''σημερινού αδιεξόδου'' στην οικονομία εστιάζοντας την κριτική της στην ''αναποτελεσματικότητα'' της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα όμως δημαγωγεί ξεδιάντροπα απαριθμώντας και περιγράφοντας τα προβλήματα, τα οποία όμως γεννά η νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική που υποστηρίζει''.

    [06] Βρετανία-Τρομοκρατία-Σύλληψη Ελληνα

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ εκτιμά οτι ''μυστήριο καλύπτει τη σύλληψη του Χαράλαμπου Δουσεμερτζή στη Βρετανία για κατοχή αντικειμένων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατικές ενέργειες. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στο δωμάτιό του βρέθηκαν αφίσες της 17 Νοέμβρη. Προφορικό διάβημα έκανε το υπουργείο Εξωτερικών''.

    [07] ΗΠΑ-Τρομοκρατία-Ελλάδα

    Η Post γράφει οτι ''στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και τον Γιάννη Σερίφη που κατηγορούνται για εμπλοκή στην ''17Ν'' και τον Κώστα Αγαπίου που κατηγορείται για τον ΕΛΑ, φαίνεται να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους οι Αμερικανοί και να προτίθενται να ζητήσουν την έκδοσή τους μετά το τέλος των διαδικασιών στην Ελλάδα και εφόσον υπάρξει καταδίκη τους από το δικαστήριο. Επίσης "πιέζουν για τη σύλληψη πέντε ακόμη ατόμων".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται οτι ''η επιδίωξη των ΗΠΑ να διατηρούν εσαεί την Ελλάδα ''όμηρο'' του προβλήματος της τρομοκρατίας, ώστε να είναι η χώρα μας ευάλωτη στην άσκηση πιέσεων για ικανοποίηση των αμερικανικών συμφερόντων, κρύβεται πίσω από τις αιφνίδιες δηλώσεις Μίλερ περί σύλληψης μόνο του ''επιχειρησιακού κορμού της 17Ν''.

    Ο ΛΟΓΟΣ σε σχόλιό του επισημαίνει οτι ''μήπως οι δηλώσεις αυτές έχουν στόχο τους ΟΛυμπιακούς Αγώνες του 2004, προκειμένου να δημιουργηθεί κλίμα καχυποψίας και ανασφάλειας σε βάρος της χώρας μας. Αλλωστε, αυτός, ο κ. Μίλερ δεν ήταν που το περασμένο καλοκαίρι εγκωμίαζε τις επιτυχίας της αστυνομίας. Πως σήμερα άλλαξε γνώμη μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Εκτός κι αν βοήθησε και ο επικείμενος πόλεμος στο Ιράκ''.

    [08] Παραβιάσεις-Αιγαίο

    Η Espresso σημειώνει οτι ''αερομαχίες προχθές μεταξύ τουρκικών και ελληνικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο, σε απόσταση αναπνοής από το πρωθυπουργικό αεροπλάνο. Την ώρα που το υπερσύγχρονο αεροσκάφος Legacy, με επιβάτες τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τη συνοδεία του, κατευθυνόταν προς την Αλεξανδρούπολη, στον εγγύς εναέριο χώρο του Αιγαίου διαδραματιζόταν μια από τις σκληρότερες αερομαχίες των τελευταίων μηνών, μεταξύ τουρκικών και ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών. Το περιστατικό είναι ενδεικτικό της καθημερινής προκλητικότητας των Τούρκων''.

    [09] Σενάρια εκλογών

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει οτι ''η πιθανώτερη ημερομηνία διενεργείας των εκλογών είναι η 9η Μαϊου 2004. Μετά την τελευταία δημοσκόπηση που φέρει την Νέα Δημοκρατία να προηγήται του ΠΑΣΟΚ κατά 7,5 μονάδες, ο Πρωθυπουργός δεν έχει πλέον περιθώρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ούτε στα τέλη Ιουνίου με την λήξη της ελληνικής Προεδρίας, ούτε το φθινόπωρο. Ετσι, όλα δείχνουν οτι ο κ. Σημίτης θα εξαντλήση και την τελευταία ημέρα της θητείας του''.

    [10] Εντάξεις-Σχέδια πόλης

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει οτι ''στην τελική ευθεία εισέρχεται η ένταξη στο σχέδιο πόλης 141 περιοχών (οι 30 είναι στην Αττική). Πρόκειται για αστικοποιημένες περιοχές, παραθεριστικά κέντρα, Βιομηχανικά και Βιοτεχνικά Πάρκα. Είναι μελέτες που έχει εκπονήσει το ΥΠΕΧΩΔΕ και που επικύρωσή τους θα γίνει όχι με Προεδρικό Διάταγμα, αλλά με Υπουργική Απόφαση''.

    [11] ΗΠΑ-Ιράκ

    Τα ΝΕΑ σε άρθρο τους τονίζουν οτι ''διαλύονται και οι τελευταίες ψευδαισθήσεις πως οι ΗΠΑ επιδιώκουν τον πόλεμο στο Ιράκ δήθεν για τη διασφάλιση της ειρήνης και την προστασία της διεθνούς κοινότητας από τα όπλα του Σαντάμ. Αποδεικνύεται οτι οι ΗΠΑ έχουν ήδη αποφασίσει να κάνουν τον πόλεμο ακόμη και χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ ακόμη και αν ο Σαντάμ συμμορφωθεί με όλες τις απαιτήσεις τους και αφοπλιστεί πλήρως αφού το επιτάσσουν τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή. Προγραμματίζουν μάλιστα να διορίσουν Αμερικανό διοικητή στο Ιράκ, μετατρέποντας έτσι, ουσιαστικά, σε προτεκτοράτο τους τη χώρα. Το χειρότερο είναι πως ο υπόλοιπος κόσμος κυρίως δε η Ευρωπαϊκή Ενωση πληρώνουν ήδη τις συνέπειες του πολέμου πριν καν αρχίσει, ανήμποροι να επηρεάσουν τις εξελίξεις''.

    [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Φάκελοι για 14, σημειώσεις για άλλες 48... Στο ΔΣ του Χρηματιστηρίου''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Αύξηση ΑΕΠ 3,8% μας δίνει το ΔΝΤ φέτος. Πρώτη έκθεση του διεθνούς οργανισμού''.

    ΚΕΡΔΟΣ:''Με fax οι λογιστικές μεταβολές των εταιρειών. Με μια αίτηση και σε 30 λεπτά η έναρξη επαγγέλματος''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Εξειδικευμένοι ελεγκτές θα εποπτεύουν τις ΔΕΚΟ. Για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομίας''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:''Κόντρα στην ΕΚΤ κινούνται οι ελληνικές τράπεζες. Μειώνεται έως 0,50% το κόστος του χρήματος''.

    [13] ΔΕΚΟ-Ελεγχοι

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει οτι "Λογιστικούς και οικονομικούς ελέγχους στις ΔΕΚΟ θα πραγματοποιούν εξειδικευμένοι ελεγκτικοί οίκοι, στο πλαίσιο της αυστηρότερης εποπτείας που καθιερώνει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, για τις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 6 March 2003 - 16:31:44 UTC