Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-02-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/02/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ελλάδα - ΕΕ- Ιράκ
  • [04] Διαφθορά
  • [05] ΠΑΣΟΚ
  • [06] Τρομοκρατία-Ερευνες
  • [07] Ελλάδα-ΗΠΑ-Αιγαίο
  • [08] Κυπριακό
  • [09] ΕΚΑΒ-Ελικόπτερα
  • [10] Ασυμβίβαστο βουλευτών
  • [11] Αυξήσεις επιτοκίων
  • [12] ΠΑΣΟΚ
  • [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [14] Αύξηση επιτοκίων

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/02/2003

    Η συζήτηση στη Βουλή για το ασυμβίβαστο των βουλευτών, οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση για το Ιράκ, το Κυπριακό, οι έρευνες για τα αίτια της πτώσης των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ και η αύξηση των τραπεζικών επιτοκίων για καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Επιδοτήσεις και φορολογικά κίνητρα για παλιές και νέες επιχειρήσεις. Νέοι ορίζοντες στην επιχειρηματικότητα μέσω του αναπτυξιακού νόμου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ο χάρτης της διαφθοράς σε όλη την Ελλάδα. Τον έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Κρουσταλλάκης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ακριβαίνουν κάρτες-δάνεια. Ενώ παραμένουν αρνητικά τα επιτόκια καταθέσεων.

    Η ΑΥΓΗ: Ασπίδα ειρήνης στο Σύνταγμα. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ελληνικό κοινωνικό φόρουμ, νεολαίες καλούν στη μεγάλη συγκέντρωση το Σάββατο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Επικίνδυνη κρίση στην κυβέρνηση. Σαρωτικό ανασχηματισμό προτείνουν στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Βόμβα επιτοκίων - Ακριβότερα όλα τα δάνεια. Οι τράπεζες θύμωσαν για τα ''λαϊκά ομόλογα'' και τιμωρούν την αγορά.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Καπέλο σε δάνεια και κάρτες. Ο αιφνιδιασμός της Alpha Bank αλλάζει το τραπεζικό τοπίο.

    ΕΘΝΟΣ: Ξαφνικό καπέλο σε δάνεια και κάρτες. Μέχρι 3 μονάδες πάνω τα επιτόκια στα στεγαστικά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Κόκκαλης είναι εθνικό κεφάλαιο κι αφήστε τα σάπια. Από, τις, υψίστης τεχνολογίας επιχειρήσεις του Σωκράτη - που είναι αξιοζήλευτες διεθνώς - ζουν χιλιάδες οικογένειες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Διαφθορείον η Ελλάς. Συγκλονίζουν τα στοιχεία, τα οποία απέστειλαν οι κατά τόπους εισαγγελικές αρχές στον Αρειο Πάγο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δάνεια: Φωτιά οι δόσεις λόγω... κρίσης. Τράπεζες: Πόσο αυξάνονται τα επιτόκια για στεγαστικά, καταναλωτικά και κάρτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στον βυθό μιας σύμβασης. Ελεγχοι... αέρος, κρυμμένες βλάβες, ''νεφελώδεις πτήσεις''.

    ΕΣΤΙΑ: Ανθρωποι και συστήματα. Ποιός ευθύνεται για τα ελικόπτερα.

    Espresso: Η μυστηριώδης γυναίκα, που ήταν στο πλευρό του Τραπεζίτη εξομολογείται:Ξέρω τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Βρανόπουλου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ακριβότερα στεγαστικά-καταναλωτικά. Απρόσμενη αύξηση επιτοκίων-Ενδειξη δυσχέρειας τραπεζών και οικονομίας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Εισαγγελέας για τις πτώσεις ελικοπτέρων. Η δικαιοσύνη παρενέβη στην τραγωδία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αύξηση σοκ σε δάνεια, κάρτες. Εως 3% πάνω τα επιτόκια.

    ΝΙΚΗ: ''Κεραμίδα'' στο κεφάλι των δανειοληπτών. Η Alpha Bank ανεβάζει τα επιτόκια εως 2%.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΟΧΙ στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών. Ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Traffic news: Αποκαλύψεις σοκ από Τράγκα. Σ' ένα πολύ σκληρό τετ α τετ με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

    Η ΧΩΡΑ: Ξετσίπωτη η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική ευθιξία. Νέοι κεραυνοί Καραμανλή.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αυξήσεις σοκ στα επιτόκια χορηγήσεων. Η ALPHA BANK έδωσε το σύνθημα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ξαφνική άνοδος επιτοκίων. Ακριβότερα κατά 1% τα στεγαστικά δάνεια.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οι Θεσσαλονικείς λένε ''όχι'' στον πόλεμο.

    [03] Ελλάδα - ΕΕ- Ιράκ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος ) αναφέρει ότι ''τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ενωση παλινδρομεί μεταξύ ειρήνης και πολέμου και η ελληνική προεδρία προσπαθεί να συγκολλήσει τα ''κομμάτια'' της ''ενιαίας και κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στο Ιρακινό'' , τα βλέμματα Αμερικανών και Ευρωπαίων εστιάζονται στο Βερολίνο''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι ''πάντως οι εκτιμήσεις που υπάρχουν στην Αθήνα, είναι ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια, η οποία πιθανά να οδηγήσει σε αδιέξοδο και απλά να επιβεβαιώσει το ρήγμα που υπάρχει μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών''.

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι '' δεδομένων των δύο απόψεων έχουν εκφραστεί στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η ίδια η ελληνική προεδρία τηρεί για την ώρα στάση ισορροπίας αποφεύγοντας να πάρει ανοιχτή θέση υπέρ των γαλλογερμανικών προτάσεων έστω και εάν προσφάτως είχε καταδικάσει την πρωτοβουλία των ''8'' που συνυπέγραψαν την επιστολή υπέρ των αμερικανικών θέσεων''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι ''η ''εμπλοκή'' στο ΝΑΤΟ συνεχίστηκε και χτες μέχρι αργά το βράδυ στις Βρυξέλλες παρά τη νέα αμερικανική

    ''αναδίπλωση'' και τις ''συμβιβαστικές '' προσπάθειες του γγ του ΝΑΤΟ Βρετανού λόρδου Τζ. Ρόμπερτσον ώστε να καλυφθεί προσωρινά η ανοιχτή πολιτική κρίση εντός του ΝΑΤΟϊκού Συμβουλίου και να ''μετατοπιστεί'' η διαμάχη με τη Γαλλία και τη Γερμανία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση της Νέας Υόρκης. Η εκρηκτική εμφάνιση του αλληλοσπαραγμού της ''Δύσης'' δεν πρόκειται βέβαια να καταλαγιάσει και η εσωτερική ρήξη του ''ατλαντισμού'' αναμένεται να διαπιστωθεί εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα στην έκτακτη σύνοδο της ΕΕ''.

    [04] Διαφθορά

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''περισσότερες από 3.000 υποθέσεις διαφθοράς στο δημόσιο τομέα, με πάνω από 12.000 κατηγορουμένους ''ξεσκονίζει'' η Δικαιοσύνη σ΄όλη την Ελλάδα. Οι περισσότερες αφορούν παράβαση καθήκοντος, ενώ ακολουθούν ψευδείς βεβαιώσεις, υπεξαιρέσεις''.

    [05] ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι ''ο κ. Σημίτης έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους ειδικά τους τελευταίους μήνες ότι θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ και στις προσεχείς εκλογές. Παρά τις διακηρύξεις και τις διαψεύσεις το σενάριο της αποχώρησής του ουδέποτε αποσύρθηκε από την πολιτική σκηνή. Και ''φούντωσε'' μόλις προχθές όταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης υπονόησε σαφώς (με το άρθρο του στο ΒΗΜΑ) ότι περί τον Ιούνιο ο κ. Σημίτης θα παραιτηθεί από πρωθυπουργός και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Το σενάριο αυτό εκμεταλλεύθηκαν εντυπωσιακά χθες όλες οι προσκείμενες στη ΝΔ εφημερίδες. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού διαβεβαίωναν ότι ''όλα αυτά κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας''. Πάντως οι συζητήσεις για τις πιθανές αποφάσεις του πρωθυπουργού αναζωπυρώθηκαν. Οπως παραδέχονται και στενοί συνεργάτες του, ακόμη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ στις ιδιαίτερες συζητήσεις τους αφήνουν να αιωρείται ένα ''μήπως''.

    [06] Τρομοκρατία-Ερευνες

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει οτι ''σε ''ξεσκόνισμα'' δεκάδων δικογραφιών που αφορούν βομβιστικές επιθέσεις του ΕΛΑ μετά το 1988 προχωρούν τις επόμενες ημέρες οι εφέτες ανακριτές, ενώ δεν αποκλείεται η άσκηση συμπληρωματικών διώξεων κατά των τεσσάρων προφυλακισμένων κατηγορουμένων''.

    Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ESPRESSO η Ρουμπίνα - Μαρία Μαρκοπούλου υποστηρίζει ότι ''γνωρίζει το δράστη της δολοφονίας από τη 17 Νοέμβρη του πρώην διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Μιχάλη Βρανόπουλου.Σύμφωνα με την κυρία Μαρκοπούλου, πρόκειται για πρώην πολιτικό σε πολύ μεγάλη θέση που κατόπιν καθαιρέθηκε από την τότε κυβέρνηση. Επίσης, αναφέρει ότι δεν είναι από τους συλληφθέντες στον Κορυδαλλό και προσθέτει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις με χαρτιά γιατί πάμπολλες φορές έχουν κάψει, όπως ισχυρίζεται, τα αρχεία της ασφάλειας στο Μέγαρο της Αλεξάνδρας. Αποφεύγει δε να αναφέρει το όνομά του διότι, όπως λέει, ''δεν υπάρχουν στοιχεία'' και υπάρχει και ο κίνδυνος της συκοφαντικής δυσφήμησης''.

    [07] Ελλάδα-ΗΠΑ-Αιγαίο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει οτι ''απόλυτοι επικυρίαρχοι στις ελληνικές θάλασσες και τους ουρανούς μας είναι αυτή την περίοδο οι Αμερικανοί. Με ειδικό σήμα-''τελεσίγραφο'' που εξέδωσαν στις 31 Ιανουαρίου 2003, οι Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ απαιτούν από κάθε πολιτικό αεροσκάφος και εμπορικό πλοίο που θα εισέρχεται στις περιοχές της ελληνικής κυριαρχίας και θα κινείται κοντά σε ζώνες που βρίσκονται αμερικανικά πολεμικά πλοία ή μαχητικά αεροσκάφη, να ενημερώνει τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή μας μέσω ειδικής συχνότητας''.

    [08] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι ''επιστολή με την οποία ζητά την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων για το θέμα της ασφάλειας στην Κύπρο, όπως προβλέπεται από το σχέδιο Αννάν, απέστειλε προς τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γιακίς ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, την Τετάρτη''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά οτι ''μπορεί η Αγκυρα μετά από τις συνεχείς παρεμβάσεις των Ηνωμένων Εθνών να αποδέχθηκε τη διαπραγμάτευση με την Αθήνα για το θέμα της ασφάλειας της Κύπρου, αλλά η έναρξη των διαβουλεύσεων συναντά πολλαπλά εμπόδια. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η τουρκική κυβέρνηση επιθυμεί να τεθούν στις ομάδες διαπραγμάτευσης στρατιωτικοί και όχι διπλωμάτες''.

    Η Traffic news προσθέτει οτι ''στη Συνθήκη Προσχώρησης η Κύπρος αναφέρεται με το επίσημο και διεθνώς αναγνωρισμένο όνομά της (REPUBLIC OF CYPROUS) κάτι που συνεπάγεται οτι δεν υπάρχει καμία άλλη ονομασία, χρήση της οποίας μπορεί να γίνει προκειμένου να περιγραφεί η συγκεκριμένη χώρα που εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση. από το βασικό αυτό σημείο καταλαβαίνει κανείς οτι οι ονομασίες που προτείνει ο κ. Ντε Σότο ή ο ΟΗΕ και τυγχάνουν διαπραγμάτευσης στην Κύπρο δεν αφορούν καθόλου την ΕΕ, η οποία διεξήγαγε διαπραγματεύσεις και δέχεται να εντάξει τη χώρα που φέρει την επίσημη ονομασία ''Δημοκρατία της Κύπρου'' και καμία άλλη.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''τρεις μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής το προεκλογικό σκηνικό στην Κύπρο κυριαρχείται από τις εξελίξεις του Κυπριακού και την επικείμενη επίσκεψη του Κόφι Αννάν σε Αθήνα-Αγκυρα και πιθανότατα στη Λευκωσία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου μεταφέροντας τις προθέσεις του προέδρου Κληρίδη ανακοίνωσε πως αν ο πρόεδρος χάσει τις εκλογές, τότε το ίδιο βράδυ θα καλέσει τον εκλεγέντα πρόεδρο να αναλάβει τις διαπραγματεύσεις. Αυτό μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος προεδρικής αναμέτρηση μεταξύ Παπαδόπουλου - Κληρίδη στις 23 Φεβρουαρίου και δεδομένου ότι η επίσκεψη του γγ των Ηνωμένων Εθνών συζητείται να πραγματοποιηθεί στις 26 του μηνός, τρεις δηλαδή μέρες μετά την προεδρική εκλογή και δυο ημέρες πριν από την εκπνοή της θητείας Κληρίδη. Με την κίνηση αυτή ο κ. Κληρίδης επιδιώκει να υπογραμμίσει πως δεν θα είναι αυτός που θα παραλάβει το τρίτο σχέδιο Αννάν ούτε αυτός που θα χειρισθεί τις εξελίξεις σε περίπτωση εκλογικής αποτυχίας του''.

    [09] ΕΚΑΒ-Ελικόπτερα

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται οτι ''σε μηχανική βλάβη οφείλεται η συντριβή του μοιραίου ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, που από τα ξημερώματα της Τρίτης συγκλονίζει το Πανελλήνιο. Οπως έγινε γνωστό, το συγκεκριμένο Augusta παρουσίασε πρόβλημα τρεις φορές στις 3/2/2003, με αποτέλεσμα την αναγκαστική προσγείωσή του ισάριθμες φορές. Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι του ΕΚΑΒ σημειώνουν οτι στο συγκεκριμένο ελικόπτερο είχε σπάσει ο κινητήρας δύο μήνες μόλις μετά την αγορά του και αντικαταστάθηκε από άλλον''.

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει οτι ''είναι σαφές ποιός ευθύνεται που τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ πέφτουν το ένα μετά το άλλο. Ασφαλώς υπάρχουν ευθύνες της εταιρείας διαχειρίσεως. Ομως τελικός υπεύθυνος είναι η Κυβέρνησις Σημίτη. Αντί να δημιουργήση τις υποδομές που επαγγέλθηκε, συγκάλυψε την ανικανότητά της με ένα σύστημα που εκ των πραγμάτων ενέχει κινδύνους''.

    [10] Ασυμβίβαστο βουλευτών

    Το ΒΗΜΑ επισημαίνει οτι ''με τα νεύρα της κυβέρνησης παίζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κινούνται πλέον ανοικτά εναντίον της με την ευκαιρία του νομοσχεδίου για το ασυμβίβαστο. Το χθεσινό ''χαστούκι''-έκπληξη στη Βουλή έρχεται σε συνέχεια του αντάρτικου που ξεκίνησε προ δύο εβδομάδων και συμπυκνώνει το άθροισμα της δυσαρέσκειας μερίδας βουλευτών, ενώ επιβεβαιώνει την έλλειψη συνοχής και αλληλεγγύης που επικρατεί στην κυβερνητική παράταξη. Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης φέρεται δυσαρεστημένος με όσα συμβαίνουν, αλλά έχει δώσει εντολή να συνεχιστεί η διαδικασία ακόμη και αν υπάρχει η πρόβλεψη οτι θα καταψηφισθεί το νομοσχέδιο''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) τονίζει οτι ''ένα αγωνιώδες παρασκήνιο για να αποφευχθεί ένα νέο κοινοβουλευτικό Βατερλό άρχισε να εξελίσσεται χθες το απόγευμα. Δεκαπέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δήλωσαν οτι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο σήμερα το πρωί στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός, μπροστά στον κίνδυνο να αποτελέσει ουσιαστικά τη ''δεδηλωμένη'' προσχώρησε μέσω κύκλων του σε ''νουθεσίες'' και ''απειλές'' προς τους αντάρτες''.

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει οτι ''η αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας από 21 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ αποτέλεσε το αποκορύφωμα των διαφωνιών που ακούστηκαν χθες και προχθές στη Βουλή σχετικά με την εφαρμογή του ν/σ για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών. Κατόπιν αυτού, το προεδρείο της Βουλής ανέβαλε την ψηφοφορία για σήμερα το πρωί''.

    [11] Αυξήσεις επιτοκίων

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ ''σε νέες κερδοσκοπικές κινήσεις προχωρούν οι εμπορικές τράπεζες, αυτήν τη φορά μέσω της αύξησης των επιτοκίων δανεισμού, τα οποία υποτίθεται οτι θα έβαιναν διαρκώς μειούμενα. Την αρχή έκανε χθες η ''Αλφα Μπανκ'', η οποία αύξησε τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, των καταναλωτικών δανείων και των πιστωτικών καρτών κατά 1%-2%, ενώ σε ανάλογες κινήσεις αναμένεται να προχωρήσουν και άλλες εμπορικές τράπεζες, της Εθνικής μη εξαιρουμένης''.

    [12] ΠΑΣΟΚ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι ''η επιβάρυνση του πολιτικού κλίματος το τελευταίο διάστημα έχει οδηγήσει στην αύξηση, με γεωμετρική μάλιστα πρόοδο, των υπόγειων διεργασιών και των παρασκηνιακών επαφών των ''βαρόνων'' του ΠΑΣΟΚ με βουλευτές και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ''όλοι συνομιλούν με όλους'', ενώ συχνά οι σχετικές επαφές επεκτείνονται στο ζήτημα της διαδοχής του πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη, μετά ή και πριν από τις προσεχείς εκλογές''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι ''σαρωτικό ανασχηματισμό εισηγούνται στον Σημίτη υπουργοί του περιβάλλοντός του τον Ιούλιο με μετακινήσεις ακόμα και κορυφαίων υπουργών, ανασύνθεση του ΕΓ (κατά τα πρότυπα εκείνης που έκανε ο Ανδρέας το 1986, βγάζοντας από το κορυφαίο κομματικό όργανο τα μέλη της κυβέρνησης) και θεαματική ανανέωση των εκλογικών συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ ''καρατόμηση'' ηλικιωμένων και ''αντιπαραγωγικών βουλευτών''.

    [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Αιφνίδια άνοδος επιτοκίων. Στα επιτόκια χορηγήσεων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Ακριβότερα γίνονται όλα τα δάνεια. Ανοιξε ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Αιφνιδίασε η Alpha Bank. Ανοιξε το "χορό" αυξήσεις επιτοκίων χορηγήσεων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Ακριβότερο το χρήμα για καταναλωτές και επιχειρήσεις. Αρχή από την αύξηση επιτοκίων της ALPHA BANK".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:'' Κεραυνός εν αιθρία η αύξηση των επιτοκίων χορηγήσεων. Ακριβαίνει από τη Δευτέρα το κόστος του χρήματος".

    [14] Αύξηση επιτοκίων

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "η Alpha Bank αιφνιδίασε χθες την αγορά, αυξάνοντας τα επιτόκια στεγαστικής και καταναλωτικής πίστης από 0,40%-1,25% κατά μέσο όρο , χωρίς φυσικά να μεταβάλει τα επιτόκια καταθέσεων. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θεωρείται βέβαιον οτι θα προχωρήσουν κι οι άλλες τράπεζες σε ανάλογες κινήσεις, με πρώτη την Τράπεζα Πειραιώς, που φημολογείται οτι θα αυξήσει τα επιτόκια άμεσα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 13 February 2003 - 21:27:31 UTC