Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-10-29

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/10/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ- Συνασπισμός
  • [04] ΠΑΣΟΚ- Πάγκαλος
  • [05] ΝΔ
  • [06] Τρομοκρατία- εξελίξεις
  • [07] Μάρμαρα Παρθενώνα-Βρετανία
  • [08] Σύνοδος κορυφής ΕΕ
  • [09] Κύπρος-Ευρωστρατός

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/10/2002

    Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η σύλληψη Σερίφη και οι έρευνες για τη "17Ν" και οι δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία με ΣΥΝ, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Τι ισχύει για επιδόματα ασθενείας και μητρότητας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Οργιο ρεμούλας στην Εγνατία Οδό. Αρχισε εισαγγελική έρευνα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Νέος τρόμος πάνω από την Ευρώπη. Μετά και τη Μόσχα ο εφιάλτης εξαπλώνεται.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Ανοιχτή συμπαράσταση στους τρομοκράτες από το Σιν Φέιν της 17Ν. Εβγαλαν τις κουκούλες οι άνθρωποι του ''Δικτύου''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Συνεταιρισμοί: Στερούν την κατοικία και σε αξιωματικούς. Κλειστά ακόμα τα χαρτιά για τα χιλιάδες αυθαίρετα.

    ΕΘΝΟΣ:3.097 νέες προσλήψεις με 11 διαγωνισμούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:Η ΟΝΕ παγίδα για την οικονομία της Ελλάδος! Κ. Θάνος: ενώ οι αγρότες εμπαίζονται από τους πολιτικούς...

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Αναψε φωτιές και πάλι ο Πάγκαλος. Εληξε την πολύμηνη σιωπή του και έριξε κεραυνούς στο ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Δημόσιο: Οι προθεσμίες για 3.521 προσλήψεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Εφιάλτης τώρα τα αέρια. Ποιός θα είναι μετά τη Μόσχα ο επόμενος χρήστης;

    ΕΣΤΙΑ:Ανοιγμα στην Αριστερά. Συγκυβέρνηση με τον Συνασπισμό.

    Espresso:Τελεσίγραφο στη Ρούλα! Στον αέρα η εκπομπή της. Γιατί της έδωσαν προθεσμία μέχρι τις 15 Νοεμβρίου

    ΤΑ ΝΕΑ:115 θάνατοι ζητούν εξηγήσεις. Σόκ από τη χρήση του τοξικού αερίου .

    Traffic News: Οι φίλοι της 17Ν ''επικήρυξαν '' Τράγκα και Κακαουνάκη. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τους δημοσιογράφου και τον εφέτη - ανακριτή.

    Η ΧΩΡΑ:Πράσινο φως για επιθέσεις εναντίον Ζερβομπεάκου, Τράγκα και ''Χώρας''. Με αφορμή την προφυλάκιση του Γιάννη Σερίφη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Ως εδώ! Μεγάλες καταστροφές σε αυτοκίνητα καταστήματα , δεκάδες τραυματίες οι 7 αστυνομικοί. Απειλείται με εξοντωτική τιμωρία η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μήνυμα έστειλε και ο πρόεδρος. Αιχμηρές επισημάνσεις από τον Κ. Στεφανόπουλο.

    [03] ΠΑΣΟΚ- Συνασπισμός

    H Traffic News αναφέρει ότι ''έγκυροι πολιτικοί αναλυτές κάνουν λόγο γι μια ''απάντηση '' από το κυβερνών κόμμα που θα έχει τη μορφή ''συνασπισμού ελιάς'' και θα προωθεί κυρίως τη συνεργασία με τον Συνασπισμό αλλά και την αντικειμενική γειτονία με τα φαινόμενα ''τύπου Καρατζαφέρη''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι ''δεν βρίσκουν για την ώρα πρόσφορο έδαφος στον Συνασπισμό οι συνεχόμενες επιθέσεις φιλίας του ΠΑΣΟΚ περί πολιτικών συμμαχιών''.

    [04] ΠΑΣΟΚ- Πάγκαλος

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι ''εξ οικείων οι αποδείξεις για την ήττα στο ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή που κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν αν διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για τη μεγάλη ήττα του κυβερνώντος κόμματος στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και προσπαθούν να αποκρύψουν το ''μήνυμα'' πίσω από την Υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς και την πρόταση (;) κυβερνητικής συνεργασίας στον Συνασπισμό ο κ. Θ. Πάγκαλος δεν διστάζει να πει και πάλι τα πράγματα με το όνομά τους. Από κοντά και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Τσοχατζόπουλος''.

    [05] ΝΔ

    Η Espresso υποστηρίζει ότι ''η κάλπη των δημοτικών εκλογών δεν έβγαλε μόνο μηνύματα, αλλά και διλήμματα. Στη Ρηγίλλης για παράδειγμα αναρωτιούνται φωναχτά τις τελευταίες ημέρες αν η στρατηγική στροφή προ στο ''μεσαίο χώρο'' που για πολλούς στη ΝΔ αποτελεί ''αδειανό πουκάμισο'' πρέπει να συνεχιστεί ή αν το κόμμα πρέπει να ρίξει το βάρος στη δεξαμενή των παραδοσιακών ψηφοφόρων της ''λαϊκής δεξιάς'' που όπως φάνηκε δεν είναι ''δεδομένο''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι ''αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι οι βουλευτές του κόμματος που υπονόμευσαν ορισμένους εκ των υποψηφίων νομαρχών της ΝΔ με αποτέλεσμα να χάσει το κόμμα νομαρχίες που θα μπορούσε να κερδίσει θα είναι εκτός κομματικών ψηφοδελτίων στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι ''η ΓΣΕΕ με πρωτοβουλία του προέδρου της Χρήστου Πολυζωγόπουλου θέλει να ξεκινήσει διάλογο με την κυβέρνηση και τους εργοδοτικούς φορείς για την διαμόρφωση ενός εργασιακού νόμου μέχρι το τέλος του έτους''.

    [06] Τρομοκρατία- εξελίξεις

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι ''στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε προχτές ο Γιάννης Σερίφης καθώς ο ειδικός εφέτης ανακριτής κ. Λεωνίδας Ζερβομπεάκος και ο εισαγγελέας εφετών κ. Κυριάκος Καρούτσος αποφάσισαν από κοινού την προσωρινή κράτησή του μετά τη δίωρη απολογία του για τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του και αφορούν τα αδικήματα τη συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής''.

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ ''στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αναμένεται να προσφύγουν οι συνήγοροι του Σερίφη για να αποφασίσει αν έχει αναδρομική ισχύ η συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Η απόφαση θα αποτελέσει ''πυξίδα'' και γι άλλους κρατουμένους της 17Ν''.

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει οτι ''ενώ αναμένονται συλλήψεις γνωστών ονομάτων και ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχ. Χρυσοχοίδης φέρονται αποφασισμένοι να ξεκαθαρίσουν το θέμα της τρομοκρατία, οι ''άγνωστοι'' φίλοι της 17Ν κυκλοφορούν προκηρύξεις με υπογράμμιση των ''στόχων'' και διατυπώνονται βολές κατά του εφέτη ανακριτή ότι ''εγκλημάτησε κατά της Δικαιοσύνης''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι ''η προφυλάκιση του γνωστού συνδικαλιστή Γιάννη Σερίφη ως ''στρατολόγου'' της 17Ν σύμφωνα με τις απολογίες τριών συγκατηγορουμένων του πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στον συνδικαλιστικό αριστερό και αναρχικό χώρο''.

    [07] Μάρμαρα Παρθενώνα-Βρετανία

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν οτι ''δώστε μας τα Μάρμαρα του Παρθενώνα για το 2004'', ήταν επιγραμματικά το αίτημα που υπέβαλε επισήμως ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στον Βρετανό Πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν στην Ντάουνινγκ Στριτ αριθμός 10. Ο κ. Σημίτης έθεσε για πρώτη φορά επισήμως θέμα επιστροφής των Μαρμάρων, και το συμπεριέλαβε στα διμερή, ανοιχτά, θέματα των δύο χωρών. Η πρωτοβουλία, αν και δεν είχε άμεση αντίδραση από την πλευρά του κ. Μπλερ, είναι εμφανές οτι τον αιφνιδίασε, τόσο με τον τρόπο που τέθηκε όσο και για τους όρους που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας έθεσε ώστε να διευκολυνθεί η Βρετανία στην παραχώρηση των γλυπτών''.

    [08] Σύνοδος κορυφής ΕΕ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι ''η θέση της κυβέρνησης στην ΕΕ μέχρι το Δεκέμβριο είναι απολύτως σαφής: Ο στόχος της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ θα επιτευχθεί πάση θυσία, και προς τούτο η Αθήνα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε ήπιες αντιδράσεις, έως υποχωρήσεις, σε άλλα σημαντικά θέματα. Προεξοφλώντας βεβαίως οτι έχει μαζί της την πλειοψηφία της κοινής γνώμης, αλλά και των πολιτικών κομμάτων''.

    [09] Κύπρος-Ευρωστρατός

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά οτι ''αποδεχόμενη το ''κείμενο της Αγκυρας'', με το οποίο η Κύπρος και το Αιγαίο δυνάμει μετατρέπονται σε γκρίζες ζώνες για την ΕΕ, η κυβέρνηση ανοίγει τον κύκλο της διευθέτησης των διπλωματικών ''εκκρεμοτήτων''. Η επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης του ευρωστρατού ήταν η κρίσιμη πρόβα για το έργο των έργων: την τελευταία ζαριά για την Κύπρο''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου)γράφει οτι ''με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο'' αναμένεται να βρεθεί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σκοπεύουν να του ζητήσουν να δώσει εξηγήσεις για το ''πράσινο φως'' που άναψε στις Βρυξέλλες για το θέμα του Ευρωστρατού με την έμμεση αποδοχή των τουρκικών θέσεων''.


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 29 October 2002 - 16:09:14 UTC