Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-10-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/10/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΗΠΑ-Επίσκεψη Χρυσοχοϊδη
  • [04] Κυβέρνηση-ΓΣΕΕ-Ανεργία
  • [05] Εκλογικός νόμος
  • [06] Αυτοδιοίκηση-Εκπροσώπηση γυναικών
  • [07] Ευρωστρατός
  • [08] ΗΠΑ-Κύπρος
  • [09] Νέα Δημοκρατία
  • [10] ΞΥΣΤΟ- Πόρισμα Γεράκη
  • [11] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [12] ΕΕ-Κυπριακό
  • [13] ΕΕ-Αγροτική πολιτική
  • [14] 17Ν- Κατηγορούμενοι
  • [15] Καρατζαφέρης - Δηλώσεις Χριστόδουλου
  • [16] Δηλώσεις Σκανδαλίδη
  • [17] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [18] Προϋπολογισμός

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/10/2002

    Η σύνοδος κορυφής στην ΕΕ για τη διεύρυνση και την αγροτική πολιτική, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών της αυτοδιοίκησης και η στάση των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη "17Ν" είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ενίσχυση για 5.000 επιχειρήσεις. από την ερχόμενη εβδομάδα τα χρήματα στους δικαιούχους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Η Ελλάδα ερημώνει. Δραματικές διαστάσεις παίρνει η υπογεννητικότητα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ενός ξυστού Δρυς και Κόκκαλης... έπονται. Πόρισμα-φωτιά του εισαγγελέα Γεράκη στη Βουλή.

    Η ΑΥΓΗ: Ομηρος του εφιάλτη της Τσετσενίας η Μόσχα. Κορυφώνεται το δράμα των εκατοντάδων αιχμαλώτων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Βρώμικα κόλπα του ROCCO σε βάρος του Αρχιεπισκόπου. Εξετάσεις στον Καραμανλή δείνει τώρα ο Κόκκαλης. Σκληρή ανακοίνωση από την Αρχιεπισκοπή.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Νύχτα τρόμου στη Μόσχα. Ο Πούτιν ''δείχνει'' τον Μπιν Λάντεν. Ολα δείχνουν οτι η Ρωσία έγινε με τη σειρά της στόχος της Αλ Κάιντα. Οι τρομοκράτες εκτελούν, οι κομάντος ετοιμάζονται.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εξι δις. ευρώ επιδότηση σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Στο έλεος του τρόμου Μόσχα-Ουάσιγκτον. Αιχμάλωτες των τρομοκρατών οι πρωτεύουσες των 2 υπερδυνάμεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η ΝΔ βάζει μπροστά τις... μηχανές των τρακτέρ. Μετά την ''ψήφο εμπιστοσύνης'' που της έδωσαν οι αγρότες στις εκλογές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οργιάζει η σπατάλη και η κακοδιαχείριση. Σε περίοδο φοροκυνηγητού και σκληρής λιτότητας για όλους μας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τρίτος γύρος για τα ποσοστά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Ανάλυση: Επιβεβαιώνεται από όλους η υπεροχή της φιλελεύθερης παράταξης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Θέατρο τρόμου. Παγκόσμια αγωνία για την τύχη των ομήρων στη Μόσχα. ''Αποφασισμένοι να πεθάνουμε αλλά θα σκοτώσουμε απίστους''.

    ΕΣΤΙΑ: Υπαίτιοι της ανεργίας. Σοσιαλιστές και συνδικαλιστές.

    Espresso: Πως άρπαξαν 100.000.000 από γνωστό κοσμηματοπωλείο. Το μεγάλο κόλπο στη Μύκονο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: από τη Ν. Υόρκη στη Μόσχα. Φοβίζει η διασπορά της τρομοκρατίας. Οι Τσετσένοι αυτονομιστές με φρασεολογία Αλ Κάιντα παίζουν με τη ζωή 700 ομήρων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ελληνόπουλα αγχωμένα από σχολείο και οικογένεια. Ψυχικές διαταραχές και προβλήματα συμπεριφοράς εκδηλώνει ένα στα πέντε παιδιά.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τρομοκρατεί η πολυεθνική της βίας. Το φάντασμα της Αλ Κάιντα πάνω από τον κόσμο.

    ΝΙΚΗ: Διάλογος για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Αναλογικότερο σύστημα προωθεί ο Σκανδαλίδης. Στόχος η προοδευτική συνεργασία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εργαζόμενοι ''λάστιχο'' αλλά με... ρύθμιση. Νέα επίθεση στις εργασιακές σχέσεις.

    Traffic news: Του βγάζουν τα ράσα. Καθαίρεσαν τον 70χρονο νεόνυμφο παπά.

    Η ΧΩΡΑ: Εκβιάζει και απειλεί το παρακράτος. Πονοκέφαλος για το Μαξίμου τα ''γνωστά'' ονόματα στη λίστα της τρομοκρατίας. Ερχονται αποκαλύψεις για τις σχέσεις της ΕΥΠ με την τρομοκρατία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πετρέλαιο θέρμανσης: Αύξηση 12 δρχ σε 10 μέρες! Παρά την πτώση των διεθνών τιμών στα πετρελαιοειδή.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ερημώνει η ελληνική ύπαιθρος. Δραματικά στοιχεία στη Βουλή από τη ΝΔ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στο στόχαστρο τώρα η επικουρική ασφάλιση. Τέσσερις σημαντικές καινοτομίες.

    [03] ΗΠΑ-Επίσκεψη Χρυσοχοϊδη

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι ''η τρομοκρατία σε όλες τις επίσημες επισκέψεις του Μ. Χρυσοχοϊδη στις ΗΠΑ ήταν το βασικό θέμα στις συναντήσεις με τους Αμερικανούς αξιωματούχους. Αυτή τη φορά, όμως, το κλίμα στις συζητήσεις ήταν εντελώς διαφορετικό από τις προηγούμενες φορές και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έτυχε θερμής υποδοχής''.

    [04] Κυβέρνηση-ΓΣΕΕ-Ανεργία

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει οτι ''η μεν Κυβέρνησις έλαβε κάποια ημίμετρα, που υποτίθεται οτι καθιερώνουν ''ευελιξία'' στην αγορά εργασίας. Ομως αυτά δεν είναι αρκετά. Για να απορροφηθή η ανεργία, τα μέτρα θα έπρεπε να είναι πολύ πιο τολμηρά. Η Κυβέρνησις δεν τα λαμβάνει επειδή αντιδρούν οι συνδικαλιστές. Και τώρα εκείνοι την κατηγορούν, επειδή τα ημίμετρά της έφεραν το αντίθετο αποτέλεσμα''.

    [05] Εκλογικός νόμος

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά οτι ''δρομολογούνται οι διαδικασίες για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά και του αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας, μέσα από διακομματικό διάλογο, ο οποίος θα ξεκινήσει, όπως εξήγγειλε χθες ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, μετά τις γιορτές του Πάσχα''.

    [06] Αυτοδιοίκηση-Εκπροσώπηση γυναικών

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει οτι ''αύξηση της τάξης του 40% των εκλεγμένων γυναικών ως επικεφαλής στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση σημειώθηκε κατά την πρόσφατη εκλογική κούρσα, καταδεικνύοντας την τάση ανάδειξης των γυναικών σε θέσεις ευθύνης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων σε τοπικούς άρχοντες, ανεξάρτητα από το φύλο τους''.

    [07] Ευρωστρατός

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται οτι ''σε πολύ καλό κλίμα έγινε χθες βράδυ στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Ατυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη και του υπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Παπανδρέου με τον ύπατο εκπρόσωπο για την πολιτική Ασφαλείας και Αμυνας της ΕΕ κ. Χαβιέ Σολάνα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κ. Σολάνα ήταν πολύ αισιόδοξος για σύντομη ευτυχή κατάληξη του θέματος ''Ευρωστρατός''.

    [08] ΗΠΑ-Κύπρος

    Το ΒΗΜΑ σημειώνει οτι "την άμεση απομάκρυνση των αμερικανικής κατασκευής οπλικών συστημάτων από την Κυπριακή Δημοκρατία απαίτησαν οι Αμερικανοί με διάβημα που επέδωσε προσωπικά ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τόμας Μίλερ στον υπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου".

    [09] Νέα Δημοκρατία

    Η Traffic news επισημαίνει οτι "την τύχη του φαίνεται να προκαλεί, σύμφωνα με τα όσα ψιθυρίζουν ηχηρά ονόματα της Ρηγίλλης, ο Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος από την Κυριακή των εκλογών και υπό τη βεβαιότητα οτι παρά την αποτυχία του επικοινωνιακού σχεδιασμού -του οποίου προϊστατο σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση- διατυπώνει δυσάρεστες για τη Νέα Δημοκρατία απόψεις, φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον αρχηγό της, Κώστα Καραμανλή".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει οτι "η ώρα των μεγάλων αποφάσεων έχει φτάσει. Η βάση της φιλελεύθερης παράταξης απαιτεί ξεκαθάρισμα του κόμματος από τους πάσης φύσεως αντάρτες, που εμφανίζονται σε κάθε εκλογική μάχη για να μειώσουν όχι μόνο το ποσοστό της αλλά και τις εντυπώσεις μιας θριαμβευτικής νίκης. Στους κόλπους της ΝΔ αναζητούνται ακόμη υπεύθυνοι για τα λάθη που έγιναν στην επικοινωνιακή τακτική, ο Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος είναι υπεύθυνος της γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού και άρα ο πλέον αρμόδιος για τα ζητήματα, εξακολουθεί να "σφυρίζει" αδιάφορα και να υπεραμύνεται των επιλογών του".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει οτι "προ των πυλών είναι η αναδιοργάνωση του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ μετά τις σοβαρές κατηγορίες που διατύπωσαν κορυφαία στελέχη οτι δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα στις δημοτικές εκλογές. Τα βέλη στράφηκαν ευθέως εναντίον του γραμματέα της ΚΕ Β. Μεϊμαράκη για την ελλιπή απόδοση του κομματικού μηχανισμού της Ρηγίλλης, παρότι ο τελευταίος απέκρουσε αντιδρώντας έντονα τις κατηγορίες αυτές".

    ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει οτι "ο Κώστας Καραμανλής περιμένει να ακούσει "την άλλη πλευρά", ενώ όλα δείχνουν οτι θα επικρατήσει η άποψη της επίπληξης ή της "μελλοντικής σιωπηρής τιμωρίας".

    [10] ΞΥΣΤΟ- Πόρισμα Γεράκη

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι ''έκθετη είναι η κυβέρνηση Σημίτη και ο υπουργός Γεωργίας Γ. Δρυς μετά τη δημοσιοποίηση της πορισματικής έκθεσης που απέστειλε ο εισαγγελέας κ. Γεράκης στη Βουλή για το σκάνδαλο του Στιγμιαίου Λαϊκού Λαχείου (ΞΥΣΤΟ). Ο κ. Δρυς εγκαλείται ότι την περιόδο που ήταν υφυπουργός Οικονομιών δεν προστάτεψε τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου''.

    [11] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι ''οι φόβοι για ''θερμό'' επεισόδιο στο Αιγαίο εν όψει της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ ενισχύονται μετά και την προκλητική παρουσία τουρκικών σκαφών στα Ιμια. Γεγονός, με το οποίο η Αγκυρα αμφισβητεί τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα εγείρει θέμα ''γκρίζων ζωνών'' και επαναφέρει μνήμες του Ιανουαρίου του 1996''.

    Η Espresso υποστηρίζει ότι ''ωστόσο σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται τον τελευταίο καιρό και οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς από τις εκτιμήσεις των στρατιωτικών επιτελών δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η Τουρκία να προσπαθήσει να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο, εν όψει της επικείμενης ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ. Ως κρισιμότερο, μάλιστα διάστημα κρίνεται αυτό από τις αρχές Νοεμβρίου μετά τις τουρκικές εκλογές μέχρι τη σύνοδο της Κοπεγχάγης στον Δεκέμβριο οπότε και θα ληφθεί η τελική απόφαση για ένταξη''.

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ''στη γραμμή της ''μη έντασης'' λόγω της κρίσιμης φάση που διέρχεται το Κυπριακό, κινείται η κυβέρνηση παρά την κλιμάκωση των προκλήσεων της Άγκυρας με επίκεντρο τα Ιμια''.

    [12] ΕΕ-Κυπριακό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι '' σε μια από τις πλέον κρίσιμες διπλωματικές μάχες εξελίσσεται η άτυπη Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών που ξεκίνησε αργά χθες το απόγευμα τις εργασίες της. Ο ύπατος εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτικής της ΕΕ Χαβιέ Σολάνα έριξε φως στο με δηλώσεις του χθες στο άγριο παρασκήνιο σχετικά με την πορεία των εθνικών μας θεμάτων καθώς αποκάλυψε οτι ο γγ του ΟΗΕ έχει ήδη έτοιμο το σχέδιο λύσης για το Κυπριακό ενώ έκανε γνωστό ότι τις επόμενες ώρες ενδεχομένως να κλείσει στη βελγική πρωτεύουσα και το θέμα του ευρωστρατού''.

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι ''η ΕΕ θα επιβεβαιώσει την αποφασιστικότητά της να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τις δέκα υποψήφιες προς ένταξη χώρες- μεταξύ των οποίων και την Κύπρο - στη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης και να υπογραφεί τη ''Συνθήκη Ενταξης'' στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2003, σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων της δανικής προεδρίας για τη διεύρυνση''.

    [13] ΕΕ-Αγροτική πολιτική

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι ''πάγωσαν'' την αγροτιά χτες στις Βρυξέλλες ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ και ο Γερμανός καγκελάριος Γκ. Σρέντερ με διμερή ''συμφωνία'' πριν την έναρξη του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίόυ, σύμφωνα με την οποία για να ''αντισταθμιστεί το κόστος της διεύρυνσης'' προτείνεται να αποφασιστεί από τώρα ότι θα ''παγώσουν'' οι αγροτικές ενισχύσεις της περιόδου 2007-2013 στα επίπεδα του 2006, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία του Βερολίνου του 1999 (Ατζέντα 2000)''.

    [14] 17Ν- Κατηγορούμενοι

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''τη μια έκπληξη μετά την άλλη επιφυλάσσουν οι κατηγορούμενοι για τις εγκληματικές ενέργειες της 17Ν όχι μόνο στις διωκτικές αρχές αλλά και στους συνηγόρους τους. Την αρχή έκανε ο Σάββας Ξηρός και ευθυγραμμίστηκαν τα αδέλφια του. Το κλίμα που διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή με τους πέντε από τους δώδεκα που έχουν ομολογήσει εξ αρχής τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση να ανακαλούν το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μέρος των απολογιών τους , σηματοδοτεί την αλλαγή υπερασπιστικής γραμμής των εγκλείστων του Κορυδαλλού καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλοι. Η αιφνιδιαστική αυτή ανατροπή προκάλεσε ήδη τις παραιτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των Βασ. Τζωρτζάτου και Δ. Γεωργιάδου των οποίων οι έως τώρα χειρισμοί προσανατολίζονταν στην κατεύθυνση της αναγνώρισης ελαφρυντικών με έρεισμα τις ομολογίες των εντολέων τους''.

    [15] Καρατζαφέρης - Δηλώσεις Χριστόδουλου

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει μεταξύ άλλων στο σχόλιό της τα εξής: ''επιβεβαιώθηκε χθες με το ηχητικό ντοκουμέντο που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση οτι ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος όχι μόνον αναμειγνύεται στην πολιτική και παρεμβαίνει αλλά και προσδιορίζει ποια είναι η ακροδεξιά. Μετά τα αποκαλυπτήρια του κ. Χριστόδουλου οφείλουν ο κ. Κων. Καραμανλής και ο κ. Κων. Μητσοτάκης που υπέγραψαν για το αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό δημοψήφισμα να πάρουν μια καθαρή θέση. Να καταδικάσουν την πολιτική παρέμβαση του αρχιεπισκόπου αν πιστεύουν πράγματι στη δημοκρατία και όχι στη θεοκρατία''.

    [16] Δηλώσεις Σκανδαλίδη

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι ''το ''άνοιγμα'' του ΠΑΣΟΚ στην κεντροαριστερά βρήκε όνομα: Συνασπισμός. Αποτιμώντας τα πολιτικά συμπεράσματα των τοπικών εκλογών ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης αναγνώρισε οτι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ λειτουργούν πλέον ως όμοροι χώροι''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) προσθέτει ότι ''δίχτυα προς την ΑΡιστερά απλώνει το ΠΑΣΟΚ ελπίζοντας να εγκλωβίσει σ΄αυτά τα κόμματα εκείνα που θα προτιμήσουν να του προσφέρουν μελλοντικά κυβερνητικό σωσίβιο παρά να τολμήσουν τα ίδια να ξανοιχτούν στα ''βαθιά νερά΄'' της πολιτικής διευρύνοντας την εκλογική πελατεία τους. Προκειμένου να ''τσιμπήσουν'' οι υποψήφιοι ναυαγοσώστες το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζει το σύνηθες δόλωμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου με ένα αναλογικότερο σύστημα. Που αυτή τη φορά θα είναι ενισχυμένο με την επίκληση του ...αόρατου ''μπαμπούλα'' της ακροδεξιάς''.

    [17] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Βάλλεται ο προϋπολογισμός. Ενω στενεύουν τα περιθώρια για την οριστική μορφή του''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Το 51% της Rom Telecom στον ΟΤΕ'' .

    ΚΕΡΔΟΣ:''Θέμα ημερών η πώληση των ΕΛΠΕ. Εξελίξεις και στα θέματα της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Κόντρα Ακη με Χριστοδουλάκη για τις αποκρατικοποιήσεις''

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:''Σε σκωτσέζικο ντους υποβάλλουν τη Σοφοκλέους. Οι νέες εκθέσεις UBS WARBURG και SSSB''.

    [18] Προϋπολογισμός

    Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι "μεταξύ "σφύρας" (των απαιτήσεων αρκετών υπουργών για περισσότερα κονδύλια στα χαρτοφυλάκιά τους) και "άκομονος" (των ελέγχων που άρχισε να διενεργεί η Eurostat για τα δημοσιονομικά αποτελέσματα της τελευταίας τριετίας) βρέθηκε χθες το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Και η πίεση αυτή εντείνεται καθώς η αντιπολίτευση θέτει θέμα αξιοπιστίας του προϋπολογισμού και ενώ απομένουν τέσσερις εβδομάδες μέχρι την κατάθεση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού του 2003 στη Βουλή".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 25 October 2002 - 20:59:42 UTC