Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-10-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 03/10/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Τρομοκρατία
  • [04] Κυπριακό
  • [05] Εξωτερική πολιτική
  • [06] Ελληνοτουρκικά
  • [07] Ιράκ-Ελλάδα
  • [08] Νομαρχιακές-Δημοτικές εκλογές
  • [09] Ασφαλιστικά Ταμεία - Χρηματιστήριο
  • [10] Οικονομία
  • [11] Προσλήψεις-Δημόσιο
  • [12] Καταπολέμηση σωματεμπορίας
  • [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [14] Ταμείο Εγγυοδοσίας

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 03/10/2002

    Η βομβιστική επίθεση κουκουλοφόρων κατά της εφημερίδας ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, οι έρευνες για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και στα άλλα εθνικά θέματα και οι δημοτικές-νομαρχιακές εκλογές είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 60 δις. ευρώ σε 50.000 επιχειρήσεις. Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ταμείο εγγυοδοσίας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αίσχος! Κράτος... κουκουλοφόρων. Επίθεση με μολότοφ στην ''Απογευματινή''.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ως εδώ. Η Απογευματινή δεν λυγίζει και συνεχίζει τη μάχη.

    Η ΑΥΓΗ: Μπους-Μπλερ τορπιλίζουν τη συμφωνία επιθεωρητών - Ιράκ. Πιέζουν για υιοθέτηση νέου ψηφίσματος-τελεσιγράφου του ΟΗΕ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: ''Εκτέλεσε'' η Ντόρα τον Τζαννετάκο. ''Οποιος στην μάχη πάει για να πεθάνει, στρατιώτη μου για πόλεμο δεν κάνει...''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Στον αέρα ο Προϋπολογισμός. Ο πόλεμος υπονομεύει τις προβλέψεις. Θρίλερ χθες γύρω από την ημέρα κατάθεσης του προσχεδίου στη Βουλή.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οχι στη δημοκρατία της κουκούλας. Τραμπούκοι, τηλεπαράθυρα, απολογητές των δολοφόνων και λογής ''μαϊντανοί'' υπονομεύουν τους θεσμούς και ασελγούν στη μνήμη των νεκρών.

    ΕΘΝΟΣ: Εντόπισαν τμήμα από τον κρυμμένο θησαυρό. Αποκλειστικό: Βρήκαν 20.000 ευρώ πακεταρισμένα κοντά στη βίλα Γιωτόπουλου. ΕΛΑΣ: Μυστική επιχείρηση στους Λειψούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ιδού η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το προχθεσινό αίσχος: Αυτό είναι το... μεγαλείο της Δημοκρατίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ροζ φάμπρικα ολόκληρη η Ελλάδα. Η σωματεμπορία, η πιο επικερδής επιχείρηση στη χώρα μας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Καψώνι για 200.000 ψηφοφόρους. Δημοτικές: Επιστρατεύονται ταξί και μίνι μπας για τη μεταφορά τους από τμήμα σε τμήμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Δυναμίτες. Βόμβες οι κουκουλοφόροι, Η ΝΔ επιχειρεί κέρδη.

    ΕΣΤΙΑ: Ανακατεύουν τους ψηφοφόρους. Αλλού διαμένουν αλλού θα ψηφίσουν.

    Espresso: Μυστήριο με την οβίδα που ''μάζεψαν'' λίγα μέτρα από τον πρόεδρο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο σοσιαλισμός ξανάρχεται... Σχέδιο 50.000 προσλήψεων για προώθηση του θεσμού της κοινωνικής εργασίας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αγανάκτησε η Ελλάδα... Ποινική δίωξη για τα εμετικά συνθήματα υπέρ της ''17Ν''.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ραντεβού στα τυφλά με την κάλπη. Φόβοι για χάος σε Αθήνα, μεγάλους δήμους.

    ΝΙΚΗ: Κλιμάκωση με μολότοφ. Νοσηρό κλίμα στην αντιπαράθεση για την τρομοκρατία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ολοι σήμερα στα Προπύλαια στις 8 το βράδυ. Κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις.

    Traffic News: Βρομάει παρακράτος η επιδρομή κουκουλοφόρων. Θέλουν να φοβίσουν τον Τύπο και να μπλοκάρουν την έρευνα για τη 17Ν.

    Η ΧΩΡΑ: Το παρακράτος έκαψε εφημερίδα. Με την ανοχή της κυβέρνησης και την ηθική κάλυψη του Πρωτόπαπα που κατηγορεί ως ''παραμυθάδες'' και ''άθλιους'' όσους αποκαλύπτουν στοιχεία για την τρομοκρατία.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Πού θα βρείτε τα πιο φτηνά καύσιμα. Ο κατάλογος των πρατηρίων της Θεσσαλονίκης.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:Πολεμικά σενάρια για την οικονομία. Ανάπτυξη 3% βλέπει τώρα και ο Ν. Χριστοδουλάκης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Νέο άνοιγμα Παπαγεωργόπουλου προς εργαζόμενους. Απέσυρε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

    [03] Τρομοκρατία

    Το ΕΘΝΟΣ σημειώνει οτι ''μέσα σ' ένα απλό ξύλινο τελάρο λαϊκής αγοράς, τοποθετημένο σε κρυψώνα κοντά στο σπίτι του Αλ. Γιωτόπουλου, η Αντιτρομοκρατική εντόπισε τμήμα του θησαυρού της ''17Ν''. Εκεί ήταν προσεκτικά τοποθετημένες δεσμίδες χαρτονομισμάτων συνολικής αξίας 20.000 ευρώ. Πληροφορίες από τους έγκλειστους στον Κορυδαλλό κάνουν λόγο για άλλες τρεις κρυψώνες''.

    Η Traffic news αναφέρει οτι ''η επίσκεψη του Γιάννη Διώτη στον Κορυδαλλό την προηγούμενη εβδομάδα και προκειμένου να συλλέξει περισσότερα στοιχεία για τον ''ΕΛΑ'', την ''1η Μάη'' και την ''Αντικρατική Πάλη'' έδωσε καρπούς. Ετσι τώρα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στρέφει την προσοχή της προς το ενδεχόμενο να εμπλέκεται ο ''ΕΛΑ'' στο ριφιφί της Τράπεζας Εργασίας στην οδό Καλλιρρόης τον Δεκέμβριο του 1992''.

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει οτι ''τις επόμενες μέρες αναμένεται να ζητηθεί από τους προφυλακισθέντες να δώσουν δείγματα γραφής. Η αντιπαραβολή του δείγματος γραφικού χαρακτήρα θα γίνει με τα διαφόρων ειδών χειρόγραφα σημειώματα που βρέθηκαν στις δύο γιάφκες. Ηδη έχει ταυτοποιηθεί ο γραφικός χαρακτήρας του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου. Επίσης, μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αναλύσεις των δειγμάτων DNA που ελήφθησαν από τους προφυλακισθέντες''.

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά οτι ''έστω και τώρα η Κυβέρνησις πρέπει να αλλάξη νοοτροπία και συμπεριφορά. Και πρώτη πλέον κίνησις πρέπει να είναι η σύλληψις των κουκουλοφόρων. Αυτών που ασχημόνησαν προχθές στην πορεία. Αυτών που χθες επετέθησαν στην ''Απογευματινή''. Αυτών που επί τόσα χρόνια τους παρακολουθούμε να πετιούνται, να ''χτυπούν'' και να εξαφανίζονται στα στενά των Εξαρχείων''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει οτι ''η χθεσινοβραδινή δολοφονική επίθεση είκοσι κουκλουλοφόρων αναρχικών στα γραφεία της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ έχει δύο σκέλη. Το αστυνομικό και το πολιτικό. Πρέπει να μάθουμε τι γέννησε αυτή την επίθεση. Ποια είναι τα αίτια. Εμείς επιμένουμε εδώ και δύο μήνες οτι πρέπει να συζητήσουμε γι τη σχέση τρομοκρατίας και Αριστεράς, χωρίς να ενοχοποιούμε κανέναν εκ των προτέρων. Η κυβέρνηση και τα κόμματα της Αριστεράς επιμένουν να αποφεύγουν αυτό το κεφάλαιο''.

    [04] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι ''καθώς πλησιάζουν καθοριστικές ημερομηνίες που αφορούν συνόδους Κορυφής της ΕΕ, οι οποίες θα λάβουν ουσιαστικές αποφάσεις για τη διεύρυνση της ''Κοινότητας'', τα τελευταία μηνύματα δείχνουν οτι υπήρχαν βάσιμες προοπτικές για την ένταξη της Λευκωσίας. Το δραματικό ερώτημα όμως είναι με ποιό τίμημα!''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται οτι ''η Κύπρος θα έχει το πρώτο ιστορικό της ραντεβού με την Ευρωπαϊκή Ενωση την ερχόμενη Τετάρτη'', υπογράμμισε χθες ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κύπρου στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση, Γιώργος Βασιλείου, ύστερα από τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ένταξη της Κύπρου, Λέοπολντ Μάουρερ''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει οτι ''πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κόφι Ανάν θα θέσει ένα νέο πιο αυστηρό χρονοδιάγραμμα προς τους δύο συνομιλητές και θα τους ζητήσει να τον συναντήσουν εκ νέου εντός του Νοεμβρίου, ενώ την ίδια ώρα θα προετοιμάσει το έδαφος για την υποβολή συνολικού εγγράφου επίλυσης του Κυπριακού. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο κ. Ανάν αναμένεται να επικεντρωθεί σε δύο βασικά ζητήματα τα οποία θεωρούνται ακανθώδη: την κυριαρχία και αυτό της συνέχειας της Κυπριακής Δημοκρατίας''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι ''ευνοίκά για την Κύπρο και αρνητικά για την Τουρκία εξελίσσεται η συζήτηση στην Ευρωπαϊκής Επιτροπή σχετικά με το θέμα της διεύρυνσης. Ο Γκίντερ Φερχόιγκεν τόνισε στην ολομέλεια οτι αν μια χώρα πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ με το πρώτο κύμα διεύρυνσης αυτή είναι η Κύπρος. Και αυτό, πρόσθεσε διότι αφ΄ενος πληροί όλα τα κριτήρια και αφ΄ετέρου διότι μια απόρριψη της κυπριακής υποψηφιότητας θα εκτροχιάσει όλη τη διαδικασία της διεύρυνσης. Η τελευταία παρατήρηση του Γερμανού επιτρόπου αφορά φυσικά την απειλή των Αθηνών για μη επικύρωση της διεύρυνσης από το ελληνικό Κοινοβούλιο εάν δεν περιλαμβάνεται η Κύπρος στον κατάλογο των χωρών που θα ενταχθούν στην ΕΕ''.

    [05] Εξωτερική πολιτική

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει οτι ''η επίλυση του πολιτικού προβλήματος και η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, το θέμα του λεγόμενου ευρωστρατού και η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, σε συνδυασμό με τις επικείμενες τουρκικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου και το ενδεχόμενο επίθεσης στο Ιράκ, διαμορφώνουν το παζλ μιας έντονης διπλωματικής δραστηριότητας στο τετράγωνο Νέα Υόρκη, Αθήνα, Λευκωσία και Αγκυρα. Ουδείς αυτή τη στιγμή γνωρίζει ακριβώς το ''παζάρι'' που είναι σε εξέλιξη στο παρασκήνιο, καθώς διπλωματικοί κύκλοι εκτιμούν οτι τα θέματα της επίλυσης του πολιτικού προβλήματος, της ένταξης της Κύπρου και του ευρωστρατού αποτελούν επί της ουσίας ένα ''φάκελο'' και οι όποιες διαβουλεύσεις γίνονται στο παρασκήνιο κινούνται στην κατεύθυνση μιας ''συνολικής ρύθμισης''.

    Το ΒΗΜΑ τονίζει οτι ''για δεύτερη φορά μέσα σε ενα 24ωρο ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κκ Γ. Παπανδρέου και Αν. Γιαννίτσης διέβησαν χθες το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου για να συμμετάσχουν, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Ι. Παπαντωνίου, σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Αλλωστε, η κρισιμότητα της περιόδου συνδέεται με την κινητικότητα που εκδηλώνεται εκ νέου, το τελευταίο 20ήμερο, για την άρση του αδιεξόδου στο θέμα του ευρωστρατού και εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την απόφαση της ελληνικής πλευράς να αναλάβει η ίδια πρωτοβουλίες προς την πλευρά των κκ Σολάνα και Ρόμπερτσον για να βρεθεί, το ταχύτερο δυνατόν, μια λύση''.

    [06] Ελληνοτουρκικά

    H ESPRESSO αναφέρει ότι ''στο βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Χίου, επικεντρώνει το ενδιαφέρον και τις βλέψεις της η Αγκυρα. Σύμφωνα με έγκυρες στρατιωτικές πηγές του ελληνικού Πενταγώνου, το τουρκικό ΓΕΕΘΑ δεν έχει μόνο έτοιμο σχέδιο κλιμάκωσης της έντασης και δημιουργίας θερμού επεισοδίου. Ως τέτοιος χώρος στα τουρκικά στρατιωτικά σχέδια περιλαμβάνονται τα νησιά Οινούσσες και Ψαρά και οι γύρω βραχονησίδες, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη Χίο''.

    [07] Ιράκ-Ελλάδα

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ''αναπάντητα ερωτήματα, στο φλέγον θέμα της ελληνικής στάσης, ενόψει της επικείμενης στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ, άφησε χτες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ενημερώνοντας την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, ενισχύοντας την πεποίθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συμπράξει ενεργά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο''.

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι ''με προκλητικό και ωμό τρόπο ΗΠΑ-Βρετανία πιέζουν για την έκδοση νέου ψηφίσματος - τελεσιγράφου του ΟΗΕ προς το Ιράκ τορπιλίζοντας έτσι την προχθεσινή συμφωνία που επετεύχθη στη Βιέννη μεταξύ των επιθεωρητών του οργανισμού και της στρατιωτικής αντιπροσωπείας''.

    [08] Νομαρχιακές-Δημοτικές εκλογές

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι ''σαφείς αποστάσεις από την επιλογή Τζαννετάκου για την υπερνομαρχία Αττικής πήρες η Ντόρα Μπακογιάννη, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στη Ρηγίλλης ότι η ηττοπάθεια είναι κακός οιωνός ενόψει μιας κρίσιμης αναμέτρησης''.

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι ''σε τροχιά πολιτικής αναμέτρησης με όρους βουλευτικών εκλογών θέτει τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ ο Κ. Καραμανλής, οξύνοντας μέρα με τη μέρα την αντιπολιτευτική κριτική του για να επιτευχθεί η μέγιστη συσπείρωση των δυνάμεων της συντηρητικής παράταξης''.

    Τα ΝΕΑ σημειώνουν οτι ''λανθασμένα στοιχεία εκλογέων, διπλοεγγραφές, ένταξη ψηφοφόρων σε λάθος εκλογικά διαμερίσματα και παραλείψεις πολιτών από τους εκλογικούς καταλόγους, προκαλούν φόβους οτι θα επικρατήσει χάος στις εκλογές''.

    [09] Ασφαλιστικά Ταμεία - Χρηματιστήριο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) επισημαίνει ότι ''νέα εμπλοκή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων στην χειμαζόμενη Σοφοκλέους μεθοδεύει η κυβέρνηση, καλλιεργώντας και τις ανάλογες προσδοκίες στους επενδυτές. Παρά το γεγονός ότι η περιουσιακή κατάσταση των Ταμείων βρίσκεται στο ναδίρ και συγκρινόμενη σήμερα με την αξία που είχε πριν από 2 χρόνια, είναι μικρότερη σχεδόν κατά 800 δις. δραχμές (2,34 δις. ευρώ), η κυβέρνηση άνοιξε χθες μέσω του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δ. Ρέππα θέμα αλλαγής των επενδυτικών κανόνων που διέπουν τα ασφαλιστικά ταμεία''.

    [10] Οικονομία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι ''με αναθεωρημένες εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής Οικονομίας - προς το δυσμενέστερο - επέστρεψε από τις ΗΠΑ ο υπουργός Οικονομίας, Ν. Χριστοδουλάκης. Ο κ. Χριστοδουλάκης υποστήριξε ότι σε περίπτωση που υπάρξει σαφής επιδείνωση του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος λόγω επέμβασης στο Ιράκ, ανόδου διαρκείας των τιμών του πετρελαίου κλπ., ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ το 2003 μπορεί να διαμορφωθεί στο 3%-3,1%.

    [11] Προσλήψεις-Δημόσιο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ''ένα σχέδιο έκτακτης πολιτικής ανάγκης είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει το κενό απασχόλησης και να στηρίξει την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ στη μακρά διαδρομή προς τις επόμενες εθνικές εκλογές. Το σχέδιο Σκανδαλίδη έχει ως βάση τη δημιουργία ενός δικτύου προώθησης της κοινωνικής εργασίας, το οποίο θα καλύπτει κυρίως ανάγκες μακροχρονίως ανέργων γυναικών, νέων και πολυμελών οικογενειών''.

    [12] Καταπολέμηση σωματεμπορίας

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι ''σοκ προκαλούν τα στοιχεία για τα βρώμικα κυκλώματα εμπορίας λευκής σαρκός, τα οποία απλώνουν απειλητικά πλέον τα δίκτυα τους στην Ελλάδα και απειλούν ευθέως την κοινωνική συνοχή. Η συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων επιβεβαίωσε τις εφιαλτικές διαστάσεις που λαμβάνει μέρα με τη μέρα το πρόβλημα, στο οποίο δυστυχώς εμπλέκονται αστυνομικοί και τελωνειακοί υπάλληλοι''.

    [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Τα δυσμενή σενάρια στο τραπέζι. Η κρίση στη διεθνή οικονομία επηρεάζει και την ελληνική".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Εύκολα δάνεια σε 50.000 μικρές επιχειρήσεις. Διασφαλίζεται η πρόσβαση βιοτεχνών, εμπόρων και επαγγελματικών στον τραπεζικό δανεισμό".

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Σύννεφα παντού! Παγώνουν οι αποκρατικοποιήσεις. Στο συρτάρι του ΥΠΕΘΟ τα αισιόδοξα σενάρια για το 2003. Συνάντηση Σημίτη-Χριστοδουλάκη την Παρασκευή".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Το Ιράκ... μπλοκάρει και τις αποκρατικοποιήσεις. Ομολογία Χριστοδουλάκη για εκπτώσεις στην ανάπτυξη".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Σε "παράγκα" μετέτρεψαν τη Σοφοκλέους. Κραυγή αγωνίας από χιλιάδες μικροεπενδυτές".

    [14] Ταμείο Εγγυοδοσίας

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει οτι "Εως τον Δεκέμβριο θα αρχίσει να λειτουργεί το Ταμείο Εγγυοδοσίας. Θα καλύπτει το 40%-70% των δανείων και οι εγγυήσεις στις τράπεζες θα αφορούν συνολικά δάνεια 2 δις. ευρώ. Προίκα 100 εκατ. ευρώ στο Ταμείο από το Γ' ΚΠΣ. Για ποιές επιχειρήσεις γίνονται πιο εύκολα τα δάνεια. Ενισχύονται οι νέοι επιχειρηματίες".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 3 October 2002 - 19:01:48 UTC