Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-09-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/09/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Καταναλωτικά δάνεια
  • [04] Οικονομία
  • [05] Κυπριακό
  • [06] Τουρκία - ΕΕ
  • [07] Ελληνοτουρκικά
  • [08] Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
  • [09] Ιράκ- Διεθνή χρηματιστήρια
  • [10] Ενισχυτική διδασκαλία
  • [11] Δημοσκόπηση - Νομαρχιακές εκλογές
  • [12] Τρομοκρατία
  • [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [14] Χρηματιστήριο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/09/2002

    Οι έρευνες για την τρομοκρατία, το Κυπριακό, τα μέτρα κατά των κρουσμάτων κερδοσκοπίας στην αγορά, οι επιπτώσεις στη διεθνή οικονομία και τις χρηματαγορές από την ένταση στο θέμα του Ιράκ, και οι επικείμενες νομαρχιακές εκλογές είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Λύση-πακέτο για χρέη, τίτλους στο Δασονόμο. Το Νοέμβριο στη Βουλή το νομοσχέδιο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αυξάνονται οι συντάξεις των ναυτικών. Κατά 2,5% κάθε χρόνο. Τι περιλαμβάνει τροπολογία στη Βουλή.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πήραμε στο λαιμό μας 11.000 ασφαλισμένους. Ομολογία-σοκ από τον υφυπουργό Εργασίας. ΝΑΤ: από το 2006 οι συντάξεις στο 70% του μισθού.

    Η ΑΥΓΗ: Μπους: Εμείς και μερικοί φίλοι θα επιτεθούμε στο Ιράκ. Ενώ ακόμη οι επιθεωρητές του ΟΗΕ δεν έφυγαν για τη Βαγδάτη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τι είπε ο Κάρλος στον Διώτη. Ολόκληρη η κατάθεση. Για 17Ν, ΕΛΑ, ΜΟΣΑΝΤ, Τούρκους και τις διασυνδέσεις των τρομοκρατών με την Στάζι.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τελεσίγραφο Μπους στον ΟΗΕ. Θα κάνω πόλεμο και χωρίς εσάς! Σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συζητήσει το θέμα αποστολής επιθεωρητών στο Ιράκ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τα εγκλήματα του δασονόμου. Ποιά προβλήματα έχει ο νέος νόμος που θα καταθέσει το υπουργείο Γεωργίας.

    ΕΘΝΟΣ: Επιδότηση για λίφτινγκ στα σπίτια εν όψει 2004. Μπόνους στις επισκευές από 25 έως 50% του κόστους. Ποιές πόλεις θα υπαχθούν στο πρόγραμμα του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν και θα είναι... κοντά μας ξανά. Κ. Μητσοτάκης: Ελεύθεροι οι τρομοκράτες μετά το 18μηνο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πως θα πάρετε σπίτι στο Ολυμπιακό Χωριό. Ποιοί έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση 2.300 κατοικιών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φοβούνται τις συλλήψεις για ΕΛΑ-1η Μάη. Τρομοκρατία: Γιατί η κυβέρνηση διστάζει να προχωρήσει τώρα στην εξάρθρωση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Γκάλοπ: Φορα Φώφης. 63% θετικές γνώμες για τη Γεννηματά. Καρατζαφέρης πολιορκεί Τζαννετάκο.

    ΕΣΤΙΑ: Η οικονομία δεν ελέγχεται. Αναζητείται άλλοθι στην διεθνή συγκυρία.

    Espresso: Θέλουν να μου κλείσουν το στόμα. Θρίλερ με τον εφοπλιστή Γεράσιμο Αγούδημο. Εμπλεξα με συμβόλαιο θανάτου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αβεβαιότητα για το Ιράκ καταποντίζει τις αγορές. Η Αθήνα αναζητεί πλέον σωσίβια.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Βουλιάζουν την αγορά. Ακρίβεια και έλλειψη ρευστότητας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πρώτα θύματα μετοχές, ακίνητα. Μαύρος Σεπτέμβρης στην Οικονομία.

    ΝΙΚΗ: ''Καίγεται'' ο Καραμανλής για τον Τζαννετάκο. Αγωνία στη ΝΔ για τη διαφαινόμενη ήττα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Καταγγέλλει σχέδιο φίμωσης ο Θανάσης Παφίλης. Επιστολή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

    Traffic news: Η Αγγελική αγόρασε τα γλυκά του θανάτου; Πρέπει να γίνει αναπαράσταση μεταξύ μάρτυρα-Σωτηροπούλου.

    Η ΧΩΡΑ: Πολιτικό μέτωπο στο πλευρό της 17Ν. Μοιάζει με το ''Σιν Φέιν'' του IRA, καταδικάζει τα όπλα και κηρύσσει πολιτικές της οργάνωσης την τρομοκρατία και πολιτικούς κρατούμενους όσους συνελήφθησαν.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κ. Σημίτης: Επιφυλακή για τον πόλεμο στο Ιράκ. Ο πρωθυπουργός θεωρεί αναπόφευκτη τη νέα στρατιωτική επέμβαση.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πόλεμο ζήτησε ο Τζορτζ Μπους. Μισώ τον Σαντάμ Χουσεΐν δηλώνει ο πατήρ Μπους.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αγωγή από τον Παπαγεωργόπουλο κατά του Βούγια.

    [03] Καταναλωτικά δάνεια

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι '' απελευθέρωση του ύψους των καταναλωτικών και προσωπικών δανείων, αλλά και αυστηρότερους κανόνες για την προστασία των δανειοληπτών αναμένεται να κομίσει το 2003 στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας μας, όπως προέκυψε κατά τη συνάντηση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) Νικόλαου Γκαργκάνα, με τους τραπεζίτες'.

    [04] Οικονομία

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ,'' Η κυβέρνησις δεν ελέγχει την οικονομία. Τα περισσότερα μεγέθη σημειώνουν συνεχή επιδείνωση, το δε οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε αδιέξοδο. Και προ της πολιτικής χιονοστιβάδας που προκαλεί η επί θύραις κρίσις, ο πρωθυπουργός αναζητεί άλλοθι στην αρνητική διεθνή συγκυρία''.

    [05] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι ''με τον ειδικό εκπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο θα συναντηθεί ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου την προσεχή Δευτέρα 23 του μηνός, στην Αθήνα. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερα σημαντική περίοδο για το Κυπριακό και εντάσσεται στις εντατικές διαβουλεύσεις του κ. Αναν και του εκπροσώπου του , εν όψει της νέας συνάντησης που θα έχει με τον πρόεδρο Κληρίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στις 3 και 4 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι '' το εδαφικό αναμένεται να είναι το αποκλειστικό θέμα συζήτησης στις απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό έως τη συνάντηση της 3ης Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη, αφού κατά τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου Κληρίδη με τον Ραούφ Ντενκτάς στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών, ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί των θεμάτων εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας''.

    [06] Τουρκία - ΕΕ

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι ''απαράδεκτη'' χαρακτηρίζει η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρ. Κοινοβουλίου τη στάση της Τουρκίας που εμποδίζει την επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ κοινότητας και ΝΑΟ σχετικά με τη δυνατότητα πρόσβασης της Ευρωπαϊκής Δύναμης Ταχείας Επέμβασης στις στρατιωτικές υποδομές της Συμμαχίας και ειδικότερο στο θέμα του λεγόμενου ''Ευρωστρατού''. Αυτός ο αρνητικός χαρακτηρισμός για τη μη εποικοδομητική συμπεριφορά της Τουρκίας σ΄αυτό το ζωτικό για την Ε. Ενωση ζήτημα περιλαμβάνεται στην ετήσια έκθεση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων''.

    [07] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι ''σε σωρεία παρεμβάσεων του FIR Αθηνών και παραβιάσεων του εθνικού μας εναέριου χώρου προέβη χθες η τουρκική πολεμική αεροπορία. Ειδικότερα 23 σχηματισμοί αποτελούμενοι από περίπου 50 οπλισμένα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έδωσαν ρεσιτάλ θράσους κατά μήκος του Αιγαίου - και κυρίως στο Κεντρικό- προκαλώντας την αντίδραση της Πολεμικής μας Αεροπορίας''.

    [08] Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''εγκαινιάζεται σήμερα το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Στο Πανεπιστήμιο, που επισήμως αρχίζει σήμερα το μεσημέρι τη λειτουργία του, επενδύουν αρκετές από τις προσδοκίες τους για ανάπτυξη οι νομοί της περιφέρειας Πελοποννήσου. Το νέο πανεπιστημιακό ίδρυμα εγκαινιάζεται παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Εδώ και λίγες ημέρες όμως άρχισαν να εγγράφονται οι πρώτοι από τους 120 φοιτητές οι οποίοι εισήχθησαν στα δύο -προς το παρόν- τμήματά του με έδρα την Τρίπολη''.

    [09] Ιράκ- Διεθνή χρηματιστήρια

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι ''ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους κατέθεσε χθες στο αμερικανικό Κογκρέσο σχέδιο ψηφίσματος, με σκοπό να λάβει πλήρη εξουσιοδότηση για πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Βαγδάτης και να εξασφαλίσει απόλυτη ευελιξία χειρισμών στο επίμαχο θέμα του Ιράκ, στην περίπτωση που τα Ηνωμένα Εθνη δεν παράσχουν τη ζητούμενη κάλυψη''.

    [10] Ενισχυτική διδασκαλία

    ΤΟ ΒΗΜΑ τονίζει ότι ''σε επίθεση προς τα ιδιωτικά φροντιστήρια περνάει για δεύτερη χρονιά το υπουργείο Παιδείας, χρησιμοποιώντας τον ήδη επιτυχημένο θεσμό των προγραμμάτων Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, ο οποίος με απόφαση που προωθείται άμεσα επεκτείνεται και στα ιδιωτικά σχολεία. Η διδακτική στήριξη μέσα στα σχολεία εξελίσσεται έτσι απέναντι στον μεγάλο ''εχθρό'' της φροντιστηριακής εκπαίδευσης και η πανίσχυρη ''αυτοκρατορία'' των φροντιστηρίων αποδυναμώνεται προοιωνίζοντας τεράστιες αλλαγές στον χάρτη της εκπαίδευσης''.

    [11] Δημοσκόπηση - Νομαρχιακές εκλογές

    Σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion για τις εκλογές στην υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς και η οποία διενεργήθηκε από 16 μέχρι 19 Σεπτεμβρίου και τα αποτελέσματά της δημοσιεύονται σήμερα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ''η κυρία Γεννηματά στην παράσταση νίκης συγκεντρώνει ποσοστό 40,4% έναντι 20,1% του κ. Τζαννετάκου, 7,7% του κ. Καρατζαφέρη, 2,3% του κ. Γλέζου, 0,9% του κ. Παφίλη,ενώ δεν απάντησαν το 28,6%. Επίσης, η κυρία Γεννηματά προηγείται και στην ερώτηση για το ποιός είναι καταλληλότερος με 39,4% έναντι 14,8% του κ. Καρατζαφέρη, 13,7% του κ. Τζαννετάκου, 9,9% του κ. Γλέζου , 1,9% του κ. Παφίλη, ενώ το 7,8% θεωρεί ότι κανένας δεν είναι κατάλληλος και το 12,6% δεν απάντησε. Επίσης, στην πρόθεση ψήφου στο δήμο της Αθήνας η κυρία Γεννηματά συγκεντρώνει το 33,3%, ο κ. Τζαννετάκος το 17,5%, ο κ. Καρατζαφέρης 8,4%, ο κ. Γλέζος 5,2% , ο κ. Παφίλης 2,2%, το άκυρο και λευκό 4,3% , ενώ το 1% απάντησε ότι θα ψηφίσει άλλον υποψήφιο, το 0,5% δεν θα ψηφίσει και το 27,7% δεν απάντησε''.

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι ''τα πρώτα μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά προκαλούν έντονη ανησυχία στον πρόεδρο της ΝΔ που φοβούμενος τις συνέπειες που θα έχει ακόμη και για τον ίδιο μια ενδεχόμενη ήττα του Γιάννη Τζαννετάκου- ο οποίος αποτελεί προσωπική του επιλογή, για την οποία ανέλαβε και στη ΔΕΘ την πολιτική ευθύνη-ξεκινά την απέλπιδα προσπάθεια συσπείρωσης της βάσης της ΝΔ''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι ''οι εντυπώσεις από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα θεωρούνται καταλυτικές από την αξιωματική αντιπολίτευση για τη διαμόρφωση του πολικού κλίματος της μετεκλογικής περιόδου αλλά και της πορείας προς τις βουλευτικές εκλογές''.

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ,''σε ''καθαρά'' δικομματική αναμέτρηση επιχειρεί να μετατρέψει τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές η ηγεσία της ΝΔ και στην κατεύθυνση αυτή εντείνει την πόλωση επιδιώκοντας να εισπράξει τη λαϊκή δυσαρέσκεια ως δήθεν ''αντικυβερνητικός πόλος''.

    [12] Τρομοκρατία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει οτι ''πόσο αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να ξετυλίξει το κουβάρι της τρομοκρατίας μέχρι τέλους; Στο κρίσιμο τετ α τετ Σημίτη - Χρυσοχοϊδη, πιθανότατα να κρύβεται η απάντηση στο ερώτημα αυτό, αν και αυτό που ενδιαφέρει κυρίως τον πρωθυπουργό είναι η ολοκλήρωση των δικών πριν από τις εθνικές εκλογές το Μάιο του 2004. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης θα ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια τον πρωθυπουργό για τη φάση των ερευνών στην οποία βρίσκονται οι διωκτικές αρχές και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το τι μέλει γενέσθαι''.

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει οτι ''άλλη μία κατάθεση που βλέπει το φως της δημοσιότητας έρχεται να ανατρέψει τα όσα έως σήμερα έχει καταθέσει ο Σάββας Ξηρός τόσο για την ημερομηνία ένταξής του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη όσο και για το σημαντικό ρόλο που είχε παίξει η πρώην σύζυγός του Αγγελική Σωτηροπούλου σε αυτήν''.

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει οτι ''μία ''κοντή γυναίκα'' ήταν το ''δεξί χέρι'' του Δημ. Κουφοντίνα και των άλλων μελών της οργάνωσης ''17 Νοέμβρη'', που έλαβαν μέρος στη ληστεία μετά φόνου στην Εθνική Τράπεζα Ανω Πετραλώνων, που είχε ως αποτέλεσμα την εν ψυχρώ εκτέλεση του αστυφύλακα Χρήστου Μάτη, στις 24 Δεκεμβρίου του 1984''.

    Η Traffic news εκτιμά οτι ''στο κέντρο της νέας πτυχής της υπόθεσης βρίσκονται ο ιερωμένος αυτός που υπηρετεί κάπου στη νησιωτική Ελλάδα και ο οποίος γνωρίζει -μάλλον από... τύχη- συγκλονιστείς λεπτομέρειες για πολλά άγνωστα αλλά πολύ σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης. Ενας άγνωστος μεσήλικας πρώην ναυτικός, που χωρίς να το θέλει και να το επιδιώκει είδε με τα μάτια του και άκουσε με τα αφτιά του πράγματα που δεν θα 'πρεπε ούτε να δει ούτε ν' ακούσει και ένα από τα φερόμενα ως ηγετικά στελέχη της ''17 Νοέμβρη''.

    Η Espresso γράφει οτι ''το ''φυτώριο'' της ''17 Νοέμβρη'' προσπαθεί να ''καταστρέψει'' η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε μια προσπάθεια να περιορίσει το νέο αίμα που τροφοδοτεί τις τρομοκρατικές οργανώσεις! Οι αστυνομικοί κυνηγούν τους ''γκαζάκηδες'', τα μέλη των μικρών αναρχικών ομάδων, που εξαπολύουν κυρίως εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον αυτοκινήτων, τραπεζών, γραφείων πολυκατοικιών και πρεσβειών''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται οτι ''όχι μόνο δεσμούς και ''συμβάσεις'' συνεργασίας με συγκεκριμένες ομάδες, αλλά και πλήρη γνώση του χάρτη της ελληνικής τρομοκρατίας, είχε -σε χρονικό διάστημα δύο περίπου δεκαετιών- ο ''πλανητάρχης'' Κάρλος, νυν τρόφιμος των φυλακών υψίστης ασφαλείας της Γαλλίας. Η κατάθεση του φυλακισμένου ''τσακαλιού'' στον εισαγγελέα Διώτη (22 Σεπτεμβρίου 1995), έρχεται να επιβεβαιώσει τα ανωτέρω, να καταδείξει επιπλέον τη χρηματοδότηση, εξοπλισμό και κάλυψη με πολιτικά-επιχειρηματικά μέσα του εγχώριου τρομοκρατικού καρτέλ, αλλά και να επιτρέψει να αναδυθούν στην επιφάνεια αποκαλυπτικά ''καρέ'' του τρομοθρίλερ που παίζεται στη χώρα μας από την πτώση της Χούντας μέχρι και τις σημερινές εξελίξεις''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει οτι ''τη βαριά κατηγορία οτι ''δεν υπάρχει Δικαιοσύνη'', κρίνοντας αυτήν από τη μη αντίδρασή της στις απειλές των τρομοκρατών και από την τρομοκράτηση των ενόρκων, απηύθυνε σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του MEGA, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας μάλιστα και τους φόβους του οτι ενδεχομένως να μη γίνει η δίκη των τρομοκρατών, αν αυτή είναι ενιαία για όλους''.

    [13] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Κατάσταση συναγερμού. ΕΚΤ: Υπονόμευση της ευρωπαϊκής οικονομίας από την απαξίωση των μετοχών''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Δύο σωσίβια για τη θύελλα που έρχεται. Δυσοίωνες προβλέψεις στο Υπουργικό Συμβούλιο για τις επιπτώσεις ενός πολέμου στο Ιράκ''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Τα επιχειρηματικά ναυάγια. Τα μεγαλεπήβολα σχέδια των εισηγμένων και οι εξαγγελίες που έμειναν στα χαρτιά''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: 'Η μείωση των κερδών ανησυχεί την κυβέρνηση. Περιορίζονται τα φορολογικά έσοδα του 2003''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:''Η καταβαράθρωση των αγορών βυθίζει την ευρωπαϊκή οικονομία. Δυσοίωνες εκτιμήσεις για ανάκαμψη από την ΕΚΤ''.

    [14] Χρηματιστήριο

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "έξοδο κινδύνου αναζητούσαν χθες οι επενδυτές στα ξένα χρηματιστήρια, παρακολουθώντας τις τιμές των μετοχών να επιστρέφουν στα επίπεδα του 1997 στην Ευρώπη και εταιρίες κολοσσούς, όπως η υψηλής τεχνολογίας EDS να αναθεωρούν επί τα χείρω τους μελλοντικούς οικονομικούς στόχους τους, στις ΗΠΑ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Sunday, 22 September 2002 - 19:12:48 UTC