Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-09-09

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 09/09/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Σημίτης - Τρομοκρατία
  • [04] Τρομοκρατία - έρευνες
  • [05] Κυβέρνηση-Προτεραιότητες
  • [06] Σημίτης-Οικονομία
  • [07] Κυπριακό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 09/09/2002

    Η ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στη ΔΕΘ για τρομοκρατία και οικονομία, το Κυπριακό και οι έρευνες για την τρομοκρατία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): ''Πράσινο φως'' σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς. Πως θα κτίσουν με βάση το υπό έκδοση Προεδρικό Διάταγμα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Καθήλωση μισθών-εισοδημάτων. Απογοητευτικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αλλοθι Σημίτη στον Κουφοντίνα. Ο πρωθυπουργός απώλεσε τη σοβαρότητά του.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πληρωμένο συμβόλαιο η δολοφονία Βρανόπουλου. Ο άνθρωπος από την Γαλλία έδωσε εντολή στον Γιωτόπουλο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σπίτι με δάνειο έως το τέλος του χρόνου. Τι θα αλλάξει με τις δανειοδοτήσεις από το 2003.

    ΕΘΝΟΣ: Μάχη σε 4 μέτωπα. Συνέντευξη Κώστα Σκανδαλίδη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ΔΕΘ: Υποβαθμίζοντας όλα τα άλλα, ο Κ. Σημίτης... Κρατήθηκε από την... ζαριά της εξάρθρωσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δεν πάω πουθενά. Ξεκάθαρο μήνυμα Σημίτη στους δελφίνους από τη ΔΕΘ. Διαλύει όλα τα σενάρια για πρόωρες εξελίξεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ακίνητα: ΦΠΑ από 1ης Ιανουαρίου με τιμές αγοράς. Υπ. Οικονομικών: Καλούνται οι εφορίες να παραδώσουν τις εμπορικές αξίες για όλες τις περιοχές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αγκίστρι... για ''ομάδα Αίγινας''. Σαρώνει το νησί η Αντιτρομοκρατική για τα στηρίγματα του Κουφοντίνα.

    ΕΣΤΙΑ: Θλιβερή συνέντευξις. Ο πρωθυπουργός εκτός πραγματικότητος.

    Espresso: Το κόλπο Κουφοντίνα για τη νέα 17Νοέμβρη. Κρύβει το 45άρι και τη γραφομηχανή.

    ΤΑ ΝΕΑ: Η απολογία Κουφοντίνα για 17Ν. Το υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή.

    Traffic News: Ολα τα παζάρια στον αέρα. Τους ξέρουν όλους αλλά... σκέφτονται ποιούς θα πιάσουν. Ο Κουφοντίνας βαφτίζει ''πολιτικές ενέργειες'' τις ληστείες τραπεζών.

    Η ΧΩΡΑ: ''Πρόεδρε, δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τον Κουφοντίνα''. Το ΒΗΜΑ αποκάλυψε χθες οτι ο Χρυσοχοϊδης είχε διαβεβαιώσει τον Σημίτη πριν από 15 ημέρες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για την τρομοκρατία. Βαρείς χαρακτηρισμοί μεταξύ Κ. Σημίτη-Κ. Καραμανλή.

    [03] Σημίτης - Τρομοκρατία

    Η Traffic News αναφέρει ότι ''το θέμα της τρομοκρατίας ''κέρδισε'' τη μερίδα του λέοντος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο Κώστας Σημίτης ενεός του πλαισίου της 67ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. '' Η σιωπή είναι ο νόμος της μαφίας. Η σιωπή είναι η αξιοπρέπεια στη μαφία. Δεν είναι ήρωες . Πρόκειται για μαφία. Είναι εγκληματίες. Η κοινωνία πρέπει να τους καταδικάσει (...). Δεν έχει ανάγκη από Ζορό'' υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός''.

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι ''η δριμύτατη επίθεση του πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτης εναντίον της Νέας Δημοκρατίας για τη στάση της στο ζήτημα της τρομοκρατίας...Θέτει ασφαλώς προ των ευθυνών της την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης...Η οποία, αν και ήταν προσεκτική στις επίσημες ανακοινώσεις της μιλώντας για ομοψυχία...Ανέχθηκε όλο αυτό το διάστημα, χωρίς την παραμικρή αντίδραση, τη συστηματική προσπάθεια κορυφαίων στελεχών της...ΝΑ δημιουργήσουν ένα κλίμα καχυποψίας προκαλώντας υπόνοιες για δήθεν μυστικές συναλλαγές ή απόπειρες απόκρυψης κάποιων πλευρών της υπόθεσης...Από την πλευρά της κυβέρνησης και των διωκτικών αρχών''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι '' οι απόντες ζητούν τώρα το λόγο από εμάς τους παρόντες. Οι ριψάσπιδες στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, που νιώθουν τύψεις επειδή ποτέ δεν έκαναν διαδήλωση κατά των εγκληματιών - δολοφόνων της ''17 Νοέμβρη'' και ποτέ δεν έριξαν ένα λουλούδι πάνω από τον τάφο των θυμάτων, σήμερα λεονταρίζουν. Μας εκπλήσσει το θράσος με το οποίο καταφέρθηκε ο πρωθυπουργός κ. Σημίτης κατά της ''Δεξιάς'' και του ''παρακράτους της''.

    [04] Τρομοκρατία - έρευνες

    ''Ο μυστηριώδης ''τρίτος άνθρωπος'' που βρισκόταν στην έκρηξη του Πειραιά βρίσκεται στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας''. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Espresso, ''οι αξιωματικοί της παρακολουθούν εδώ και λίγες ημέρες έναν ακόμη 60άρη διανοούμενο, ο οποίος διαμένει στα Εξάρχεια και τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν με αυτά που έδωσε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες για το άτομο που ''συνεννοήθηκε με τα μάται'' με τον Δημήτρη Κουφοντίνα, μετά την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του Σάββα Ξηρού''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι ''έκλεισε χθες με τον εγκλεισμό του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού, ο κύκλος των πρώτων υπό κατηγορία μελών της ''17 Νοέμβρη''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι ''σε βαθύ ''πέλαγος'' άγνωστων και ατακτοποίητων δακτυλικών αποτυπωμάτων καλούνται να ...βουτήξουν οι επιστημονικοί ερευνητές της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας, καθώς υπάρχουν στη διάθεσή τους από την εξερεύνηση μέσα στις γιάφκες, πάνω σε ρουκέτες και άλλα είδη οπλισμού, πληθώρα ανάλογων ευρημάτων. Αυτό σημαίνει πως τα άγνωστα αποτυπώματα που βρέθηκαν σε σταθερά σημεία και κυρίως στις ρουκέτες, δεν αντιστοιχούν στα μοναδικά ως προς τη φύση τους προσωπικά ίχνη των μέχρι σήμερα 16 προφυλακισμένων μελών της 17Ν στις φυλακές του Κορυδαλλού''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, ''σε πληρωμένο συμβόλαιο γράφτηκε το όνομα του δολοφονημένου από τη 17Ν διοικητής της ΕΘΝΙΚΗΣ Μιχάλη Βρανόπουλου. Ο Γιωτόπουλος, είχε καταφέρει να διεισδύσει στα ρετιρέ του τραπεζικού τραστ και - παραμένει αντικείμενο έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, με ποιον τρόπο- να έχει στη διάθεσή του πληροφορίες για το ''χοντρό'' παιγνίδι που παιζόταν την περίοδο Μητσοτάκη στις τράπεζες, κυρίως το ''τζόγο'' για το πρόσωπο που θα αναλάμβανε τη διοίκηση της ΕΘΝΙΚΗΣ''.

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''αποκαλύπτουν μόνοι τους τα παζάρια με τον χώρο της τρομοκρατίας. Παραδέχονται ότι υπάρχει λίστρα με 100 τρομοκράτες, αλλά σκέφτονται ποιούς θα πιάσουν! Ο Σημίτης ''διαψεύδει'' τις σχέσεις του τρόμου με το ΠΑΣΟΚ και την ΕΥΠ, αλλά δεν τολμάει να πει κουβέντα για ''Τσουτσουβήδες'', ''ορφανές'' βόμβες και μυστικές υπηρεσίες''.

    [05] Κυβέρνηση-Προτεραιότητες

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει οτι "αποφασισμένος να ολοκληρώσει την κυβερνητική θητεία, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών-εμφανίστηκε χθες ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, αποκάλυψε τουλάχιστον τρία από τα "όπλα" του - πέρα από την εξάρθρωση της τρομοκρατίας - στα οποία ποντάρει για να αναστρέψει το πολιτικό κλίμα: Την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, την ελληνική προεδρία και τα δισεκατομμύρια ευρώ του Τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης".

    [06] Σημίτης-Οικονομία

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι "η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει σε πιέσεις για σύγκλιση-πυροτέχνημα, σε ψευδαισθήσεις για "καταστροφικές αυξήσεις που είναι εις βάρος της ανάπτυξης και της παραγωγικότητας, εις βάρος της οικογένειας και του πολίτη". Αυτή ήταν η αναφορά του πρωθυπουργού σχετικά με την εισοδηματική πολιτική, αλλά και γενικότερα για την οικονομία, για την οποία είπε οτι, παρά τα σημάδια ύφεσης σε ΗΠΑ και ΕΕ, η ελληνική οικονομία "πάει καλά".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει οτι "καθήλωση μισθών και εισοδημάτων με μηδενικές πραγματικές αυξήσεις για τα επόμενα χρόνια, είναι το νέο οικονομικό δόγμα που "εγκαινίασε" χθες στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης".

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά οτι "απέδειξε περίτρανα οτι ο κ. Σημίτης είναι πλέον εκτός της πραγματικότητος, έτσι όπως την βιώνει ο πολίτης. Η μόνη άλλη πιθανή εκδοχή είναι οτι επιχειρεί χονδροειδή παραπληροφόρηση των πολιτών".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι "τη σημαντική αύξηση του επιδόματος ανεργίας και τη δημιουργία νέων προγραμμάτων για την ενίσχυση της απασχόλησης, προανήγγειλε από τη συμπρωτεύουσα, ο υπουργός Εργασίας, Δημήτρης Ρέππας. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, από την 1η Ιανουαρίου του 2003 το επίδομα ανεργίας θα αυξηθεί κατά 7%".

    [07] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται οτι "ο πρόεδρος Κληρίδης και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ενδέχεται να συναντηθούν αρχές Οκτωβρίου, πριν από τη μετάβαση του προέδρου Κληρίδη στη Νέα Υόρκη, για νέες συνομιλίες με τον Κόφι Ανάν και τον Ραούφ Ντενκτάς".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει οτι "έρχονται ώρες κρίσης στην Κύπρο. Οι επικίνδυνες προθεσμίες πλησιάζουν καθώς εν όψει των τελικών αποφάσεων για την ένταξη στην ΕΕ το Δεκέμβρη στην Κοπεγχάγη ισχύουν πάντα οι "προειδοποιήσεις" της Αγκυρας για "κόλαση στην ΝΑ Μεσόγειο", ενώ ο ξένος παράγοντας μέσω του ΟΗΕ μετά από τον πρόσφατο πρόλογο των Παρισίων προετοιμάζεται για επιβολή τελικής "λύσης" Αμερικανο-Βρετανικής κατασκευής και επιβολής. Δεύτερον, πάντα ο Αττίλας παραμένει ανυποχώρητος και μάλιστα ενισχύει το "status" του στα Κατεχόμενα".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 9 September 2002 - 18:09:44 UTC