Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-09-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/09/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Πλημμυροπαθείς
  • [04] Αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [05] Ελλάδα-ΕΕ-Σύγκλιση
  • [06] Κυπριακό
  • [07] Τρομοκρατία
  • [08] ΝΔ-Οικονομία
  • [09] ΔΕΘ-Ομιλία Σημίτη
  • [10] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [11] Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/09/2002

    Η παράδοση του Δημήτρη Κουφοντίνα, η ομιλία του πρωθυπουργού το βράδυ στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, το Κυπριακό και οι αγροτικές κινητοποιήσεις, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): ΔΕΘηκε... αυτοβούλως!!! ''Δώρο'' στον Σημίτη η παράδοση του αρχιτρομοκράτη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κουφές συμπτώσεις! Ποιοι έκρυβαν (ή κρατούσαν) τον Κουφοντίνα;

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κουφοντίνας: Σκότωνα για το σοσιαλισμό. Ο ''φαρμακοχέρης'' παραδόθηκε με... ταξί και ανέλαβε την αρχηγία.

    Η ΑΥΓΗ: Παράδοση-αρχηγική εμφάνιση. Ο Δ. Κουφοντίνας ξαφνικά χθες το μεσημέρι παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ολα θα τα ξεράσει ο Κουφοντίνας. Για να γλιτώσει την γυναίκα του.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Αυλαία στην 17Ν... Ο ''Λουκάς'' ανέλαβε την ''πολιτική ευθύνη'' και διέσυρε τον ''Λάμπρο''. Γιατί και πως παραδόθηκε χθες ο Κουφοντίνας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Απόσυρση υποχρεωτική για τα παλιά ΙΧ.

    ΕΘΝΟΣ: Τι κρύβει η παράδοση Κουφοντίνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ''Κουφή'' παράδοση του Κουφοντίνα, ενώ ο Γ. Πέτσος δηλώνει: Η μισή ''17Ν'' κυκλοφορεί ανάμεσά μας!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Γεια σας, είμαι ο Κουφοντίνας μπορείτε να με συλλάβετε. Εφτασε στην καρδιά της ΕΛΑΣ χωρίς να γίνει αντιληπτός.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ''Τα έκανα όλα για τον σοσιαλισμό''. Κουφοντίνας: Παραδόθηκε την κατάλληλη στιγμή για το ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εγώ, και τέλος. Ο Κουφοντίνας παραδόθηκε και κούφανε τους σκοπούς.

    ΕΣΤΙΑ: Τεράστια ερωτηματικά γεννά η ''παράδοσις'' του Δ. Κουφοντίνα.

    Espresso: Ο μυστηριώδης επώνυμος που έκρυβε τον Κουφοντίνα. Τον γνωρίζουν αλλά δεν τον πιάνουν.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η τρομοκρατία παραδίδεται. Το δίκτυο του Κουφοντίνα κατέρρευσε.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κουφοπαραδόθηκε και τελειώσαμε; Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο Δ. Κουφοντίνας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Κουφοντίνας: Παραδίνομαι. Η ''17Ν'' τελείωσε.

    ΝΙΚΗ: ''Εγώ είμαι ο Κουφοντίνας''. Πήγε μόνος του με ταξί στην Αντιτρομοκρατική.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας: Δριμύ κατηγορώ στην κυβερνητική πολιτική.

    Traffic news: Η μυστική συμφωνία. Κουφοντίνας: Είμαι πολιτική οργάνωση (παρακρατική), πίστευα στο επαναστατικό κίνημα.

    Η ΧΩΡΑ: Είμαι το παρακράτος. Διάγγελμα Κουφοντίνα για επαναστατικό κίνημα και σοσιαλιστική οικοδόμηση της κοινωνίας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εγκαίνια με άσο στην ''απόσυρση'' Κουφοντίνα. Μετά το φιάσκο των πλημμύρων η παράδοση του ''Λουκά'' ξελασπώνει την κυβέρνηση.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ωρες ευθύνης. Οι υποσχέσεις Σημίτη στα εγκαίνια της Εκθεσης. Τι περιμένει η Θεσσαλονίκη από την 67η ΔΕΘ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με λαμπρότητα και αγώνες τα εγκαίνια. Σε κλοιό ο πρωθυπουργός σήμερα στην 67η ΔΕΘ.

    [03] Πλημμυροπαθείς

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει οτι ''η διαδικασία καταγραφής των παρεμβάσεων στις υποδομές των δήμων ολοκληρώθηκε χθες και σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η εκταμίευση χρημάτων προς αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες''.

    [04] Αγροτικές κινητοποιήσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει οτι ''συλλαλητήριο μπροστά στον Λευκό Πύργο θα πραγματοποιήσουν σήμερα το απόγευμα οι αγρότες, με αφορμή τα εγκαίνια της 67ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Την ίδια ώρα, στις πλατείες των χωριών και σε κομβικά σημεία των δρόμων θα παραταχθούν τρακτέρ, χωρίς όμως να εμποδίζουν την κυκλοφορία''.

    [05] Ελλάδα-ΕΕ-Σύγκλιση

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά οτι ''σε 23 χρόνια θα επιτευχθεί η πολυπόθητη πραγματική σύγκλιση της χώρας με αυτή της ΕΕ σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση''.

    [06] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι ''μπορεί από πλευράς Ηνωμένων Εθνών να αποδίδεται τεράστια σημασία στις σημερινές συναντήσεις στο Παρίσι του Κόφι Αναν με τον Γλαύκο Κληρίδη και Ρουούφ Ντενκτάς και στην προγραμματισμένη σύσκεψη και των τριών μαζί με τον Αλβάρο Ντε Σότο όμως: από πλευράς του Κατοχικού εκπροσώπου καθίστανται σαφή προανακρούσματα αδιαλλαξίας''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) προσθέτει οτι ''ο επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κύπρου, Γιώργος Βασιλείου, μετά από επαφές που είχε στις Βρυξέλλες με τον Γκίντερ Φερχόιγκεν δήλωσε οτι αναμένει να είναι ιδιαίτερα θετική η έκθεση προόδου που θα υποβάλει τον Οκτώβριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στους ηγέτες των 15 χωρών μελών της ΕΕ''.

    [07] Τρομοκρατία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στο βασικό της άρθρο τονίζει μεταξύ άλλων οτι ''η χθεσινή παράδοση του Δημήτρη Κουφοντίνα αποτελεί ''θεαματική διάψευση των τερατολογικών σεναρίων'' που ''διαδίδονταν από ορισμένα τηλεοπτικά πρόσωπα''. Αυτό όμως δεν θα εμποδίσει, φυσικά, τους συνωμοσιολόγους των καναλιών να εμφανιστούν και πάλι αύριο ως γνώστες σκοτεινών μυστικών και κάτοχοι ανομολόγητων απορρήτων. Το ζήτημα είναι εμείς, οι ακροατές και θεατές τους, να μη λησμονήσουμε την καταρράκωσή τους, να αποφύγουμε την επόμενη ''παγίδα'' τους και να μην επιτρέψουμε στους τερατολόγους να δίνουν τον τόνο και να θέτουν το πλαίσιο των συζητήσεων για τα σοβαρά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της ισχυρίζεται οτι ''ταυτοχρόνως κλονίζει τη σοβαρότητα όσων από την αντιπολίτευση, κυρίως τη ΝΔ και το ΚΚΕ, αμφισβητούσαν την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να εξαρθρώσει τη 17Ν και τις ''συνεργαζόμενες'' οργανώσεις, όπως και εκείνων που επέμεναν οτι το ΠΑΚ και το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσαν το λίκνο που τις εξέθρεψε και τις προστάτευε, κωλυσιεργώντας στην εξάρθρωσή τους. Εβλεπαν φαντάσματα, κατηγορούσαν πολιτικούς χώρους, αλλά και άτομα, που αποτελούσαν δήθεν το ''ψυχολογικό κέλυφος'' των εκνόμων. Μέχρι στιγμής, κυβέρνηση και διωκτικές αρχές διατηρούν την ψυχραιμία τους. Κι αυτές οι αρετές πρέπει να διατηρηθούν και στο μέλλον, με γνώμονα, επιπλέον, οτι προέχει πάντα η αυστηρή τήρηση των δημοκρατικών αρχών, του Συντάγματος, των νόμων και ο απόλυτος σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων''.

    Τα ΝΕΑ στο σχόλιό τους σημειώνουν οτι ''ηχηρό χαστούκι στους λογής λογής σεναριολόγους αποτελεί χωρίς αμφιβολία η χθεσινή αιφνιδιαστική παράδοση του Δημήτρη Κουφοντίνα στην Αστυνομία, που διαψεύδει παταγωδώς όλες εκείνες τις θεωρίες που ορισμένοι εκ του πονηρού διέδιδαν. Οτι δηλαδή ήταν δήθεν συνεργάτης της ΕΥΠ και τον έχουν φυγαδεύσει για να μην αποκαλύψει τους προστάτες ή οτι έχει ήδη συλληφθεί και κρατείται από την Αντιτρομοκρατική - κατά μία εκδοχή - ή τους ίδιους τους Αμερικανούς. Βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση αυτή έχουν φυσικά και κορυφαία στελέχη της ΝΔ που συστηματικά και σε αντίθεση με την επίσημη θέση του κόμματος εδώ και αρκετό καιρό αφήνουν κάθε είδους υπονοούμενα χωρίς να έχουν καν το θάρρος να διατυπώσουν ανοικτά τις απόψεις τους''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει οτι "αποφασισμένος να μιλήσει για ολα και όλους είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που παραδόθηκε χθες μετά από σκληρό παζάρι, ανάμεσα στις Διωκτικές Αρχές και πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος. Η αντίστροφη μέτρηση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, άρχισε τη Δευτέρα, οταν το στέλεχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας διαμήνυσε στην σύζυγό του Αγγελική Σωτηροπούλου, οτι θα πρέπει να ετοιμάζεται να μετακομίσει μόνιμα στον Κορυδαλλό".

    Η Εspresso επισημαίνει οτι "μυστηριώδης επώνυμος άνδρας με τη βοήθεια φίλων και ομοϊδεατών του, έκρυβε τον Δημήτρη Κουφοντίνα μέχρι και τις τελευταίες ώρες του ασφυκτικού αποκλεισμού του φυγάδα.

    Η φοβερή μέγγενη της Αντιτρομοκρατικής είχε κλείσει σε τέτοιο βαθμό που εξανάγκασε τον Κουφοντίνα να σπεύσει για την παράδοση του, βέβαιος οτι η σύλληψή του ήταν θέμα ωρών"

    Η Traffic news υπογραμμίζει οτι "ασφυκτική ήταν η πίεση που δέχτηκε ο "Λουκάς" της "17Νοέμβρη" τόσο από τις διωκτικές αρχές όσο και από πρώην "συντρόφους του" οι οποίοι αισθάνθηκαν οτι ο Δημήτρης Κουφοντίνας ήταν περισσότερο επικίνδυνος ζωντανός παρά νεκρός. Την τελευταία εβδομάδα πίεση ήταν αφόρητη και ανάγκασε τον "Φαρμακοχέρη" να παραδοθεί στις Αρχές".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτση) "σε πρόσκληση του κοινού αισθήματος δικαίου οδηγούν οι δηλώσεις του Δημήτρη Κουφοντίνα που για πρώτη φορά στην ιστορία των αναφορών των μελών της "17 Νοέμβρη" προσεγγίζεται επισήμως ο ποταμός αίματος υπό το πρίσμα της ιδεολογικής έμπνευσης και οραμάτων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι "συγκεκριμένος πολιτικός εξωκοινοβουλευτικός χώρος βοήθησε τον Κουφοντίνα, όλο αυτό το διάστημα, να ξεφεύγει από τις Δικαστικές Αρχές. Ομως και για να αποδώσουμε "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι" ορισμένα άτομα - και όχι ολόκληρος ο πολιτικός χώρος της αντιεξουσιαστικής Αριστεράς- βοηθούσαν τον Κουφοντίνα".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει οτι "τέλος στο βραχνά της Αντιτρομοκρατικής φαίνεται οτι αποτελεί η "παράδοση" του Δημήτρη Κουφοντίνα στις Αρχές, ενώ την ίδια ώρα οι εξελίξεις στην εξάρθρωση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα τρέχουν και τα νέα στοιχεία που "βγαίνουν" οδηγούν όλο και πιο βαθιά στο λαβύρινθο της εγκληματικής δράσης των τρομοκρατών.

    Αξίζει επίσης να σημειωθεί οτι σύμφωνα με δημοσιεύματα στέλεχος της ηγετικής ομάδας της 17Νοέμβρη έχει τεθεί σε κλοιό από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ενώ εις βάρος του φαίνεται πως έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά οτι "συνέχεια χτες, στην επιχείρηση ελληνικών και ξένων υπηρεσιών και κυβερνήσεων, για "απόσυρση" της "17Ν" με "οικειοθελή παράδοση" του Κουφοντίνα, ο οποίος-συνεχίζοντας να παίζει συγκεκριμένο ρόλο που του έχουν αναθέσει -επιδίωξε και με πολιτική δήλωσή του, να εμφανιστεί με το "φωτοστέφανο Λαϊκού αγωνιστή της ΓΑΔΑ".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στο σχόλιό της γράφει οτι ''πρέπει να μάθουμε ποιο είναι αυτό το σημαίνον στέλεχος της Αριστεράς που περιέθαλπε τον Κουφοντίνα''.

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται οτι ''η υπόθεσις Κουφοντίνα κρύβει πάρα πολλές σκοτεινές πτυχές, οι οποίες χθες πολλαπλασιάσθηκαν. Οι αρμόδιες Αρχές - αστυνομικές, δικαστικές και κυβερνητικές - οφείλουν να τις φωτίσουν όλες''.

    Η ΑΥΓΗ στο σχόλιό της σημειώνει οτι ''αντί να επιχειρήσει να εξηγήσει γιατί σκότωσε τόσο κόσμο, προτίμησε να δηλώσει... ιδεολόγος και να προσφέρει άλλη μια υπηρεσία στις αντιδραστικές δυνάμεις. Οτι δήθεν η προώθηση του σοσιαλισμού, οι ιδέες του, έχουν σχέση, μπορούν να έχουν σχέση με την τρομοκρατία. Πρόκειται για καθαρό διασυρμό, παραποίηση, ουσιαστικά συκοφάντηση των ιδεών της αριστεράς''.

    [08] ΝΔ-Οικονομία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει οτι ''η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και οι επιπτώσεις της στα ελληνικά νοικοκυριά, στο επίκεντρο της αντιπολιτευτικής τακτικής της ΝΔ. Για πρόκληση και εμπαιγμό των Ελλήνων κατηγορεί ο Κ. Καραμανλής τον Κ. Σημίτη''.

    [09] ΔΕΘ-Ομιλία Σημίτη

    Το ΒΗΜΑ υπογραμμίζει οτι ''με θετικές αναφορές στο έργο της κυβερνήσεώς του και κυρίως με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για τα επόμενα δύο χρόνια θα εμφανιστεί ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης στο τριήμερο των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της 67ης Διεθνούς Εκθέσεως. Ο κ. Σημίτης δεν θα περιοριστεί σε αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου, αλλά θα προσπαθήσει να σκιαγραφήσει ως θετική την προοπτική της χώρας σε όλα τα επίπεδα για τα επόμενα χρόνια. Το κυρίαρχο μήνυμα των παρεμβάσεών του στηρίζεται σε δύο λέξεις: ''ασφάλεια παντού''. Με αυτό το στίγμα θα κινηθεί σε όλες του τις ομιλίες σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ελπίδες και προσδοκίες που να μπορούν να ικανοποιηθούν''.

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι ''η οικονομία πάει καλά και θα πάει καλά και μετά το Γ'ΚΠΣ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, διαβεβαιώνει το βράδυ απόψε από το βήμα των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, εμφανιζόμενος ως ο εγγυητής της σταθερής πορείας της οικονομίας, καθώς και της ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα της ζωής του Ελληνα. Ταυτόχρονα, ο κ. Σημίτης θα προειδοποιήσει τους εταίρους μας πως η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν θα προχωρήσει εάν μεταξύ των πρώτων χωρών δεν είναι και η Κύπρος''.

    [10] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Η αγορά πιέζει για στήριξη. Μετά την απογοήτευση από την οικονομική πολιτική''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Τελειώσαμε'' είπε ο Δ. Κουφοντίνας. Τον επίλογο της 17Ν έγραψε ο ''Λουκάς''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Απο τράπεζες 600 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 29 πιστωτικά ιδρύματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη διαχείριση των κονδυλίων''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Ουραγός η Ελλάδα σε εισόδημα-παραγωγικότητα. Με το χαμηλότερο επίπεδο διαβίωσης το 2001''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Συσπείρωση δυνάμεων στο κατώφλι των 2.000 μονάδων. Διαμορφώνονται οι ευκαιρίες για ανοδικό REBOUND''.

    [11] Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει οτι "Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στη ομιλία του για την οικονομία στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης απόψε θα μιλήσει για εξασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας, την πραγματική σύγκλιση, αλλά και για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Δεν θα λησμονήσει βέβαια να αναφερθεί και στη στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων και των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν ανάγκη".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 6 September 2002 - 20:57:11 UTC