Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-08-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/08/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΝΔ
  • [04] Κυπριακό
  • [05] Αγροτικό
  • [06] Εκλογές
  • [07] Συνέντευξη Αννας Διαμαντοπούλου
  • [08] Ερευνες - Τρομοκρατία
  • [09] Θάνατος Γκιωνάκη

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/08/2002

    Οι έρευνες για "17Ν " και ΕΛΑ, η δημοσκόπηση για την υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς, το Κυπριακό και οι επικείμενες αγροτικές κινητοποιήσεις είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Χαρίζονται τόκοι, πρόστιμα για οφειλές στο ΙΚΑ. Ρύθμιση-εξπρές για δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τρομοκρατία: Πιέζουν οι Αμερικανοί! Ενώ η κυβέρνηση εμφανίζεται διστακτική.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μπλέκει Σερίφη και Τσακαλία. Νέες αποκαλύψεις από τον Σάββα Ξηρό.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Η ηγεσία του ΕΛΑ στην ατζέντα του Κάρλος. Ποιοι είναι οι ''παππούδες'' και η αφρόκρεμα της τρομοκρατίας.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χτίζουν νόμιμα τα μικρά οικόπεδα. Ανάσα για χιλιάδες ιδιοκτήτες.

    ΕΘΝΟΣ: Πιο φθηνή η απόκτηση πρώτης κατοικίας. Πόσο μειώνονται οι φόροι για αγορά-κληρονομιές-γονικές παροχές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αρχιεπισκοπική απάντηση στους εχθρούς του Εθνους:Το Αγιο Βήμα του Ναού είναι η Μακεδονία!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πετσοκόβουν τις φοροελαφρύνσεις. Αλλα έλεγαν με θεατρινίστικες προπαγανδιστικές ανακοινώσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Βάσεις: Η τελική πρόβλεψη για ΑΕΙ-ΤΕΙ. Παιδεία: Πτωτικές τάσεις σε πολλά τμήματα-Στο ύψος τους ιατρικές- πολυτεχνικές σχολές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 10 του ΕΛΑ στο στόχαστρο. Τέσσερις από τα αρχεία Στάζι, οι άλλοι μετά από έρευνες.

    ΕΣΤΙΑ: Νέα στοιχεία για τις εκλογές. Γιατί δεν απαντά ο κ. Σκανδαλίδης.

    Espresso: Μυστήριο με τον ''αόρατο'' γιο του Γιωτόπουλου! Σ'αυτόν ανήκει το κοινό αποτύπωμα στους Λειψούς και στη Δαμάρεως;

    ΤΑ ΝΕΑ: Αύξηση 5% αλλά...μόνο στις συντάξεις. 2,5% στους μισθούς, 3% στις ΔΕΚΟ.

    Traffic News: Αυτός δουλεύει στην ΕΥΠ έλεγαν στο Βαρνάβα οι μελισσοκόμοι.

    Η ΧΩΡΑ: Το πρώτο όνομα από τη λίστα των Γερμανών. Γιατί το έθαψαν Διώτης-Βαλυράκης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αυξήσεις μισθών 4-5% το 2003. Στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

    [03] ΝΔ

    Η Espresso γράφει ότι ''μια δημοσκόπηση που αφορά την υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς και δίνει σαφέστατο προβάδισμα στην υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, αλλά κυρίως τα δυσάρεστα μηνύματα που παίρνει η Ρηγίλλης από τη βάση των οπαδών του κόμματος σχετικά με τη ''γαλάζια'' υποψηφιότητα Τζαννετάκου, ''ανάβουν φωτιές'' στην ηγεσία της ΝΔ''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι ''η Νέα Δημοκρατία έκανε ένα μεγάλο πολιτικό έγκλημα επιλέγοντας τον Γιάννη Τζαννετάκο ως υποψήφιο πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς''.

    [04] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι ''λάσπη'' ρίχνουν τώρα οι Βρετανοί, οι οποίοι παίζουν ''βρώμικο'' παιχνίδι σε βάρος της χώρας μας, με αφορμή το θέμα της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι ''ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων ένταξης για την Αγκυρα, με δεσμεύσεις για το Κυπριακό, θα ζητήσει στην Κοπεγχάγη η χώρα μας. Η Ελλάδα θα ζητήσει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην Κοπεγχάγη τον προσεχή Δεκέμβριο να δοθεί ημερομηνία για τις διαπραγματεύσεις ένταξης της Τουρκίας, επιχειρώντας ταυτόχρονα να συνδέσει την ημερομηνία αυτή με συγκεκριμένα θέματα, όπως το Κυπριακό. Το παραπάνω τόνισε στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου δίνοντας το στίγμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ενόψει και της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ και κάνοντας λόγο για ένα ''νέο Ελσίνκι για την Τουρκία'' στην Κοπεγχάγη''.

    [05] Αγροτικό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι ''με την κατάληψη της Διεύθυνσης Γεωργίας Γιαννιτσών Πέλλας ξεκίνησαν σήμερα οι κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου της Μακεδονίας, οι οποίες θα κορυφωθούν στις 6 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εγκαινίων της 67ης ΔΕΘ έχει προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη το πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο. Οι αγρότες αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τις αγωνιώδεις κινήσεις του υπουργείου Γεωργίας και κάποιες ''χειρονομίες'' του''.

    [06] Εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι ''επομένως προ του Δεκεμβρίου 2003 μάλλον πρέπει να αποκλείεται προσφυγή στις κάλπες. Ο κ. Σημίτης χάνει το πλεονέκτημα του εκλογικού αιφνιδιασμού, στο οποίο εστήριξε την εκλογή του τις δύο προηγούμενες φορές''.

    [07] Συνέντευξη Αννας Διαμαντοπούλου

    ''Ξεπερασμένη και κρατικίστικη χαρακτηρίζει την άποψη περί παροχών της κυβέρνησης η Ελληνίδα επίτροπος κυρία Αννα Διαμαντοπούλου'' σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ. Την ίδια στιγμή μιλάει ''για λαϊκισμό στην υπόθεση των επιδοτήσεων για το βαμβάκι, ενώ ασκεί κριτική και στην πολιτική της κυβέρνησης στην απόφασή της να επιδιώξει επιδότηση των αγροτών από εθνικούς πόρους. Δεν θα πρέπει να χαϊδεύουν αυτιά'' λεει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι ''με την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) η ανάπτυξη δεν θα επιτυγχάνεται πλέον με τη μέθοδο των επιδοτήσεων''.

    [08] Ερευνες - Τρομοκρατία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "στο στόχαστρο του αντιτρομοκρατικού επιτελείου βρίσκονται περίπου 10 άτομα, τα οποία εκτιμάται με βάση παλιές και νέες έρευνες, ότι πρωταγωνίστησαν στη δράση του "Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα" (ΕΛΑ) και παραφυάδων του που προέκυψαν είτε από διασπάσεις είτε από σκόπιμη επαναστατική πολιτική. Τέσσερα από αυτά τα άτομα περιλαμβάνονται στη δικογραφία από τα αρχεία της Στάζι".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι ''πιέζουν με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους οι Αμερικανοί για την πλήρη εξάρθρωση της '17Ν' αλλά και την άμεση σύλληψη των μελών του ΕΛΑ, για τα οποία η κυβέρνηση εμφανίζεται διστακτική. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του 'Α.Τ', αυτό ήταν και το θέμα της συζήτησης που είχε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών με τον κ. Μίλερ''.

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ ''η αντιτρομοκρατική στρέφει τις έρευνες στους 'παππούδες' και στις μικρότερες οργανώσεις που εκτιμάται ότι βρίσκονται δίπλα στη '17Ν'''.

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι ''άτομα από το φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του Σάββα Ξηρού που είχαν κληθεί για κατάθεση αμέσως μετά την έκρηξη στον Πειραιά και είχαν αφεθεί ελεύθεροι, αναμένεται να κληθούν αυτή την εβδομάδα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να εξεταστούν και πάλι''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι '''βόμβα πολλών μεγατόνων' έριξε εις βάρος του Γιάννη Σερίφη, αλλά και του θείου του, Αργύρη Τσακαλία, ο Σάββας Ξηρός, στην απολογία του ενώπιον του εφέτη-ειδικού ανακριτή''.

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''ηγετικά στελέχη του ΕΛΑ με πλήρη στοιχεία περιλάμβανε η λίστα των Γερμανών που παρέλαβε ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Στ. Παπαθεμελής και αποπέμφθηκε, ενώ είχε δρομολογήσει συλλήψεις. Πρώτος στη λίστα ο κ. Δημ. Καββαδίας, ανώτερο στέλεχος του ΕΟΤ, και ακολουθούσαν ένας αρχιτέκτονας, υπάλληλοι του ΟΤΕ και άλλοι. Γιατί έθαψαν το φάκελο ο διάδοχος του Στ. Παπαθεμελή, Σ. Βαλυράκης, και ο Ιω. Διώτης;''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επικαλείται ''απόρρητη έκθεση που αφορά τις σχέσεις που είχε αναπτύξει ο Κάρλος και ο Βόιτ με τον ηγετικό πυρήνα του ΕΛΑ. Το κείμενο της απόρρητης έκθεσης περιλαμβάνει τη συμφωνία ανάμεσα στον Κάρλος και τον ΕΛΑ σε ιδεολογικό και τεχνικό επίπεδο. Μέσα από την επίμαχη αναφορά περιγράφονται επίσης με ακρίβεια τα πρόσωπα που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στον ΕΛΑ. Η ατζέντα του Κάρλος περιλαμβάνει την αφρόκρεμα του ΕΛΑ αλλά και επαγγελματίες τρομοκράτες από χώρες της Μέσης Ανατολής''.

    [09] Θάνατος Γκιωνάκη

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "στους ουρανούς βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο Ελληνας ηθοποιός Γιάννης Γκιωνάκης. Ο μεγάλος κωμικός μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ύστερα από εγκεφαλικό που είχε υποστεί και χθες άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 26 August 2002 - 15:19:22 UTC