Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-05-29

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/05/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ελληνοτουρκικά
  • [04] ΝΔ - ΣΕΒ
  • [05] Βασικό μέτοχο
  • [06] Νηοψίες - ΗΠΑ - Ελληνική απάντηση
  • [07] Ευρωστρατός
  • [08] Απεργία δημόσιο
  • [09] Επίδομα
  • [10] Απόδραση
  • [11] Κυπριακό
  • [12] Λαθρομετανάστες - ΕΕ
  • [13] Κυβέρνηση - ΣΕΒ
  • [14] Υπογραφή Συνθήκης Ρώμης - Σημίτης
  • [15] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [16] ΓΣ ΣΕΒ - Οικονομική πολιτική

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/05/2002

    Η υπογραφή της συνθήκης της Ρώμης και η παρέμβαση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, οι εξαγγελίες του υπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Χριστοδουλάκη από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Νέοι μισθοί και επιδόματα για γιατρούς, δικαστικούς και κληρικούς.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δημόσιο: Πρόωρη συνταξιοδότηση χιλιάδων συμβασιού-χων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κερκόπορτα για το Αιγαίο η μάχη της διαδοχής. Ο Γιάννος πήρε τ' άρματα κατά Γιωργάκη-Σημίτη. Μαζί του ο Πάγκαλος.

    Η ΑΥΓΗ: Δελφινομαχίες στο Αιγαίο. Εθνικά θέματα και εσωκομματικοί ρόλοι. Ο Γ. Παπαντωνίου αμφισβητεί ανοιχτά την πολιτική Παπανδρέου στα ελληνοτουρκικά.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πυροβολούν τον Γιωργάκη Παπαν-τωνίου και Πάγκαλος. Σκληρή επίθεση και ευθεία αμφισβήτηση της πολιτικής που ακολου-θεί ο υπουργός Εξωτερικών από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Μειώνονται δραστικά οι φόροι κληρονομίας-γονικής παροχής. Για πρώτη κατοικία και μετοχές ανωνύμων εταιρειών. Εξαγγελίες Χριστοδουλάκη στη χθεσινή συνέλευση του ΣΕΒ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ξεφτίλα. Το παρακράτος του Κορυδαλλού έδειξε ποιός κάνει κουμάντο.

    ΕΘΝΟΣ: Δυσκολεύουν τη Β' Λυκείου. Πανελλα-δικές: ''Συμπληγάδες'' για τους μαθητές Φυσική και Αρχαία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Την ώρα που εκείνοι έσκυβαν οι άλλοι τον σηκώνανε. Νέο βαλλιστικό πύραυλο ύψωσε το Πακιστάν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βόμβα Γιάννου εναντίον Γιωργάκη. Διαφωνεί ευθέως με την αδιέξοδη εξωτερική πολιτική.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Με δακτυλικά αποτυπώματα πάλι οι ταυτότητες. Ευρ. Ενωση: Δεν θεωρείται προσωπικό δεδομένα. Στόχος η πάταξη της λαθρομετανάστευσης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Χωρίς φόρο γονικές παροχές και κληρονομιές. Για 1η κατοικία από την 1η Ιανουαρίου 2003.

    ΕΣΤΙΑ: Η Ελλάς οπισθοδρομεί. Βαρυσήμαντη ομιλία του Προέδρου του ΣΕΒ.

    Espresso: Το ερωτικό πάθος που τίναξε στον αέρα τις φυλακές. Τρελή από αγάπη η ψυχολόγος που βοήθησε τον γκάγκστερ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ευρώπη κατά λαθρομετανα-στών. Ενισχυμένη φρουρά στα σύνορα, βρετανικός στόλος στη Μεσόγειο, αποτυπώματα στις ταυτότητες.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ισότιμοι εταίροι. Επαφές πρωθυπουργού με Μπους και Πούτιν για ευρωστρατό-Κυπριακό.

    ΤΑ ΝΕΑ: Διπλό πριμ για πρώτη κατοικία. Σε γονικές παροχές-κληρονομιές.

    ΝΙΚΗ: Τα δίνει όλα στον ΣΕΒ ο Καραμανλής. Αποδέχθηκε τα ''αιτήματα'' των βιομηχάνων. Σήμερα στη Βουλή η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την οικονομία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εργάτες-υπάλληλοι στην απεργία για ασφαλιστικό-συμβάσεις. Συγκεν-τρώσεις σε 52 πόλεις.

    Traffic news: Αρρωστο πάθος για τον πιο άγριο δολοφόνο. Ο αδίστακτος εκτελεστής κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας.

    Η ΧΩΡΑ: Τον έβγαλαν για να σκοτώσει. Ποιοί άνοιξαν την πόρτα στον πιο μεγάλο φονιά.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 30.000 αυθαίρετα της Χαλκιδικής στον αέρα. Η εισήγηση στην ολο-μέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας ανατρέπει τη διαδικασία νομιμοποίησης.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Προεκλογικό γαϊτανάκι... Νέο πακέτο φοροπαροχών από την κυβέρνηση.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στέλνουν στις εφορίες ''χτυπημένες'' δισκέτες. Οργιάζει η φοροδιαφυγή με ηλεκτρονικό τρόπο.

    [03] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) επισημαίνει ότι ''σκηνικό κρίσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις στήνει βήμα-βήμα η τουρκική πλευρά. Στα συμπεράσματα αυτά οδηγούνται έγκυροι παρατηρητές, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις προθέσεις της τουρκικής πλευράς εν όψει της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Κλιμακώνοντας την προκλητική της τακτική, 25 τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν χθες το πρωί τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, στην περιοχή ανατολικά της Ρόδου''.

    Η Espresso ισχυρίζεται ότι ''επικίνδυνα αεροπορικά παιχνίδια στο Αιγαίο κάνουν οι Τούρκοι και η χθεσινή τους πρόκληση ήταν χωρίς... φερετζέ για τις βλέψεις της Αγκυρας. Δεν δίστασαν να προβούν σε παρενόχληση του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε ο Ελληνας υπουργός Εθνικής Αμυνας, υπολογίζοντας ίσως σε ένα ''θερμό'' επεισόδιο''.

    Η Traffic news γράφει ότι ''σε ακόμα 8 αλλεπάλληλες παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας προχώρησαν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Γιάννος Παπαντωνίου πετούσε για την Κρήτη''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι ''σε επι-κίνδυνες ατραπούς οδηγούνται οι ελληνο-τουρκικές σχέσεις, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος δεν αποκλείει ένταση πολεμικής φύσεως ''ή ακόμα και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου'' στο Αιγαίο''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι ''ο κ. Παπαντωνίου επαναδιατύπωσε τον σοβαρό προβληματισμό του για τις επιλογές που ακολουθεί η ελληνική διπλωματία με την Τουρκία, αφού όπως είπε αναμένεται να κλιμακωθούν οι προκλήσεις της γείτονος στο Αιγαίο, ενόψει της ένταξης της Κύπρου στους κόλπους της ευρωπαϊκής οικογένειας. Κι όλα αυτά, όπως είπε, ''τη στιγμή που η χώρα μας δεν έχει πάρει κανένα αντάλλαγμα από την Τουρκία μετά το Ελσίνκι''.

    [04] ΝΔ - ΣΕΒ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που υιοθετεί εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην κλειστή σύνοδο του ΣΕΒ''.

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι ''ο αρχηγός της ΝΔ Κώστας Καραμανλής άφησε το φιλολαϊκό του προσωπείο έξω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες της συνέλευσης του ΣΕΒ και στη διάρκεια της χθεσινής, κεκλεισμένων των θυρών ''εξέτασής'' του από τους εκπροσώπους των βιομηχάνων, αποδέχθηκε όλες τις αξιώσεις που προέβαλε η ηγεσία τους, σε μία προσπάθεια να πείσει τον επιχειρηματικό κόσμο ότι είναι ''καλύτερος διαχειριστής'' από τον Κ. Σημίτη''.

    [05] Βασικό μέτοχο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι ''η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ ξαναχτύπησε και μάλιστα για δεύτερη φορά στο νομοσχέδιο για τον βασικό μέτοχο. Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη χθες μετά από αίτηση που είχε υποβάλει η ΝΔ στο άρθρο 3, επτά βουλευτές τράβηξαν τον δικό τους δρόμο. ''Κατά'' του νομοσχεδίου ψήφισε ο Κυριάκος Σπυριούνης, ''παρούσα'' δήλωσε η Νόρα Κατσέλη, ενώ έλαμψαν διά της απουσίας τους οι Θεόδωρος Πάγκαλος, Παναγιώτης Κρητικός, Κάρολος Πα-πούλιας, Σήφης Βαλυράκης και Στέλιος Παπα-θεμελής. Συνολικά από το ΠΑΣΟΚ απουσίαζαν 13 βουλευτές, 4 από τη ΝΔ, 10 του ΚΚΕ, 2 του ΣΥΝ και 2 ανεξάρτητοι''.

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι ''ξαφνική κόντρα του Μαξίμου με τον Θόδωρο Πάγκαλο ξέσπασε χθες το βράδυ, καθώς το περιβάλλον του πρωθυπουργού τον έδινε ''αδικαιολογήτως απόντα'' επειδή απουσίαζε από την ονομαστική ψηφοφορία που έγινε στο νομοσχέδιο για το ''βασικό μέτοχο''.

    [06] Νηοψίες - ΗΠΑ - Ελληνική απάντηση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι ''με επίσημη γραπτή απάντηση στην αμερικανική πρεσβεία η κυβέρνηση απέρριψε το ''παράνομο'' αίτημα των ΗΠΑ να διενεργούν νηοψίες σε πλοία που θεωρούν ύποπτα τα φορτία τους στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Η ελληνική κυβέρνηση, καθώς και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιο αμερικανικό αίτημα επιχειρούν να συντονίσουν τις ενέργειές τους στο θέμα αυτό, αν και μέχρι στιγμής το αμερικανικό αίτημα έχει κρατηθεί πολύ χαμηλά ή έχει καλυφθεί από πέπλο σιωπής''.

    [07] Ευρωστρατός

    Τα ΝΕΑ υπογραμμίζουν ότι ''φως στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί για το θέμα του ευρωστρατού διαφαίνεται πλέον, καθώς η ισπανική προεδρία στη νέα της πρόταση προς την Αθήνα εμφανίζεται για πρώτη φορά διατεθειμένη να μεταβάλει το μέχρι τώρα ''ιερό'' κείμενο της Αγκυρας - ένα κείμενο που έχει συναντήσει την αντίδραση της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα φόρμουλα της Μαδρίτης - αναμένεται να αναλυθεί διεξοδικά την Παρασκευή, στη συνάντηση που θα έχει ο Πρωθυπουργός με τους υπουργούς Αμυνας και Εξωτερικών - προβλέπει πως στο υπάρχον κείμενο της Αγκυρας θα υπάρξουν κάποιες προσθήκες, οι οποίες θα καλύπτουν τις ελληνικές θέσεις. Επιπλέον, η Αθήνα θα καλυφθεί και διά ετέρου τρόπου - με αναφορά των θέσεών της είτε στο κείμενο των συμπερασμάτων της Σεβίλλης είτε στις συνοδευτικές επιστολές μεταξύ των κκ Σολάνα και Ρόμπερτσον''.

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι ''διαβουλεύσεις για τον ευρωστρατό υπάρχουν, αλλά διεξάγονται μέσα από τα ''θεσμικά'' κανάλια, παραδέχθηκε χθες ο Κ. Σημίτης αμέσως μετά τη λήξη της έκτακτης συνόδου της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Πρατικα ντι Μάρε, στη Ρώμη. Ο πρωθυπουργός συνάντησε τον Σ. Μπερλουσκόνι ο οποίος είχε πει ότι θα μεσολαβήσει προς την Τουρκία, και διαβεβαίωσε ότι ''δεν συζητήσαμε αυτό το θέμα και δεν χρειάζονται οι καλές υπηρεσίες κανενός''.

    [08] Απεργία δημόσιο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι ''νεκρώνει σήμερα ολόκληρος ο δημόσιος τομέα εξαιτίας της προγραμματισμένης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της για το θέμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης''.

    [09] Επίδομα

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι ''διπλό επίδομα θα αρχίσουν να λαμβάνουν από την 1η Ιουλίου οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς θα αρχίσει η καταβολή του οικογενειακού επιδόματος και στους δύο συζύγους. Παράλληλα, θα δοθεί η δεύτερη δόση του έκτακτου επιδόματος 60.000 δραχμών''.

    [10] Απόδραση

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ''η προχθεσινή απόδρασις Αμερικανού ισοβίτη από τις φυλακές Κορυδαλλού αποδεικνύει την αποσάθρωση του σωφρονιστικού συστήματος''.

    [11] Κυπριακό

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι ''με προκλητικούς ισχυρισμούς επανήλθε στο πολιτικό προσκήνιο, μετά την ασθένειά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ ο οποίος υποστήριξε χθες ότι πρέπει να αναγνωριστούν τα δικαιώματα της τουρκικής πλευράς στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει ότι ''νέο ελιγμό προωθεί ο Ραούφ Ντενκτάς με προφανή στόχο να αποτρέψει την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ έστω και την υστάτη στιγμή. Πληροφορίες από τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι ο Τουρκο-κύπριος ηγέτης ετοιμάζει πρόταση για ενδιάμεση συμφωνία, την οποία αναμένεται να υποβάλει πριν από τις 16 Οκτωβρίου, οπότε αναμένεται να υποβληθεί η έκθεση για τις υπό ένταξη υποψήφιες χώρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη συμφωνία θα κυριαρχεί η χωριστική λογική του Ραούφ Ντενκτάς και θα προτείνεται η υπογραφή της, όχι από τις δύο κοινότητες, αλλά από τα κράτη των δύο κοινοτήτων''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι ''δύο εκθέσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και του Γενικού Επιτελείου θα εξετάσει το Συμβούλιο ΕΘνικής Ασφάλειας, που συνέρχεται αύριο στην Αγκυρα. Κατά τη συνεδρίαση θα αποτιμηθούν τα μέχρι στιγμής δεδομένα και θα γίνει προσπάθεια συγκεκριμενοποίησης της στάσης της Αγκυρας απέναντι στο ενδεχόμενο ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ χωρίς λύση του πολιτικού προβλήματος. Διπλωματικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν κρίσιμη τη συνεδρίαση και τη συνδέουν με τη συγκυρία πολιτικής αστάθειας, ζυμώσεων περί τη διαδοχή του πρωθυπουργού και αναβάθμισης του ρόλου του στρατιωτικού κατεστημένου''.

    [12] Λαθρομετανάστες - ΕΕ

    ''Αύριο, σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ''στη Ρώμη οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης των ''15'' από κοινού με τους ομολόγους των 11 υπό ένταξιν χωρών, αξιολογούν μακρά εισήγηση του προέδρου της Κομισιόν κ. Ρομάνο Πρόντι, με την οποία προτείνεται η επαναφορά των δακτυλικών αποτυπωμάτων στα δελτία ταυτό-τητας και στα διαβατήρια καθώς και άλλων μέτρων. Πρέπει να σημειωθεί ότι μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνεται και η επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας και της Αλβανίας, στην περίπτωση που δεν στηρίξουν την προσπάθεια ελέγχου της λαθρομετανά-στευσης στην Ευρώπη. Επιπλέον ο Τονι Μπλερ έχει προτείνει και την κάθοδο στη Μεσόγειο του Βρετανικού ΒΑσιλικού Ναυτικού, το οποίο θα περιπολεί και θα ελέγχει τις ακτές''.

    [13] Κυβέρνηση - ΣΕΒ

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ ο υπουργός Οικονομίας κ. Ν. Χριστοδουλάκης εξήγγειλε τη νέα φορολογική πολιτικής της κυβέρνησης επικεντρώνοντας στη μείωση της φορολογίας κληρονομίας και γονικής παροχής για τα ακίνητα και τις μετοχές. Απαλ-λάσσονται από τον φόρο κληρονομίας ή γονικής παροχής οι μετοχές των ανωνύμων εταιριών και καταβάλλεται μόνον ο φόρος συναλλαγών (υπό την προϋπόθεση ότι οι αναλογούντες φόροι θα επενδυθούν στην επιχείρηση) ισχύει και για την κληρονομία ή τη γονική παροχή το αφορολό-γητο όριο πρώτης κατοικίας - το μέτρο για τις μετοχές αφορά και τους μικρομετόχους, ενώ αυτό για την πρώτη κατοικία περί τα 3 εκ. πολίτες. Ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση επιλέγει έναν και μοναδικό φορολο-γικό νόμο, με ενσωματωμένες όλες τις διατάξεις, ώστε να εξαλειφθούν φαινόμενα του παρελθόν-τος με τις ξεχασμένες διατάξεις που ανασύρον-ταν για να εισπραχθούν ποσά από παρελθού-σες χρήσεις''.

    [14] Υπογραφή Συνθήκης Ρώμης - Σημίτης

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "μπορεί η Σοβιετική Ενωση να κατέρρευσε το 1991, ο "ψυχρός πόλεμος" όμως τελείωσε οριστικά δέκα χρόνια αργότερα. Ενα ηλιόλουστο πρωινό του Μάη σε αεροπορική βάση μόλις 35 χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη. Οι 19 αρχηγοί κρατών και κυβερνή-σεων των χωρών - μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας υπέγραψαν μαζί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τη Διακήρυξη της Ρώμης. Η Ρωσία συνδέεται στενά με το ΝΑΤΟ και έχει άποψη για τη στρατηγική της Συμμαχίας, καθώς και για τον τρόπο που η ίδια αντιμετωπίζει τις περιφερειακές κρίσεις. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην παρέμ-βασή του αναφερόμενος στα Βαλκάνια τόνισε "πρέπει ιδίως να καταβάλουμε κάθε προσπά-θεια, ώστε αυτή η μεγάλη εύθραυστη ζώνη που ξεκινά από τα Βαλκάνια και φθάνει στη Μέση Ανατολή να γίνει ένας χώρος ειρήνης και σταθερότητας. Χρειάζεται πολιτική βούληση, προσήλωση στις αρχές και στις αξίες ενός σύγχρονου κόσμου συνεννόησης, που καταδι-κάζει τη βία".

    [15] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Σε ιδιώτες το 65% των ΔΕΚΟ! Προσωρινά, το Δημόσιο θα διατηρήσει το μάνατζμεντ".

    ΚΕΡΔΟΣ: ''ΣΕΒ: Το πολιτικό τέλμα παρασύρει την οικονομία. Σημίτης: Γίνετε εξωστρεφείς-Καραμανλής: Βελτιώστε τις σχέσεις με την κοινωνία".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Τη διαφθορά βάζει στο στόχαστρο ο ΣΕΒ. Τηρώντας ίσες αποστάσεις από τα κόμματα".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Νέο πακέτο μέτρων οικονομικής πολιτικής. Προαναγγελία Χριστο-δουλάκη στο ΣΕΒ".

    [16] ΓΣ ΣΕΒ - Οικονομική πολιτική

    ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ υποστηρίζει ότι "σε τολμηρές κινήσεις και πρωτοβουλίες προσανα-τολίζεται η κυβέρνηση, προσπαθώντας να δώσει νέα πνοή στην οικονομία, να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και να βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα. Τους κατευθυντήριους άξονες μιας "επιθετικότερης" οικονομικής πολιτικής προσδιόρισε ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστο-δουλάκης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 29 May 2002 - 17:33:59 UTC