Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-04-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/04/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Δημοσκοπήσεις
  • [04] Κοιτάσματα πετρελαίου
  • [05] Φοροδιαφυγή
  • [06] Συνέντευξη Ρέππα
  • [07] Ελληνοτουρκικά
  • [08] Συνέντευξη Αναγνωστόπουλου
  • [09] Μέση Ανατολή - Ελλάδα
  • [10] Εκλογή Παπαδήμου
  • [11] Χρηματιστήριο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/04/2002

    Ο απόηχος των τελευταίων δημοσκοπήσεων, οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι ελληνικές θέσεις, καθώς και η εκλογή του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας στη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): ''Μαχαίρι'' στα πανωτόκια. Με απόφαση του Εφετείου Αθηνών.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Οι νέες συν-τάξεις. Οι επικουρικές για 3 εκατομμύρια συνταξιούχους Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φρίκη με υπογραφή Σαρόν. Ενώ οι Εβραίοι έκαναν χθες μνημόσυνο στην Αθήνα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ξύπνα Σημίτη. Γιατί αν χαθούν οι εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα διαλυθεί και θα είσαι εσύ υπεύθυνος. Η ''σοβαρότητα'' δεν πουλάει πλέον.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι περιοχές όπου θα χτίζουν οι συνεταιρισμοί. Τι αλλάζει με το νέο δασονόμο.

    ΕΘΝΟΣ: Μαζί με την Αριστερά στις εκλογές του 2004. Τολμηρή πρόταση από τον Δ. Ρέππα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χριστόδουλος: Δολοφονούν τα δικαιώματά μας! Για τις Παπικές δολοπλοκίες στους Αγίους Τόπους, που επεσήμανε η ''ΕΩ'' στις 8 Απριλίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πανικόβλητοι αλλάζουν τον εκλογικό νόμο. Σε μια προσπάθεια να υπονομεύσουν την πορεία της ΝΔ προς την εξουσία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι συντελεστές που θα κρίνουν τις βάσεις. Πανελλαδικές: Τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας και πως διαμορφώνεται το σύνολο των μορίων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μέτρα SOS. Σημίτης: Να τελειώνουμε με φορολογικό - ασφαλιστικό.

    ΕΣΤΙΑ: Ριζική μεταστροφή. Ο Κ. Καραμανλής εμπνέει εμπιστοσύνη.

    Espresso: Πέθανε μετά την πλαστική! Οι κόρες της μήνυσαν τον πλαστικό χειρούργο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βήμα προς βήμα το νέο Ασφαλιστικό. Διχάζει τα συνδικάτα η απεργία της Πέμπτης. Ποιοί κλάδοι απεργούν.

    Traffic News: Εκατσε άδικα 4 χρόνια φυλακή. Ζητάει 25 εκατομμύρια αποζημίωση.

    Η ΧΩΡΑ: Ο Καραμανλής στον Λευκό Οίκο στις 8 Ιουνίου. Επίσημη συνάντηση με τον Μπους στο Οβάλ Γραφείο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ο ''Τσάρος'' της τουρκικής οικονομίας Κεμάλ Ντερβίς: Ευκαιρία τώρα για τα ελληνοτουρκικά.

    [03] Δημοσκοπήσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "η διαφορά 8,4 μονάδων υπέρ ΝΔ στη δημοσκόπηση της MRB, ενόχλησε τον Κ. Σημίτη, που είπε στους επιτελείς του 'όχι άλλα λάθη'. Εννοούσε τα επικοινωνιακά σφάλματα με το Ασφαλιστικό πέρυσι και το Φορολογικό πρόσφατα, που προκάλεσαν αρνητικές εντυπώσεις στους πολίτες. Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη 'να τελειώνει' με αυτά τα θέματα ως το τέλος Ιουνίου, με την προσδοκία ότι θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, υπέρ του κυβερνώντος κόμματος, με όπλο τα έργα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "ανησυχία και έντονος προβληματισμός στο Μαξίμου από τα συνεχόμενα μηνύματα των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν... καθίζηση της κυβέρνησης. Η ανησυχία, όμως, μεγαλώνει από το γεγονός ότι η ΝΔ, όπως καταγράφηκε και στην πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB, υπερέχει και στα περιβόητα ποιοτικά στοιχεία και κυρίως από το σαφές προβάδισμα του Κ. Καραμανλή έναντι του Κ. Σημίτη, όσον αφορά το ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υπογραμμί-ζει ότι "σε δικαίωση της σκληρής προσπάθειας του Κώστα Καραμανλή τους τελευταίους μήνες να πείσει τον ελληνικό λαό για την κυβερνητική πρόταση της ΝΔ, αντιμετωπίζουν στη Ρηγίλλης και τη δεύτερη στη σειρά δημοσκόπηση της MRB".

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "από τη μία πλευρά, ο κ. Σημίτης παραπαίει. Οι υποσχέσεις του δεν πείθουν κανένα, ενώ ο ίδιος άγεται και φέρεται από το κόμμα του. Ολοι αντιλαμβάνονται ότι δεν έχει τίποτε πλέον να προσφέρη. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Καραμανλής έχει σαφώς ωριμάσει και εμπνέει εμπιστοσύνη. Αναδεικνύει ηγετικά προσόντα και ελέγχει πλήρως το κόμμα του. Ολοι αντιλαμβάνονται ότι αυτός είναι ο αυριανός πρωθυπουργός".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "η δυσχερέ-στατη θέση στην οποία έχουν οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση -αλλά και τον κ. Σημίτη προσωπικώς- οι αρνητικές για το κυβερνών κόμμα τάσεις της κοινής γνώμης, που καταγράφονται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, δημιουργούν διαλυτικά φαινόμενα μέσα στο κυβερνών κόμμα".

    [04] Κοιτάσματα πετρελαίου

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει ότι ''στον εντοπισμό μιας νέα ''φλέβας'' κοιτάσματος πετρελαίου, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η συνολική του αποδοτικότητα μπορεί να αποφέρει ακόμη και 20 εκ. βαρέλια (!) αργού πετρελαίου, οδηγήθηκαν οι έρευνας που εδώ και 70 ημέρες διεξάγονται μεταξύ Καβάλας και Θάσου. Τα νέα κοιτάσματα πετρελαίου εντοπίστηκαν στον Κόλπο της Νέας Περάμου σε απόσταση 7,5 νμ από την Καβάλα''.

    [05] Φοροδιαφυγή

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι ''συνεχίζεται η αιμορραγία δισεκατομμυρίων σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τα δημόσια έσοδα, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος η φοροδιαφυγή οργίασε στο πρώτο δίμηνο του 2002. Τον τίτλο του ..πρωταθλητή κερδίζουν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία οι τουριστικές επιχειρήσεις, συμπερι-λαμβανομένων των επιχειρήσεων που παρέχουν φιλοξενία (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ) αφού έπειτα από 2.767 ελέγχους το σύνολο των παραβατών ανήλθε στους 797, ενώ οι βεβαιωμένες παραβάσεις εκτινάχθηκαν στις 46.720!''.

    [06] Συνέντευξη Ρέππα

    ''Κοινή κάθοδο της Κεντροαριστεράς στις εκλογές του 2004'' προτείνει με συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας ενώ ασκεί ''οξύτατη κριτική στα φαινόμενα εσωστρέφειας και προσωπικών στρατηγικών που παρατηρούνται στο κυβερνών κόμμα''. Τέλος,ο υπουργός Εργασίας ''αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής σε πολιτικές, υπογραμμίζοντας πως οι πρωτοβουλίες έως τις εκλογές ''θα αναληφθούν είτε με τη βελτίωση και τον εμπλουτισμό της πολιτικής μας είτε για την αναθεώρηση τακτικών επιλογών'', θα στοχεύουν στην ισχυρή Ελλάδα''.

    [07] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι ''η προώθηση της αντίληψης περί συνδιοίκησης στη Θράκη αποτελεί κεντρικό στόχο του τουρκικού κατεστημένου. Η προσπάθεια έγερσης ''μειονοτικού ζητήματος'' στη Ρόδο και την Κω εξελίχθηκε εκ παραλλήλου κατά το 2001. Σύμφωνα με την έκθεση της ελληνικής πρεσβείας στην Αγκυρα, η Τουρκία επιδιώκει ταυτόχρονη διαπραγμάτευση σε τρία επίπεδα: Αιγαίο - Κύπρος - Θράκη''.

    [08] Συνέντευξη Αναγνωστόπουλου

    ΤΑ ΝΕΑ δημοσιεύουν συνέντευξη του Θεόδωρου Αναγνωστόπουλου στην οποία, όπως γράφει η εφημερίδα ''για πρώτη φορά ύστερα από πολύ καιρό, ένα προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ ο Θ. Αναγνωστόπουλος σπάει τη ... μονοτονία του κλίματος ευφορίας που επικρατεί στη Ρηγίλλης, λόγω των δημοσκο-πήσεων και της κακής εικόνας που εμφανίζει η κυβέρνηση. Ο πρώην υπουργός προειδοποιεί την ηγεσία και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος ''ότι δεν υπάρχουν ώριμα φρούτα στην πολιτική''. Επίσης, ο κ. Αναγνωστόπουλος μιλάει για ''λαθεμένους χειρισμούς και παραλείψεις τόσο στην επιλογή υποψηφίων όσο και στη γενικότερη προετοιμασία των δημοτικών εκλογών, ενώ απαντά ''όχι'' στα στελέχη της Ρηγίλλης, που του ζητούν να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Υπερνομαρχίας Αττικής. Και τονίζει'' δεν με απασχολεί καθόλου αυτό το θέμα''.

    [09] Μέση Ανατολή - Ελλάδα

    Η Espresso αναφέρει ότι ''πυρετωδώς ετοιμάζονται οι λεπτομέρειες για το κοινό ταξίδι που προγραμμάτισαν Γιώργος Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ στα Ιεροσόλυμα. Σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών ενημερώνει στις Βρυξέλλες τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τις προσπάθειες. Παράλληλα συνομιλεί ακατάπαυστα με τον Κόλιν Πάουελ και τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι ''ο Χριστόδουλος προειδοποιεί για αρπαγή των Ορθόδοξων Προσκυνημάτων. Με αρπαγή των προσκυνημά-των του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσο-λύμων, απειλούν οι ετερόδοξοι, κατήγγειλε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος από τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης Χολαργού, δύο ημέρες μετά την επίσκεψή του στα Ιεροσόλυμα. Υποπτες κινήσεις διαφόρων κέντρων, για να αλλάξει το καθεστώς της Αγίας Πόλεως της Ιερουσαλήμ για να πάψουμε εμείς οι Ελληνες να έχουμε τα απαράγραπτα δικαιώματά μας'' είπε χαρακτηριστικά ο μακαριότατος προσθέτοντας ότι ''ένας από τους λόγους της επίσκεψής μου στην περιοχή ήταν να δείξουμε ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν είναι μόνο του, ότι όλος ο ελληνικός λαός είναι μαζί του''.

    [10] Εκλογή Παπαδήμου

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι ''πετυ-χαίνοντας μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις Ελλήνων στην ιστορία της Ενωμένης Ευρώπης, ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Λουκάς Παπαδήμος εξελέγη από τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών της ΕΕ αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας''.

    [11] Χρηματιστήριο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι ''στο επίπεδο των 2.200 μονάδων λιμνάζει σταθερά η ελληνική κεφαλαιαγορά, αφού ο ισχνός όγκος των συναλλαγών δεν της επιτρέπει να κινηθεί υψηλότερα και να την βγάλει από το τέλμα που βρίσκεται. Με βάση εκτιμήσεις που διατυπώνουν παράγοντες της Σοφοκλέους, όσο περνούν οι ημέρες αυξάνονται και οι πιθανότητες διολίσθησης της ελληνικής κεφαλαι-αγοράς σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, ενώ οι εξελίξεις στο διεθνές τοπίο δεν φαίνεται να μπορούν να λειτουργήσουν ως ''σωσίβιο'' για τη διάσωσή της''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 15 April 2002 - 19:02:13 UTC