Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-04-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/04/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Γιάννος Παπαντωνίου - Επίσκεψη ΗΠΑ
  • [04] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [05] Αγροτικές κινητοποιήσεις
  • [06] Σημίτης - Εκλογή προέδρου Δημοκρατίας
  • [07] Βουλή - Εκλογικός νόμος
  • [08] Μέση Ανατολή - Ελληνοτουρκική πρωτοβουλία
  • [09] Συνέντευξη Σημίτη
  • [10] Δημοσκόπηση
  • [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [12] Συλλογική σύμβαση εργασίας

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/04/2002

    Ο απόηχος της τηλεοπτικής συνέντευξης του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, η κοινή πρωτοβουλία Παπανδρέου - Τζεμ για το Μεσανατολικό, τα αποτελέσματα της δημοσκό-πησης της ΑΛΚΟ και οι αγροτικές κινητοποιήσεις είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ο χάρτης της μακροζωίας. Γεγονός η διενέργεια 500 γενετικών διαγνωστικών εξετάσεων.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Γκρίνια και στο ΠΑΣΟΚ για τη συνέντευξη. Ο πρωθυπουργός δεν έπεισε, δεν έκανε αυτοκριτική, δεν ζήτησε συγγνώμη για το Χρηματιστήριο, δεν υπολογίζει τη βάση...

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ρεύμα Καραμανλή στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Νέο γκάλοπ: 7,5% μπροστά η Νέα Δημοκρατία.

    Η ΑΥΓΗ: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ετοιμάζουν ακραία πόλωση για 50.000 ψήφους. Προειδοποίηση του Ν. Κωνσταντόπουλου χθες στη Βουλή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αλλαγή εκλογικού νόμου και συνεργασία ΠΑΣΟΚ με τον Αβραμόπουλο. Η μοναδική στρατηγική επιλογή νίκης που μπορεί να ανατρέψει ριζικά το πολιτικό κλίμα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τα μεσαία εισοδήματα θα πληρώσουν τους φόρους. Οι προτάσεις της Επιτροπής που θα δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δημοσκόπηση ΑΛΚΟ-Βουλιάζει το ΠΑΣΟΚ. 7,5 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία.

    ΕΘΝΟΣ: Πέφτουν οι τιμές στην αγορά ακινήτων. Αθήνα: Θεαματική υποχώρηση και στα ενοίκια έως 36%.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Βελουχιώτης με το κονσερβοκούτι του στο Πολεμικό Μουσείο. Θα τρίζουν τα κόκκαλα των σφαγιασθέντων στον Μελιγαλά και όχι μόνον...

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για τον πρωθυπουργό. Κυβέρνηση και κόμμα επιστρέφουν στη φαγωμάρα που υπήρχε πριν το συνέδριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μονά-ζυγά στο μεγάλο δακτύλιο. Αθήνα: Νέος θανατηφόρος ρύπος στο ''κοκτέιλ'' του νέφους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ομολογεί τη σφαγή ο Πέρες. Σαρόν φύγε, απαιτούν Εβραίοι της διασποράς.

    ΕΣΤΙΑ: Σταθερός εκλογικός νόμος. Αυτό επιτάσσει η δημοκρατία.

    Espresso: Πρόεδρε σώσε με! Κραυγή αγωνίας της τολμηρής δικαστίνας που την έκλεισαν στο ψυχιατρείο. Τι απάντηση έδωσε ο Κωστής Στεφανόπουλος.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κεντροδεξιά στροφή δείχνουν τα γκάλοπ. Διαμορφώνονται συνθήκες μεταβολής του πολιτικού κλίματος.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ''Ολοκαύτωμα'' στη Μέση Ανατολή. Σφαγή χαρακτηρίζει κι ο Πέρες την επιχείρηση στην Τζενίν.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μάχη αριθμών Σημίτη-Καραμανλή. Με δύο γκάλοπ και τηλεθέαση.

    ΝΙΚΗ: Με την πλάτη στον τοίχο ο Κώστας Σημίτης. Καθαρό προβάδισμα της ΝΔ με 7,5 μονάδες.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απόψε στο Σύνταγμα για την Παλαιστίνη. Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης.

    Traffic news: Εκλαψε όλη η Ελλάδα. Θρήνος στην κηδεία του Νικόλα Δημαρά.

    Η ΧΩΡΑ: Γκάλοπ ALCO: Νέο μήνυμα σαρωτικής νίκης. Η ΝΔ προηγείται 7,5 μονάδες από το ΠΑΣΟΚ. Ο Καραμανλής 1,8 μπροστά από τον Σημίτη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σημίτης: Πιο αναλογικός ο νέος εκλογικός νόμος. Ο πρωθυπουργός έκανε νέο άνοιγμα στην Αριστερά για συμμετοχή στην κυβέρνηση.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ζούμε σκηνές αποκάλυψης! Ελληνες εγκλωβισμένοι στην Παλαιστίνη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ομηροι των τρακτέρ και του Δρυ. Μέχρι να συμφωνήσουν όλοι οι αγρότες για τερματισμό των μπλόκων.

    [03] Γιάννος Παπαντωνίου - Επίσκεψη ΗΠΑ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι ''μιλώντας στο Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Κληρονομιάς, στην Ουάσιγκτον, και κάνοντας αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας άσκησε δριμεία κριτική κατά της Αγκυρας, καθώς όπως είπε οι ενέργειές της δεν συνάδουν με την προσπάθεια βελτίωσης του κλίματος ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Νωρίτερα, μετά από συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο Ελληνας υπουργός εξέφρασε την αντίθεση της Αθήνας στο κείμενο Βρετανίας-Τουρκίας για τον ευρωστρατό, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτεί διπλωματικά τετελεσμένα, στα οποία δεν είχε συμμετάσχει και για τα οποία ενημερώθηκε εκ των υστέρων''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''τη διαφωνία της Ελλάδας στο Κείμενο της Κωνσταντινού-πολης για τη λειτουργία του Ευρωστρατού, το οποίο και χαρακτήρισε ''εξωθεσμικό'', διατύπωσε ο υπουργός Αμυνας κ. Γ. Παπαν-τωνίου στον Αμερικανό ομόλογό του κατά τη συνάντηση που είχαν αργά τη νύχτα (ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας στην Ουάσιγκτον. Ο κ. Παπαντωνίου ζήτησε, επίσης, την παρέμβαση των ΗΠΑ προκειμένου να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία στο Κυπριακό. Η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα και κάλυψε τις σχέσεις ΝΑΤΟ-ΕΕ, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όχι όμως και τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα''.

    [04] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι ''παρά το ότι η Τουρκία δεν έχει κάνει ούτε βήμα πίσω και στην πρώτη συνάντηση έθεσε επί τάπητος όλες τις μονομερείς αξιώσεις της, η Ελλάδα ετοιμάζεται να συνεχίσει τον περιβόητο ελληνοτουρκικό διάλογο. Στις 12 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη διερευνητική συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα, στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου που ξεκίνησε στις 12 Μαρτίου στην Αγκυρα ανάμεσα στα υπουργεία Εξωτερικών των δυο χωρών''.

    [05] Αγροτικές κινητοποιήσεις

    Τα ΝΕΑ ισχυρίζονται ότι ''διχασμένοι εμφανίζονται από χθες οι αγρότες της Θεσσαλίας, μετά το αδιέξοδο στο οποίο κατέληξε και η τελευταία συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον υπουργό Γεωργίας. Ενώ οι συντονιστικές επιτροπές που συνεδρία-σαν το πρωί στα μπλόκα αποφάσισαν να συνεχισθούν οι αποκλεισμοί των δρόμων, εν τούτοις από το μεσημέρι αγρότες άρχισαν να αποχωρούν ομαδικά με τα τρακτέρ τους και εκτιμάται πως ίσως και σήμερα τα μπλόκα θα λήξουν. Ηδη, πάντως, το ισχυρό μπλόκο στην Κεφάλωση Αλμυρού διαλύθηκε''.

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι ''τη συνέχιση των κινη-τοποιήσεών τους αποφάσισαν οι Συντονιστικές Επιτροπές των αγροτών της Θεσσαλίας που συνεδρίασαν χθες το μεσημέρι. Προηγήθηκε συνάντησή τους, προχθές το βράδυ, με τον υπουργό Γεωργίας Γιώργο Δρυ, που απέβη άκαρπη. Οι αγρότες εξετάζουν νέες μορφές κινητοποιήσεων στις οποίες περιλαμβάνεται και η κάθοδός τους στην Αθήνα, ώστε να συναντηθούν και πάλι με τον κ. Δρυ και να επιδιώξουν συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Σχετικά με το ενδεχόμενο νέων αποκλεισμών δρόμων, οι σχετικές αποφάσεις για το νομό της Λάρισας θα ληφθούν σήμερα''.

    [06] Σημίτης - Εκλογή προέδρου Δημοκρατίας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι ''στην ομιλία του στη Βουλή ο κ. Σημίτης έδωσε και μια είδηση. Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει υποψήφιο ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ στις Προεδρικές Εκλογές του 2005, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να μην κλονιστεί το πολιτικό σύστημα και πάλι σε πρόωρες εκλογές''.

    [07] Βουλή - Εκλογικός νόμος

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι ''πόλωση μέχρις εσχάτων για 50.000 ψήφους που θα κρίνουν τις επόμενες εκλογές'' ετοιμάζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προ-ειδοποίησε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος. Ο κ. Σημίτης εξήγγειλε για μία ακόμη φορά διάλογο για τον εκλογικό νόμο που θα βασίζεται σε τρεις αρχές: την πολιτική σταθερότητα, την πολιτικοποίηση της ψήφου για τους βουλευτές και -τελευταία- την αντιστοιχία ψήφων και σύνθεσης της Βουλής. από την πλευρά της η γραμματέας του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα επέμεινε στο δίκαιο του αιτήματος της απλής αναλογικής''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι ''την εμμονή της κυβέρνησης στην επίσημη κλοπή της λαϊκής ψήφου, που γίνεται με τα κάθε φορά καλπονοθευτικά συστήματα, διακήρυξε για μία ακόμη φορά, χτες, στη Βουλή ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τον εκλογικό νόμο και την καθιέρωση της απλής αναλογικής, που έγινε με πρωτοβουλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα''.

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι ''κανένα εκλογικό σύστημα δεν είναι τέλειο. Τα μεν πλειοψηφικά και της ενισχυμένης αναλογικής ευνοούν τον σχηματισμό αυτοδυνάμων κυβερνήσεων. Τα δε αναλογικώτερα εξασφαλίζουν καλύτερη εκπρο-σώπηση, αλλά συχνά οδηγούν σε ακυβερνησία. Ομως τα χειρότερα είναι εκείνα που μεταβάλλονται συνεχώς. Δηλαδή ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα''.

    [08] Μέση Ανατολή - Ελληνοτουρκική πρωτοβουλία

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''κοινή πρωτοβουλία στο Μεσανατολικό αναλαμβάνουν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας κκ Γ. Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ, οι οποίοι μεταβαίνουν την προσεχή Τρίτη στο Ισραήλ, όπου θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν και τον υπουργό Εξωτερικών Σιμόν Πέρες, αλλά και στα παλαιστινιακά εδάφη, όπου θα συναντηθούν με τον Γιάσερ Αραφάτ. Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας αυτής - η οποία οριστικοποιήθηκε χθες έπειτα από διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες των κκ Παπανδρέου και Τζεμ με τον ισραηλινό ομόλογό τους- είναι να δοθεί προς τις δύο πλευρές ένα μήνυμα με ιδιαίτερη συμβολή σημασία: ότι δύο ''παραδοσιακοί αντίπαλοι'', όπως η Ελλάδα και η Τουρκία ενισχύουν τη συνεργασία και δρομολογούν διαδικασίες διαλόγου και ειρηνικής διευθέτησης των μεταξύ τους διαφορών''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι ''Γιώργος Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ πήραν το ''πράσινο φως ''από τον Σιμόν Πέρες να μεταβούν στο Ισραήλ αλλά και στη Ραμάλα για να συναντήσουν τον Αραφάτ, σε μια κοινή προσπάθεια ειρηνευτικής πρωτοβουλίας για το Μεσανατολικό. Η ελληνοτουρκική προσέγγιση ήταν αυτή που άνοιξε το δρόμο σε κοινές πρωτοβουλίες, όπως η συγκεκριμένη και οι οποίες ήταν αδύνατον να ληφθούν στο παρελθόν. Η κοινή ειρηνευτική πρωτοβουλία Ελλάδας και Τουρκίας για το Μεσανατολικό, εμπεριέχει και το συμβολισμό ότι την επιχειρούν δυο χώρες, οι οποίες παρά τις διαφορές που τις χωρίζουν επιχειρούν τώρα την προσέγγιση μέσω του διαλόγου και της αναζήτησης πολιτικών λύσεων. Ελλάδα και Τουρκία διατηρούν τις δικές τους παραδοσιακές σχέσεις στην περιοχή: Το Ισραήλ είναι στρατηγικός και στρατιωτικός σύμμαχος της Τουρκίας και η Ελλάδα εκτός από σύμμαχος του Ισραήλ έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τους Παλαιστινίους και τον Αραφάτ''.

    Η Espresso εκτιμά ότι ''αιφνιδίασε όχι μόνο την ελληνική αλλά και τη διεθνή κοινή γνώμη η πρωτοβουλία των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας να επισκεφτούν από κοινού τη Μέση Ανατολή και να συναντηθούν με την ισραηλινή ηγεσία και με τον Γιάσερ Αραφάτ. Διατυπώθηκε στον Ισμαήλ Τζεμ τηλεφωνικά κατά την επικοινωνία που είχε μαζί του ο υπουργός Εξωτερικών από το Κάιρο την περασμένη εβδομάδα''.

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι ''πρωτοβουλία κατόπιν εορτής και μάλιστα όχι σε αυτόνομο πεδίο αλλά σε συνεργασία με την τουρκική πλευρά αναλαμβάνει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με τον ομόλογό του Ισμ. Τζεμ για την αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή''.

    [09] Συνέντευξη Σημίτη

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "έπεισε ο Σημίτης για τα περισσότερα θέματα που έθιξε, όπως προκύπτει και από τη βαθμολογία των ψηφοφόρων στις απαντήσεις που έδωσε στις 17 ερωτήσεις που δέχθηκε συνολικά από τους δημοσιογράφους του πάνελ. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της K-Research, απαντήσεις του πρωθυπουργού, όπως για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, ανήλθαν και στο 7,95 ενώ τον χαμηλότερη βαθμό έλαβαν οι απαντήσεις του για το Χρηματιστήριο, το οποίο και αποτελεί μια "μαύρη τρύπα "για την κυβέρνηση. Η συνέντευξη πάντως του Κ. Σημίτη έδωσε χρόνο στην κυβέρνηση, αφού οι δημοσκοπήσεις φέρουν τη ΝΔ να διευρύνει τη διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ. Η ALCO εμφανίζει τη διαφορά 7,50 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ της ΝΔ".

    Η Traffic News σημειώνει ότι "η διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας ο Κώστας Σημίτης (στέλνοντας μήνυμα "Είμαι εδώ με το ΠΑΣΟΚ") για τη συμπλήρωση δύο ετών από την εκλογική νίκη του 2000, πυροδοτεί νέα πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "η τηλεοπτική συνέντευξη έκαψε κυριολεκτικά τον κ. Σημίτη, αφού πυροδότησε την έκρηξη στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, φούντωσε την αμφισβήτηση του κ. Σημίτη, παγίωσε την άποψη ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων και ανίκανος να χειρισθεί ιδίως τα μεγάλα θέματα".

    [10] Δημοσκόπηση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "νέα δημοσκόπηση αυτή τη φορά από την ALKO, δείχνει ότι η ΝΔ διευρύνει τη διαφορά έναντι του ΠΑΣΟΚ στις 7,5 εκατοστιαίες μονάδες. Ο Κ. Καραμανλής εμφανίζεται να έχει καταγραφεί οριστικά ως ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, Ενώ η διαφορά υπέρ της ΝΔ στην παράσταση νίκης φτάνει τις 20 μονάδες".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "η μεγάλη διείσδυση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή ακόμη και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ παγιώνει ένα εντυπωσιακό ρεύμα υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολί-τευσης που αποτυπώνεται πλέον σε όλες τις δημοσκοπήσεις".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "κόλαφο για τον Σημίτη αποτέλεσε η χθεσινή νέα δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ, που δίνει προβάδισμα 7,5% στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο έχει παγιώσει την υπέρ του διαφορά στην πρόθεση ψήφου, ενώ το προβάδισμά της φθάνει πλέον στις...20 ποσοστιαίες μονάδες στην παράταση νίκης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι "καλπάζει προς την εξουσία η ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, που δημοσιο-ποιήθηκε χθες το βράδυ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με το κόμμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, είναι η μοναδική στρατηγική επιλογή που μπορεί να αλλάξει ριζικά το πολιτικό κλίμα και να δώσει τη νίκη στην Δημοκρατική Παράταξη. Στην εκτίμηση αυτή έχουν καταλήξει κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και δεν αποκλείεται προς την κατεύθυνση αυτή να αναληφθούν σύντομα σοβαρές πρωτοβουλίες, ικανές να δημιουργήσουν τις συνθήκες για μια σταθερή συμμαχία του ΠΑΣΟΚ με τις δυνάμεις του λεγόμενου κοινωνικού Κέντρου".

    [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Δυσάρεστη έκπληξη! Αλμα στο 4% έκανε τον Μάρτιο ο πληθωρισμός''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Διετή ειρήνη υπογράφουν ΓΣΕΕ και ΣΕΒ. Προσέγγιση απόψεων εργοδοτών-μισθωτών.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι εξαγωγείς. Κατά 23,9% μειώθηκαν το 2001. Αντιπροσωπεύουν μόνο το 0,35% της ΕΕ''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Συναγερμός μετά το άλμα του πληθωρισμού στο 4%. Καύσιμα και οπωροκηπευτικά ανατρέπουν τις προβλέψεις''.

    [12] Συλλογική σύμβαση εργασίας

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Αυξήσεις 5,3% το 2002 και 39ωρο συζητούν ΓΣΕΕ-εργοδότες. Στο σχέδιο της νέας σύμβασης επιδιώκεται να συμπεριληφθεί και ειδική συμφωνία για τη μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους των υπερωριών".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 10 April 2002 - 16:32:26 UTC