Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-04-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 01/04/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Μέση Ανατολή  Ελλάδα
  • [04] Κυπριακό
  • [05] Εκδήλωση Κιλελέρ
  • [06] Δημοτικές εκλογές  ΠΑΣΟΚ
  • [07] Δημοσκόπηση - Πολιτικό κλίμα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 01/04/2002

    Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι ελληνικές θέσεις, τα επεισόδια στο χθεσινό εορτασμό του Κιλελέρ, η υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για το Δήμο της Αθήνας και οι αντιδράσεις, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ψαλίδι σε 7 φοροαπαλλαγές. Στο στόχαστρο μισθωτοί και συνταξιούχοι.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 7-9 μονάδες μπροστά η ΝΔ. Δυό γκάλοπ σπέρνουν πανικό στο ΠΑΣΟΚ!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μπροστά η ΝΔ έως και 10% σε 50 περιφέρειες. Συντριβή του ΠΑΣΟΚ δείχνουν τα γκάλοπ σε όλη την Ελλάδα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Βούτηξαν 5 δις και μας έβαλαν 200 χρόνια φυλακή!!! Προμελετημένο έγκλημα για να κλείσουν την ''Αυριανή''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ηταν κάποτε Αγιοι Τόποι, τώρα είναι... Τόποι μαρτυρίου. Με κομμένη την ανάσα η ανθρωπότητα παρακολουθεί τον ολοκληρωτι-κό πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

    ΕΘΝΟΣ: Αποκάλυψη εφιάλτης για λάθη στα νοσοκομεία. Νέες αγωγές 2,4 εκατ. ευρώ από ασθενείς κατά γιατρών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: 29 κατασκευαστές ... δολοφόνων συνιστούν Αριέλ! Η εγκληματική τακτική του Αριέλ Σαρόν προκαλεί εκατόμβες θυμάτων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Διαλύστε το ΠΑΣΟΚ. Αναψε φωτιές στους κυβερνώντες ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως Μιχ. Χρυσοχοϊδης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κάρλος: Η ''17Ν'' δεν είναι ανέγγιχτη! Αποκλειστική συνέντευξη: Το ''Τσακάλι'' μιλά για όλα μέσα από τη φυλακή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ολοκαύτωμα II. Ολες οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις και αντιδράσεις.

    ΕΣΤΙΑ: Χρυσοχοϊδης: Καταρρέουμε! Ζητεί ίδρυση νέου κόμματος.

    Espresso: Ο γιατρός ήταν σάτυρος! Μου κατέστρεψε το σώμα και την ψυχή. Συγκλονιστική καταγγελία από θύμα πλαστικού χειρουργού.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ιδού ο ένοχος της σφαγής στην Παλαιστίνη. Παγκόσμια κατακραυγή κατά του Σαρόν.

    Traffic News: Κινδυνεύει η ζωή του Τριανταφυλλόπουλου. Εκπομπές με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον ALPHA.

    Η ΧΩΡΑ: Αγωνία στην Αθήνα για τη Μέση Ανατολή. Η ''Χαμάς'' απειλεί με τυφλά χτυπήματα σε όλο τον κόσμο. Καραβάνια Ισραηλινών έρχονται στην Ελλάδα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τα εφτά ''γκέτο'' στη Θεσσαλονίκη. Περιοχές στις οποίες, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ανθεί η εγκληματικότητα.

    [03] Μέση Ανατολή Ελλάδα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι ''το ενδεχόμενο ενός νέου αραβοϊσραηλινού πολέμου είναι πλέον ορατό, μετά την κήρυξη της Ραμάλα ως αποκλεισμένης στρατιωτικής ζώνης από το Ισραήλ''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι ''με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η ανθρωπότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Δραματική έκκληση της Αθήνας για δυναμική παρέμβαση των Ευρωπαίων''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι ''το παλεύει μεν, αδυνατεί δε, να παρέμβει, είτε διπλωματικά, είτε άμεσα, με αυτοπρόσωπη παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, στην Εστία της Μεσανατολικής Κρίσης, η Ελληνική Διπλωματία. Τηρώντας γραμμή ίσων από-στάσεων ανάμεσα στην ''ασφάλεια του Ισραήλ'' και την ανάγκη αποχώρησης των στρατευμάτων του από τις περιοχές στις οποίες έχουν εφορμήσει, η Αθήνα πάντως εξακολουθεί να στηρίζει τον Γιάσερ Αραφάτ, απευθύνοντας έκκληση σε πρωθυπουργικό επίπεδο, προς το Τελ Αβίβ, προκειμένου αυτό να εγγυηθεί την ζωή του''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι ''ασαφές, μετά την άρνηση της Ισραηλινής κυβέρνησης να εγγυηθεί την ασφάλεια της ελληνικής αντιπροσωπείας, παρέμενε ως αργά χθες το κατά πόσον ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιούσε σήμερα τη διήμερη επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή, ώστε να αντιπαρατάξει στην λογική των όπλων την μέθοδο της διπλωματίας''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) ισχυρίζεται ότι ''την ώρα που η Δύση περιορίζεται σε ευχολόγια για την τύχη του Γιάσερ Αραφάτ, σαράντα ακτιβιστές από ολόκληρο τον κόσμο δημιουργούν γύρω του ανθρώπινη ασπίδα. Η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο λουτρό αίματος. Μοναδική ακτίνα φωτός προβάλλει - τι ειρωνεία - από τα οικονομικά συμφέροντα των ισχυρών, καθώς αύριο ανοίγουν τα διεθνή χρηματιστήρια και οι τράπεζες, μετά τις αργίες των καθολικών για το Πάσχα''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι ''δεν πέρασε πολύς καιρός από τον πόλεμο στα Βαλκάνια. Τότε μια πανστρατιά της Δύσης, στο όνομα των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των μειονοτήτων, αλλά και νομιμοποιημένη από σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ επέβαλε με το γνωστό τρόπο τη συμμόρφωση στους κανόνες του ''διεθνούς δικαίου''. Τι έχει αλλάξει, άραγε, και οι διαπρύσιοι κήρυκες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σιωπούν επιδεικτικά στην περίπτωση της Παλαιστίνης;''

    [04] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι ''οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου Γ. Παπανδρέου και Ι. Κασουλίδης συναντώνται στην Αθήνα την Πέμπτη, για να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα των απευθείας συνομιλιών Κληρίδη - Ντενκτάς. Ταυτόχρονα θα συζητή-σουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά (Αθήνα και Λευκωσία) στο διάστημα μέχρι τον Ιούνιο, ο οποίος έχει τεθεί ως χρονοδιάγραμμα για λύση ή σημαντική πρόοδο στο Κυπριακό''.

    Η Espresso αναφέρει ότι ''κλιμακώνει πάλι τις αντιδράσεις και τις προκλήσεις του ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς. Μετά την απόφαση της Λευκωσίας να αναλάβει από την 1η Μαρτίου το νόμιμο δικαίωμά της για έρευνα και διάσωση σε όλο το FIR της, όπως είχε αποκαλύψει η Espresso (25 Φεβρουαρίου) το ψευδοκράτος επιχειρεί να μπλοκάρει τη διαδικασία με επανειλημμένα διαβήματα''.

    [05] Εκδήλωση Κιλελέρ

    Η Traffic News σημειώνει ότι ''ένταση χθες στο Κιλελέρ, στην 92η επέτειο της αγροτικής εξέγερσης. Εκατοντάδες αγρότες, που συγκεντρώθηκαν για την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση αλλά και για να διαμαρτυρηθούν για τις τιμές των προϊόντων τους, προπηλάκισαν τον γγ του υπουργείου Γεωργίας Παναγιώτη Κολύρη, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις''.

    [06] Δημοτικές εκλογές ΠΑΣΟΚ

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''αγώνα δρόμου για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων νομαρχών και δημάρχων κάνουν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά η προσπάθεια είναι , επί του παρόντος ατελέσφορη. Η ανακοίνωση ονομάτων, πολλών ονομάτων, υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών που επρόκειτο να γίνει χθες, αναβλήθηκε για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Και το χειρότερο είναι ότι ενδέχεται να καθυστερήσει κι άλλο, καθώς είναι τέτοια η κατάσταση, που αμφισβητούνται ακόμη και νυν δήμαρχοι, οι οποίοι τυπικά θα έπαιρναν και πάλι το χρίσμα. Ετσι, για πρώτη φορά με τόση ένταση διαγράφεται ο κίνδυνος να ξεφυτρώσουν ''αντάρτικα ψηφοδέλτια''.

    [07] Δημοσκόπηση - Πολιτικό κλίμα

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι ''περισσότερος Σημίτης ''είναι το σύνθημα της αντεπίθεσης για τη βελτίωση του κλίματος εν όψει των δημοτικών εκλογών, που ξεκινά το κυβερνών κόμμα. Αλλωστε, κοινή είναι η πεποίθηση πως το χρονικό διάστημα για την αντιστροφή του κλίματος όλο και μειώνεται καθώς Μάϊο και Ιούνιο θα διεξαχθεί νέος κύκλος δημοσκο-πήσεων, που εάν δείχνουν τη ΝΔ να μεγαλώνει την απόσταση από το ΠΑΣΟΚ τότε θα δημιουργήσουν νέο κύμα εσωστρέφειας, ενώ θα μειώσουν τις πιθανότητες να μην ηττηθεί το κυβερνών κόμμα στις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση. Την άλλη Δευτέρα ο πρωθ-υπουργός Κ. Σημίτης, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στα τηλεοπτικά κανάλια με πανελλαδική εμβέλεια θα ''ανοίξει τη βεντάλια'' των πολιτικών του κόμματος, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν οι συνεργάτες του''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ισχυρίζεται ότι ''την εκλογική συντριβή γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις μυστικές δημοσκοπήσεις που διενεργούνται με εντολή της Χαριλάου Τρικούπη και της Ρηγίλλης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους αυτή στιγμή οι ηγεσίες και των δύο κομμάτων ο πολιτικός χάρτης έχει γίνει κυριολεκτικά ''μπλέ'' καθώς η ΝΔ προηγείται σε πενήντα από τις πενήντα έξι εκλογικές περιφέρειες''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει ότι ''δύο νέα γκάλοπ, που αναμένεται να βγουν στη δημοσιότητα τις προσεχείς ημέρες και τα οποία έχουν πληροφορηθεί ήδη τα δύο μεγάλα κόμματα, δείχνουν ότι η χώρα βαδίζει ανεπιστρεπτί σε αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η διαφορά ανέρχεται πλέον σε επτά έως και εννέα μονάδες υπέρ της ΝΔ''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ''το ΠΑΣΟΚ καταρρέει. Λίγοι το συνειδητοποιούν αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Δεν είναι τυχαίο ότι κορυφαίος υπουργός της Κυβερνήσεως Σημίτη έφθασε να υποστηρίξη ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επαν-ιδρυθή. Και στις επόμενες εκλογές να κατέλθη ως ''νέο κόμμα''.

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι ''αντεπίθεση με κτυπήματα κάτω από τη μέση - άφθονο χρήμα, διορισμούς κλπ - προετοιμάζουν η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ με αιχμή του δόρατος τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο οπoίος προτίθεται να αλλάξει την επικοινωνιακή πολιτική, να εγκαταλείψει το ''σκληρό ρόκ'' και να πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αντιστρέψει το δυσμενές κλίμα''.


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 1 April 2002 - 23:08:39 UTC