Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 01-10-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/10/2001
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ
  • [04] Συνέντευξη Μίλερ
  • [05] Αφγανιστάν
  • [06] Αραφάτ
  • [07] Τρομοκρατία
  • [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [09] Σοφοκλέους

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/10/2001

    Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, οι αεροπορικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν και οι φόβοι για νέο τρομοκρατικό χτύπημα είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): YES σε ΗΠΑ και για Ελληνες στρατιώτες. Θετικά απαντά η κυβέρνηση στις διερευνητικές συζητήσεις του Μίλερ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 500.000 Ελληνες χωρίς δουλειά. Η Ελλάδα έχει την υψηλότερη (11,1%) ανεργία.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μόνιμοι χιλιάδες συμβα-σιούχοι. Προς αποδοχή της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου.

    Η ΑΥΓΗ: Εκατόμβη αθώων στο Αφγανιστάν. Συνεχείς οι σφοδροί αμερικανοβρετανικοί βομβαρδισμοί.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σάρωσε ο Σημίτης. Δυνατή και ξεκάθαρη εντολή από το Συνέδριο για τη νέα νίκη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο φόβος του άνθρακα σκεπάζει τον κόσμο. Μετά και το τρίτο κρούσμα στις ΗΠΑ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Εξασφαλίστε το κεφάλαιό σας. Τι προσφέρουν οι Τράπεζες.

    ΕΘΝΟΣ: Εριξε το γάντι. Ο Σημίτης με "σκληρή γραμμή" στο συνέδριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εντολή ... "χλωρίνη" ζητά ο Κ. Σημίτης. Χθες, με τον Γιασέρ Αραφάτ να "ζωντανεύει" το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μπουρλότο στο ΠΑΣΟΚ έβαλε με τα διλήμματα και την επίθεση στους εσωκομ-ματικούς αντιπάλους ο Κ. Σημίτης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τόμας Μίλερ: Είμαστε όλοι στόχοι τρομοκρατών. Αναζητούμε βάσεις της "Αλ Κάιντα" στη Βοσνία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πέταξε το γάντι. Σημίτης: "Ζητώ μια καθαρή και δυνατή εντολή".

    ΕΣΤΙΑ: Αντίπαλος η Δεξιά. Το μήνυμα Σημίτη προς τους συνέδρους.

    Espresso: Μυστήριο με την αυτοκτονία της γυναίκας του Γερμανού πρέσβη στην Ελλάδα. 30 μήνες μετά την επίθεση της 17Ν στον άνδρα της.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Υπό ανελέητο βομβαρδισμό τα κρησφύγετα των Ταλιμπάν.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ισχυρή εντολή ζήτησε ο Σημίτης. Αποθεωτική ατμόσφαιρα και συνθήματα στο συνέδριό του.

    ΤΑ ΝΕΑ: Καθαρή εντολή. Μήνυμα Σημίτη με πολλούς αποδέκτες. Αραφάτ: Πλατεία Παπανδρέου στην Παλαιστίνη.

    ΝΙΚΗ: Σύγκρουση πολιτικών. Στα "μαρμαρένια αλώνια" το συνέδριο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να σταματήσει η ελληνική συμμετοχή στον πόλεμο. Δυναμώνει η λαϊκή αντίδραση.

    Η ΧΩΡΑ: Βρήκαμε τους ύποπτους λογαρια-σμούς. Που έχουν καταθέσεις οι τρομοκράτες.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αποφασισμένος για ρήξη ο Κ. Σημίτης. Ο πρωθυπουργός άσκησε σκληρή κριτική σε εσωκομματικούς και μη αντιπάλους.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πέταξε το γάντι ο Σημίτης στην εσωκομματική αντιπολίτευση. Σκληρή μάχη για τις λίστες στην ΚΕ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εφοδος στο μέλλον, είπε ο Κ. Σημίτης στο 6ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

    [03] Συνέδριο ΠΑΣΟΚ

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "ανέβασε αιφνιδιαστικά τους τόνους ο πρωθυπουργός με την ομιλία του χθες στο 6ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ο Κώστας Σημίτης ζήτησε καθαρή και δυνατή εντολή, αλλά ταυτόχρονα έριξε και το γάντι στην εσωκομματική αντιπολίτευσης καλώντας την να δηλώσει ανοιχτά με ποιές πολιτικές και ποιά πρόσωπα διαφωνεί".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "αποφασισμένη να δώσει καθαρή και δυνατή εντολή στον Κώστα Σημίτη έδειξε η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια της πρώτης ημέρας των εργασιών που κατέληξαν σε προσωπικό θρίαμβο του πρωθυπουργού και προέδρου του Κινήματος".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "από 6.353 κομματικά στελέχη ζήτησε χθες ο πρωθ-υπουργός να του δώσουν την άδεια να κυβερνήσει. Σε μια διχαστική ομιλία του, ο κ. Σημίτης κατηγόρησε τη ΝΔ ως "κόμμα των ολίγων, που δεν έκανε ποτέ κοινωνική πολιτική".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "ενωτικός, αλλά και σκληρός προς "αμφισβητίες" εμφανίστηκε ο Κ. Σημίτης στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και πέταξε το γάντι σε όσους στηρίζουν "μια μίζερη εσωστρέφεια ατεκμηρίωτων πολιτικών διαφοροποιήσεων". Επέσεισε τον κίνδυνο, η μακρά παραμονή στην εξουσία να δημιουργήσει εικόνα κατεστημένου και ζήτησε "καθαρή και δυνατή εντολή" για να προχωρήσει το έργο του".

    Ο ΛΟΓΟΣ ισχυρίζεται ότι "καθαρή και δυνατή εντολή ζήτησε από το 6ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ανοίγοντας χθες το μεσημέρι τις εργασίες του. Εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων εξέφρασε την πεποίθηση ότι "το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές, θα συνεχίζει να είναι κυβέρνηση και μετά το 2004".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "απύθμενος νεοσυντηρητισμός και διάγγελμα "ΗΠΑγωγής" έτσι ώστε η χώρα να βρεθεί βαθύτερα στον κυκλώνα του ευρωατλαντισμού, το στίγμα της ομιλίας του Κ. Σημίτη στην έναρξη του 6ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "καθαρή εντολή εζήτησε από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Κ. Σημίτης στην εναρκτήρια ομιλία του, προκειμένου, όπως είπε, να γίνη πραγματικότητα το όραμα για μια ισχυρή Ελλάδα".

    [04] Συνέντευξη Μίλερ

    Μπορεί να ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες αυτές που χτυπήθηκαν από τους τρομοκράτες, "αλλά στόχος είμαστε όλοι, στόχος είναι κάθε δημοκρατική κοινωνία με αξίες, είμαστε εμείς, είναι η Βρετανία, είναι η Γαλλία, είναι η Γερμανία, είναι η Ελλάδα". Ο Τόμας Μίλερ, στην πρώτη του συνέντευξη στα ΝΕΑ και στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ μετά την παράδοση των διαπιστευτηρίων του στον πρόεδρο της Δημο-κρατίας, τονίζει πως "η υπόθεση αυτή θα κρατήσει χρόνια, είναι μια εκστρατεία, όχι ένας πόλεμος". Για τον κ. Μίλερ, η υποστήριξη της Ελλάδας σε αυτή την εκστρατεία είναι "εκπληκτική" και υπογραμμίζει "πως πρέπει να μείνουμε ενωμένοι έναντι του κοινού στόχου διότι ο Μπιν Λάντεν κι οι όμοιοί του αυτό θα ήθελαν, έναν πόλεμο θρησκειών και πολιτισμών". Στην ερώτηση, ωστόσο, εάν οι προτεραιότητες των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι της τρομοκρατίας στην Ελλάδα έχουν αλλάξει, ο πρέσβης επιστρατεύει τη διπλωματία: "Κοιτάξτε, για ολόκληρο τον κόσμο αυτή τη στιγμή η απειλή του Μπιν Λάντεν και των ομοίων του είναι η μεγαλύτερη. Αυτό δεν σημαίνει ότι η 17Ν δεν είναι απειλή". Και διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη για σχέση 17Ν-Μπιν Λάντεν, αναφέρει πως εάν εντοπισθούν οι υπεύθυνοι της 17Ν "αυτοί θα συλληφθούν, θα παραπεμφθούν και θα δικαστούν στην Ελλάδα".

    [05] Αφγανιστάν

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι ΄"όλα δείχνουν ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών κατά του Αφγανιστάν εισέρχονται στο επόμενο στάδιο. Οι βομβαρδισμοί γίνονται πλέον ανηλεείς και στρέφονται επί δικαίους και αδίκους".

    Η Espresso τονίζει ότι "το "άρξατε πυρ" περιμένουν τα αμερικανικά ελικόπτερα προκειμένου να αρχίσουν τις εφόδους τους στο εσωτερικό του Αφγανιστάν, για να μπουν έτσι στην τελευταία τους φάση οι επιχειρήσεις για την πτώση του καθεστώτος των Ταλιμπάν και τη σύλληψη του Οσάμα Μπιν Λάντεν".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υπογραμ-μίζει ότι "τους χειρότερους βομβαρδισμούς από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης και εξαπέλυσαν ακόμη και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οι αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ σε διάφορα σημεία του Αφγανιστάν, χρησιμοποιώντας νέα όπλα κατά προσωπικού, με αποτέλεσμα να προκληθούν δεκάδες θύματα στον άμαχο πληθυσμό".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "ακατά-παυστα συνεχίζονται για πέμπτη μέρα σήμερα οι σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις των Αμερι-κανών εναντίον του Αφγανιστάν, οι οποίες δεν αποκλείεται να διαρκέσουν έως το επόμενο καλοκαίρι, όπως ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής του βρετανικού γενικού επιτελείου, ναύαρχος Μάικλ Μπόις".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "βαρέα βομβαρδι-στικά Β-52 και Β-1 έπληξαν ανηλεώς, τις τελευταίες δυο ημέρες, με βόμβες διασποράς κατά προσωπικού και ισχυρές διατρητικές βόμβες, θέσεις και καταφύγια των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, προετοιμάζοντας το επόμενο στάδιο των επιχειρήσεων με ελικόπτερα. Η ένταση των βομβαρδισμών ήταν πρωτοφανής και το αφγανικό πρακτορείο ειδήσεων έκανε λόγο για 300 θύματα μεταξύ των αμάχων".

    [06] Αραφάτ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) σημειώνει ότι "τη στήριξη της ελληνικής πλευράς στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την προώθηση της επίλυσης του Παλαιστινιακού ζητήματος, ζήτησε ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ, κατά τη διάρκεια των επαφών του με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της χώρας μας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "μήνυμα στις ΗΠΑ αλλά και στις υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις ότι οι Παλαιστίνιοι είναι θύματα της τρομοκρατίας και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα ιδανικά της ελευθερίας και της Δικαιοσύνης έστειλε ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ από το 6ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ".

    Η ΑΥΓΗ τονίζει ότι "τα παραδοσιακά αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό εξέφρασαν και πάλι ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί στις συναντήσεις που είχαν με τον Γιασέρ Αραφάτ, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα προσκεκλημένος του ΠΑΣΟΚ".

    [07] Τρομοκρατία

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "έκδηλη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σε πολλά κράτη του κόσμου, λόγω της εμφάνισης του μικροβίου του άνθρακα. Ο πανικός για τον άνθρακα έχει προκληθεί στις ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και μετά την ανακοίνωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν με μια "μάχη" η οποία δεν θα τελειώσει έως ότου οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσυρθούν από τα μουσουλμανικά εδάφη".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "ενώ εντείνονται οι φόβοι στις ΗΠΑ για ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα, αυτή τη φορά με βιολογικά όπλα, ύστερα από την εξακρίβωση και τρίτου κρούσματος με το βακτήριο του άνθρακα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από όλες τις αμερικανικές πρεσβείες να δημιουργήσουν αποθέματα του αντιβιοτικού Ciprofloxacin προκειμένου να είναι έτοιμες για το ενδεχόμενο επιθέσεων με το βακτήριο αυτό".

    ΤΟ ΒΗΜΑ τονίζει ότι "δεν υπάρχουν ακόμη αποδείξεις ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν τώρα το βακτήριο του άνθρακα ως όπλο προκειμένου να καταφέρουν νέα πλήγματα στις κοινωνίες της Δύσης, αλλά ο φόβος και ο πανικός εξαπλώνονται πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο".

    [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ζητώ καθαρή εντολή". Σαφές μήνυμα Σημίτη προς τους 6.500 συνέδρους του ΠΑΣΟΚ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νέα ανοδική αντίδραση των αγορών. Τα διεθνή χρηματιστήρια ανταπο-κρίνονται ιδιαίτερα θετικά σε κάθε "καλή είδηση".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ολα πλην Σοφοκλέους κάλυψαν τις απώλειες. Ενα μήνα μετά τα χρηματιστήρια επανήλθαν στα προ 11ης επίπεδα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Οι χρηματιστηριακές βυθίζονται στις ζημιές. ενώ το ΧΑΑ δεν ακολουθεί τους δυτικούς ρυθμούς ανάκαμψης".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Προοίμιο ανάκαμψης. Μεγάλοι παίκτες των Παραγώγων κλείνουν εσπευσμένα θέσεις short".

    [09] Σοφοκλέους

    Το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ γράφει ότι "Η θεαματική ανάκαμψη των διεθνών αγορών βελτιώνει το ψυχολογικό κλίμα και δημιουργεί προσδοκίες στη Σοφοκλέους, όπου τις προσεχείς μέρες αναμένεται αύξηση του ημερήσιου τζίρου, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον ανα-θερμαίνεται".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 12 October 2001 - 18:29:13 UTC